Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: FC Manchester United
Bojim se da ce nas novi omiljeni klub da ga izduva u nedelju samo tako
Ovosezonski Njukaš, koji je razvalio Junajted i Liverpul na svom terenu, i večeras Čelzi u gostima, i te kako je sposoban napraviti dobar rezultat protiv KitAja. Ipak, mi smo svoju šansku prokockali, prema tome remi ili pobjeda Njukaša bi bio/la ravna senzaciji.
Ali dok ima šanse, treba vjerovati!!!

Ali dok ima šanse, treba vjerovati!!!

LUHG!
Scenari kakav su navijaci oba Uniteda mogla samo pozeljet, Njukaš ima sansu za LP sa bodom ili 3 iz duela sa Cityem dok bi United tom utakmicom mogao vratit lidersku poziciju.
B E L I E V E - B E L I E V E
B E L I E V E - B E L I E V E
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.
QUARESMA 18<<< je napisao/la:

evo prave slike a ne gluposti sa facebook-a
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years
Ma pusti Quaresmine pizdarije.
Welbeck nije nista slomio, samo mu je natekla noga. Ipak mozda nece igrat do kraja sezone za United, ali trebao bi bit zdrav za EP. Iako ce sad tesko dobit mjesto pored Croucha, Holta, Carrola, Zamore i ostalih igraca po ukusu Hodgsona.
Welbeck nije nista slomio, samo mu je natekla noga. Ipak mozda nece igrat do kraja sezone za United, ali trebao bi bit zdrav za EP. Iako ce sad tesko dobit mjesto pored Croucha, Holta, Carrola, Zamore i ostalih igraca po ukusu Hodgsona.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Pozz., svim navijacima(fanovima) Manu!.novi sam ovdje i samo da kazem u vezi sljedece tekme da ocekujem pobjedu nasih momaka, city ce kiksati 100% i opet smo prvi.
Kratko:20titula!!
Evans, Welbeck ruled out!
Kratko:20titula!!

Evans, Welbeck ruled out!

"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
- eric_cantona
- Kontakt:
Ancelotti je Parmu vodio samo jednu sezonu, 97/98 čini mi se, i osvojio je za njih rekordno drugo mjesto u ligi i doveo ih do lige prvaka. Ali NIJE osvojio kup UEFA s njima. Točnije, "plesao" je samo jednu sezonu.muXmania je napisao/la:
Ancelotti je osvojio kup Uefa s Parmom, igro finala LP sa Juventusom, osvojio 2 LP sa Milanom u 6 sezona koliko je vodio Milan, isto koliko je Ferguson osvojio u 26 godina...
Kup UEFA je osvojio Alberto Malesani godinu poslije.
No, moram naglasiti da su njih dvojica došli na "gotovo". Tu ekipu Parme je stvorio Nevio Scala, koji ih je doveo iz druge lige u prvu, te osvojio Kup Italije i Kup pobjednika kupova, te igrao još po jedno finale istih. Na kraju je osvojio i Kup UEFA.
Tu ekipu je financirao tadašnji gigant Parmalat, i imali su strašnu (i skupu) ekipu: Buffon, Thuram, Cannavaro, Crespo, D.Baggio, kasnije Ortega, Veron, Adriano, Mutu.
Dakle, Ancelotti je to dobio na gotovo. Svaka mu čast za trofeje, ali nije isto stvoriti ekipu iz ničega i dobiti gotovu ekipu punu zvijezda koja ti garantira da ćeš doći daleko ako nisi potpuni levat (Milan).
- eric_cantona
- Kontakt:
ako stvarno to još jednom moram naglašavati, Ferguson je u Unitedu stvorio bar 5-6 potpuno novih ekipa za svoje vrijeme. I sa svakom od tih je bio uspješan
@RedDevilS
Dobrodošao
Dobrodošao

