Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

GaetanoScirea
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la GaetanoScirea » 27 apr 2012, 21:16

Otkako se Serie A igra u formatu od 20 klubova, znači od sezone 2004/2005 nije odbrana nije primila manje od 24 gola, to je uspjelo Milanu prošle sezone, kako stvari stoje mi ćemo taj rekord popraviti već ove sezone. Normalno u prošlosti, kad je liga brojala manji broj klubova, bilo je i boljih odbrana zbog manjeg broja utakmica.

Koji god nama napadač dođe bit će bolji od ovih. :mrgreen:

Svakako, ta glad za pobjedama i želja za igramo zna biti ključna ponekad, mi smo primjer toga ove sezone, ali sve su to profesionalci i sportisti i sigurno nijedan ne voli da gubi i da je svakom cilj samo da pobjeđuje.
Volim te, Željo!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 27 apr 2012, 21:18

slika
Igrac mjeseca!
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 27 apr 2012, 21:40

Eve neki od komenatara poslije utakmice sa Betisom, u tom periodu smo najviše hvalili Pasquata :D, a na kraju nije ostao.
Oxygen je napisao/la:Smiješna su ova izvlačenja na to da su oni fizički spremniji i te gluposti...vidi se kad neko zna lopte,pas igra,ideje i sl, a mi smo nula večeras.Da se ne lažemo teško ćemo mi i do 3 mjesta ove godine. Marchisio - ja lošijeg igrača nisam vidio,za što on služi na terenu,pa takvih i boljih u primaveri ima... Krasić da ne govorim :(

P.S bolje je da na vrijeme dovedu pojačanja da nam se ne ponovi ono prije 2 godine kad nas je Villareal razbio 4-1 i to je bilo upozorenje za ono što nas je poslije čekalo.
juventus 0244 je napisao/la:Drugo poluvrijeme ista priča, zaista loše, u svemu tome dobro je što nismo gol primili i što se iz utakmice u utakmicu pokazuje da se na malog Pasquata može ozbiljno računati ;)!

Ima Conte još mnogo posla kako bi ovu ekipu uigrao, ja mislim da nije dobar ova formacija, jer nemamo mi trenutno toliko dobre igrače da igramo 4-2-4, bolje igrati 4-3-3 jer tu već imamo bolji izbor. Jednostavno za ovu formaciju moraš imati ekstra krila, a to Juventus nema, a kako stvari stoje neće ni imati ( jer nedaju para za ekstra krilo ala Bale, Mata, Nani), onda bolje 4-3-3 pokušati igrati. JUVE trenutno nema tog krila, Krasić jednostavno to nije ima on kvalitet, ali je u nekim stvarima glup ko *****
Bianconeri1988 je napisao/la:Prvi dan smo realni, dok smo drugi dan malo pesimistični... 8-) :lol:

Prije i poslije utakmice sa Sportingom, a najjače zalimo se što Bonucci ne igra nego ostali stoperi više igraju :lol: :lol:
SoloJuve26 je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Čim Bonucci ne igra prvu postavu, očigledno se na njega ne računa toliko ozbiljno,znači da se razmatra i opcija dovođenja tog novog štopera..

Moja logika! :D
Moguce je, ija se nadam da cemo dovesti jednog provjerenog stopera. Al koga??

Veceras se nadam da cu vidjeti neku igru koju nisam vidio bog zna kad :mrgreen:
juventus 0244 je napisao/la:Čudno je to da Bonuccia ne stavlja u prvi 11, jer ga je Conte proslavio, prošli put Sorensen-Chiellini, sad Barzaglie-Chiellini, ali možda Conte ima neke druge zamisli!
Ponos Torina je napisao/la:Sporting Lisboa-Juventus

15-7 udarci na gol
7-3 udarci u okvir gola
65-35% posjed lopte
4-1 korneri

Bruka jedna nista vise....

onaj Krasic bez kose ostao
Sporting se poigrao s nama u prvom poluvremenu :roll: :roll: :roll:
Bianconeri1988 je napisao/la:Nakon prvog poluvremena posjed lopte 70 % u korist Sportinga, to sve govori, stekao sam dojam da je gore nego prošle godine, igra bez igre, samo neko izbijanje, Licht opet sam igra, Krasić u odbrani ni sekunde mu ne pomaže...Potreban je još jedan štoper, Vidal će igrati umjesto Pazienze,jer kad nam Pirla zatvore, ovaj Pazienza je samo izbije...Matri i Eta beta totalno odsječeni...

