Svaka čast druže. Već dugo hoću da napišem ovako nešto i nikako. Sve ima nešto preče. Baš neku noć komentarišem sa rajom koja prati naš fudbal kako je Gomez umjesto da šutira iz prve krenuo da dribla i izgubio loptu. Pa ovdje kod nas bi ga objesili na Marin Dvoru a čovjek milione zarađuje. Jest da je on na većem nivou ali ovdje pljuju Adilovića za manje greške a pratite kakve greške Gomez pravi, kakve Džeko pravi greške. Kako se njima oduzima lopta kako pogrešno dodaju itd itd.Svi neki kritičari upoređuju lige petice, umjestzo da se ugledaju na Engleze u drugim stvarima. Što ne prate koliko su posjećene njihove utakmice u nižim ligama u petoj, šestoj. Raja gleda svoj lokalni klub, svoju raju, svoju djecu. Griješe sudije svuda, štima se svuda ali raja samo nas kritikuje. Joj fuj smo mi narod. Pa prije rata se gledala liga regije Sarajevo, a neki su imali čak i svoje navijače a ne Željo sad ovakav kakav jeste. Joj volio bi da uđemo u grupu lige Evrope makar samo da ovi dušebrižnici, stručnjaci, inžinjeri i slični crknu od zavisti. Da se pojedu svi ovi što pljuju Ivicu i sl. Eto ne moramo ni zaraditi.voltron30 je napisao/la:To je današnja omladina (a ima i starijih mudonja) koji su naučili poslije rata gledati lige petice i onda ljudi očekuju preslikanu igru ovdje kod nas u BiH, nema veze, što se u tamo vrte milijarde eura, što su im uslovi svemirski spram naših..Bitno je doći i kakiti kako su ovdje kod nas ''pašnjaci'', kako igrači nemaju pojma..Ja više volim svog Želju neka igra najgore u Evropi, ali znam da je to moj klub, klub sa kojim se mogu identificirati, klub gdje igraju ljudi koje znam, klub iz moje zemlje...a ko uživa da prati Bayern, Barcelonu, Real slobodno (i sam gledam utakmice lige petice) ali da sada kada spominjem Bayer kažem ''MI'', ''Joj šta smo uradili Realu'' ispao bih sam sebi smiješan.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Ko je rokerder po broju postignutih golova u jednoj sezoni otkako se igra ova liga od 16 klubova?
Možda Adilović obori i taj rekord, ako ga već nije oborio.
Možda Adilović obori i taj rekord, ako ga već nije oborio.

Volim te, Željo!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- BolanBolan
- Kontakt:
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."
Čestitke svima na ubjedljivoj pobjedi. Rutinski, iskusno, doduše Sloboda je fakat dno i odavno nisam gledao lošiju ekipu. Da imamo pravog napadača moglo je biti i 7-8 komada. Adilović mi nije mrzak jer se momak trudi, ali ako želimo u Evropi izgledati kao malo ozbiljnija ekipa nama podhitno treba napadač. Nekako mi je pic.kas.t i nema snage ni za 60 minuta. Ne mogu se iz utkmice u utakmicu fulati ziceri kao što to rade Adilović i Selimović. Naprimjer, onaj šut Selimovića glavom na centaršut Kvese. Ma to mora biti go tu nema priče, a ne da lopta jedva dođe do golmana.
U Evropi protiv jačih ekipa imaš par (polu)šansi za 90 minuta i ako nemaš pravog igrača da to riješi pa ponekad ni iz čega nema te nigdje. Sjetite se Maccabija (0:2). Kad Adilovića budu čuvali kakve evropske mrcine neće lopte dotaći i izgledat će nemoćno kao što su jučer izgledali napadači Slobode pored Bogija.
