Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

motty
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la motty » 01 maj 2012, 00:54

Utakmica kojom smo samo potvrdili najgoru sezonu u historiji Uniteda, ne zbog rezultata i zbog ranog ispadanja iz svih kupova vec zbog katastrofalne i blijede igre tokom cijele sezone. Ovu utakmicu nismo danas izgubili izgubili smo je prosle sedmice u duelu sa Evertonom, tu smo jos jednom pokazali svu neozbiljnost i bahatost ove ekipe.

Da promjene trebaju to je evidentno a da li ce ih i bit ostaje nam da vidimo. Nadam se da ce doc Hazard Kagawa i jos jedan napadac te da ce napokon Giggs Scholes Park Owen Anderson i slicni napustit ekipu, mozda bi i doveli nekog al kad imamo njih mislimo da nam ne treba.

Lijep pozdrav i sretan prvi maj ako uopste moze bit sretan poslije ovakvog razocarenja
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 maj 2012, 00:59

Ma kakav crni prvi maj. Da mi je sutra rodjendan, Bajram i nova godina na isti dan ne bi bio sretan. A ne radi posranog prvog maja. Welbeck navodno povrijedjen i vjerovatno nece igrat protiv Swansea. Znaci Hernandez i jedno 10 puta offside. :x
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 maj 2012, 01:02

amerosm je napisao/la:Da mi je neko rekao da ce United u ovoj fazi prvenstva prokockati 8 bodova prednosti proglasio bih ga budalom - uostalom kao i vecina forumasa.
Skrtost Fergusona po pitanju transfera je United kostala titule. Jednostavno nedostajeu dva kvalitetna igraca u veznom redu, jer Scholes ne moze vise igrati na prijasnjem nivou. Kada vidite da prvi napadac ekipe vise igra u veznom redu i pokusava da razigra krila sve ti bude jasno. Mislim da bi Fergusonu bilo dovoljno da za narednu sezonu dovede Sneijdera kao glavnog kreativca i igraca tipa Gargano koji ce rasteretiti tog glavnog kreativca.
Kakav je vezni red Utd-a pokazuje i činjenica da je Ferguson bio primoran vratiti iz penzije Scholesa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 01 maj 2012, 01:02

Iznenadice nas ponovo SAF sa Berbatovom u napadu :D
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 maj 2012, 01:05

dr.van nostrand je napisao/la:Iznenadice nas ponovo SAF sa Berbatovom u napadu :D
Ne valja ni to kad je Berbatov sad totalno van forme radi Fergusona. Hernandez je prakicki jedina opcija.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 maj 2012, 01:13

Cartman je napisao/la:Ma kakav crni prvi maj. Da mi je sutra rodjendan, Bajram i nova godina na isti dan ne bi bio sretan. A ne radi posranog prvog maja. Welbeck navodno povrijedjen i vjerovatno nece igrat protiv Swansea. Znaci Hernandez i jedno 10 puta offside. :x
E jbg, sta bi trebali sad :roll: rezat' vene i ubijat' se (kiflom :mrgreen: ) radi poraza, koji nije ni prvi ni zadnji, niti bi sezona bez titule, bila prva ili zadnja i kod Fergia, a i u Unitedu :(

Opet cu nastaviti navijati za United istim zarom i sa istom strascu, kao i kad sam prvi puta pratio i bio (i osjetio i srecu i ponos, a i tugu) uz ovaj klub, kada niko koga ja znam nije bio Unitedovac 8-)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 01 maj 2012, 01:15

Evo šta ja mislim.

