FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

SkyWallker

Re: FK Željezničar

Post Postao/la SkyWallker » 29 apr 2012, 16:03

stomaklija je napisao/la:
titanik je napisao/la:joj dosadna nedlja a ja gledam ove rekorde pa sve smo ove sezone oborili ljudi nam gola nemogu dat a ovi pricaju o stimanjima majko moja pa jesul svjesni kolko smo superiorni u odnosu na ostale
Hahahahahahhaa, o kakvoj superiornosti govoriš??? U Šaban ligi??? Lako je tuć Slobodu koja igra za karton pilića ili Gošk i sl. pokušaje ekipa. Premijer liga BiH?? Kako imaš snage pratiti komediju od lige?? Vidjećemo snagu "lokomotive" kada u pretkolu naleti na predstavnike Finske ili Kipra :ugeek: Vratiće vas ljudi gdje vam je mjesto, na pašnjake BiH "premijer" lige :mrgreen:
Tipičan komentar šabana sa kompleksom, garantujem da niti si iz Sarajeva niti bilo kojeg veceg grada u BIH, živiš u nekom malom mjestašcetu vjerovatno pa imas niske poglede na neke stvari ako smo prosle godine izbacili Sheriff kojeg drži milijarder i koji ima budzet 15.puta veci nego nas i to u eurima neznam onda o cemu govoris ali opet kao normalnom čovjeku i navijaču plavih kada spomenes Hapoel ili Maccabi uhvati me gorčina neka jer su po svemu nekoliko stepenica iznad nas i posteno su nas izj... a vjerujem da bi tako prošao i scvaki drugi bh. klub da je bio na nasem mjestu, pa se hvatas onda tih katastrofalnih rezultata da bi omalovažavao ustvari to pokušao sa najvecim i najtrofejnijim bh. klubom a opet se ne sjetis perioda od prije recimo osam godina kada smo napravili najvece rezultate u Evropi od ijednog bh. kluba ikada poslije rata a bgm i prije ;) a primjetio sam u zadnje vrijeme da se sve cesce koristi termin "Šaban liga" i to upravo od simpatizera drugih bh. klubova koji "pjene" na rezultate Želje, imaš mahanje od mene ;) 8-)

NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA !! ZAJEDNO DO DUPLE KRUNE !!
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 29 apr 2012, 16:04

admirone je napisao/la: Ni marke.
Onda sam ja pogresno cuo :roll:

SkyWalker, mislim da smo mi napravili najveci rezultat u evropi poslije rata ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

wwwkenanba
Kontakt:

Post Postao/la wwwkenanba » 29 apr 2012, 16:07

Sarajlijc@ je napisao/la:

Zar je Sarajevo igralo grupnu fazu LP? :lol:

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 29 apr 2012, 16:14

Sarajlijc@ je napisao/la:

:lol: :lol: :mrgreen: čini mi se da ste stigli do polufinala kupa uefa pa ste ispali od Chelsea :mrgreen: mi smo u periodu 2002. - 2003. napravili najvece rezultate, sjetiš se Malage, Newcastlea, Anarthosisa i drugih samo i 45.000 obojenih plavo bijelih duša na gradskom stadionu Koševo ;) to je sve ne treba ti nista više kao i onu euforiju u cijeloj BIH koja je tada bila uz nas i slogana "Država Željo" ;) :D
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 29 apr 2012, 16:29

vidim pričate o Adiloviću..
meni se sviđa njegova borbenost, frajer se vrati iz napada, pretrči 45 metara i izbije loptu igraču..
ali da je iritantan jeste!
u jednom trenutku bi mu psovao sve što ima i nema jer ne zna primit lopte, odbija se od njega, fula loptu u zraku glavom, a onda u drugom trenutku frajer stvori neku dobru priliku, il zabije gol, il zasluži da mu cijeli stadion aplaudira.. kao da je svjestan svoje greške i odjednom mu bude bolje..
mislim da je sa njim problem koncentracija, al sa njim se da raditi (iako ima on godina, nije mlad, zreliji je). Primanje lopte, pregled igre, reć mu da ne komplikuje puno, raditi na skoku i igri u zraku..
može se to poboljšati koliko toliko, frajer je dao golova dosta, al je nekako "smotan"..
Isto ko Džeko u Engleskoj (smiješno poređenje al eto :lol: :lol: ). Često gubi duele, loše prima lopte, zna često napraviti neku glupost, al kad igra daje golove, kako ih da često i on ne zna..
Mislim da za evropu trebamo nekog napadača, nekog ko "zna igrat lopte", jer Adilović će se teško boriti protiv evropskih ekipa.