Ne znam, nekako je ovo sve mučno gledati...
juventus 0244 je napisao/la:Razočaran sam prvim poluvremenom, nisam rezultatom, nego igorom Juventusa, pa zaista je bila jadna, razumijem da je prijateljska utakmica, ali ovoliko očajna igra e pa to se baš nisam nadao. Nadam se da je ovo samo mali šok igrača, jer nisu igrali ovakve utakmice odavno, jer u protivnom nas očekuje, još jedan bijedna sezona!

Najgore je jer nemamo ideje uopšte, sve se svodi na napad preko desnog krila gdje igra Krasić, a on pokušava iste finte kao i prošle godine, jednostavno već istični fazoni ( a ubačaju su mu očajni), ali možda je bolje da se vidi gdje škripi, i ovo je dokaz da se odbrana mora još pojačati, jer primiti 4 gola u tri pripremne utakmice je previše ( još dva od kuhara, konobara, automehaničara, veterana ....)
Zanimljivo je bilo tog ljeta :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 27 apr 2012, 21:59

Hahah e ne mogu da vjerujem da je od takve igre ovakav zavrsetak sezone, pa ja bih u tom trenutku potpisao 3. mjesto bez razmisljanja a vjerujem i vas vecina. Bas mu nismo dali ni sansu, to su mu bile tek pripremne tekme :lol:
Alessandro Del Piero !

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 27 apr 2012, 22:12

:lol:

Vidi mi posta, iz rata iskopan :mrgreen: , sjećam se tog meča, kako smo loše odigrali, 0-0 je završilo, ali smo loši bili, šta je samo onaj Montero Lichtu radio, pravio ga budalom.

Tada je Marcha bio slab, zato sam ga zvao duh Casper jer ima te momente i dan danas, tj. da se izgubi nekada.
Za Krasića sam izgleda odmah u startu pogodio u bobu.
Pojačanja su istina došla, a Conte se pobrinuo za sve ostalo, dobro je pa nisam bio u pravu vezano za poziciju.

Ali, isto tako, sjećam se kada su svi govorili kako nemamo šanse za titulu jer nemamo Wc igrače, tada sam ja rekao da možemo i sa dobrim igračima koji znaju igrati fudbal boriti se za titulu i vidite šta se danas dešava.

:lol: :lol: :lol:
I dalje ne vjerujem šta smo sve pisali, baš iz afekta ono izvaljujemo, doduše, razumijem ovo, dva sedma mjesta i onda još ove slabije igre u prijateljskim, pomislili smo: " O, ne, opet isto". :mrgreen:
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 27 apr 2012, 23:04

Ko bi rek'o da ce ovakav Juve izrasti, pogotovo nakon Betisa. Gdje je sad taj Betis da im petaka uvalimo :D

Kad ste svi za otkup Giacherinija, onda moram i ja da se slozim sa vama :D . Kuda svi Turci tud i mali Mujo :lol:

Znaci, kao sto vele Marchiso i Alex da idemo na duplu krunu, opet moram da se slozim sa tom konstataciom. Ocekujem minimalno 2 trofeja i maximalno 2 :lol: A vi?

Samo ne znam imali mjesta za trofeje u klupskim prostrijama, tesko je pobrojati osvojene :D

10 kup titula, aBd, i 30 scudetta :D Mama miaaa!
Slicni jesu, ali Vidal bolje igra u ofanzivi i mislim da je bolji igrac. Sta vi mislite?
slika
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 27 apr 2012, 23:05

Zar nećemo imati 32 ako osvojimo ? :mrgreen:
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 27 apr 2012, 23:07

Viking je napisao/la: Slicni jesu, ali Vidal bolje igra u ofanzivi i mislim da je bolji igrac. Sta vi mislite?
slika
Ako odigra ovakvih 5 sezona - onda DA.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 27 apr 2012, 23:10

harebianconero je napisao/la:Zar nećemo imati 32 ako osvojimo ? :mrgreen:
Pa za dvije godine, aBd, bice 32 :D.

