ACF Fiorentina

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Mont0
Kontakt:

Re: ACF Fiorentina

Post Postao/la Mont0 » 01 dec 2011, 21:03

Jedan jedini. Pored njega, volio bih kada bi nas Trapatoni opet nekad uzeo, ili mozda Spaleti, niko vise :D

Miha ranije nije dobio otkaz samo zato sto je imao dobar ugovor u kojem je bila neka tamo fora da bi mu morali pravo dobro platiti u slucaju otkaza. Rosi je okej lik, ali sta on moze kad su nam igraci polumrtvi, bez ikakvog damara. Razmontira nas Palermo dok si rekao keks. Da nisam gledao utakmicu, rekao bih haj dobro, ali eto, jbg. Uzasno uzasan raspored imamo i bas je jadni Delio upao u masinu u najgorem mogucem trenu, ne predvidjam mu da doceka ljeto na klupi ako se nesto radikalno ne promijeni. Uostalom, ni Serie B nije daleko, a tamo bismo imali dosta toskanskih derbija :lol:
Support Velez, It's logical! ★

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 28 jan 2012, 18:18

Uuuu evo pored Amaurija i El Hamdaoui iz Ajaxa potpiso, odlična pojačanja ..
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Gomez
Kontakt:

Post Postao/la Gomez » 07 feb 2012, 15:57

Iako sam novi, vidim da se ova tema slabije održava i ja ću pokušavat' da što više informišem ostale forumaše o trenutnoj situaciji ovog kluba. Nadam se kako će se i stariji forumaš Mont0 pridružiti meni. ;)

Naravno, za početak bi zamolio administraciju da promijeni ovu anketu, jer svi znamo da je Miha davno otišao.
Cè un cuore viola che batte dentro di me!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 07 feb 2012, 22:28

Tu sam ja, citam, pratim, gledam, ali mi bezveze da sam smaram svoje lijepe Tale na forumu :D S vremena na vrijeme se pojavi neko ovako kome je Fiore simpaticna, pa se malo zaspamamo, i tako u krug. Uglavnom, tu sam!

Aleee' 8-)

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 07 feb 2012, 22:30

Rossi je malo dignuo Ljubičiće, trenutno su u gornjem dijelu ljestvice, nadam se da će uhvatiti zalet i doći možda i do europskih pozicija
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 21 feb 2012, 22:48

jao šta je Amauri fulao danas protiv Bologne..ccc..jest mi drago što je otišao iz Juventusa...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 21 feb 2012, 22:54

On je za svaki tim za koji je igrao dao gol protiv Fiorentine :D Za Fiorentinu ga nece zabiti ni u ludilu.

Ocaj.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 27 mar 2012, 12:13

Odlazi čarobnjak Fiorentine (Corvino), na pomolu nova era!!!

Ljubičasti klub iz Italije će od juna otvoriti novo poglavlje u svojoj istoriji. Loša sezona se definitivno slomila 17. marta, pred ponoć, kada je klub rešio da napravi drastičan rez. Kap koja je prelila čašu bio je sraman poraz od najomraženijeg rivala. I to na "Artemio Frankiju" (Fiorentina – Juventus 0:5). Publika u Firenci bila je u totalnom šoku, kapiten Rikardo Montolivo napustio je teren u suzama, a uprava Fiorentine je odlučila da se rastane sa Pantaleom Korvinom.

Iskusni sportski direktor "viole" ima zaista zavidnu reputaciju u carstvu fudbalskih pijaca, ali njegova magija je u poslednjim sezonama naglo izbledela.

Profesionalno je počeo da se bavi ovim poslom u niželigaškom klubu Kazarno i najavio je čudesne stvari dovođenjem Paola Orlandonija, ali i, tada 16-godišnjeg, Fabricija Mikolija...direktno iz Milanove omladinske škole.

Usledio je prelazak u Leće, gde je Korvino nastavio da drži lekcije o tome kako se za male pare može kupiti budući veliki igrač. Među brojnim talentovanim fudbalerima, mag transfera je na jug Italije doveo Kristijana Ledezmu, Valerija Božinova (za 15.000 evra), Ernesta Čevantona, Aksela Konana. Dovoljno interesantno deluje podatak da je na stadion "Via Del Mare" doveo Mirka Vučinića i još tri igrača Sutjeske za neverovatnih 4.130 evra! Na "štikli čizme" je trebalo da zaigra i Dimitar Berbatov. Dvojnik Endija Garsije prošao je medicinske preglede, međutim, transfer je propao zbog toga što klub bugarskom napadaču nije odmah obezbedio stan i automobil.

Korvino je posao trenera Lećea u sezoni 2004/05 poverio krajnje problematičnom Zdenjeku Zemanu, a Čeh je, najviše zahvaljujći mladom Božinovu, doveo "Salentine" do 11. pozicije u šampionatu. Reklo bi se da to nije rezultat vredan pomena, ali je Leće te sezone, odmah posle prvaka Juventusa, bio najefikasniji tim u ligi. Korvino je po završetku sezone Božinova prodao Fiorentini za velikih 13 miliona evra.