reddevils dobrodosao.
- raul-zakon
- Kontakt:
Respect za boldirano, ali, iako je to ogromno dostignuće, budi objektivan i realan da, biti na klupi jednog tima 26 godina, i nije moguće nigdje drugo nego u Engleskoj. Tamo baš moraš totalno usrati motku(osim ako nisi stranac) pa da te otpuste ! Misliš da bi Villas-Boas bio otpušten da je kojim slučajem Englez, Škot, ili Velšanin?eric_cantona je napisao/la:Ja ne razumijem kakva je ovo sad rasprava o Fergusonu? :O
Čovjek je 26 GODINA!!!! u istom klubu i na ovom nivou :O
A prije toga je osvojio EUROPSKI KLUPSKI NASLOV SA ABERDEENOM. Dajte mi bilo koga od trenera koje uspoređujete s njim da ima bilo kakav sličan uspjeh sa nekom tako malom ekipom?
Guardiola se povlači zbog iscrpljenosti nakon koliko, 4 godine?
Mourinho ne ostaje ni u jednom klubu duže od dvije-tri sezone, i uvijek naravno trenira ultra jake klubove
Capello nikada nije trenirao nikoga osim najvećih klubova, uvijek je sve imao na gotovo, i opet nema ni blizu broj naslova kao Fergie.
Ferguson je za vrijeme svoje duge karijere napravio na desetke smjena generacija, i sada pravi vjerojatno svoju zadnju smjenu generacija pomlađujući momčad. Smiješno je uopće raspravljati o njemu kao veličini.
Guardiola i Mourinho će se moći s njim uspoređivati kada im bude 70 godina. Ako do tada zadrže sličan nivo, svaka čast. Ali par godina ne znači puno. Sven Goran Eriksson je imao par godina uspjeha pa gdje je sad. Frank Rijkaard je imao par godina uspjeha pa gdje je sad.
Mislim da svi oni koji na bilo koji način pokušavaju osporiti Fergusona jednostavno ne znaju šta pričaju. Ljudi, budite sretni da ste svojim očima doživjeli tog čovjeka, voljeli ga ili mrzili. SAF je neponovljiv
Osim toga, ne znam sigurno, ali mislim da je SAF prvih 5 ili 6 godina bio bez trofeja u Unitedu. Koji bi ga to klub van Engleske trpio 6 godina(govorim o vrhunskim klubovima, kakav je i Man Utd) bez trofeja? Zamisli dođeš u Real recimo, i ne uzmeš nikakav trofej 6 godina? To je nemoguće jer bi te otjerali već nakon jedne, plafon dvije sezone ! Kao i u Chelseau, Milanu, Interu i svakom drugom velikom neengleskom klubu.
Dakle ponavljam, moje mišljenje je da je SAF jedan od najboljih, ali ne i najbolji !
Zadnja izmjena: raul-zakon, dana/u 03 maj 2012, 13:56, ukupno mijenjano 1 put.
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
HALA MADRID !
Hvala svima na lijepoj dobrodoslici! 

"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
Čitam i ne vjerujem. Lupaš k'o maksim po diviziji.raul-zakon je napisao/la:Respect za boldirano, ali, iako je to ogromno dostignuće, budi objektivan i realan da, biti na klupi jednog tima 26 godina, i nije moguće nigdje drugo nego u Engleskoj. Tamo baš moraš totalno usrati motku(osim ako nisi stranac) pa da te otpuste ! Misliš da bi Villas-Boas bio otpušten da je kojim slučajem Englez, Škot, ili Velšanin?eric_cantona je napisao/la:Ja ne razumijem kakva je ovo sad rasprava o Fergusonu? :O
A prije toga je osvojio EUROPSKI KLUPSKI NASLOV SA ABERDEENOM. Dajte mi bilo koga od trenera koje uspoređujete s njim da ima bilo kakav sličan uspjeh sa nekom tako malom ekipom?
Mourinho ne ostaje ni u jednom klubu duže od dvije-tri sezone, i uvijek naravno trenira ultra jake klubove
Capello nikada nije trenirao nikoga osim najvećih klubova, uvijek je sve imao na gotovo, i opet nema ni blizu broj naslova kao Fergie.
Ferguson je za vrijeme svoje duge karijere napravio na desetke smjena generacija, i sada pravi vjerojatno svoju zadnju smjenu generacija pomlađujući momčad. Smiješno je uopće raspravljati o njemu kao veličini.
Guardiola i Mourinho će se moći s njim uspoređivati kada im bude 70 godina. Ako do tada zadrže sličan nivo, svaka čast. Ali par godina ne znači puno. Sven Goran Eriksson je imao par godina uspjeha pa gdje je sad. Frank Rijkaard je imao par godina uspjeha pa gdje je sad.
Mislim da svi oni koji na bilo koji način pokušavaju osporiti Fergusona jednostavno ne znaju šta pričaju. Ljudi, budite sretni da ste svojim očima doživjeli tog čovjeka, voljeli ga ili mrzili. SAF je neponovljiv
Osim toga, ne znam sigurno, ali mislim da je SAF prvih 5 ili 6 godina bio bez trofeja u Unitedu. Koji bi ga to klub van Engleske trpio 6 godina(govorim o vrhunskim klubovima, kakav je i Man Utd) bez trofeja? Zamisli dođeš u Real recimo, i ne uzmeš nikakav trofej 6 godina? To je nemoguće jer bi te otjerali već nakon jedne, plafon dvije sezone ! Kao i u Chelseau, Milanu, Interu i svakom drugom velikom neengleskom klubu.
Dakle ponavljam, moje mišljenje je da je SAF jedan od najboljih, ali ne i najbolji !

