Snooker

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

hodža
Kontakt:

Re: Snooker

Post Postao/la hodža » 28 apr 2012, 01:03

sa obzirom na ispadanje većine favorita, i ne tako sjajne partije ovih koji su ostali, Hendry bi mogao daleko dogurati ;) Ronnie, Trump i Hendry su u najužem krugu za osvajanje SP :roll:
FORZA MARŠAL !!!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 28 apr 2012, 10:36

Hendry - Maguire
Jones/Higginson - Trump
Williams/O'Sullivan - Robertson
Day - Stevens/Hawkins

Koja šteta što će bilo ko iz ovog trećeg meča morati ispasti. A opet, Stevens ima lijepu šansu da dogura do polufinala. Trumpu se ždrijeb nekako najbolje otvorio, mada je protiv Dalea djelovao itekako stegnuto, u grču. Ne bi me čudilo da Robertson ode do samog kraja. Hendry ko Hendry jednostavno ne može odigrati dobro u kontinuitetu.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 28 apr 2012, 13:20

Hendry -Trump polufinale po svoj prilic,Higginson nece moci pomrsiti racune kosici..I onda ce tu biti svega,Hendry nece moci dobiti na iskustvo i smirenost jer je Trump vec bio u finalu SP-a tako da se zna nositi sa pritiskom,igrao je vec pozamasan broj finala i polufinala u ove 3-4 godine karijere,tako da ce u ovom mecu,ako do njega dodje,biti pregrst dobrih poteza,velikih break-ova i tu nece uticati smirenost,godine itd..Nadam se da ce Hendry igrati sa O'Sullivanom u finalu,zasluzio je i igrom i hrabroscu i borbenoscu,covjek ima 40+godina 20+ je profesionalac i odolijeva godinama sto se posebno vidi na ovom turniru....Sto se tice donjeg dijela zrijeba koji je mnogo tezi Robertson u polufinalu 100%,a velika ce borba biti izmedju Williamsa i Ronniea...Meni se cini da ga je Williams slabo pobjedjivao u toku karijere,igrali su i na nekom od predhodnih turnira gdje ga je Ronnie dobio i bas je komentator govorio da ga Williams izuzetno postuje i kao da igra u grcu protiv njega iako je stariji i bla bla bla.Poslatica turnira bi trebala biti Ronnie-Robertson,gdje ce se vidjeti onaj napadacki snooker kojeg siguran sam vecina voli...Nadam se prolasku Ronnie iako ce to biti jako jako tesko..I onda Ronnie Hendry finale pa nek pobijedi bolji...
Sve u svemu,turnir sa vec sada dosta iznenadjenja,ova promjena zrijebanja sa izvlacanjem protivnika iz sesira je to sve malo poremetila,tako da ce se Higginson npr naci u 1/4 finalu sto sigurno nije realno da je recimo igrao u donjem dijelu zrijeba al hajde,sta je tu je...
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 28 apr 2012, 14:14

Veliki Stev Hendry, idemo do titule majstore :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 30 apr 2012, 18:08

Uh, koja drama na samom kraju meča Trump-Carter. Pred početak današnje sesije, Judd je vodio 9:7. Sljedećih 6 frameova je teklo manje-više očekivano te je Trump došao do 12:10. No, tada počinje neshvatljiv pad Trumpa, pa je tako počeo promašivati ono što bi bilo kada pogađao zatvorenih očiju. Carter ubrzo stiže do 12:12 da bi se najveća drama odvila pred kraj posljednjeg framea, kada su Trumpu bila potrebna četiri foula Allistera. Carter je napravio tri ali dalje Trump nije mogao. Šteta, imao je sve na tanjiru al' eto, i padovi su sastavni dio njegove igre. :mrgreen:

No, drago mi je i zbog Cartera. Bio je blizu okončanja karijere tokom ove godine i fkt mu je sve više doku.rčilo (nešto što se često dešava Ronnieu) al' evo, ovaj turnir i ovaj rezultat će mu sigurno podići samopouzdanja.