Zašto se SAF smatra jednim od najvećih (za mnoge i najvećim) menadžerom ikada? Zbog titula? Djelomično. Zbog konstantnosti dobrih rezultata? Djelomično. Ali, fali tu još nešto. Fali naš sastav koji je u zadnjih 10 godina sve samo ne Dream Team. I kakvu to priču konstantno povlači? Povlači priču o velikom SAF-u koji sa "ovakvim sastavom" pravi "čuda". U čemu je fol. Čovjek cijelo vrijeme pokušava fokus prebaciti na sebe i uvijek ali uvijek pokupi lovorike za sve uspjehe Uniteda. I kad svake godine za titulu bude najzaslužniji SAF, a ne ovaj ili onaj igrač, ili čak cijeli tim, onda je logično kad se nakon 25 godina svedu računi da on automatizmom postaje najveći. Evo recimo Mancinija. Ima čovjek vrhunske igrače, igra stalno uglavnom sa najboljim mogućim timom, i šta? Ako osovji titulu biće zato što ima Dream Team. Ako ne osovji titulu biće čoban koji nije bio u stanju da osvoji titulu sa Dream Teamom. Dakle, gubitna kombinacija na ličnom planu. SAF je jedan natprosječno intelignetan čovjek koji sa podsmjehom gleda na ljude oko sebe jer su inferiorni u odnosu na njega na intelektualnom nivou. On može postaviti taktiku u kojoj sa za klasu lošijim timom može doći do povoljnog rezultata. Evo npr. večeras. Iako je City bio bolji moglo se vrlo lako desiti da se završi 0:0. I o čemu bi se pričalo? O genijalnoj strategiji velikog SAF-a, pa Višković sa SK-a je cijelo prvo poluvrijeme pričao o toj genijalnoj strategiji. Pa nije ni on toliko lud da ne zna ono što mi znamo - da su Valencia, Welbeck i Young u boljoj formi od Nanija, Giggsa i pogotovo Parka. Ali bi uvođenjem ovih igrača potpuno skrenuo pažnju sa sebe, a to ne želi.

Zaključak: SAF ovakvim potezima upravo namjerno skreće pažnju na sebe jer ako ostvari povoljan rezultat onda je genijalac, a ako čak i zakaže (što je jako rijetka varijanta zbog genijalnih stratreških i još boljih taktičkih zamisli) onda je u najmanju ruku čovjek koji je veći od svih u klubu, čovjek koji je presonifikacija kluba, pa ponekad i čovjek koji je veći od velikog Manchester Uniteda. Sam je svojom inteligencijom stvorio kult ličnosti i jedna ili dvije izgubljene titule (slična situacija se desila i prije dvije sezone) za njega su mala cijena spram onoga za šta vrijedi njegov lik i djelo. Nakon svega, ja mogu samo da mu čestitam na briljantno odigranoj životnoj predstavi, spram koje ostali treneri i menadžeri ostaju samo mali miševi koji se ne mogu uporediti sa SAF-om. Uvijek je vrijedila ona da niko nije veći do kluba. Za SAF-a to jednostavno ne vrijedi, jer upravo on je klub od solidnog Engleskog prvoligaša pretvorio u Evropskog giganta.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 maj 2012, 01:18

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ma kakav crni prvi maj. Da mi je sutra rodjendan, Bajram i nova godina na isti dan ne bi bio sretan. A ne radi posranog prvog maja. Welbeck navodno povrijedjen i vjerovatno nece igrat protiv Swansea. Znaci Hernandez i jedno 10 puta offside. :x
E jbg, sta bi trebali sad :roll: rezat' vene i ubijat' se (kiflom :mrgreen: ) radi poraza, koji nije ni prvi ni zadnji, niti bi sezona bez titule, bila prva ili zadnja i kod Fergia, a i u Unitedu :(

Opet cu nastaviti navijati za United istim zarom i sa istom strascu, kao i kad sam prvi puta pratio i bio (i osjetio i srecu i ponos, a i tugu) uz ovaj klub, kada niko koga ja znam nije bio Unitedovac 8-)
Naravno da cemo i dalje navijat i sve to, ali ovaj poraz ne mogu zaboravit par sati nakon tekme. Bockat ce me najmanje do nedjelje. A ako na kraju ne osvojimo titulu, iritirat ce me citavo ljeto. Jedino sreca pa ne poznajem niti jednog navijaca Citya.

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 01 maj 2012, 01:20

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Evo šta ja mislim.

