Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Monolog » 27 apr 2012, 08:33

StevieM je napisao/la:Sve uredu, fino bajno. Da ne ulazim u ostale detalje, samo jedno pitanje za Monologa.
Monolog je napisao/la:Ovi koji govore kako je gol Ronalda trebao biti priznat, vjerovatno su previše subjektivni pa ne žele priznati to da je Higuain krenuo na loptu i ljutio se na sudiju zbog podignute zastavice. Da je iscoolirao, tj. da se nije pomakao, onda ne bi bio ofsajd.
Samo mi objasni zasto smatras da je ova situacija sasvim cista. Mislim da je diskutabilna, iako nemam nikakvih vecih zamjerki za kompletno vodjenje utakmice madjarskih sudaca. Ovo su tesko mogli procijenit, al smatram da je kojim slucajem u upotrebi bila toliko promovisana i na sva zvona hvaljena "tehnologija", moguce je da bi Ronaldov gol ipak bio priznat.

Naravno, radi se o slobodnom sudijskom uvjerenju i mozda bi i drugi suci svirali isto ali nedvojbeno se radi o izvjesnoj rupi u ofsajd pravilu. Higuain definitivno nije dotakao loptu iako je krenuo na nju, ali su Badstuber i Gustavo bili predaleko da bi ih na bilo kakav nacin Higuain zavarao ili omeo u kretanju ili direktno onemogucio kontakt s loptom. Ronaldo je iz drugog plana natrcao na loptu i zabio gol. Skoro ista situacija nije oznacena ofsajdom u prvoj utakmici kod gola Riberyja.
Da li je Higuain krenuo na tu loptu? Jeste. Da li je pomoćni sudija čekao na to i tek nakon nekoliko napravljenih koraka argentinskog napadača digao zastavicu? Jeste. Mislim da nema potrebe sad govoriti kako su Boateng i Strudla bili daleko od lopte, te da je vjerovatno ne bi stigli. Možda i ne bi, ali činjenica je da je sam Higuain pogledao u pomoćnog suca i shvativši da je pogriješio prilikom stizanja lopte "protestvovao" na uobičajen način.

Nego, ako je ta ista tehnologija utvrdila da je Ronaldo bio u ofsajdu, zašto misliš da bi taj gol bio priznat. Ok, vjerujem da je nemoguća misija da ljudski mozak u djeliću sekunde složi mozaik po kome bi Ronaldo bio u ofsajdu, ali zašto misliš da to ne bi mogao neki super računar? Neko specijalno "oko sokolovo"?

Kad smo već kod tehnologije, ja sam samo za jednu stvar - "crveno svjetlo" iznad gola koje bi signaliziralo da li je lopta prešla gol liniju ili nije. Ostalo bih sve ostavio ovako kao što je sada. Sudije griješe, a da to nije tako, onda bi teme Reala i Barcelone zjapile. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 27 apr 2012, 11:59

Monolog je napisao/la:Sudije griješe, a da to nije tako, onda bi teme Reala i Barcelone zjapile. :mrgreen:
...i moderatori i administratori bi ostali bez posla, zato recimo NE tehnologiji i cuvajmo nasa radna mjesta! :mrgreen:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 27 apr 2012, 13:57

Harrison je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Sudije griješe, a da to nije tako, onda bi teme Reala i Barcelone zjapile. :mrgreen:
...i moderatori i administratori bi ostali bez posla, zato recimo NE tehnologiji i cuvajmo nasa radna mjesta! :mrgreen:
hahahahha oplakah

StevieM
Kontakt:

