Musa: U otvorenoj utakmici probati doći do pobjede
Sutra se u Vrapčićima igra novi gradski derbi između Veleža i Zrinjskog. Uz osjetno manje tenzija nego prethodnih sezona, jer na utakmicu će opet pripadnici samo domaće navijačke grupe, Velež će tražiti pobjedu kojom bi dao vedriji ton tmurnom proljeću, dok će Zrinjski pokušati do bod(ov)a za očuvanje priključka u utrci za Europom.
Džafić: Imperativ pobjede igračima mora postati navika
- U svaku utakmicu ulazimo s namjerom da dođemo do pobjede, pa tako i sutra. Objektivno se radi o specifičnoj utakmici, ali tri boda su uvijek tri boda. Situacija je i za nas i za Velež bolja nego kad smo posljednji put igrali u Vrapčićima, kad su se obje momčadi borile za opstanak. Očekujem obostrano otvorenu utakmicu, u kojoj će, nadam se, gledatelji uživati, najavio je jutros Slaven Musa, šef struke sutra gostujuće momčadi.
- Što se sastava tiče 7-8 je sigurnih, dok još imam male dvojbe oko Bibića, Krište i Bekića, otkrio je Musa.
Pero Stojkić zauzet će sutra svoju poziciju na lijevom boku. "Očekuje nas teška i vrlo zahtjevna utakmica, ali psihološki smo sto posto spremni i pokušat ćemo doći do pobjede", kazao je 25-godišnji Mostarac.
Momčad Veleža, baš kao i Zrinjski, ne blista ovog proljeća. U posljednjih 10 utakmica upisali su samo jednu pobjedu, oprostili su se od (visokih) ambicija Kupu, a ni u prvenstvu više nisu posve komotni. 'Rođeni' imaju samo četiri boda prednosti ispred pretposljednje Slavije.
- Pod dojmom su ispadanja iz Kupa, odrazilo se to i na prvenstvo gdje su izgubili i domaću utakmicu od Rudara. Imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Izdvojio bih mladog napadača Brkovića, odličnog vratara Bandovića, tu je i Lakičević, uz iskusnog Kajtaza momčad za respekt. Za mene su veliko otkriće i mladi Zvonić te Mahinić, naglasio je Musa koji je pun hvale za novog trenera Veleža, Asmira Džafića.
- S Asmirom se odlično poznajem. Skupa smo počeli u Veležu, praktično zajedno odrasli, osvojili omladinsnki kup Jugoslavije... Drago mi je što je dobio šansu, siguran sam da se radi o vrhunskom potezu uprave Veleža, kazao je Musa.
Utakmica Velež - Zrinjski igra se sutra u 16.30 sati. Sudit će Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, utakmicu će izravno prenositi BHT1.
Od kolovoza 2000. godine Velež i Zrinjski odigrali su 17 premijerligaških utakmica. Zrinjski je slavio 10 puta, Velež šest, jedna utakmica završila je neriješeno.