Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

gruezi
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la gruezi » 27 apr 2012, 18:09

Druze pa I timo gebhart je bio igrac utakmice protiv barse prije 2 godine u osmini finala lige prvaka pa nisam vidio da sttutgart napumpava cijenu. Ja nisam rekao da je xhaka los nedo bog, nego trazit tolike pare za igraca prosjecne lige je stvarno previse. Mislim jedan christian trasch je kostao 11 miliona a decko vec godinama igra u odlicnoj formi a da jedan xhaka kosta 12 daj ba.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 apr 2012, 20:24

Ne znam koliko je godina Traschu, samo znam da je ovom 19! Znaci sad ga kupis i sa njim picis narednih 5-6, pa i vise godina, prije nego ga prodas za finu sumu. A cijenu mu je povecalo i to sto ga Gladbah i njihov trener cini se hoce pod svaku cijenu, takodje nije Gladbah jedini koji ga hoce, kazu da je veliki talenat, tako da mu sve to povecava cijenu.

A ovo da je bio igrac tekme sa MANU-om i da ga zbog toga kupuju je bezveze prica. Niko igraca ne kupuje na osnovu jedne tekme, vjerovatno su ga ovi vise puta pratili i pokazao se ko zvijer, pa ga zato toliko i hoce u svom timu.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 27 apr 2012, 21:53

Realno ja bih trazio 20+ miliona a ne 12, Gladbach ga hoce(pri tome nisu jedini), momak je potencijal, igra odlicno.Uz to isti ovakvi talenti ili cak i losiji prodaju se za cijene puno vece od ove.Nije Bazel kriv sto uefa i ostali nemaju kontrolu na trzistu pa igraci idu za 100 miliona u druge klubove.Mislim sto bi oni uzeli 5-6 miliona kad jedan Pastore zavrsi u PSG-u za 45.Ne mozes reci da je Javier 10 puta bolji od Xhaxe???Pored toga, ljudima se ne zuri, ili ce ostat i pomoci Bazelu jer je odlican igrac ili ako se odluce na prodaju uzet ce dobre pare, tako to svako danas radi.Nije njima problem sacekat pogotovo kad znaju da ce brzo prelazni rok a znaju i da ekipe poput Anzhija, Citya ili PSG-a samo gledaju ko je najtrazenija "roba" pa da ponude neku astronomsku cifru.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 apr 2012, 16:26

yebem ti mater sudija
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 apr 2012, 17:26

jad i bijeda

čestitke Schalkeu na trećem mjestu
Agieren statt reagieren

DiNo_OL
Kontakt:

Post Postao/la DiNo_OL » 28 apr 2012, 17:43

Pale_Companion je napisao/la:jad i bijeda

hvala na cestitki ;) nista onda s kim god da igrate u pretkolu sretno vam ipak gladbach je njemacka ekipa imate se cemu nadat sljedeće sezone :) :)
Bundesliga-Prvaci: 1934.1935.1937.1939.1940.1942.1958.
DFB Pokal-Pobjednici: 1937.1972.2001.2002.2011
Liga kup-Pobjednici: 2005.
Kup UEFA-Pobjednici: 1997.
Revierderby Schalke 04 56 pobjeda BxB Doofmund 47 pobjeda 36 nerjesenih

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 apr 2012, 18:30

DiNo_OL je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:jad i bijeda

hvala na cestitki ;) nista onda s kim god da igrate u pretkolu sretno vam ipak gladbach je njemacka ekipa imate se cemu nadat sljedeće sezone :) :)
;)
Agieren statt reagieren

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 28 apr 2012, 18:32

A teško se može nešto očekivati u pretkolu, odlaze Reus i Dante a to je stvarno šteta
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 28 apr 2012, 18:34

nadam se adekvatnim pojačanjima za narednu sezonu koja bi mogla podići igru na viši nivo, i također promjenu taktike jer smo sa ovom već pročitani...

naredne sedmice bi trebale biti jasnije neke situacije oko novih igrača
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 apr 2012, 16:33

HVALA IM ZA SVE !!!

slika

eto, završit ćemo ovu sezonu na sjajnom 4.mjestu i imamo jedinstvenu priliku da kroz kvalifikacije obezbijedimo nastup u LP iduće sezone... šta reći, mislim da smo sigurno jedno od najprijatnijih iznenađenja u evropi ove sezone, sigurno nas nitko nije vidio na početku sezone ovako visoko na tabeli... svaka čast Favreu i štabu, klubu i upravi, navijačima i igračima za ovu sjajnu sezonu...