Pohvale za Svraku jer momak je strašno napredovao i shvatio Amara u potpunosti. Amar pokušava da utuvi našim na krivo nasađenim igračima (zašto nerijetko oni nisu ni krivi) da nisu tehnički toliko inferiorni u odnosu na evropski prosjek u onolikoj mjeri koliko to pokazuje razlika u transferima. Fol je u glavama, fizičkoj snazi i spremi i mogućnosti da se trči do iznemoglosti. Svraka je to počeo kontati tek kada je Amar došao, a ustvari je to treb'o da ima već sa najkasnije 18-19. Međutim, u kakvim uslovima i sa kakvim stručnim kadrom rade naše omladinske škole to je iluzorno očekivati. Amar bi trebao da dobiva gotove igrače barem u nekim temeljnim stvarima modernog fudbala.Barsa igra tika-taku od pjetlića što se kaže. I onda vidiš onog Kuenku, Telja i ostalu balavurdiju kako igraju i kako se uklapaju kao da su već pet godina prvotimci.
Ima igrača kod nas koji jednostavno Amara ne kontaju, prevelika je razlika u inteligenciji. Evo sad imamo Stanćeskog, pa prije njega Rovčanin pa u prvom mandatu Tice, Mudrinići itd. Pa svi smo mi igrali lopte i znali smo momaka koji su imali takve tehničke i fizičke mogućnosti da povaljaju kompletnu protivničku ekipu, ali u glavi promaha za bilo kakvu taktiku. Naravno, takve ja pamtim po Sedreniku i Koševskom brdu i sl. (ko se sjeća tih klubova i vremena. Vrhunski igraći moraju biti nadprosječno inteligentni barem u vidu te tzv. spacijalne inteligencije.
Nažalost, naša je izgleda sudbina da nam uvijek nešto fali. Najveću utakmicu u istoriji bh. klupskog fudbala smo igrali bez napadača i sa praktično igračem manje jer Pista ne bi imao mjesta ni u ovom Želji. Sa prosječnim napadačem za yu prilike Videoton bi petaka primio. Mihajlo da je igr'o sad bi im'o ulicu u gradu.
Željo ima obavezu da nešto napravi u Evropi jer svima je jasno (pa i dušmanima) da ako ikad iko uđe u kakvu evropsku ligu da će to biti Željo. Naša je to i obaveza kao najstarijeg, najuspješnijeg, najvećeg, najboljeg, najpopularnijeg i najboljeg kluba u ovoj zemlji. Svaki naš neuspjeh ili da ne kažem debakl dušmani slave kao svoj uspjeh jer im jasno da nikad u Evropi neće ništa niti su ikad mogli napraviti.
U Evropi protiv jačih ekipa imaš par (polu)šansi za 90 minuta i ako nemaš pravog igrača da to riješi pa ponekad ni iz čega nema te nigdje. Sjetite se Maccabija (0:2). Kad Adilovića budu čuvali kakve evropske mrcine neće lopte dotaći i izgledat će nemoćno kao što su jučer izgledali napadači Slobode pored Bogija.
Pohvale za Svraku jer momak je strašno napredovao i shvatio Amara u potpunosti. Amar pokušava da utuvi našim na krivo nasađenim igračima (zašto nerijetko oni nisu ni krivi) da nisu tehnički toliko inferiorni u odnosu na evropski prosjek u onolikoj mjeri koliko to pokazuje razlika u transferima. Fol je u glavama, fizičkoj snazi i spremi i mogućnosti da se trči do iznemoglosti. Svraka je to počeo kontati tek kada je Amar došao, a ustvari je to treb'o da ima već sa najkasnije 18-19. Međutim, u kakvim uslovima i sa kakvim stručnim kadrom rade naše omladinske škole to je iluzorno očekivati. Amar bi trebao da dobiva gotove igrače barem u nekim temeljnim stvarima modernog fudbala.Barsa igra tika-taku od pjetlića što se kaže. I onda vidiš onog Kuenku, Telja i ostalu balavurdiju kako igraju i kako se uklapaju kao da su već pet godina prvotimci.
