FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

tech
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la tech » 28 apr 2012, 02:15

amerosm je napisao/la:Kakvu je bolest imao Vilanova ? Ovo pitam iz razloga, jer ne znam koliko je pametno postaviti osobu za trenera koja ima zdrastvenih problema. Kada je Vilanova u pitanju jedina nejasnoca je ta hoce li se znati nositi sa pritiskom.
Ne znam ja sam opcenito skeptican po pitanju Vilanove i domah mi napamet padnu Henke i Queroiz koji bez Hitzfelda odnosno Fergusona nemaju pojma.
Isto tako imamo primjer Pereire (Porto) i Vogela (Basel), ali u poredju sa Barcelonom ovo su dva mala kluba.
Negdje sam procitao da Vilanova ima rak :( i konstantno je išao ne te terapije, valjda se sad to stabilizovalo.
I to što kažeš za pritisak koji ce mu se natovariti na leđa kad postane glavni i odgovorni covjek broj 1 na klupi Barce.
Postoje mnogi treneri koji bi daleko bolje radili u manjim timovima (cak i sa slabijim igracima) i bilježili bolje rezultate kod nisu pod konstantnim pritiskom i prismotrom medija i javnosti. Ne znam kako ce se Tito sa tim boriti sad kad istupi iz Pepove sjene i dođe "pod lupu"....yebeno je biti na kormilu Barce, upravljati sa tolikim zvijezdama, ukrotiti svaki ego, iza leđa ti citava Katalonija, možeš postati heroj kao Pep - a mogu te i ispljunuti u kratkom vremenu ako se ne pokažeš....Pep je izdržao 4 godine, Cruyff rekordnih 8 (ali on je životinja :mrgreen: :D )
Velika olakšavajuca okolnost za Tita je što je vec godinama bio uz Pepa, zna sistem igre, Pep ga je isto cesto javno hvalio i isticao neke njegove zasluge, igraci ga isto tako dobro znaju, ima povjerenje i ima neki status/autoritet kod njih. I mislim da je upravo to i bilo presudno bilo oko imenovanja Pepovog nasljednika
A možda se pokaže i kao odlicno riješnje, ko zna...sve je to kocka na kraju krajeva.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 28 apr 2012, 10:41

ALVES DANI hara desno,
njega proci, to je smjesno.

Ljevo trci jedan ERIK,
nije covjek, to je celik.

Izmedju njih, dva gospodara,
PIQUE i PUYOL, tek su oni strava.

Srce tima, poznato je svima,
Naizgled, dva mladica fina.

Ovom klubu, sve su dali,
INIESTA-XAVI, Barca njih slavi.

Dosao je njima, i FABREGAS CESC,
vec sada on, prosao je test.

E od ovih sada, u nesvvest se pada,
kada krene VILLA, prvo golman strada.

Za njim trci ALEXIS SANCHEZ,
trci stalno, al' je uvek svjez.

I na kraju, kruna ide kralju,
za njim trce, ali uvjek staju.

Taj dribla Real ceo,
ime mu je MESSI LEO!!
Za zivot cijeli!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 apr 2012, 11:09

Žao mi je zbog Pepovog odlaska. Čovjek je toliko toga dao Barceloni, naosvajao se trofeja, nabacio osmijeh na lica i neizmjernu radost navijačima i simpatizerima Barce širom svijeta, a zauzvrat je dobio poštovanje od igrača i kompletnog kluba, pa čak i (normalnih) Madridista. Njegov lik i djelo u katalonskom klubu ostat će neizbrisivi, a sada se mora krenuti naprijed i vratiti Barcu na puteve slave.

Tito Vilanova je čovjek koji je upućen u takoreći progres, poznaje igrače veoma dobro, vodio je tim uporedo s Guardiolom i asistirao mu, al' ovo nije ni približno zadacima koje je ranije imao. Ne znam hoće li se moći nositi s pritiskom javnosti i ambicijama kluba koje su sada ogromne, tako da nije za očekivati da TV odmah vrati Barcu na pravi put. Za to će mu trebati velika podrška i vjetar u leđa od kolektiva, a definitivno da će je dobiti pa kakvu god. :mrgreen: Stil igre se neće bitno promijeniti, iako su rotacije i blage izmjene neophodne u ekipi.

Dakle, vrijeme će pokazati jesu li čelnici kluba, na čelu s Rosellom, napravili pravi posao imenovanjem Tita za trenera, te koliko će Vilanova opravdati ulogu i zadržati se na klubi Blaugrane. Što se mene tiče, neka mu je sretno u novom poslu. :)

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 28 apr 2012, 11:16

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:ALVES DANI hara desno,
njega proci, to je smjesno.