Kao što sam i očekivao, Stevens ide dalje pobjedom nad Hawkinsom. Večeras završnice mečeva u kojima bi Ronnie i mladi Jones trebali ići dalje tako da bi ovo trebali biti parovi četvrtfinala:

Hendry - Maguire
Jones - Carter
O'Sullivan - Robertson
Day - Stevens
Greatness dies

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 30 apr 2012, 18:10

Kakav mec :mrgreen: Trump na granici suza, Carter samo sto nije poludio na kraju :mrgreen:

Ipak Carter prolazi u cetvrfinale rezultatom 13:12, nema Svjetskog za Trumpa jos uvijek :mrgreen:

K'o sto rece komentator imamo svevelsko i sveskotsko cetvrfinale :mrgreen: Ne znam koje je nacionalnosti ovaj Jones, pa da imamo i sveenglesko :mrgreen:

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 02 maj 2012, 08:19

Sinoć pogledao snimak prve sesije O'Sullivan-Robertson. Ljepotica za gledanje. Robertson vodi 5:3 iako je lako moglo biti 4:4.

Hendry više nije mogao. Maguire ga je počistio sa 13:2. Kao što napisah u jednom prethodnom postu, Stevensu se pravo dobro otvorio ždrijeb tako da je vrlo blizu polufinala jer vodi 11:5 protiv Daya. I na kraju, Carter vodi 5:3 protiv Jonesa.

Danas idu nastavci preostala tri meča.
Greatness dies

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 02 maj 2012, 09:49

Činilo se oko deset sati navečer po lokalnom vremenu da je glavna vijest dana u Sheffieldu pobjeda Stephena Maguirea nad Stephenom Hendryjem u samo dvije sesije četvrtfinala. Nekoliko trenutaka kasnije, Hendry je zapanjio, rastužio svijet snookera obznanivši povlačenje iz sporta...

Sedmerostruki svjetski prvak i neupitno najbolji igrač snookera svih vremena povukao se iz natjecateljskog snookera. 43-godišnji Škot Stephen Hendry dominirao je ovim sportom godinama, na do tada neviđen način. Sa samo 21 godinom je 1990. postao je najmlađi prvak svijeta, a zatim je u narednih osam godina osvajao titulu još šest puta. Vjerojatno bi ta brojka bila i veća da mu nije nesretno slomljen štap na poznatom londonskom aerodromu.

Čovjeka koji je u karijeri, između ostalog, postigao 775 centuryja, napravio 11 maksimalnih breakova i osvojio 36 ranking turnira više nećemo gledati u ulozi natjecatelja. Ali, otišao je sa stilom, onako kako priliči pravome prvaku. Protiv Maguirea možda nije imao previše šanse, ali je na svojem posljednjem turniru ostvario maksimalni break i lakoćom izbacio još uvijek aktualnog svjetskog prvaka Johna Higginsa.

Hendry danas nije imao svoj dan, ali bez obzira na poraz, u knjigama će ostati zabilježen kao najveći koji je ikada igrao snooker. Na konferenciji za novinare poslije meča iznenadio je sve prisutne obznanivši odlazak: "Da sam osvojio prvenstvo, to bi bio još bolji način da otiđem. Oduševljen sam što sam napravio maksimum ovdje, moj odlazak je razlog zašto sam bio onako zainteresiran dok sam ga radio, bio sam presretan što će se to dogoditi na mojem posljednjem nastupu ovdje. Ovo nije trenutna i nagla odluka, razmišljao sam o tome zadnju godinu, a prije dva ili tri mjeseca odlučio da je bilo dovoljno."

Stephen Maguire nije krio oduševljenje što je prošao u drugo uzastopno polufinale u Sheffieldu, ali je također bio vrlo iznenađen odlukom svog sunarodnjaka. "Šokiran sam, nisam to očekivao, ali Stephen je očito vrlo dobro razmislio o svemu. Žao mi je što se povlači. Mislim da je prerano, ali on zna najbolje", izjavio je Maguire.