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 29 apr 2012, 16:31

Mislim da je ovo sto je Čamac rekao,treba gledati kao nesto sto ima i tekako smisla,i odnosi se na dugorocni period.Jednostavno sam uvijek volio ljude koji gledaju malo dublje i opsirnije ili puno ispred,a pri tome su surovo realni.Takvi ljudi i puno lakse ostvaruju svoje ciljeve.
Bez namjere da uporedjujem Čamca sa nekim,moram ipak reci,da slicnu pricu ce te cuti i od jednog ili drugog Osima,koji ce biti isto tako realni i isto tako reci mozda slicno za slicne stvari,ali oni su ipak nesto drugo,jel,ali je sustina price ista.Svaka cast Eldinu na ucinku,ali za nesto vise treba puno bolje,a tome visem i tezimo,tako da je prica sasvim na mjestu.
AKo smo nekad tezili da na sredini imamo boljeg igraca od Svrake,na neki nacin smo to i ostvarili,imamo super dobrog Svraku,Sto znaci da pozitivna kritika je nesto sto treba shvatiti na pozitivan nacin,a ne kao ostrukciju ili nezadovoljstvo.Ovo sto nasi rade je odlicno,ali zelimo napredovati stalno i jos vise i vise.
Imate primjer Alena Mesanovica,on ce mi ostati uvijek u srcu,kao neko ko je poceo graditi sve ovo,ali on je odradio svoj dio posla i klub to zna i cijeni,ali je za nesto dalje ipak trebalo puno vise.Objektivno tu su razlog godine,ali mogli smo ga mi iz zahvalnosti vuci i proslu godinu,ali ovaj klub ima uspostavljen sistem,ciji krajni cilj su puno bolji rezultati od trenutnih i to je jasno.
MI sad jesmo odlicni,ali nemojte se time zadovoljavati,jer ce doci opet neki Izraelci i spusti ti nas na zemlju,ali tada ce biti puno bolnije,jer mislis da si neko a onda shvatis koliko si slab.Zato mislim da je sve ovo sto je Čamac rekao imalo smisla.On ipak nije neki salabajzer,vec neko ko je znao mnogo toga napisati pametnog,tako da sasvim sigurno uziva u rezultatima,ali i zna sta zeli gledati .
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

BlueTiger
Kontakt:

Post Postao/la BlueTiger » 29 apr 2012, 16:43

Mislim da si pogresno svatio, jer se neke price izokretale vremenom i vjeruj mi da znam bruku ljudi koji djele isto misljenje sa tobom, a kada ih pitas da to obrazlloze, ne znaju, jer su navodno culi! Problem kod nase raje (mislim na plave) sto mi ne pamtimo da imena klubova sa kojim smo igrali, dok raje (bordo) to propagira godinama, iako si peticu znao prititi od takvih, ali eto, kao bitno je da se zna da se sa njima igralo.

Ja koliko se sjecam vas najveci uspjeh iza rata je bila utakmica treceg predkoga lige prvaka protiv Dinamo.K, pa ste onda ispali u play-off za evropa ligu protiv Cluja. A kod nas je isto to bilo samo sto smo mi protiv Malage igrali u play-off-u za Evropa ligu (kup uefa tadasnji). Malo se sistem promijenio, pa je onaj tko ne prati veoma mu je tesko stvari pohvatati. Sustinski gledano jednaki smo po uspjesima iza rata sto se tice evropskog dometa. ;)

EDIT: Vec kad smo kod Malage, trazim vec dugo ta nasa dva meca. Prvi je bio na drzavanoj u direktnom prenosu a drugi nije nikako bio na TV. Vjerotavno je neko iz kluba snimao mec, pa ako nesto neko nesta zna, moze na pp. Hvala
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!

master44
Kontakt:

Post Postao/la master44 » 29 apr 2012, 16:54

Mislim da svi prvo trebaju shvatiti da se Zeljo postepeno pocinje kvalitetom izdvajati iznad ostalih premijerligaskih klubova sto se vidi i po rezultatima ali da je za uspjeh u Evropi potrebno mnogo vise cega su i ljudi u klubu svjesni. Pustite se provokacija "navijaca" nizerazrednih klubova npr. "Vidjecemo vas u Evropi", "Hapoel" ili slicnih jer oni ne mogu uopste doci do prilike za nadmetanje sa takvim imenima nego mogu mastati da Zelji daju gol a kamoli da ga pobjede. Za nadati se da ce ovi rezultati privuci jaca sponzorska imena, da cemo postati jos stabilniji i u skorijoj buducnosti napraviti iskorak i u Evropi.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 29 apr 2012, 18:26

BlueTiger je napisao/la: Ja koliko se sjecam vas najveci uspjeh iza rata je bila utakmica treceg predkoga lige prvaka protiv Dinamo.K, pa ste onda ispali u play-off za evropa ligu protiv Cluja. A kod nas je isto to bilo samo sto smo mi protiv Malage igrali u play-off-u za Evropa ligu (kup uefa tadasnji). Malo se sistem promijenio, pa je onaj tko ne prati veoma mu je tesko stvari pohvatati. Sustinski gledano jednaki smo po uspjesima iza rata sto se tice evropskog dometa. ;)
To nije bio nikakav play-off već prvo kolo Kupa UEFA. Mi igrali sa Malagom 0-0, 0-1, Sarajevo sa Bešiktašom 2-2, 0-5, a Široki je igrao sa Spartom, ali se ne sjećam rezultata. Znam da su dva puta popušili. U suštini, to je bila najuspješnija klupska sezona bh timova i jedina sezona u kojoj smo u glavnoj fazi takmičenja imali svoje predstavnike.

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 29 apr 2012, 21:31

I ja bi se trudio.I Lazar se trudio.Eh sad sto nas dvojica nemamo dovoljno drugih kvaliteta to je druga prica.
Da bi napravili iskorak u Evropi svaki igrac u nasem timu treba da bude sposoban da napravi razliku na terenu i u datom momentu kad mu se ukaze prilika istu iskoristi jer kao sto camac rece po utakmici ce biti jedna ili dvije pa ako ubodes, ubodes a ako ne kuci i treniraj pa probaj opet dogodine.
Licno sam misljenja da nam je napad najslabiji dio tima.Za nasu ligu odlican ali za nesto vise kritican.Dao je Adilovic bruku golova ali kakav nam je vezni red i kako su losi protivnici tj. njihove odbrane trebalo je puno bolje.
Nije mi jasno da Adilovica u duelu cesto odnesu protivnicki igraci.Onolikog covjeka.Jos kad se pocne valjati kao da ga je kamion udario mene sramota bude.Ne kazem da ga ne udaraju ali bi se drugi igraci od njega trebali odbijati a ne obrnuto.
Pozicioniranje i kontrola lopte, ne daj Boze.Pregled igre isto tako.Juce, cini mi se Bekric, dribla pola sata oko sesnaesterca a Adilovic stoji u petercu okruzen igracima i ne pokusava da se otkrije ili postavi bolje da bi na bilo koji nacin potpomogao Bekricu i poslije kad je ovaj izgubio loptu zagalami na Adilovica i ostale sto se niko ne otkriva.
Nemam nista protiv momka ali zelim da Zeljo bude bolji pa cak i sad kad smo ubjedljivo najbolji u ovoj nasoj ligi i zato govorim da bi bilo pozeljno naci nekog boljeg napadaca.Ne znam koga, da budem iskren ali siguran sam da ima boljih napadaca za sitne pare koji bi igrali za nas.
Isto tako sam svjestan da necemo i ne mozemo se tek tako "rijesiti" ovih sadasnjih napadaca.Idealno bi bilo kad bi ga ovo ljeto tusnuli kome kao prvog strijelca lige za par stotina hiljada ali cisto sumnjam da cemo uspjeti.
Ovo je samo moje misljenje i ponavljam nemam nista protiv momka kao osobe nego samo mislim da nam treba bolje.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 29 apr 2012, 21:39

Gotovo sa siguran da će Amar pokušati unovčiti prvog strijelca lige ,mene bih lično zadovoljio transfer od jedno 250.000 eura