Zašto se SAF smatra jednim od najvećih (za mnoge i najvećim) menadžerom ikada? Zbog titula? Djelomično. Zbog konstantnosti dobrih rezultata? Djelomično. Ali, fali tu još nešto. Fali naš sastav koji je u zadnjih 10 godina sve samo ne Dream Team. I kakvu to priču konstantno povlači? Povlači priču o velikom SAF-u koji sa "ovakvim sastavom" pravi "čuda". U čemu je fol. Čovjek cijelo vrijeme pokušava fokus prebaciti na sebe i uvijek ali uvijek pokupi lovorike za sve uspjehe Uniteda. I kad svake godine za titulu bude najzaslužniji SAF, a ne ovaj ili onaj igrač, ili čak cijeli tim, onda je logično kad se nakon 25 godina svedu računi da on automatizmom postaje najveći. Evo recimo Mancinija. Ima čovjek vrhunske igrače, igra stalno uglavnom sa najboljim mogućim timom, i šta? Ako osovji titulu biće zato što ima Dream Team. Ako ne osovji titulu biće čoban koji nije bio u stanju da osvoji titulu sa Dream Teamom. Dakle, gubitna kombinacija na ličnom planu. SAF je jedan natprosječno intelignetan čovjek koji sa podsmjehom gleda na ljude oko sebe jer su inferiorni u odnosu na njega na intelektualnom nivou. On može postaviti taktiku u kojoj sa za klasu lošijim timom može doći do povoljnog rezultata. Evo npr. večeras. Iako je City bio bolji moglo se vrlo lako desiti da se završi 0:0. I o čemu bi se pričalo? O genijalnoj strategiji velikog SAF-a, pa Višković sa SK-a je cijelo prvo poluvrijeme pričao o toj genijalnoj strategiji. Pa nije ni on toliko lud da ne zna ono što mi znamo - da su Valencia, Welbeck i Young u boljoj formi od Nanija, Giggsa i pogotovo Parka. Ali bi uvođenjem ovih igrača potpuno skrenuo pažnju sa sebe, a to ne želi.

Zaključak: SAF ovakvim potezima upravo namjerno skreće pažnju na sebe jer ako ostvari povoljan rezultat onda je genijalac, a ako čak i zakaže (što je jako rijetka varijanta zbog genijalnih stratreških i još boljih taktičkih zamisli) onda je u najmanju ruku čovjek koji je veći od svih u klubu, čovjek koji je presonifikacija kluba, pa ponekad i čovjek koji je veći od velikog Manchester Uniteda. Sam je svojom inteligencijom stvorio kult ličnosti i jedna ili dvije izgubljene titule (slična situacija se desila i prije dvije sezone) za njega su mala cijena spram onoga za šta vrijedi njegov lik i djelo. Nakon svega, ja mogu samo da mu čestitam na briljantno odigranoj životnoj predstavi, spram koje ostali treneri i menadžeri ostaju samo mali miševi koji se ne mogu uporediti sa SAF-om. Uvijek je vrijedila ona da niko nije veći do kluba. Za SAF-a to jednostavno ne vrijedi, jer upravo on je klub od solidnog Engleskog prvoligaša pretvorio u Evropskog giganta.
dobar post...samo neznam odkud ti da je United prije SAF a bio solidan prvoligas :?
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 01 maj 2012, 01:27

Na twitteru se siri vijest da se Fletcher oprasta od fudbala :o :shock:
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 01 maj 2012, 01:30

slani grad je napisao/la:dobar post...samo neznam odkud ti da je United prije SAF a bio solidan prvoligas :?
Bio je (po broju titula) na nivou Evertona, Aston Ville ili Sunderlanda. Po meni su ovo solidni prvoligaši i ništa više. Titula prvaka Evrope? Ima je i Aston Villa, pa šta...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 maj 2012, 01:30

ammarc je napisao/la:Na twitteru se siri vijest da se Fletcher oprasta od fudbala :o :shock:
Nikakvo iznenadjenje. Bolest mu je uzasna. Ako sad ne dovede novog veznog, onda stvarno postaje komedija.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 01 maj 2012, 01:35

ammarc je napisao/la:Na twitteru se siri vijest da se Fletcher oprasta od fudbala :o :shock:
slika
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

LoVeRBoYUnited
Kontakt:

Post Postao/la LoVeRBoYUnited » 01 maj 2012, 04:48

hahahaha ako i uzmu titulu pa dragi ljudi nije utidet robot ;) hara engleskom ovi godina pa nek i balavurdija uzme poslije 40 god titululu :lol: i ako je i to bruka hahahhahaa

NObonus
Kontakt:

Post Postao/la NObonus » 01 maj 2012, 07:51

Dobar post... 8-)
The work of a team should always embrace a great player but the great player must always work.

