AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius II

Re: AS Roma

Post Postao/la Evil Genius II » 26 apr 2012, 06:55

kako to obicno biva kod 'nas' u rimu, nakon serije losih rezultata javnost je i vise nego razocarana, gnjevna i vec se traze ostavke. shodno tome, baldini je dao pozamasan intervju u kojem je preuzeo krivicu na sebe i rekao nesto sto me jako zaintrigiralo: 'ekipa je izgradjena 18. augusta u kaoticnom periodu od 12 dana kada jednostavno nismo imali vremena za odabrati najbolje igrace za ovaj projekat'. iz ovoga se da zakljuciti da ce doci do odredjenih promjena kada je roster u pitanju ali o glavnom problemu (barem po nama forumasima) tj smjeni enriquea cija taktika ocigledno ne pali u italiji nema ni rijeci. kao sto rekoh, ispostovace ugovor do kraja sto znaci da cemo ga gledati jos godinu dana. iskreno se nadam (ali ne vjerujem) da ce preko ljeta dobiti koliko/toliko solidne igrace ili barem one prave za ovaj sistem, te da ce korigovati svoje takticko razmisljanje jer ja nikakav napredak tokom ove sezone nisam vidio. kako smo igrali u septembru tako igramo i sada, jedino sto se mijenja su protivnici . . .

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 27 apr 2012, 00:22

Baldini je kontaktirao svog prijatelja Fabia Capella radi potvrde njegove spremnosti na povratak kao trener Rome. Bivši trener će reći ''da'', ali pod jednim uslovom - da su mu ''odriješene ruke'' u odabiru nogometaša za slijedeću sezonu. Fabio je već sastavio popis imena i Amerikanci s Baldinijem razmatraju mogućnost da se obavežu!!! OMG!!
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 27 apr 2012, 00:33

Manuel je napisao/la:Baldini je kontaktirao svog prijatelja Fabia Capella radi potvrde njegove spremnosti na povratak kao trener Rome. Bivši trener će reći ''da'', ali pod jednim uslovom - da su mu ''odriješene ruke'' u odabiru nogometaša za slijedeću sezonu. Fabio je već sastavio popis imena i Amerikanci s Baldinijem razmatraju mogućnost da se obavežu!!! OMG!!
još mu nisam halalio ono bježanje u june, al mu covjek mora biti zahvalan za titulu ;) bojim se da bi u ovom trenutku za nas bila najbolja varijanta da se don fabio vrati, da se jednom prodere i uvede red u ovu ekipu, da jedan do juce anonimus osvaldo ne misli da je nedodirljiv, da jedan lamela ne glumi budalu, da jednostavno stopira dalju kupnju glupsona borinija (jako neinteligentan igrac sa ogranicem iq-om), da prvim brodom jer je jeftinije posalje bojana kuci, da dovede 3-4 svoja pojacanja i tako dalje

mislim da je Markinjo sasvim ok da ga potpishemo, vrlo koristan po lijevoj strani moze biti, idealna zamjena ak vec ne igra prvu postavu. Ne znam kakvo je vaše mišljenje za Gaga, al sto više odmice sezona ja sam za to da ga ne potpišemo, gubi se nekako previše, al oept ak bi bio jeftin :roll:

zaboravio sam gore da bojanu treba društvo na putu za pirineje brodom, pa angel i on nek zajedno suncaju muda na palubi broda
nema potpisa

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 27 apr 2012, 00:39

Potpisivanjem Capella ja Romu vec vidim medu prve 4 pozicije naredne sezone, definitivno bi vas ovaj covjek digao iz pepela i volio bih to jer ove sezone je Seria A bila itekako zanimljiva, a tek iduce ukoliko se ovo desi ne znam sta ocekivati :D
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 27 apr 2012, 00:42