Ima igrača kod nas koji jednostavno Amara ne kontaju, prevelika je razlika u inteligenciji. Evo sad imamo Stanćeskog, pa prije njega Rovčanin pa u prvom mandatu Tice, Mudrinići itd. Pa svi smo mi igrali lopte i znali smo momaka koji su imali takve tehničke i fizičke mogućnosti da povaljaju kompletnu protivničku ekipu, ali u glavi promaha za bilo kakvu taktiku. Naravno, takve ja pamtim po Sedreniku i Koševskom brdu i sl. (ko se sjeća tih klubova i vremena. Vrhunski igraći moraju biti nadprosječno inteligentni barem u vidu te tzv. spacijalne inteligencije.
Nažalost, naša je izgleda sudbina da nam uvijek nešto fali. Najveću utakmicu u istoriji bh. klupskog fudbala smo igrali bez napadača i sa praktično igračem manje jer Pista ne bi imao mjesta ni u ovom Želji. Sa prosječnim napadačem za yu prilike Videoton bi petaka primio. Mihajlo da je igr'o sad bi im'o ulicu u gradu.
Željo ima obavezu da nešto napravi u Evropi jer svima je jasno (pa i dušmanima) da ako ikad iko uđe u kakvu evropsku ligu da će to biti Željo. Naša je to i obaveza kao najstarijeg, najuspješnijeg, najvećeg, najboljeg, najpopularnijeg i najboljeg kluba u ovoj zemlji. Svaki naš neuspjeh ili da ne kažem debakl dušmani slave kao svoj uspjeh jer im jasno da nikad u Evropi neće ništa niti su ikad mogli napraviti.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Dobro su nam se pokazali ovi igrači sa "ptičijim" imenima, pa ako ima negdje neki Vrana,Čavka, Vrabac i slično, treba Amar da nahvata. Samo neka nije Tica

Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Jel dobijate sta para od UEFE ako ostanete ne porazeni ?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Neporazeni gdje ?Sarajlijc@ je napisao/la:Jel dobijate sta para od UEFE ako ostanete ne porazeni ?
Željezničar 1921
Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.
http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU
- partibrejker1921
- Kontakt:
Majko draga, čovjek dao 18 golova i opet ne valja. Pa šta očekuješ od napadača u postavci igre koju forsira Amar? Da primi loptu na centru, predribla 10 igrača i zabije gol?!? Bolan, njegova funkcija i jest da pritišće zadnju liniju odbrane protivnika i da zabija golove s linije. On to odlično radi i ne znam kako možeš reći da ti ne valja neko ko sam zabije više golova od pola kompletnih ekipa u ligi?!?! Stvarno ne razumijem...čamac je napisao/la:Čestitke svima na ubjedljivoj pobjedi. Rutinski, iskusno, doduše Sloboda je fakat dno i odavno nisam gledao lošiju ekipu. Da imamo pravog napadača moglo je biti i 7-8 komada. Adilović mi nije mrzak jer se momak trudi, ali ako želimo u Evropi izgledati kao malo ozbiljnija ekipa nama podhitno treba napadač. Nekako mi je pic.kas.t i nema snage ni za 60 minuta. Ne mogu se iz utkmice u utakmicu fulati ziceri kao što to rade Adilović i Selimović. Naprimjer, onaj šut Selimovića glavom na centaršut Kvese. Ma to mora biti go tu nema priče, a ne da lopta jedva dođe do golmana.