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 29 apr 2012, 21:43

nidi je napisao/la:Gotovo sa siguran da će Amar pokušati unovčiti prvog strijelca lige ,mene bih lično zadovoljio transfer od jedno 250.000 eura

Prvu ponudu će iskoritit da ga proda. Svaka mu čast na golovima, hvala na svemu, ali da može bolje, stvarno može i Amar to zna i def. on će iskopat nekog igrača koji će biti bolji od Adilovića, al dok je Adil tu, ima punu podršku, jer se trudi i daje maksimum.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 29 apr 2012, 21:44

Adilovica moze kupiti neko ko ga nikad nije gledao jedino, jer svako ko ga pogleda brzo ce odustati ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 29 apr 2012, 21:44

Amar je za njega stavio cijenu od 500 k jevreja ;)

slika
DRUG NEBI TI PUNCA

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 29 apr 2012, 22:03

Sarajlijc@ je napisao/la:Adilovica moze kupiti neko ko ga nikad nije gledao jedino, jer svako ko ga pogleda brzo ce odustati ;)
Momak nema pojma ali slučajno ima na kontu 17 golova kao haskić ,matko i obuća zajedno

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 29 apr 2012, 22:23

Zadnje dvije sezone u ligi nema pravog napadača tipa Škoro, Spalević ili Mešanović iz mlađih dana. Možda nešto bude od Brkovića iz Veleža ili Bekića iz Zrinjskog.

EDIT: S obzirom na "visinu transfera", Adilović je odličan, pogađa što treba, bori se, i imat će podršku dok god je u Želji.
Zadnja izmjena: gollum, dana/u 29 apr 2012, 22:53, ukupno mijenjano 1 put.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 29 apr 2012, 22:37

Ma jarane covjek dobrom stoperu tipa onog Jesea iz sirokog ne moze pera odbit, realno moze trpat Rudara iz Prijedora, Kozaru i slicno, za evropu nam treba zvijer ako mislimo bar jedno pretkolo proc

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 29 apr 2012, 22:42

Pa ne može ni Ibrahimović ništa Chielliniju pa ga to ne čini slabijim igračem. I Ibrahimović trpa levatske ekipe u Serie A, a u derbijima meda ne može.

Adilović kakav god da je, za naše lige je idealan.

To što vi pojedini odjednom hoćete da preskočite nekih 10 stepenica i želite odmah da gledate igračine bujrum ispred televezije subotom i nedjeljom popodne.
Volim te, Željo!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 29 apr 2012, 22:48

lisander je napisao/la:Ma jarane covjek dobrom stoperu tipa onog Jesea iz sirokog ne moze pera odbit, realno moze trpat Rudara iz Prijedora, Kozaru i slicno, za evropu nam treba zvijer ako mislimo bar jedno pretkolo proc
A sta mislis kako je Svraka zabio go Sirokom,tako druze sto je Jese bio zaflasteren za Adila. E tu ti je poenta,Adil osim sto daje golove je tu da bi navukao odbranu na sebe,a navuce ih redovno 2-3,nekad i vise
sto znaci igra amarovu igru koju je igrao i lazo,samo sto ovaj zabija golove i hvala mu na tome,uz to je borbeniji i rastrcaniji od laze,ali slabiji u duelima. Momak trenira zestoko kako sam cuo i iako mi nije bilo drago kad je dolazio iz celika,podrzao sam ga kad mnogi nisu i bio sam u pravu.Tako i sad imam misljenje da Adil samo moze napredovati,Amar ako je Svraki objasnio sta i kako treba,moze vala i njemu.
Samo stoji to da se one prilike ne smiju onako prokockavati,mi da iz 30% prilika poentiramo,pobjedjivali bi sa 7-8 : 0

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 29 apr 2012, 23:17

Šta je sa Emirom Alićem i sa Dejanom Drakulom ? Alić doveden iz Gradine kao talentovan stoper, ali nigdje ga.Bio je posuđen Slobodi na polusezoni, ali izgleda da se na njega ne računa, jer po transfermarktu je u Gradini.
A za Drakula se govorilo da je posuđen Leotaru, ali se to nigdje ne može provjeriti.
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Levin i 31 gost.