Ljevo trci jedan ERIK,
nije covjek, to je celik.

Izmedju njih, dva gospodara,
PIQUE i PUYOL, tek su oni strava.

Srce tima, poznato je svima,
Naizgled, dva mladica fina.

Ovom klubu, sve su dali,
INIESTA-XAVI, Barca njih slavi.

Dosao je njima, i FABREGAS CESC,
vec sada on, prosao je test.

E od ovih sada, u nesvvest se pada,
kada krene VILLA, prvo golman strada.

Za njim trci ALEXIS SANCHEZ,
trci stalno, al' je uvek svjez.

I na kraju, kruna ide kralju,
za njim trce, ali uvjek staju.

Taj dribla Real ceo,
ime mu je MESSI LEO!!
:lol: :lol:
Odlicna pjesma,
Visca el Barça ! Mes que un club !

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 28 apr 2012, 14:34

Prema ovim slikama mozemo zakljuciti da je Vilanova vec glavni trener. :D
A Guardiola to sve sa strane posmatra. :mrgreen:
Training session 28/04/2012

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 apr 2012, 15:28

Uvodi ga Guardiola u posao. :mrgreen: Mah, očigledno je da se Pep zasitio i previše od pompe i komešanja u javnosti, tako da mu je potreban predah. Sama njegova izjava da ne zna hoće li se vratiti na trenersku klupu dovoljno govori o pritisku kojeg je PG proživljavao, te činjenicu da možda želi okačiti i ovo od klin, te ostati u lijepom sjećanju obavljajući ovaj posao.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 28 apr 2012, 20:17

Beckham:

Heard about Pep Guardiola leaving Barcelona today, not only is he a great manager, he's a gentleman. I will never forget that he was one of the first people to call me after my achilles injury. I'm a Real Madrid fan but I loved the way his team played and he deserves all the success he has got. I wish him well...
Don't hate what you don't understand.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 28 apr 2012, 23:47

Evo sta treneri govore o Guardioli

Emery
Pep nam je svima pokazao drugu dimenziju nogometa. neki su ga optuživali da je prijetvoran. karakter je, skroman, klasa, i faca je, i sada je korak ispred. sve je to josep guardiola.

Bielsa
Njegov odlazak je ogroman gubitak za nogomet, jer je ovom sportu davao poseban sjaj.

Bilic
Ono što je on napravio s Barcelonom nemjerljivo je utjecalo na samo shvaćanje nogometa, na promjenu načina igre u cijeloj Europi i ostat će zapisano u povijesti

Conte
Da, trebamo vidjeti da li on odlazi na samo godinu dana iz nogometa. Razumijem ga, jer nogomet vas iscrpljuje uzima sve od vas, morate mu se potpuno posvetiti, traži od vas svakodnevni rad. Posljednji godina smo svi mogli učiti od njega, i kada čujem kako su njemu neki održali lekcije, kosa mi se diže na glavi. Oni koji žele igrati nogomet, mogu samo od njih učiti. Drugi način je puno jednostavniji, onaj obrambeni a mi u Italiji smo majstori s te točke glediša. Mi slijedimo Barcelonin način, a ostale gluposti koje čujem, kako bi ih trebli uzeti za primjer, za mene oni nikad neće biti to. Za mene će uvijek primjer biti Guardiolina Barcelona.

Hvala ti jos jednom za sve sto si ucinio za ovaj klub.I da nam se jednom vratis na nou camp i da opet vodis ovu ekipu :)

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 28 apr 2012, 23:59

Nisam citao nista na prethodnim stranicama pa i nisam bas upucen.Ugl,ima li ovdje radoznalih lica(kao npr mene)koje itekako zanima sta bi Pep mogao uraditi s nekom drugom ekipom??
Sretno zmajevi!!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 29 apr 2012, 00:02

Hvala najvecem imperatoru u fudbalu za sve sto nam je podario.Ovu igru je tako pojednostavio da covjek pomisli da je nista lakse.