Ma znam da je tako otisao ali opet majstor nam je donio skudeto ako cemo realno,sta nam je donio Enrike,nista nego samko bruku,jos ako budemo imali dva poraza do kraja sezone ovo ce biti sezona sa najvise poraza u historiji kluba.Ma Capello je jedan veliki strucnjak za razliku od Enrikea koji veze nema sta vise radi,ako se opet vrati nece vise biti manglupisanja Osvalda i one nediscpline u ekipi,tacno ce se zanti raditi ko sta radi,nece vise biti svaku tekmu neko novo rotiranje u odbrani,sve ce to on postaviti na mjesto.Ma ja bi volio da ostane Gago i Markinjo,jeste Gago na kraju sezone pao ali kako nece pasti kad Bog samo zna sta im onaj hadalj od trenera sve govori,a sto se tice Anhela,od tog momka sam realno dosta ocekivao ali me je momak pravo razocarao,lik je ogranicen i to je to.Haj bar s emlozemo nadati da ovog idiota od trenera necemo gledati na klupi vucice iduce sezone,ako ne dodje Kapelo moguce je da dodje i Mazzari,za sada se i on spominje kao novi trener

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 27 apr 2012, 00:55

gago ako vec kosta 4/5 miliona kako se pise da kosta onda bi ga trebali potpisati jer mislim da je i vise nego dobar igrac za neke rotacije na poziciji ispred dr-a uz pjanica (za koju vjerujem da bi trebali potpisati nekoga za prvi tim). marquinha isto tako jer bio sam skeptican u vezi njegovog igranja za romu ali momak je sasvim korektno odradio svoje i jucer me prijatno iznenadio i zapravo pokazao andjelu kako se igra pozicija lijevog beka za koju bi bio odlicna opcija sa klupe (dakle i tu nam treba pojacanje). sto se tice napada, potencijalom sam itekako zadovoljan ali onim pruzenim na terenu ne mogu nikako biti. osvaldo je solidan napadac kojem definitivno treba neka cvrsca ruka od one enriqueove, lameli isto tako. borini je po meni nelos napadac koji ima tek 21 godinu i moze postati samo bolji igrac od ovoga sto sad jeste i ne vidim razlog zasto ga ne bi otkupili (kao i gago, ne bi trebao kostati vise od 5 miliona). neko ko sa toliko malo iskustva i utakmica u talijanskoj ligi postigne ovoliko golova koliko je on dao definitivno moze imati svoje mjesto medju 5 napadaca. totti je totti tako da bojan nazalost dodje visak u svemu tome i radije bi dao priliku nekome iz primavere.
kjaerovu posudbu bi produzio na jos jednu godinu i koristio ga kao nekoga ko popunjava kvotu od 4 stopera u ekipi. mlad je i uz dobrog trenera bi mogao vratiti barem dio onoga sto mu je donijelo titulu jednog od najboljih mladih evropskih stopera. tu nam svakako treba pojacanje ili dva i definitivno bi se trebali rijesiti ili juana ili heinzea jer prestari su i njihova forma samo moze ici ka dole. desni bek bi mogao uzeti taddei ili ako budzet dozvoli neko pojacanje.

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 27 apr 2012, 01:32

nesto ovi na barcinom podforumu spominju enriquea kao novog trenera, i dodjem ovdje odjednom capello se spominje..kakva bi to ljepota bila 8-)
sto se igraca tice mislim da bi trebalo zadrzat gaga za klupe, marquinha isto, kao lijevog beka ali rezervnog, a za borinija sam i ja sumnjao, ali mislim da posjeduje kavlitetu, borben je, mlad, ostalo sve otjerat..a neka dodje capello znace on..pa da napokon gledam jednu stabilnu ekipu na terenu
Unica grande amore

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 27 apr 2012, 01:59

Capelo bi nam legao ko budali samar...

ovoliko crvenih i ne discipline je previse za jedan ozbiljan klub...malte ne svaku drugu tekmu neko napravi neku gloopst...

Gago i Marquinho definitivno zasluzuju potpisivanje ugovora...za ovako relativno male pare dobijas dva solidna/dobra igraca....

al' opet mi smo samo obicni smrtnici na forumu-koje niko ne slusa hehehe :))))

pozzzzzzz....!!