Nisam rekao da ne valja nikako, ali ako želimo ići naprijed sa njim nažalost nećemo daleko. Ako misliš na Slobodu, Rudar, Čelik i ostale levate dobar je itekako. Tih njegovih 18 golova meni više govori o nekvaliteti protivnika nego o njegovim kvalitetima. Ovo što rade Zeba, Svraka, Bekrić i ostali može ovdje, ali kod ozbiljnijih ekipa neće ići i ako slučajno zaluta šta u 16 to se mora pogađati bez pogovora. Pa vidio si šta Selim fula na Grbavici dva puta, to evropske ekipe ne opraštaju. Ne očekujem to što ti kažeš da pređe sve i zabije, toga više nema, ali da zabija sve u 16 što mu dođe pod nogu i na glavu mora. Nažalost, Vazda je SF za njih, a da ne spominjem Mihajla i ostale prijeratne vedete. Nemam zaista protiv Adila ništa (u odnosu na Lazara je otkrovenje), ali mislim da nam je špic trenutno najslabija karika u ekipi jer vidi i ovako on je dao "samo" trećinu golova cijele ekipe, pravi strijelci idu uvijek negdje oko 50% od onoga što odigraju naravno. E sad možeš misliti kakvi su ostali špicevi kod nas kad je Adil najbolji i kad Guši niko gola ne može dati.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Vjerovatno u ligi.admirone je napisao/la:Neporazeni gdje ?Sarajlijc@ je napisao/la:Jel dobijate sta para od UEFE ako ostanete ne porazeni ?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
- partibrejker1921
- Kontakt:
Osnovni parametar procjene kvaliteta napadač valjda bi trebao biti broj golova koje zabije. Adilović ih je zabio mnogo i to je to. Nema se tu šta mnogo raspravljati, od njega se očekuje golovi, on ih zabija i tačka. Vrijedan je i važan za ekipu, Amar neće svakome pružiti ruku poslije utakmice a njemu je pruži uvijek...čamac je napisao/la:Nisam rekao da ne valja nikako, ali ako želimo ići naprijed sa njim nažalost nećemo daleko. Ako misliš na Slobodu, Rudar, Čelik i ostale levate dobar je itekako. Tih njegovih 18 golova meni više govori o nekvaliteti protivnika nego o njegovim kvalitetima. Ovo što rade Zeba, Svraka, Bekrić i ostali može ovdje, ali kod ozbiljnijih ekipa neće ići i ako slučajno zaluta šta u 16 to se mora pogađati bez pogovora. Pa vidio si šta Selim fula na Grbavici dva puta, to evropske ekipe ne opraštaju. Ne očekujem to što ti kažeš da pređe sve i zabije, toga više nema, ali da zabija sve u 16 što mu dođe pod nogu i na glavu mora. Nažalost, Vazda je SF za njih, a da ne spominjem Mihajla i ostale prijeratne vedete. Nemam zaista protiv Adila ništa (u odnosu na Lazara je otkrovenje), ali mislim da nam je špic trenutno najslabija karika u ekipi jer vidi i ovako on je dao "samo" trećinu golova cijele ekipe, pravi strijelci idu uvijek negdje oko 50% od onoga što odigraju naravno. E sad možeš misliti kakvi su ostali špicevi kod nas kad je Adil najbolji i kad Guši niko gola ne može dati.
Stav ti je na nivou rasprave o tome kakav je golman Gušo. Možda bismo se mogli sporiti oko toga da li dobro ispucava lopte ili ne, ali on ne prima golove i zdravo, koga briga za način na koji mu to polazi za rukom.
To da bi nam dobro došao neko bolji, to svakako, ali stav da je špic najslabija karika Želje u ovoj sezoni u najmanju ruku nije korektan.
Slažem se s čamcem oko našeg napadača. On daje golove Rudaru, Slobodi i ostalim propalim ekipa. Sječam se evropskih utakmica, gdje nije mogao od štopera primiti lopte, a ne slučajno kako udariti loptu glavom iz kornera ili nešto slično. Nek on ide negdje, hvala mu za ove golove, a mi ako mislimo još više napredovati i biti kao Dinamo u Hrvatskoj ligi, moramo naći novog napadača pod hitno.
I s Lazom smo osvajali pehare, ali smo otišli u evropu i nismo mogli ošutati na gol.
I s Lazom smo osvajali pehare, ali smo otišli u evropu i nismo mogli ošutati na gol.
Potpis!
ali Lazar nije zabio 18 golova za cijelo vrijeme boravka u ŽeljiAldinn1 je napisao/la:I s Lazom smo osvajali pehare, ali smo otišli u evropu i nismo mogli ošutati na gol.

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Lazar nije imao iza sebe igrače kakve sad ima Adilović od Svrake pa do Zebe. Kad kažem Svrake mislim na njegovu formu tad i sad.anonimni je napisao/la:ali Lazar nije zabio 18 golova za cijelo vrijeme boravka u ŽeljiAldinn1 je napisao/la:I s Lazom smo osvajali pehare, ali smo otišli u evropu i nismo mogli ošutati na gol.