Vratice se Pep !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 apr 2012, 00:05

MARCELO je napisao/la:Nisam citao nista na prethodnim stranicama pa i nisam bas upucen.Ugl,ima li ovdje radoznalih lica(kao npr mene)koje itekako zanima sta bi Pep mogao uraditi s nekom drugom ekipom??
Sad ce Pep da odmara godinu, i saceka MOUrinha, da i njemu dodije :mrgreen: , i onda obojica zajedno preuzimaju United od Fergia :mrgreen: (barem prema vidovitoj Dzemili :mrgreen: )

Kakav bi to tandem na klupi bio 8-) :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 29 apr 2012, 00:07

Johny je napisao/la:Ovu igru je tako pojednostavio da covjek pomisli da je nista lakse.
slika
Nemoj mi reć.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 29 apr 2012, 00:09

LBJ MVP je napisao/la:
Johny je napisao/la:Ovu igru je tako pojednostavio da covjek pomisli da je nista lakse.
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 3009_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Nemoj mi reć.
Vidi se da si pjan :lol:
Covjek je stvrio novu dimenziju igre.A to je pokazao po broju osvojeni trofeja.
slika
2008. Barcelona - Real Madrid 2-0
2009. Real Madrid - Barcelona 2-6
2009. Barcelona - Real Madrid 1-0
2010. Real Madrid - Barcelona 0-2
2010. Barcelona - Real Madrid 5-0
2011. Real Madrid - Barcelona 1-1
2011. Real Madrid - Barcelona 1-3
2012. Barcelona - Real Madrid 1-2

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 29 apr 2012, 00:10

Moj se komentar odnosio na pojednostavljenje igre što očigledno nije uradio.
Pa najbolje ja znam šta je on napravio od Barce i šta je sve osvojio no na to se nije odnosio moj komentar.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 29 apr 2012, 00:18

LBJ MVP je napisao/la:Moj se komentar odnosio na pojednostavljenje igre što očigledno nije uradio.
Pa najbolje ja znam šta je on napravio od Barce i šta je sve osvojio no na to se nije odnosio moj komentar.
Nisam se nadao ovakvom odgovoru ako nista od tebe.

Kada covjek kaze jednostavno misli ono sto je ucinkovito.
Pep je stvorio masinu koja u pojedinim trenucima nema teoretsku sansu da primi pogodak.Slozit ces se da to niko do sada nije napravio.Konstatno prijete protivnikovom golu , a njihov je totalno bezbjedan.
Pep je veliki strucnjak i nevjerovatan strateg.Grijesio jeste ali je fudbal modernizovao i pokazao neku novu dimenziju ove igre.Definitivno stvorio tim koji ce se pamtiti za sva vremena i vjerovatno pricati kao o timu koji je najdominantniji svih vremena.Ovakav fudbal nikada se nije igrao , pa cak ni u vrijeme Ajaxove i Milanove slave.
Nevjerovatno je tesko kombinovati fudbal da je toliko lijep , dominantan , efikasan i spektakularan.Ovaj covjek je to uspio.Dobro je rekao Conte.Lahko je stovriti stroj koji ce se dobro braniti.Napravi ga da napada 90 minuta , protiv svakog protivnika i u svakoj situaciji.

Hvala Pep !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 29 apr 2012, 00:24

Ali nije pojednostavio fudbal.Jednostavno je izbij loptu do Messija i on će zabit gol.Pep je od fudbala napravio komplikovanu igru i zato niko u ove 4 godine nije našao recept za to.Ovi porazi su isključivo zbog toga što je Villa kao jedini klasični napadač povrijeđen,a i Pep je malo mudrovao s 3 u odbrani protiv Reala i Chelseaja.Mislim koliko god da su oni bolji od njih smiješno je igrati s 3 u odbrani protiv bilo koga.

Gdje bek istovremeno igra i krilo,gdje je napadač istovremeno i bek(Villa se vraćao na Abidalovu poziciju u rijetkim trenucima kad protivnici imaju loptu),kada je štoper ujedno i organizator igre to nije jednostavan fudbal.Nažalost mnogi u Barceloni vide samo dodavanje najboljih igrača na svijetu no iza tog Pep je sakrio mnoge stvari koje čine Barcelonu najboljom ekipom na svijetu.

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 29 apr 2012, 01:16

LBJ MVP je napisao/la:Ali nije pojednostavio fudbal.Jednostavno je izbij loptu do Messija i on će zabit gol.Pep je od fudbala napravio komplikovanu igru i zato niko u ove 4 godine nije našao recept za to.Ovi porazi su isključivo zbog toga što je Villa kao jedini klasični napadač povrijeđen,a i Pep je malo mudrovao s 3 u odbrani protiv Reala i Chelseaja.Mislim koliko god da su oni bolji od njih smiješno je igrati s 3 u odbrani protiv bilo koga.

