Ligue 1

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Može li ekipa Nice izdržati ovaj tempo i plasirati se u Ligu Prvaka?

1. Da
42
52%
2. Ne
39
48%

Ukupno glasova: 81

Maestro^^
Kontakt:

Re: Francuska liga

Post Postao/la Maestro^^ » 01 maj 2012, 23:01

Haha , koja ludnica na utakmici , Montpellier - Evian , u zadnjoj minuti sviran penal za Montpellier , a sukobili su se igraci nekoliko puta :lol: .
EDIT: U 99. minuti Camara promasuje penal , tacnije odbranio mu ga je golman Evian-a :lol: :lol: .
Zadnja izmjena: Maestro^^, dana/u 01 maj 2012, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 02 maj 2012, 14:39

Vjerujem da bi Monpellier bio sigurno prvak da je Camara zabio iz penala sinoć. Ovako se mogu stvari zakomplicirati ako PSG uzme danas, jer će razlika biti 3 boda, a M'pellier će vjerovatno do kraja sezone igrati bez ponajboljeg igrača Belhande- koji je isključen sinoć, te još jedan igrač s klupe, čini mi se Estrada.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 02 maj 2012, 22:59

Kiks Montpelliera iskoristili su i PSG i Lille koji su danas zabilježili važne pobjede. Prvo je Lille na vrućem gostovanju na Nici slavio s 1:0 pogotkom De Melo dok je PSG pobijedio St.Ettiene 2:0 golovima Nenea i Pastorea. U idućem kolu lider Montpellier gostuje kod Rennesa, PSG kod Valencienesa dok Lilleu dolazi Caen. PSG inače zaostaje 3 a Lille 5 bodova.
Na dnu je dosta gusta situacija i bit će svega i svačega
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 04 maj 2012, 19:45

moze li mi neko ko vise prati francusku ligu napisati koji su to kljucni igraci (njihove godine i poziciju koju igraju)
zbog kojih se Monpellier bori za titulu :!: unaprijed hvala
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 04 maj 2012, 19:52

meho-medo je napisao/la:moze li mi neko ko vise prati francusku ligu napisati koji su to kljucni igraci (njihove godine i poziciju koju igraju)
Ma svi su ključni, počevši od tvrde odbrane, kreativnog veznog reda pa do ubitačnog napada, kojeg predvodi, eto, kao najveća zvijezda kluba, Olivier Giroud. Younes Belhanda je zadužen za kreiranje napada dok je u odbrani demonstriran savršen mix iskustva i mladosti, gdje su Hilton i M'biwa. Napisao sam podugačak post o Montpellieru na početku prošle stranice pa pročitaj. ;)
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 04 maj 2012, 21:42

Bertrand je napisao/la:
meho-medo je napisao/la:moze li mi neko ko vise prati francusku ligu napisati koji su to kljucni igraci (njihove godine i poziciju koju igraju)
Ma svi su ključni, počevši od tvrde odbrane, kreativnog veznog reda pa do ubitačnog napada, kojeg predvodi, eto, kao najveća zvijezda kluba, Olivier Giroud. Younes Belhanda je zadužen za kreiranje napada dok je u odbrani demonstriran savršen mix iskustva i mladosti, gdje su Hilton i M'biwa. Napisao sam podugačak post o Montpellieru na početku prošle stranice pa pročitaj. ;)
Ok , hvala
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 maj 2012, 22:55

mo mo monpelje, mo mo monpelje
nema potpisa

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 08 maj 2012, 10:48

Raspored ekipa koje se bore za titulu:

37. kolo (13.05)
Montpellier - Lille
PSG - Rennes

38. kolo (20.05.)
Auxerre - Montpellier
Lorient - PSG
Lille - Nancy

Trenutna tabela:

1. Montpellier 65:33 76
2. PSG 70:40 73
3. Lille 68:37 71

Nadam se da Montpellier nece ispustiti ovakvu sansu, mada imaju dosta tezi raspoed od Parizana.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 08 maj 2012, 19:48

Zvijezda Lillea Eden Hazard, nakon što je svojedobno rekao kako mu je želja nastaviti karijeru u engleskoj Premier ligi, otišao je korak dalje.

Ili Manchester City ili Chelsea čine se kao vjerojatna sljedeća destinacija Edena Hazarda, 21-godišnjeg igrača Lillea koji je već prošlog mjeseca, nakon pobjede 2:1 protiv PSG-a, rekao da bi rado u Premier ligu.

Mladi Belgijac upitan je koja mu se boja više sviđa. Crvena Lilleova ili plava. Rekao je za Canal + da voli obje, ali: "Sljedeće sezone nosit ću plavu boju. Definitivno plavu."

Čini se kako će to biti svijetloplava boja dresa Manchester Cityja jer je prošlog tjedna Hazard bio na derbiju između Cityja i Uniteda na Etihadu.

S druge strane, Chelsea je prošle godine potpisao tri Belgijca, a povezivan je s igračem.
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 13 maj 2012, 23:01

Pogotkom Karima Ait Fana u 90.min Montpellier je pobijedio aktualnog prvaka Lillea i došao nadomak titule. PSG je pobijedio kući Rennesa i zadržao nadu. U zadnjem kolu Montpellieru treba bod kod Auxerrea za naslov. Bordeaux je pobjedom protiv Lorienta 1:0 došao do 5.pobjede u nizu i došao nadomak Europske lige.
U borbi za opstanak jedino je sigurno da je Auxerre ispao, 8 klubova je matematički u borbi za opstanak, 2 nesretnika će otpasti
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 maj 2012, 23:14

Na prepunom de la Mossonu se nastavlja cudo Montpelliera, u 93 min je Ait Fana na asist Girouda donijeo mozda i odlucujuca 3 boda u borbi za titulu u Le Championnatu :D

U zadnjem kolu idu u goste vec otpisanom Auxerreu i potreban im je samo 1 bod za potvrdu titule :) , a Parizani idu u goste kod neugodnog Lorienta ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 13 maj 2012, 23:21

S obzirom da je Auxerre završio sa svojim (btw, koja šteta :( ), ne očekujem prevelik otpor, iako bi se na neki način trebali odužiti navijačima. Dosta bod i jednim i drugim. 8-) Ako se sve ovo završi kako treba, eto dokaza kako novac ne kupuje baš uvijek trofeje.