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 01 maj 2012, 08:30

Brate moj kakav crni Viskovic i njegovo gledanje fudbala. Pa taj covjek moze samo tenis prenositi i to kad igra djoka i pobjedjuje. Sinoc kaze za Maradonu da je Aguerov zet (Maradona ispade pedofil), a De Gea je branio za City sinoc i jos jedno milion lapsusa. Steta sto utakmica nije mogla otici u produzetke pa on bi zaspao. Vjerovatno je dosao pripit i zagrijan za 1.maj i on da prica o taktici. Meni se licno nije svidio onaj kukavicki pristup jer nije City Barcelona, a i protiv Barce smo napadali. Moglo se sinoc i pobjediti, a ne igrati na remi. Mislim da je prvenstvo sada odluceno definitivno. Imali smo sve u ansim rukama i prokockali jbg.
Mi nikada odustati necemo...

Xardas
Kontakt:

Post Postao/la Xardas » 01 maj 2012, 08:41

10.Skoro je napisao/la: Brate moj kakav crni Viskovic i njegovo gledanje fudbala. Pa taj covjek moze samo tenis prenositi i to kad igra djoka i pobjedjuje. Sinoc kaze za Maradonu da je Aguerov zet (Maradona ispade pedofil), a De Gea je branio za City sinoc i jos jedno milion lapsusa. Steta sto utakmica nije mogla otici u produzetke pa on bi zaspao. Vjerovatno je dosao pripit i zagrijan za 1.maj i on da prica o taktici. Meni se licno nije svidio onaj kukavicki pristup jer nije City Barcelona, a i protiv Barce smo napadali. Moglo se sinoc i pobjediti, a ne igrati na remi. Mislim da je prvenstvo sada odluceno definitivno. Imali smo sve u ansim rukama i prokockali jbg.
ma nije on bazirao svoje razmisljanje na viskovicu...on tvrdi da fergie to namjerno radi...pokusava postici optimalan rezultat tako da sebe stavlja u centar paznje cak i po cijenu poraza ponekad da bi to nadoknadio kultom licnosti tj. praveci od sebe glavnu zvijezdu i gradeci sebi karizmu iz koje se onda igraci i klub napajaju...sto je mozda pravilnije uspjesnije i efikasnije na duge staze...
Jedan od razloga zašto me Barcelona fascinira je da gotovo nikad ne napucavaju loptu...Valdes bi radije primio go normalno dodavajući nego što bi je nekontrolisano ispucao. I to obavljaju tako znalački i smireno - zaista superioran dokaz nadmoći!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 maj 2012, 08:51

Šta se ono Ferguson qrči sinoć :mrgreen: Ne pamtim da sam ga ikad vidio u sličnom izdanju...rek'o mu Mancini dissss izzzzz futbool :mrgreen:

Loša igra Utd-a sinoć, ipak se od ekipe koja se bori za titulu očekuje mnogo više da uradi na terenu, koliko su ono šuteva imali, 1? I dalje mislim da će Utd da osvoji titulu, nekako sam ubijeđen da City neće dobit' Njukaša...

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 01 maj 2012, 08:52

Realno gledajuci ne fale nama 2 igraca nama fali 5 igraca da bi ovaj United bio ponovo onaj stari sa ovom ekipom se i ne moze vise.Park,Anderson,Giggs,Owen nisu ni problizno kalibar kakav je UNitedu potreban, Cartman je vec ja mislim spomenuo Sahina i Vidala koji su za smjesne cifre otisli u druge klubove pa nije mi jasno da klub kakav je Manchester United ne moze da dodvede kako treba igraca pa i Van der Vart je kupljen za smjesnu cifru.
Na kraju kao da gledam ovo ljeto ce doci 2 ili 3 igraca niko od onih koj ebi mi volili da vidimo vec neki anonimusi od kojih ce se cekati/nadati da ce nest apokazati a mi svi ce mo se opet nervirati na ovom forumu.
Glory Glory Man United !!! :D

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 01 maj 2012, 08:56

mandraX je napisao/la:.rek'o mu Mancini dissss izzzzz futbool :mrgreen:
:mrgreen: :lol: Mogu mislit kako on to izgovara :D Ja bi crko od smijeha na tu njegovu konstataciju :D
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.