Kao prvo, SAF je došao u novembru '86 i završio sezonu kao 12. Naredne sezone, tj. 87/88 - završio je drugi (iza Liverpoola koji je bio nedodirljiv tih godina) , što je bila senzacija u engleskom nogometu tad, jer je godinu i po' prije toga United bio u borbi za opstanak. Naredne sezone, 88/89 tim je imao nevjerovatne probleme s ozljedama pa je to bio glavni razlog 11-tog mjesta u ligi, da bi u sezoni 89/90 osvojio svoj prvi trofej - FA kup.

Nakon toga slijedi titula prvaka kupa Uefa, Super kupa, drugo mjesto u sezoni 91/92 (gdje su izgubili ligu u posljednja dva kola), a dalja historija ti je relativno poznata.

Ipak, zaboravljaš vrlo važnu činjenicu - kako i zašto je došao u United!? Očigledno nisi upoznat s rezultatima koje je ostvario prije Uniteda. Reći ću ti jednu stvar, čovjek je prekinuo petnaestogodišnju dominaciju Celtica i Rangersa, osvojivši ligu s Aberdeenom početkom osamdesetih . Ne znam koliko dugo pratiš fudbal, ali vjerujem da ti je jasno da bi osvajanje škotskog premieršipa, nekog "trećeg" tima bila svijetska senzacija i sad, a naročito tad.

Treba li napomenuti da je to zlatno doba Aberdeena, kada su za 8 godina koliko je proveo SAF u timu osvojili 10 titula, uključujući i pobjedu protiv "tvog" Real Madrida u kupu pobjednika kupova (Europa ligi).

Da ne dužim, Sir Alex Ferguson je osoba koja je cijeli život posvetila fudbalu, koji ima konstantu uspjeha posljednjih 30+ godina, osvojišvi preko 45 trofeja, koji sa svojih 70 godina svaki gol doživljava isto kao prije 25 godina, i osoba koju svi kompetentni ljudi smatraju najboljim menadžerom svih vremena. To je tako. Da li ćemo govoriti o Mourinhu ovako pred kraj njegove karijere, ne znam. Ako ovako nastavi, sigurno hoćemo, do tad jedan je SAF.