Idemo redom, prvo ovo:
slika

pa 31,32... :D

PS. Ovi iz NS Italije smatraju da postavljanje trece zvjezdice na dres Juventusa predstavlja provokaciju :o

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 27 apr 2012, 23:13

A zar se ne sjećate onih titula od prije 100 godina ? :mrgreen:

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 27 apr 2012, 23:14

Genghis je napisao/la:
Viking je napisao/la: Slicni jesu, ali Vidal bolje igra u ofanzivi i mislim da je bolji igrac. Sta vi mislite?
slika
Ako odigra ovakvih 5 sezona - onda DA.
slazem se...
Uslov je, naravno, kontinuitet igara u narednim godinama, u sto ne sumnjam ako ne bude tezih povreda. Ipak je to ratnik :D
A zar se ne sjećate onih titula od prije 100 godina ? :mrgreen:
Nema nista od toga, vec je o tome pisao @scirea...

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 27 apr 2012, 23:15

To Moratti smatra, a ne FIGC, ni oni sami ne znaju kakav stav da zauzmu, ali što kaže Nedved, mi ako budemo prvaci 100% ćemo je staviti. :mrgreen:

Treba Vidalu još pure da bude kao Davids, tek možda 3 godine će se moći tek porediti ta dva igrača, Vidal nije u klubu ni godinu dana, a Davids je tu ostavio neizbrisiv trag.

Dobar je igrač, ali da je bolji od Davidsa, teško, trenutno nemoguće.
Volim te, Željo!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 27 apr 2012, 23:16

Jedan je Davids ! 8-) - (ovo je njegov smajli)

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 27 apr 2012, 23:22

Malo sam se lose izrazio kada sam rekao da je bolji. Bice bolji ako bude igrao na ovom nivou, a do toga treba proci puno vode rijekom PO u Torinu :D

Davids je u to doba igrao u super jakom Juventusu i mislim da nije bio ovako dobar u prvoj sezoni. Kasnije je pokazao sav svoj kvalitet i kao nagradu dobio zvjezdicu na stadionu...
"Scudetto? Da, jesmo favoriti, jesmo u prednosti, ali još uvijek nije osvojen. Preostalo je još 4 utakmice, i sve su komplikovane, počevši od ove sa Novarom." Bonipetri

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 28 apr 2012, 00:03

juventus 0244@ druze jes i naso neke moje postove posebno poslije betisa nisam bas bio blag posebno prema Pirlu,Barzagliu covjek u Wolfsburgu bio smijesan nije znao jel igra nogomet ili je balerina i dode u Juve i razvali u odbrani postao nezamjenjiv :lol: :lol: :lol: :lol: sto volim kad se zeznem i progutam svoje rijeci a to sam napisao i u tim postovim da bi najvise volio progutati svoje rijeci ja sam cak predvidao istu sezonu kao i proslu :lol: :lol:

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 28 apr 2012, 00:06

evo jedna za ugodnu noc, ono sto svi iscekujem tokom sezone. Jos malo i san ce postati stvarnost :D
Nadam se da Ale dize pehar kao i te sezone ;) . Nije mi jasno kako neko moze reci da nije Juve osvojio scudettio 2005 i 2006 :?
slika

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 28 apr 2012, 01:05

Vraća se Licht protiv Novare u prvih 11, a izgleda da će i Borriello startati.

Juventus (3-5-2): 1 Buffon, 15 Barzagli, 19 Bonucci, 3 Chiellini, 26 Liechsteiner, 22 Vidal, 21 Pirlo, 8 Marchisio, 11 De Ceglie, 23 Borriello 14 Vucinic
Volim te, Željo!

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 28 apr 2012, 01:25

nisam zasp'o jos :D

Gara ne da mira :D

Evo sta misle navijaci o ostanku Boriella:

Confermeresti Marco Borriello nella Juventus 2012-2013?

32,35%
No
67,65%

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 28 apr 2012, 02:10

Ništa od one prijateljske utakmice u Australiji koja je trebala biti odigrana po završetku sezone. Organizator se nije mogao dogovoriti s klubom oko termina jer će dosta igrača biti na pripremama za Euro, pa je to sve odgođeno za neki drugi period.
Volim te, Željo!

Alex
Kontakt:

Post Postao/la Alex » 28 apr 2012, 08:59

Juventus could be offering Chelsea €8 mill for Ivanovic. (Gazzetta)

Gazzetta also links Juventus to Frank Lampard. :mrgreen:
Juve, storia di un grande amore!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.