Gdje bek istovremeno igra i krilo,gdje je napadač istovremeno i bek(Villa se vraćao na Abidalovu poziciju u rijetkim trenucima kad protivnici imaju loptu),kada je štoper ujedno i organizator igre to nije jednostavan fudbal.Nažalost mnogi u Barceloni vide samo dodavanje najboljih igrača na svijetu no iza tog Pep je sakrio mnoge stvari koje čine Barcelonu najboljom ekipom na svijetu.
Buraz iskreno i od srca , veze ti nemas o fudbalu ....

Nikada se viktorija nije igrala u svijetu fudbala do dolaska PEPa .... kao sto De Bur kaze upitajte matu nakon utakmice za Barcelonom sta je radio ? Nabijao loptu i cekao u odbrani .... a za njega se kaze da je izvrstan tehnicar 8-)

U ovoj recenici je sve RECENO !!!
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 29 apr 2012, 01:43

LBJ MVP je napisao/la:Moj se komentar odnosio na pojednostavljenje igre što očigledno nije uradio.
Posto su svi koji ne misle onako kako vama odgovara na ignore - ipak se nadam da ces procitati misljenja strucnjaka gore, a evo samo da ponovim "jednog kuhara, ovaj papka ili neznalice po vasem kriteriju".

Conte
..... Posljednji godina smo svi mogli učiti od njega, i kada čujem kako su njemu neki održali lekcije, kosa mi se diže na glavi. Oni koji žele igrati nogomet, mogu samo od njih učiti. Drugi način je puno jednostavniji, onaj obrambeni a mi u Italiji smo majstori s te točke glediša. Mi slijedimo Barcelonin način, a ostale gluposti koje čujem, kako bi ih trebli uzeti za primjer, za mene oni nikad neće biti to. Za mene će uvijek primjer biti Guardiolina Barcelona.

Hvala ti jos jednom za sve sto si ucinio za ovaj klub.I da nam se jednom vratis na nou camp i da opet vodis ovu ekipu

p.s. a sto se tice jednostave Ozil-Ronaldo to vam nije ponovo upalilo protiv Bajerna iako ste ponovo bili nadigrani. Kad se branis autobusima u svom sesnaestercu samo tako i mozete dati gol. Izbij loptu i neka trkaci urade svoje. To se nama desilo sa Celzijem ali daleko ste vi od igre Barse i Bajerna. Daleko toliko koliko su znalci i gospoda koja vode Bajern i Barcelonu... Fujj za vasega stratega i vodzu koji je ucino da vas onako Bajern osramoti igrom u oba meca kad su vas satjerali u vas sesnaesterac i kad vam je gol vjesio u zraku.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 29 apr 2012, 01:52

Kod: Označi sve

Drugi način je puno jednostavniji, onaj obrambeni a mi u Italiji smo majstori s te točke glediša.
Ja napišem da Barca nije igrala jednostavno i to isto Conte napiše.Mene napadate,a Conteovu izjavu koristiš da mi dokažeš nešto :lol:

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 29 apr 2012, 01:59

LBJ MVP je napisao/la:

Kod: Označi sve

Drugi način je puno jednostavniji, onaj obrambeni a mi u Italiji smo majstori s te točke glediša.
Ja napišem da Barca nije igrala jednostavno i to isto Conte napiše.Mene napadate,a Conteovu izjavu koristiš da mi dokažeš nešto :lol:
Ti koliko si skonto blaugraninu "komplikovanost" toliko i ne shvatas zasto poslije 2-0 u 14 minuti niste nastavili da filujete Bajernovu mrezu. Nemam sta d ati dokazujem ako to ne razumijes. Imate sve i igru i rezultat i korektno sudzenje i svoj krcat satdion i onda autobus. Vas strateg postavlja kukavicki autobus pred svoj gol i pored sveg maloprije navedenog. Sta ceka - da mu protivnici (Barsa i Bajern) igra fudbal u zelji za nadigravanjem i postizanjem rezultata. Onda nabij loptu i trka lipicaneri. Pa toj strategiji je najlakse stati u kraj. To ces vidjeti nakon jos kojeg sramotnog poraza. Al eto vi mislite da je to vrhunac. To je misljenje i onog vaseg destruktivca.

p.s. ljudi igraju fudbal a ne unistavaju mu dusu.... zato jos uvijek ljudi vole Barcu a iskreno i Bajern me neku noc odusevio. To je ono u cemu se uziva...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.