LUHG!
@RJWG upravu si, sve si fino rekao u ovom tekstu i ljubomorne duse mogu samo da placu jer imamo najboljeg jednog i jedinog SAFA!!!R.J.W.G. je napisao/la:Čitam i ne vjerujem. Lupaš k'o maksim po diviziji.raul-zakon je napisao/la:Respect za boldirano, ali, iako je to ogromno dostignuće, budi objektivan i realan da, biti na klupi jednog tima 26 godina, i nije moguće nigdje drugo nego u Engleskoj. Tamo baš moraš totalno usrati motku(osim ako nisi stranac) pa da te otpuste ! Misliš da bi Villas-Boas bio otpušten da je kojim slučajem Englez, Škot, ili Velšanin?eric_cantona je napisao/la:Ja ne razumijem kakva je ovo sad rasprava o Fergusonu? :O
Dakle ponavljam, moje mišljenje je da je SAF jedan od najboljih, ali ne i najbolji !![]()
Kao prvo, SAF je došao u novembru '86 i završio sezonu kao 12. Naredne sezone, tj. 87/88 - završio je drugi (iza Liverpoola koji je bio nedodirljiv tih godina) , što je bila senzacija u engleskom nogometu tad, jer je godinu i po' prije toga United bio u borbi za opstanak. Naredne sezone, 88/89 tim je imao nevjerovatne probleme s ozljedama pa je to bio glavni razlog 11-tog mjesta u ligi, da bi u sezoni 89/90 osvojio svoj prvi trofej - FA kup.![]()
Nakon toga slijedi titula prvaka kupa Uefa, Super kupa, drugo mjesto u sezoni 91/92 (gdje su izgubili ligu u posljednja dva kola), a dalja historija ti je relativno poznata.![]()
Ipak, zaboravljaš vrlo važnu činjenicu - kako i zašto je došao u United!? Očigledno nisi upoznat s rezultatima koje je ostvario prije Uniteda. Reći ću ti jednu stvar, čovjek je prekinuo petnaestogodišnju dominaciju Celtica i Rangersa, osvojivši ligu s Aberdeenom početkom osamdesetih . Ne znam koliko dugo pratiš fudbal, ali vjerujem da ti je jasno da bi osvajanje škotskog premieršipa, nekog "trećeg" tima bila svijetska senzacija i sad, a naročito tad.
Treba li napomenuti da je to zlatno doba Aberdeena, kada su za 8 godina koliko je proveo SAF u timu osvojili 10 titula, uključujući i pobjedu protiv "tvog" Real Madrida u kupu pobjednika kupova (Europa ligi).![]()
Da ne dužim, Sir Alex Ferguson je osoba koja je cijeli život posvetila fudbalu, koji ima konstantu uspjeha posljednjih 30+ godina, osvojišvi preko 45 trofeja, koji sa svojih 70 godina svaki gol doživljava isto kao prije 25 godina, i osoba koju svi kompetentni ljudi smatraju najboljim menadžerom svih vremena. To je tako. Da li ćemo govoriti o Mourinhu ovako pred kraj njegove karijere, ne znam. Ako ovako nastavi, sigurno hoćemo, do tad jedan je SAF.

- raul-zakon
- Kontakt:
@R.J.W.G
Nisam bio siguran za te njegove početke u Unitedu i to sam i naveo u prethodnom postu, dakle tu nema greške...Svejedno, opet, dakle bio je 4 sezone bez titule i svejedno je ostao...i dalje se držim uvjerenja da to u Španiji, Italiji, gdje se traži instant uspjeh, ne bi bilo moguće.
A ja SAF-u skidam kapu i, hvala Bogu što živim u ovo nevjerovatno vrijeme. SAF, Mourinho, C. Ronaldo, Messi...hvala Bogu da ih sve imam privilegiju gledati...ali prosto SAF ne ostavlja na mene dojam najboljeg ikad i to je to ! Dakle, nije riječ o njegovim brojevima, koju su impresivni, o 26 godina u klubu(kako je krenuo, biće 52
), jednostavno, nešto treće, nešto u meni
je krivo što ga ne smatram najvećim. Jednostavno, kada ga gledam na utakmici, nemam osječaj da ima sve pod kontrolom !
btw, ne moraš odmah govoriti da pišem gluposti i slično, samo zato jer se moje mišljenje ne podudara s tvojim, Ja sam samo napisao ono što mnogi misle, ali nemaju petlju išta prigovoriti Fergusonu, baš iz razloga da ne naiđu na ovo "pljuvanje"
od strane drugih.
Nisam bio siguran za te njegove početke u Unitedu i to sam i naveo u prethodnom postu, dakle tu nema greške...Svejedno, opet, dakle bio je 4 sezone bez titule i svejedno je ostao...i dalje se držim uvjerenja da to u Španiji, Italiji, gdje se traži instant uspjeh, ne bi bilo moguće.

btw, ne moraš odmah govoriti da pišem gluposti i slično, samo zato jer se moje mišljenje ne podudara s tvojim, Ja sam samo napisao ono što mnogi misle, ali nemaju petlju išta prigovoriti Fergusonu, baš iz razloga da ne naiđu na ovo "pljuvanje"

Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !
HALA MADRID !
HALA MADRID !
Kada je došao, jasno je rekao da gradi tim za budućnost, iako je osvajanje FA kupa spasilo njegovu karijeru u Unitedu. Baš kao što je bilo s Aberdeenom, prvih par godina izgradnja a onda uspjesi. Bez dobre osnove nema ni uspjeha. Druga stvar je što živimo na vrhuncu kapitalizma, pa danas parama možeš "skoro" sve i odmah.raul-zakon je napisao/la:Nisam bio siguran za te njegove početke u Unitedu i to sam i naveo u prethodnom postu, dakle tu nema greške...Svejedno, opet, dakle bio je 4 sezone bez titule i svejedno je ostao...i dalje se držim uvjerenja da to u Španiji, Italiji, gdje se traži instant uspjeh, ne bi bilo moguće.