nadam se da neće ostati samo na ovome, već da ćemo i naredne sezone da se borimo za vrh tabele, i da ćemo se postepeno vraćati u sami vrh njemaćkog fudbala

slika

slika
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 30 apr 2012, 19:25

@ Pale

steta je sto niste izborili direktan plasman u LP, jer kao sto sam prethodno napisao mislim da na ovaj nacin niste uspjesnu sezonu na pravi nacin krunisali - jer tesko cete izboriti grupnu fazu kroz kvalifikacije, no lopta je okrugla.
Sto se tice pojacanja Gladbacha, istina je da Gladbach ima novca, ali za Vas najvise odgovara izjava Ballackovog managera koji je jedne prilike izjavio: Moj klijent na osnovu jedne sezone nece donositi odluku o svom novom klubu.Ja imam osjecaj da vecina igraca odugovlaci sa potpisom za Gladbach jer ne znaju je su li one hit wonder ili su se u stanju stalno zadrzati u vrhu. Nemoj me pogresno shvatiti meni je drago sto ste u vrh, jer ste klub koji ima ogormnu tradiciju, koji ima vjerne i fenomenalne navijace, ali tek ce sljedeca sezona pokazati jeste li se vratili ponovo u vrh Njemackog fudbala.

Ja imam osjecaj da ce Gladbach kao zamjenu za Dante dovesti Douglasa iz Twente-a, koji po igiri i gradji podsjeca dosta na svog sunarodnjaka.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 30 apr 2012, 21:13

šteta je što nismo izborili direktan plasman, ali postoje još teoretske, da ne kažem minimalne, šanse kroz pretkolo... ali u neku ruku sada kada nismo uspijeli da se direktno plasiramo postoji, barem po mom nekom razmišljanju, i jedna pozitivna stvar koja se ogleda u tome da igrače koje budemo doveli doći će tu zbog kluba, neće im biti jedini motiv dolaska u Gladbach igranje u LP-a jer ono nije osigurano... tako da na ovaj način ćemo izbjeći one igrače koji mogu narušiti atmosferu koja vlada u klubu i koji ovaj klub vide samo kao neku prekretnicu u karijeri... ovako u ovom slučaju za igrače koji se istinski odluče da obuku Borussijin dres igranje LP-a odnosno Evropa lige dođe kao dodatni bonus...

amere, slažem se s tobom, sigurno ima dosta onih igrača koji dosta važu oko prelaska kod nas, postavljajući sebi ta pitanja koja si naveo... nadam se da će ipak odluka prevagnuti na našu stranu, i da će prepoznati potencijal i pogodnosti koje ovaj klub ima za ponuditi. A zaista i ima...

Uf, Douglas bi bio preyebeno riješenje na stoperu. Ističe mu ugovor na ljeto tako da bi nas koštao samo handgeld.
INače šuška se po forumima da je jučer viđen neki tamnoputi igrač na Borussia Parku kako se zajedno sa svojim agentom sastaje sa Eberlom.. Sad vodi se polemika o tome da li je u pitanju Douglas ili Hoillett ;) 8-)
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 maj 2012, 19:00

Koliko sam uspio upratiti po forumima Gladbach nije mogao zadovoljiti ukuse Santane sto se tice plate, pa ce najvjerovatnije ovaj potpisati ugovor sa Apotekarima.
Nadam se da ce Eberl biti pametan i slusati Favre-a kada su transferi u pitanju, jer u Herthi i dan danas pricaju o svoadji kada je Hoennes pobjedio kod predsjenika i doveo Kaku (stoper) umjesto Thiaga Silve kojeg je htio Favre.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 maj 2012, 19:18

amerosm je napisao/la:Koliko sam uspio upratiti po forumima Gladbach nije mogao zadovoljiti ukuse Santane sto se tice plate, pa ce najvjerovatnije ovaj potpisati ugovor sa Apotekarima.
Nadam se da ce Eberl biti pametan i slusati Favre-a kada su transferi u pitanju, jer u Herthi i dan danas pricaju o svoadji kada je Hoennes pobjedio kod predsjenika i doveo Kaku (stoper) umjesto Thiaga Silve kojeg je htio Favre.

moguće je i da nismo mogli zadovoljiti ukuse Santane kad je plaća u pitanju mada je ta priča manje vjerovatna, ja ipak više vjeujem u ono što je Favre prije dvije-tri sedmice izjavio da Santana nije interesantan Borussiji i da od tog transfera neće biti ništa. Favre je pritom izjavio i da ima boljih solucija za poziciju stopera...