Potpis!
Uz svo poštovanje, ali moram vam reći da serete.Dajte drugovi malo se smirite, normalno da ima i boljih od Eldina, ali trenutno on igra za Želju i zabija golove, i ja ću ga poštovati.
Do prošle sezone nam igro Lazo koji nije mogo stadion pogoditi, svi smo molili Boga da nam dođe napadač koji će znati zabiti gol, dobijemo ga i sad nam ne valja.Treba težiti ka boljem, ali u skladu sa mogućnostima.
Do prošle sezone nam igro Lazo koji nije mogo stadion pogoditi, svi smo molili Boga da nam dođe napadač koji će znati zabiti gol, dobijemo ga i sad nam ne valja.Treba težiti ka boljem, ali u skladu sa mogućnostima.
DRUG NEBI TI PUNCA
Ni marke.Sarajlijc@ je napisao/la:Vjerovatno u ligi.admirone je napisao/la:Neporazeni gdje ?Sarajlijc@ je napisao/la:Jel dobijate sta para od UEFE ako ostanete ne porazeni ?
Željezničar 1921
s tim se slažem, ali, obojica su napadači. jedna od funkcija napadača je postizanje golova, što Lazu nije išlo. dok Eldin postiže golove i bori se, meni će biti bolji od Lazara, a vjerujem i većini navijača FKŽ-aAldinn1 je napisao/la:Lazar nije imao iza sebe igrače kakve sad ima Adilović od Svrake pa do Zebe. Kad kažem Svrake mislim na njegovu formu tad i sad.anonimni je napisao/la:ali Lazar nije zabio 18 golova za cijelo vrijeme boravka u ŽeljiAldinn1 je napisao/la:I s Lazom smo osvajali pehare, ali smo otišli u evropu i nismo mogli ošutati na gol.
EDIT: @bagrcavi objasnio !
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Svaka cast za komentar. Ovo nije normalno kada mi pocnemo da kukamo, pa mi tada postajemo opasni sami po sebi. Opustite se i uzivajte, imamo najbolji tim u drzavi. Stvarno, ne vidim razlog za neke negativne stvari!bagrcavi je napisao/la:Uz svo poštovanje, ali moram vam reći da serete.Dajte drugovi malo se smirite, normalno da ima i boljih od Eldina, ali trenutno on igra za Želju i zabija golove, i ja ću ga poštovati.
EDTI: Nego da pitam ove sto su malo upuceniji, ima li sta novo za izgradnju zapadne tribine? Moze na na pp. Hvala
U boj, u boj za Zeljuuu SVOG!!!!!! FORZAAAA ZELJOOOO!!!! MANIJAK NE MOZE BITI SVAK!!!!
Djeco mnogo gledate Ronalda i Messia, a ako slucajno znate za nekog napadaca koji ce zabiti svaku polupriliku i da ga Zeljo moze priustiti lagano na trening i sapnite Amaru na uho. Vjerujte nebi ni njemu smetalo da dovede neku zvjerku 

Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"
- Amoxicillin
- Kontakt:
BlueTiger je napisao/la:Svaka cast za komentar. Ovo nije normalno kada mi pocnemo da kukamo, pa mi tada postajemo opasni sami po sebi. Opustite se i uzivajte, imamo najbolji tim u drzavi. Stvarno, ne vidim razlog za neke negativne stvari!bagrcavi je napisao/la:Uz svo poštovanje, ali moram vam reći da serete.Dajte drugovi malo se smirite, normalno da ima i boljih od Eldina, ali trenutno on igra za Želju i zabija golove, i ja ću ga poštovati.
EDTI: Nego da pitam ove sto su malo upuceniji, ima li sta novo za izgradnju zapadne tribine? Moze na na pp. Hvala
dobar Eldin za sad!
Ako bude kakvih para i ambicija za evropu dovešćemo mi kakvog "Clea" iz brazila

Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.
Trenutno korisnika/ca: Hrammm1921, Hrasno15 i 33 gosta.