Evo ti i primjer Wengera, koji je bez titule 6-7 godina. Da sam navijač Arsenala, nikad mu ne bih prigovorio zbog neuspjeha u ovih nekoliko sezona, obzirom na stvari koje je uradio i koje i dalje radi za Arsenal.
raul-zakon je napisao/la: i dalje se držim uvjerenja da to u Španiji, Italiji, gdje se traži instant uspjeh, ne bi bilo moguće.
Apsolutno se slažem. Zato fudbal u engleskoj i jeste puno više od same igre i takmičenja. I nikad i ništa to neće moći promjeniti, bez obzira na uspjehe kako engleskih klubova tako i same reprezentacije.

raul-zakon je napisao/la:btw, ne moraš odmah govoriti da pišem gluposti i slično, samo zato jer se moje mišljenje ne podudara s tvojim, Ja sam samo napisao ono što mnogi misle, ali nemaju petlju išta prigovoriti Fergusonu, baš iz razloga da ne naiđu na ovo "pljuvanje" od strane drugih.
Kako da ne kažem, kad napišeš ovo:
Jednostavno, kada ga gledam na utakmici, nemam osječaj da ima sve pod kontrolom !
Onda očigledno rijetko gledaš United.

LUHG!
-
- Kontakt:
Manchester United are reportedly close to wrapping up a deal for Japan and Borussia Dortmund midfielder Shinji Kagawa: http://****/IGKio4" onclick="window.open(this.href);return false;

- eric_cantona
- Kontakt:
Treba naglasiti još jednu stvar. SAF nije u ruke dobio super jaku ekipu koja osvaja sve što stigne pa samo nastavio s radom.raul-zakon je napisao/la: Respect za boldirano, ali, iako je to ogromno dostignuće, budi objektivan i realan da, biti na klupi jednog tima 26 godina, i nije moguće nigdje drugo nego u Engleskoj. Tamo baš moraš totalno usrati motku(osim ako nisi stranac) pa da te otpuste ! Misliš da bi Villas-Boas bio otpušten da je kojim slučajem Englez, Škot, ili Velšanin?
Prije njega, Manchester United je zadnji naslov osvojio nekad u 60-tim godinama. To je skoro pa 30 godina bez trofeja. Njemu je taj klub dat u ruke da od njega nešto proba napraviti dugoročno, jer imali su i drugi menadžeri svoje šanse. A osim što je uspio osvojiti sve te silne naslove, napravio je od Uniteda najbogatiji klub na svijetu, sa vjerojatno najvećom navijačkom podrškom (to ne izmišljam sad, stvarno sam na te podatke nailazio) u svijetu.
To nije isto kao Villas-boas koji je došao u ekipu u kojoj svaki igrač vrijedi 20mil+, ili Guardiola koji je za svoj prvi posao dobio praktično gotovu ekipu Barcelone, sa Messijem, Iniestom, Xavijem, i ogromnom financijskom podrškom. Naravno da u takvim situacijama tolerancija prema lošim rezultatima ne postoji.
Ono čemu se ja divim Fergusonu je to što on osobno gleda svaku utakmicu rezerva i juniora koju može stići pogledati. Što svakog mladog igrača uporno prati i nadgleda kroz cijelo njegovo "školovanje". Sjećam se i sad da je govorio za Fletchera, pa nešto kasnije za Welbecka, da su najbolji u svojim generacijama i da će sigurno biti igrači. Njima je tada bilo možda po 16-17 god.
- raul-zakon
- Kontakt:
U ovom segmentu traženja mladih zvijezda je definitivno najbolji ikada, tu nema govora ! Scholes Giggs braća Neville, Beckham, Nicky Butt, Ronaldo(znam da nije Unitedovo dijete, al' je čovjek za njega dao siću, a uzeo skoro 100 miliona eura !) itd, itd... 
@RYWG, svakom njegovo...

@RYWG, svakom njegovo...

HALA MADRID !
HALA MADRID !
- rastafarian
- Kontakt:
FC United of Manchester u finalu doigravanja za ulazak u 6. ligu 

Ž'21 !
alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!
UEFA MAFIJA !
alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!
UEFA MAFIJA !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.