Došlo je vreme za sledeći korak u karijeri. Stigao je poziv jedne od "sedam velikih sestara" italijanskog fudbala i Korvino nije mnogo razmišljao. U Firenci su dosta očekivali od njega, a on im je uzvratio na najbolji mogući način.

Doveo je Ćezarea Prandelija na mesto trenera i "viola" je postala ekipa za svaki respekt. Tri puta je Firenca slavila osvajanje četvrtog mesta u Kalču, na "Frankiju" se igrala osmina finala LŠ, a nešto kasnije i polufinale kupa UEFA. Među brojnim velikim igračima koje je doveo u Mikelanđelov grad, ističu se Vargas, Boruc, Toni, Đilardino, Mutu, ali i Kuzmanović, Jovetić, Ljajić i Nastasić.

Međutim, pored Berbatova u Lećeu, Pantaleu je izmaklo još nekoliko vrhunskih fudbalera. Bio je blizu toga da u Firencu dovede Dijega Ribasa da Kunju, Luisa Nanija, Šarla N’Zogbiju, ali i Nemanju Vidića. Kada je konkretno defanzivac Junajteda u pitanju, on je već imao dogovor sa Fiorentinom. Međutim, zbog činjenice da ne dolazi sa prostora Evropske Unije, morao je da sačeka januarski prelazni rok, kako bi se otvorilo mesto da se njegov transfer ozvaniči. U međuvremenu je na Nemanjina vrata zakucao i ser Aleks Ferguson, a dobro je poznato da Fergi zove samo jednom u životu, tako da...

Što se tiče same Fiorentine, odlazak Prandelija je pokrenuo neverovatno negativan talas dešavanja. Vlasnici kluba nisu uspeli sa gradskim vlastima da dogovore izgradnju novog stadiona, dovođenje Siniše Mihajlovića na mesto trenera nije dalo željene rezultate, prodati su Alberto Đilardino i Sebastijan Frej...čini se kao da se sve okrenulo protiv sportskog direktora i da je 62-godišnjak po prvi put u karijeri žestoko pobrkao neke stvari.

Pomalo bezobrazno i sa potpunim odsustvom poštovanja, odlazak Korvina je prokomentarisao menadžer Rikarda Motoliva, Karlo Palavićino.

- Otarasili smo se problema koji je godinama mučio Fiorentinu. Posle vesti da on odlazi, svi normalni će proslaviti uz šampanjac. Od večeras je Fiorentina slobodna. Ne smemo dozvoliti da klub definitivno padne – rekao je Palavićino.

Odlični sportski direktor će u junu, posle sedam godina u Firenci, potražiti novi posao i neće imati problema da ga nađe. Razlaz je u ovoj situaciji verovatno najbolje rešenje za obe strane, ali poslednje godine Korvinovog rada nikako ne smeju da bace blato na njegovu celokupnu karijeru.

Baš kao i pre nekoliko godina, potezi Korvina u samom početku nisu bili masovno popularni. Ipak, kako je vreme prolazilo, ispostavljalo se da stari lisac vrlo dobro zna šta radi. Na njegovu žalost, slične transfer finte u nekoliko prošlih prelaznih rokova nisu donele toliko dobrog, pa je bilo neminovno da dođe do "razvoda" s klubom. Samo, nije trebalo ovako...

Uostalom, upravo je veliki Pantaleo doveo Jovetića i Nastasića u "ljubičastu kuću". I dok crnogorski reprezentativac već ima status velikog igrača, na srpskom defanzivcu ostaje da opravda poređenje sa Nemanjom Vidićem. Možda i kao vođa novog, uspešnog perioda "viole".

A Fiorentina? U ovakvoj situaciji očajnički joj je potrebna promena, radikalan zaokret...novi, svež i hrabar projekat, koji će klub iz dosadnog lutanja sredinom tabele torpedovati u vrh. I trener Delio Rosi će u junu, 99.9 odsto, od uprave dobiti kartu u jednom pravcu, a braći Dela Vale, vlasnicima kluba, ostaje da do početka novog takmičarskog ciklusa dobro razmisle o sledećem potezu.

Seriji A definitivno nedostaje jaka Fiorentina. Navijači ljubičastih nestrpljivo čekaju momente u kojima će neki im neki novi Toldo, Torićeli, Di Livio, Rui Košta, Kijeza i Batistuta davati povod za slavlje...od juna, na njihovu žalost/sreću, bez magičnog Pantalea Korvina.
Tekst nadjoh kod jednog lika na fejsbuku, zaista ne znam sa kojeg je sajta, ako je neki "nedozvoljeni", nadam se da me Admin nece majorizovati kao neke na podforumu :mrgreen:

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 02 maj 2012, 22:45

Trener Fiorentine Delio Rossi se potukao sa Ademom Ljajićem (VIDEO)
================================================================================
Još teži incident na klupi "ljubičastih" spriječili su članovi stručnog
štaba

