bh hrvat je napisao/la:sinoć je goran vučević otvorio jedno zanimljivo pitanje zasto su sada reprezentatvci hrvatske losiji nego prije dvije godine iako igraju u puno boljim klubovima i kvalitetnijim ligama nego tada. po meni tada je postojao jedan robert kovac koji je bio kralj u odbrani i koji je tada rukovodio zadnjim redom. danas toga nema, krizanac je jedan dobar flaster igrac i nista vise, simunic je dobar dok ga neko ne isprovocira a to je u stanju njemu uraditi i jedan junior modriče, srna danas više razmišlja o ženidbi nego o nogometu, rakiticu je prerano udarila slava u glavu, eduardo vise nikada nece biti sto je bio, olica polako stizu godine, pokrivac pao sa marsa u ekipu.......
Ima i tu nesto sto si napisao, ali mislim da je ipak vas najveci problem sto jednostavno nemate tu sirinu igraca! Recimo, vi nemate postenog lijevog beka, nego zrtvujete na toj poziciji jednog Pranjica, koji ruku na srce dosta bolje igra po krilu, tj ofanzivinije! Dalje, mnogo kuburite sa stoperima! Realno, na toj poziciji osim standardnog Simunica ni 1 igrac ne ulijeva preveliko povjerenje. Tu mislim na Krizanca i Knezevica koji nisu losi igraci ali realno nisu ni renome reprezentacije kao sto je Hrvatska! Ja jednostavno tu ne vidim nekog mladog, perspektivnog igraca(osim Corluke, koji opet igra desnog beka) koji bi u narednim godinama mogao komandovati odbranom, tj. zamijeniti Simunica i Kovaca...U vezi imate tehnicki i motoricki jake igrace, ali ste tanki sa klasicnim probojnim krilima! Sta kada se povrijede Srna i Pranjic(koji su jedini klasicni krilini igraci)!? Sto se tice napada, tu stvarno imate lijep i sirok izbor igraca(Olic, Eduardo, Petric, Klasnic, Mandzukic...), pa nema potrebe bilo sta komentarisati!
Ilustracije radi, Srbija ima 30-tak igraca koji bi uvijek mogli uskociti u prvu postavu i koji igraju u jakim evropskim klubovima! Evo, sto se odbrane tice, na lijevom beku imamo 3-4 super igraca(Obradovic, Kolarov, Lukovic,...), na stoperskoj poziciji Vidica, Subotica, Dragutinovica, Ivanovica(koji nama igra desnog beka), a da ne pominjem Rajkovic(Twente/Chelsea), Bisevca(Valencienes), Stepanov(Malaga), Tomovic(Genoa), Pejcinovic(Herta), Vukovic(PSV), Djuric(Herenveen)... koji nisu ni medju 23 igraca! Na desnom beku Ivanovica, Rukavinu, Ninkova...U veznom redu osim Stankovica, Milijasa, Krasica, Jovanovica, na klupi recimo sjedi jedan Kuzmanovic, Kacar, Jankovic, Tosic, Ninkovic...a Smiljanic(Espanjol), Kovacevic i Milovanovic(Lens), Duljaj(Sahtar), Ilijev... ne mogu ni prismrdit reprezentaciji! Ljajica(United) i Matica(Chelsea), pa cak i Aleksica "necu ni da pominjem" jer se oni trebaju tek dokazat, kako u reprezentaciji, tako i u klubovima! Jedino u napadu nemamo kao vi tu sirinu, iako napad sa Zigicem, Pantelicem, Lazovicem, Sulejmanijem...ne izgleda uopste lose! Pa i pored tako 'slabijeg' napada, medju 23 nema mjesta za jednog Kezmana ili Ljuboju...
Daleko od toga da je Hrvatska prva postava nesto sada slabija od nase, ali hocu da kazem da jednostavno imate manju sirinu i izbor igraca!
P.S.
Nisam mislio nista zlonamjerno i potcjenjivacki, jednostavno sam izneo svoje misljenje!

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...