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 27 apr 2012, 14:49

Nas gradski rival , kojeg najvise mrzimo , mogao bi da izgubi Ligu Sampiona.
U pitanju je to sto je Lacio na pocetku ove sezone trebao da se kazni sa minus bodovima kao i Atalanta , ali je FIGC odlucila da kazne Lacija sa - 7 bodova sada , tako da ako to uspije Romi 3. mjesto bi nam bjezalo samo 1 bod.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 27 apr 2012, 15:03

Koliko je to sigurno :roll:

nešto mi šuhveli da će ih sada kazniti, to sigurno ne bi bilo fer

mi ne zaslužujemo da igramo ligu prvaka i volio bi da to bude tako
nema potpisa

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 27 apr 2012, 22:09

Admir_Sa je napisao/la:Koliko je to sigurno :roll:

nešto mi šuhveli da će ih sada kazniti, to sigurno ne bi bilo fer

mi ne zaslužujemo da igramo ligu prvaka i volio bi da to bude tako
Zbog istog razloga su kaznili Atalantu pocetkom sezone a nisu Lazio,ne mogu praviti takav presedan,ili sa svima posteno ili nemoj nikako,slazem se da ne zasluzujemo da igramo ligu sampiona ali evo sad se vec zna da Enrike nece biti iduce sezone trener,bilo bi dobro da bar izborimo nekako to mjesto ako nista u ligi evrope

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 apr 2012, 08:57

a zasto ste toliko sigurni da LE nece biti trener i iduce sezone, jesam li ja to nesto propustio?

Alex
Kontakt:

Post Postao/la Alex » 28 apr 2012, 09:51

^Kakve pruža rezultate teško da ostane i naredne sezone u Romi.
Juve, storia di un grande amore!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 apr 2012, 10:47

igraci mu daju podrsku (totti prije svih), baldini i ekipa preuzimaju krivicu na sebe i lose odradjen mercato tako da LE ispade najmanji krivac u svemu tome uprkos rezultatima i kako stvari stoje - ne ide nigdje. daj boze da grijesim al' vodice on nas i iduce sezone . . .

romaaaa
Kontakt:

Post Postao/la romaaaa » 28 apr 2012, 19:49

evo i sastava:Lobont,Rosi,Kjaer,Hainze,Taddei,Marquinho,Pjanić,Gago,Borini,Krkić,Totti.

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 28 apr 2012, 21:20

gago promasaj decenije :o

koja je ovo ekipa, kad najmanje ocekujes igraju dobro
Zadnja izmjena: AllAbout, dana/u 28 apr 2012, 21:35, ukupno mijenjano 1 put.
Unica grande amore

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 28 apr 2012, 21:20

jao šta ofula Gago majko draga..bolja Roma od Napolia ali ako nastave ovako mogli bi popušiti gol iz kontre nakon čega će se igra Rome raspasti...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 28 apr 2012, 21:47

Roma mnogo bolja u prvom dijelu, Napoli pokusao nesto preko kontri, ali nije išlo. E da je Roma ovako igrala kako igra večeras tokom cijele sezone već bi sad bila sigurna LP, ova ekipa ima igrače za ovo što večeras igra, ali jednu utakmicu odigraju dobro pa ih nema nekoliko utakmica i tako redom, jednostavno fali konstantnost.

A onaj promašaj Gaga sigurno ide u konkurenciju za promašaj sezone :mrgreen: , ovo je u rangu onog promašaja Đakerinija od prošle godine protiv Juventusa (dok je igrao za Cesenu)
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 28 apr 2012, 21:58

Igrajte za LP!!!

Nisam ni napis'o ovo 1:1 :lol: Nema veze bolji smo! Najvazniji mec, ako uzmemo bod smo do LP-a!!!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 28 apr 2012, 22:17

evo raspada opet
Unica grande amore

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.