"Ostavio je nasljeđe. U mojim očima on je najbolji igrač koji je ikada uzeo štap u ruke i netko će morati osvojiti puno turnira i jako puno svjetskih prvenstava da bi mogao reći da je najbolji", zaključio je prvi polufinalist svjetskog prvenstva.

Blizu plasmana među četiri najbolja je i Matthew Stevens, koji nakon prve dvije sesije ima prednost 11:5. Ryan Day bolje je ušao u meč i nakon jutarnje igre vodio 5:3, no navečer je izgledao vrlo loše i promašivao lagane udarce. Stevens je poklone iskoristio i odnio svih osam frameova za veliko vodstvo.

U preostala dva meča odigrana je tek jedna sesija, a u drugi dan s prednosti od 5:3 ulaze Robertson nad O'Sullivanom te Carter nad Jonesom.

SP u snookeru, četvrtfinale:
Hendry – Maguire 2:13
Day – Stevens 5:11 *
Jones – Carter 3:5 *
O'Sullivan – Robertson 3:5 *

* - nastavak
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 maj 2012, 15:27

Idemo Ronnie majstore!!! 8-)

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 02 maj 2012, 16:18

Sta ovo RAKETA radi u drugoj sesiji.Idemo Ronnie do kraja.
SLOBODA NAVIJAČIMA

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 02 maj 2012, 16:34

Kakva rutina, yebote!! :o
Sreća pa ima ova petnaestominutna pauza, ovo bi bilo gotovo do 5.

'Ajmo Neil!!
Greatness dies

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 maj 2012, 16:46

Kakva masina :lol: :lol: :lol:

Idemo u istom ritmu, oko 50 minuta za 4 frejma mu je trebalo :lol: :lol:

Stevens nema sta da trazi, tako da ako Nila ne pukne luda, Sulle je u finalu :D

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 02 maj 2012, 21:04

92 % uspješnost ubačaja kugli

16 sec po potezu

100 poena za 5 minuta

RAKETA !!! 8-)
FORZA MARŠAL !!!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 02 maj 2012, 22:02

Ronnie ide u polufinale. Nema, ovakav O'Sullivan je nepobjediv u svijetu snookera, to je apsolutno sigurno. Ovo što je pokazao u toku današnjeg dana je nešto što fakat dugo nije pokazivao, ako je ikad i bio ovakav (a jeste sigurno nekad davno). Neil je imao svoje šanse, istina veoma rijetke, ali kada vidiš Ronniea na djelu... I ne krivim ga nešto puno.

Maguire-O'Sullivan, nekako najvjerovatnije.
Greatness dies

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 02 maj 2012, 22:47

Prvu sesiju nisam gledao (razumljivo :D ) ali danas nisam propustio ni minutu. Kada sam sinoć vidio rezultat, znao sam da će druga sesija biti odlučujuća za ovaj meč, tj. kako će se Ronnie ponašati danas. Moram priznati da sam sumnjao da će se desiti raspad sistema u njegovoj glavi, jer je u zadnje vrijeme poprilično labilan (posjećuje i psihologe) ali kada sam vidio sa kojim žarom je ušao u drugu sesiju sve mi je bilo jasno. Samo je bilo pitanje vremena kada će uzeti 13. frejm. Robertson je, kao veliki šampion, dao sve od sebe, ali protiv ovakvog O'Sullivana jednostavno nije imao šanse. Nekoliko puta tokom meča je komentator spomenuo kako je pobjednik ovog meča vjerovatno i novi svjetski prvak, a ta konstatacija je sada na mjestu. Ne vidim kako bi neko od preostalih igrača mogao poraziti O'Sullivana, koji igra snuker na nivou od prije 4-5 godina, tj. na šampionskom nivou.

