Negdje sam procitao da Vilanova ima rakamerosm je napisao/la:Kakvu je bolest imao Vilanova ? Ovo pitam iz razloga, jer ne znam koliko je pametno postaviti osobu za trenera koja ima zdrastvenih problema. Kada je Vilanova u pitanju jedina nejasnoca je ta hoce li se znati nositi sa pritiskom.
Ne znam ja sam opcenito skeptican po pitanju Vilanove i domah mi napamet padnu Henke i Queroiz koji bez Hitzfelda odnosno Fergusona nemaju pojma.
Isto tako imamo primjer Pereire (Porto) i Vogela (Basel), ali u poredju sa Barcelonom ovo su dva mala kluba.

I to što kažeš za pritisak koji ce mu se natovariti na leđa kad postane glavni i odgovorni covjek broj 1 na klupi Barce.
Postoje mnogi treneri koji bi daleko bolje radili u manjim timovima (cak i sa slabijim igracima) i bilježili bolje rezultate kod nisu pod konstantnim pritiskom i prismotrom medija i javnosti. Ne znam kako ce se Tito sa tim boriti sad kad istupi iz Pepove sjene i dođe "pod lupu"....yebeno je biti na kormilu Barce, upravljati sa tolikim zvijezdama, ukrotiti svaki ego, iza leđa ti citava Katalonija, možeš postati heroj kao Pep - a mogu te i ispljunuti u kratkom vremenu ako se ne pokažeš....Pep je izdržao 4 godine, Cruyff rekordnih 8 (ali on je životinja

Velika olakšavajuca okolnost za Tita je što je vec godinama bio uz Pepa, zna sistem igre, Pep ga je isto cesto javno hvalio i isticao neke njegove zasluge, igraci ga isto tako dobro znaju, ima povjerenje i ima neki status/autoritet kod njih. I mislim da je upravo to i bilo presudno bilo oko imenovanja Pepovog nasljednika
A možda se pokaže i kao odlicno riješnje, ko zna...sve je to kocka na kraju krajeva.