Raketa nastavlja da gazi sve pred sobom. Definitivno prva sesija služi za zagrijavanje, a druga za furiozno nabijanje razlike koja se kasnije iskusno iskortisti za prolaz dalje

Uspio je Stevens da uspori Ronniea na početku meča, i bilo je trenutaka kada i po 20 min. Ronnie nije ubacio kuglu, ali kada je nametnuo svoj ritam igre, sve je pošlo po zlu za Velšanina. Frejmovi su se svodili na razbijanje, potez-dva i veliki brejk O'Sullivana

Ne bi bilo iznenađenje da Ronnie sve završi u 3 sesije, ali ne vjerujem u to, jer poznavajući njega, bit će mu muka od toga što počinju u 10 sati, pa će trebati vremena da se razbudi
Što se tiče drugog meča, Carter muči Maguirea sporom igrom sa dosta defanzivnih udaraca, što Škota bukvalno ubija u pojam

Volio bih kada bi Carter održao ovu prednost, jer je ipak, po mom mišljenju, bezazleniji protivnik za Ronniea

Vjerujem da ta njegova defanzivna igra ne bi mogla proći protiv O'Sullivena, jer je na početku turnira razmontirao Carterovog mentora i to bi bio sigurno lakši meč. Ukoliko prođe Maguire, moglo bi biti opasno, jer je on uvijek napadački nastrojen i ukoliko ga krene mogao bi napraviti velike probleme.
Ali bez obzira na sve, ja ostajem pri ovome što sam rekao i prije početka turnira :
Postao/la hodža dana 20 apr 2012, 01:39
što se tiče favorita za osvajanje, stvarno ne mogu biti pametan..čini mi se da odavno nije bilo više favorita, a siguran sam da će, kako takmičenje bude odmicalo, mečevi biti sve zanimljiviji i kvalitetniji..želim sreću svima, i nek' pobijedi najbolji (Ronnie "The Rocket" O'Sullivan)