Smiješi se 4. titula SP i stizanje Higginsa na 3. mjestu po broju osvojenih SP. Da dodam da mu je potrebno i nešto više od 100 trocifrenih brejkova pa da prestigne Hendrya na prvom mjestu. A i to je samo pitanje vremena :D

p.s. Hendry je nažalost otišao u penziju, i kao najbolji svih vremena to je uradio u stilu sa brejkom od 147.
FORZA MARŠAL !!!

tarikz
Kontakt:

Post Postao/la tarikz » 03 maj 2012, 09:43

Finale je Maguire - O'Sullivan. Mislim da će to biti vrlo zanimljivo jer nikad nisam vidio Maguirea da igra u ovom stilu. Ne bi me čudilo da i on po prvi put osvoji titulu a prema mom mišljenju je zaslužio da odličnu formu u ovoj sezoni kruniše najvećom titulom u svijetu snukera.
Someone's mouth said paint them all red.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 04 maj 2012, 19:42

Raketa nastavlja da gazi sve pred sobom. Definitivno prva sesija služi za zagrijavanje, a druga za furiozno nabijanje razlike koja se kasnije iskusno iskortisti za prolaz dalje :D
Uspio je Stevens da uspori Ronniea na početku meča, i bilo je trenutaka kada i po 20 min. Ronnie nije ubacio kuglu, ali kada je nametnuo svoj ritam igre, sve je pošlo po zlu za Velšanina. Frejmovi su se svodili na razbijanje, potez-dva i veliki brejk O'Sullivana :-D
Ne bi bilo iznenađenje da Ronnie sve završi u 3 sesije, ali ne vjerujem u to, jer poznavajući njega, bit će mu muka od toga što počinju u 10 sati, pa će trebati vremena da se razbudi :D

Što se tiče drugog meča, Carter muči Maguirea sporom igrom sa dosta defanzivnih udaraca, što Škota bukvalno ubija u pojam :D
Volio bih kada bi Carter održao ovu prednost, jer je ipak, po mom mišljenju, bezazleniji protivnik za Ronniea ;) Vjerujem da ta njegova defanzivna igra ne bi mogla proći protiv O'Sullivena, jer je na početku turnira razmontirao Carterovog mentora i to bi bio sigurno lakši meč. Ukoliko prođe Maguire, moglo bi biti opasno, jer je on uvijek napadački nastrojen i ukoliko ga krene mogao bi napraviti velike probleme.

Ali bez obzira na sve, ja ostajem pri ovome što sam rekao i prije početka turnira :
Postao/la hodža dana 20 apr 2012, 01:39

što se tiče favorita za osvajanje, stvarno ne mogu biti pametan..čini mi se da odavno nije bilo više favorita, a siguran sam da će, kako takmičenje bude odmicalo, mečevi biti sve zanimljiviji i kvalitetniji..želim sreću svima, i nek' pobijedi najbolji (Ronnie "The Rocket" O'Sullivan)
FORZA MARŠAL !!!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 04 maj 2012, 21:31

Ja opet mislim da bi ga vise Carter namucio nego Maguire, jer poznat je Maguire kad igra ofanzivno, a promasuje kugle, poludi lik skroz na skroz, a ovaj Carter je pametan miksa k'o niko, ne pada lahko pod pritisak, sjetimo se meca sa Trumpom (sa 12:9 za Trumpa do 13:12 za kapetana :mrgreen: ), a ima slican stil igre kao Selby, sjetimo se meca Sulleta protiv Selbya, kada je Mark haman sve moguce igrao defanzivno, i tim potpuno ustop'o Sulleta, drugo je Ebdon, a drugo Carter :lol:

Imam osjecaj da ce proraditi skotski temperament, te da Maguire okrece ovo :mrgreen:

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 04 maj 2012, 21:46

okrenut će klinac :lol: :lol:

pa Ebdon je za Cartera izmislio ovakvu vrstu igre, i ne može biti da ga Carter može više napatiti od Ebdona :D

ali ko god dođe u finale, metla mu je :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 05 maj 2012, 23:54

4. titula je tu 8-)
FORZA MARŠAL !!!

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.