Koliko sam ja upućen Eberl i Favre maksimalno surađuju kada je u pitanju kadar za narednu sezone i to su više puta obojica potvrdli... A i Eberl mora da ide niz dlaku Favreu da bi ovaj produžio svoj ugovor :mrgreen: i da se ne bi dešavalo takvo nešto kao za vrijeme Favreovog mandata u Berlinu
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 maj 2012, 19:53

I Pizarro se danas povezuje s Gladbachom. I meni je ta ideja pala na pamet prije neki dan, reko ako ga već Bayern ne uzme, mogao bi Gladbach. A sad upravo uprava Gladbacha razmišlja o tome, jer izvjesnije je da ćemo mi dovest Girouda i onda bi Pizza opet bio na tržištu, a ima iskustvo igranja u evro kupovima, a uz to i dalje je sjajan napadač.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 maj 2012, 20:02

Nema sumnje da je Pizzaro igrač vrhunske kvalitete i da bi bio pojačanje za bilo koju ekipu Bundeslige a ne samo kad je Gladbach u pitanju, ne mislim da on ipak neće završiti na Borussia Parku. Najviše iz razloga što je Pizzaro već ušao u one kasne fudbalske godine. Njemu je trenutno 33 godine s tim da u oktobru puni 34-tu... Mislim da je to ipak malo previše jer je Eberl više puta naglasio da prilkom kupovine u obzir dolaze mlađi igrači koje posjeduju određeni potencijal i koji mogu biti na raspolaganju više sezona u klubu... Mada sve je moguće, pa tako i ne bih bio previše iznenađen ako bi Pizza postao naš igrač
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 maj 2012, 20:07

Eberlova filozofija jeste dobra, samo on neće tako daleko otići ako se bude samo oslanjao na mlade snage, sad mu treba jedan igrač koji baš ima iskustvo i koji je kalibar, zato bi Pizarro tu vama lego pravo....
Ja bi čak njegov dolazak i u Bayern podržao, samo vidjet ćemo, ako bude ovaj Giroud definitivno spreman da dođe i ako se naša uprava na to odlučila, onda naravno Claudio otpada i tad bi nekako po meni najbolje bilo da dođe kod vas i pomogne u borbi za ulazak u grupnu fazu CL.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 maj 2012, 13:18

danas jedna revijalna partija... nadam se da ćemo pružiti dobru igru, rezultat je u drugom planu... favre je također naglasio da će biti i nekih rotacija što se tiče početne postave, pa me baš zanima kako će se rezervisti pokazati... vjerovatno bi moglo danas da na tekmi padne i dosta golova.. za danas nedostaju zbog povreda Hanke, Nordveit i Marx...

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 maj 2012, 17:33

lijepo smo završili sezonu :) 8-)

Bravo Reus, svaka mu dala... Kakva samo partija Cigercija :o strašan je danas bio, ako niko i ne dođe ( a hoće ;) ) imamo dobru zamjenu za Neustdatera na 6-ici... Ring također vrlo dobar... Dobra naša partija danas, ne i odlična ali vrlo dobra... Čak je i De Camargo uspio uvalit jedan gol :lol:

navijači danas fenomenalni, i naši i Mainzovi !!!

Vidimo se slijedeće sezone !
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 07 maj 2012, 14:03

Reus i Ter Stegen povzavni za repku 8-)

također ova dvojica su dobila svoja priznanja na službenom sajtu Bundeslige, MATS je najbolji golman lige ( sa samo 19 godina :o ) a Reus je najbolji ''durchstarter'' lige...

na sajtu Borussie mogao se i pročitati jedan emotivan intervju sa Reusom koji je opet ponovio kako mu je teško što napušta ovaj Klub u kojem je proveo tri predivne godine. Ovaj ga je klub uzeo kad je bio totalni anonimus i od njega napravio strašnog igrača, igrača Elfa...sve to on duguje jedinoj i pravoj Borussiji... nakon drugog gola sad protiv Mainza moglo se vidjeti da su mu oči pune suza i da mu ovaj rastanak teško pada...

Sretno ti Marco u budućnosti !!! hvala mu na tri predivne godine

slika

slika

slika

slika
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.