A šta ja rekoh za Bordeaux na samom početku sezone? Iako su loše startali, znao sam da se nisu pokajali sa Gillotom i da će ih vremenom vratiti u top 5. Naravno, nije još gotovo i vrlo moguće je da ih preteknu Saint-Etienne ( i oni su sjajni ove sezone a u posljednjem kolu igraju baš protiv Bordeauxa i to na svom terenu), Rennes i Toulouse.

Na dnu je gusto pravo. Matematički, samo je Nancy na 11. mjestu 100% siguran, međutim, sve je poprilično jasno. Rennes na svom terenu treba pobjedu za Europu, a igra protiv predposljednjeg Dijona tako da su oni vrlo blizu ispadanja. 18-i Ajaccio gostuje Toulouseu kojem također treba pobjeda ali i povoljni rezultati u Etienneu i Rennesu.
Greatness dies

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 maj 2012, 23:25

Izjava legendarnog Louis Nicollina: "Bolje nam je da osvojimo naslov ove godine jer će narednih sedam godina dominirati PSG, to je neizbježno. Pod nevjerojatnim sam stresom, a mogli smo mirno biti osmi s osiguranim opstankom u ligi. U svakom slučaju, moramo izbjeći biti treći jer onda moramo u iritantne kvalifikacije za Ligu prvaka. Stoga bi drugo mjesto bilo odlično, ali prvo bi bilo još bolje". :mrgreen:

Koji kralj 8-)

A poslije izjave i ovaj golman Montpelliera Jourdren plače kao kišna godina, a snimili su i predsjednika, koji izgleda na rubu infarkta :o :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 13 maj 2012, 23:31

rio_Ferdy88 je napisao/la:Izjava legendarnog Louis Nicollina: "Bolje nam je da osvojimo naslov ove godine jer će narednih sedam godina dominirati PSG, to je neizbježno. Pod nevjerojatnim sam stresom, a mogli smo mirno biti osmi s osiguranim opstankom u ligi. U svakom slučaju, moramo izbjeći biti treći jer onda moramo u iritantne kvalifikacije za Ligu prvaka. Stoga bi drugo mjesto bilo odlično, ali prvo bi bilo još bolje". :mrgreen:

Koji kralj 8-)

slika

:mrgreen:

Al' čuj, mogli smo mirno biti osmi sa sigurnim opstankom. :mrgreen: I eto, osigurao je najmanje drugo mjesto. Yebeno najjači. Jedva čekam izjavu na kraju sezone, posebno ako osvoji šampionat.
Greatness dies

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 14 maj 2012, 23:02

Bertrand je napisao/la:slika
Jbte, koji morž od insana!! :lol: :lol: :lol:

Strasan mec sinoc! :shock: Borba otvorenog garda i velika pobjeda za nastavak ove bajke. I bez suspendovanog Belhande, HSC i dalje nize pobjede, jos samo bod i san defintivno postaje java.

Giroud je odigrao strasan mec, kako se samo odrhvao i nesebicno asistirao za pobjedu. Mene je najvise impresionirao zadnji vezni - Stambouli, cini mi se da je u pitanju veliki potencijal. :D Desni bek, Bocaly je takodje odlican.

Vjerujem da nece propustiti ovu historijsku priliku i time dokazati da je za uspjeh u nogmetu, potrebno mnogo vise od krvlju natopljenih petrodolara.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 15 maj 2012, 01:01

Francuska liga ide definitivno ka boljem i postaje sve zanimljivija.Fale jos tu stari Lavovi sa Žerlan`a i ekipa sa najljepsim dresovima(pogađajte koja je)!? ;)
Chelsea F.C.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 15 maj 2012, 07:54

Blue_He4rt je napisao/la:Francuska liga ide definitivno ka boljem i postaje sve zanimljivija.Fale jos tu stari Lavovi sa Žerlan`a i ekipa sa najljepsim dresovima(pogađajte koja je)!? ;)
vjerovatno marseille :D . psg, marseille, bordeaux, lyon i monaco bi trebali drmati prvenstvom po nekom renomeu i tradiciji, a tu su sada i lille i montpellier
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 maj 2012, 22:53

Tim kola i ocjene igraca za ovo kolo u Ligue 1 8-)

slika

Nagrade za najbolje igrace u Ligue 1, Hazard ocekivano proglasen najboljim, najbolji golman je Lloris, a trener Girard iz Montepelliera ;)

Ekipa sezone: Lloris- Debuchy-Nkoulou-Hilton-Bedimo -Mavuba-Capoue-Hazard- Belhanda-Nene 8-)

slika

Raspored za zdnje kolo, sto se tice ekipa koje su u opasnosti od ispadanja, njih cak 8 je u igri :mrgreen: za odlazak u Ligue 2 :shock: pored Auxerrea koji je vec siguran putnik :(

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 20 maj 2012, 22:36

Gleda li neko ove dvije tekme kakvi su ovo prekidi bili.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 20 maj 2012, 22:37

tevezito je napisao/la:Gleda li neko ove dvije tekme kakvi su ovo prekidi bili.
Auxerreovi navijači gađali svoje igrače teniskim lopticama, paradajzima te toalet papirima.
Greatness dies

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.