Trener fudbalera Fiorentine Delio Rossi pokušao je večeras da se fizički
obračuna sa igračem svog tima i reprezentativcem Srbije Ademom Ljajićem.
Rossi je zamjenio Ljajića u 32. minutu meča sa Novarom, a fudbaler je na to
uzvratio ironičnim aplaudiranjem.
Nakon toga, Rossi je prvo zgrabio Ljajića za dres, a potom je pokušao da ga
udari pesnicom.
Još teži incident na klupi "ljubičastih" spriječili su članovi stručnog
štaba Fiorentine. U tom trenutku Fiorentina je gubila od Novare sa 2:0.
Fiorentina se ove sezone bori za opstanak u Seriji A, a Ljajić je odigrao 14
prvenstvenih utakmica.

Avaz

[youtube][/youtube]

E ako je ovo potukao se a ne napao Ljajica ne znam sta je?
Avaz definitivno najpropagandnija novina nakon Americkih tiraznih lisotova....
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 02 maj 2012, 22:56

Ovo se dogodi kada se susretnu nevaspitani klinac i idiot od trenera. :roll:

Kako sam procitao negde sazvan hitan sastanak u Fiorentini da se odluci da li ce Rossi dobiti otkaz. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 02 maj 2012, 22:58

Dela Vale je "kasnio" na drugo poluvrijeme preko 20 minuta, odmah sam pomislio da ce biti ili je bila neka drama u svlacionici.

I treba da dobije otkaz, ali Boga mi i Ljajica treba poslati u tri lijepe.

Lijepi Mister Claudio Cesare Prandelli!

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 02 maj 2012, 23:01

Nego Monto, jeste ovim bodom osigurali opstanak?
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 02 maj 2012, 23:04

Teoretski ne, treba da izgubimo obje do kraja, a Lecce i Genoa dobiju. Igramo sa LecceTom i Cagliarijem, bice sest bodova tu. :D

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 02 maj 2012, 23:06

Mont0 je napisao/la:Teoretski ne, treba da izgubimo obje do kraja, a Lecce i Genoa dobiju. Igramo sa LecceTom i Cagliarijem, bice sest bodova tu. :D
Ma bit će barem bod protiv Cagliaria, tu će X biti 1,40
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 02 maj 2012, 23:11

Haha :lol: Necemo valjda ispasti majka mu stara.

Dadobg
Kontakt:

Post Postao/la Dadobg » 02 maj 2012, 23:39

Moze li neko ko zna italijanski da prevede ovo,ili ne zapravo me samo zanima ko je koga nazvao "Ciganom" ?

INSULTI - Pesanti cori di insulti a Ljajic, applausi a Delio Rossi: è la reazione dei tifosi della Fiorentina alla scena dei pugni del tecnico al suo giocatore, che contestava il cambio. "Sei uno zingaro", ha gridato la curva Fiesole all'indirizzo del giocatore serbo, mentre al rientro in campo nella ripresa il tecnico è stato accolto da cori e applausi

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 02 maj 2012, 23:43

Dadobg je napisao/la:Moze li neko ko zna italijanski da prevede ovo,ili ne zapravo me samo zanima ko je koga nazvao "Ciganom" ?

INSULTI - Pesanti cori di insulti a Ljajic, applausi a Delio Rossi: è la reazione dei tifosi della Fiorentina alla scena dei pugni del tecnico al suo giocatore, che contestava il cambio. "Sei uno zingaro", ha gridato la curva Fiesole all'indirizzo del giocatore serbo, mentre al rientro in campo nella ripresa il tecnico è stato accolto da cori e applausi
UVREDE - Teske uvredljive pjesme na racun Ljajica,a aplauzi Rossiu : to je reakcija navijaca Fiorentine na napad trenera na igraca koji se bunio zbog izmjene. "Ti si cigan", pjevala je curva Fiesole srpskom igracu, dok se Rossiu aplauziralo i skandiralo na povratku sa poluvremena.

Otprilike tako...
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 02 maj 2012, 23:44

Navijači Fiorentine su nazvali Ljajića ciganom, a aplaudirali Rossiju.
Volim te, Željo!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Dadobg
Kontakt:

Post Postao/la Dadobg » 02 maj 2012, 23:48

Yuto je napisao/la:
Dadobg je napisao/la:Moze li neko ko zna italijanski da prevede ovo,ili ne zapravo me samo zanima ko je koga nazvao "Ciganom" ?

UVREDE - Teske uvredljive pjesme na racun Ljajica,a aplauzi Rossiu : to je reakcija navijaca Fiorentine na napad trenera na igraca koji se bunio zbog izmjene. "Ti si cigan", pjevala je curva Fiesole srpskom igracu, dok se Rossiu aplauziralo i skandiralo na povratku sa poluvremena.

Otprilike tako...

Brate,baff navijaci mu pevali,auuu. hvala ljudi.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 02 maj 2012, 23:53

Delio Roki :lol: cao.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.