Post Postao/la StevieM » 27 apr 2012, 14:11

Monolog je napisao/la:Da li je Higuain krenuo na tu loptu? Jeste. Da li je pomoćni sudija čekao na to i tek nakon nekoliko napravljenih koraka argentinskog napadača digao zastavicu? Jeste. Mislim da nema potrebe sad govoriti kako su Boateng i Strudla bili daleko od lopte, te da je vjerovatno ne bi stigli. Možda i ne bi, ali činjenica je da je sam Higuain pogledao u pomoćnog suca i shvativši da je pogriješio prilikom stizanja lopte "protestvovao" na uobičajen način
Apsolutno nikakve veze nema to sto je Higuain krenuo na loptu. Prema izmijenjenom pravilu jos iz 2005. ofsajd se ne svira za namjeru, nego tek na dodir! Jedini izuzetak je u slucaju kad je objektivno nemoguce stici loptu od strane drugog igraca istog tima pa se ofsajd svira iz tehnickih razloga, radi ustede vremena. A to nije bio slucaj u onoj situaciji ;)

Mislim da me nisi shvatio sta sam htio reci prethodnim postom. Ja nisam za uvodjenje "tehnologije" i post je reakcija na tvrdnje da je Bayern ostecen u prvom dijelu utakmice. Uvodjenjem tehnologije, nijedna ekipa ne bi ostala postedjena kontra odluka, greske same po sebi su rezultat objektivne nesposobnosti sudaca da uoce sve kljucne detalje na kojima ce utemeljiti ispravnu odluku a ne svjesna odluka suca. Osim par nebitnih izuzetaka :mrgreen:

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 27 apr 2012, 14:30

@StevieM

Nije tacno. Higuain ima uticaj na igru i tu sva prica zavrsava. Krenuo je prema lopti i to je dovoljno,jer je i odbrana Bayerna stala i to je to. Drugo da je Higuain pustio loptu,nije ni krenuo na nju,nego lagano izisao iz offside-a,tj. otisao prema centru a onda Ronaldo utrcao. Bezveze lupas gluposti.

A sta je s golom Ronalda i penalom koji je sudija slobodno mogao svirati za Bayern u 85. minuti,kao sto je Realu svirao u 5. minuti ? Ajd mi to strucno objasni ?

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 27 apr 2012, 14:51

Higuain krenuo na loptu, automatski se aktivirao. To je offside. Gotova priča.

Penal je bio za Real, ruka nije bila u prirodnom položaju. Penal za Bayern, hajmo se osvrnut sedmicu dana pre na Allianz Arenu. Ronaldo šuta slobodni udarac, lopta pogađa Boatenga u ruku, penal? Nije! Nije onda ni ono igranje rukom Pepea. Kraj priče.

Sranje je što pričate o sudijama, sudije u oba meča bile odlične. Napravili sitne greške, ebi ga svako malo pogreši.
;)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 apr 2012, 14:56

anonymousHD je napisao/la:hajmo se osvrnut sedmicu dana pre na Allianz Arenu. Ronaldo šuta slobodni udarac, lopta pogađa Boatenga u ruku, penal?
Ono na Allianz Areni nije moglo biti penal jer je lopta Boatenga pogodila u ruku van 16 metara, tako da bi to bio samo novi slobodan udarac, dok je prilikom suta Robbena lopta pogodila Pepea u ruku , a on je bio unutar 16 metara tako da je ovo drugo trebalo biti penal, ako je vec sviran penal nakon sto je lopta pogodila Alabu u ruku gotovo na identican nacin. No bilo pa proslo sudija nije svirao, zavrsilo se kako se zavrsilo i end of story.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 27 apr 2012, 14:58

Može biti da je bilo izvan 16 metara, baš se najbolje i ne sećam, ali nebitno. Prošao dalje bolji, zasluženo i gotovo.

StevieM
Kontakt:

Post Postao/la StevieM » 27 apr 2012, 15:27

Ma vidi. Necu da me pogresno shvatite, meni je licno kao simpatizeru Reala jedna od najmrzih Mourinhovih osobina to sto je njemu uvijek kriv sudac. Nije poenta ovdje da pricam kako je Real ostecen iz ovih ili onih razloga. Ja sam rekao da su suci odlicno odradili svoj posao u domenu svojih mogucnosti. Inace u svakoj utakmici biste mogli naci masu slicnih gresaka.

Mogao bi se svirat penal i Arbeloi i Pepeu (kao i nad Granerom da ne zaboravim). Sudac ili nije vidio ili je smatrao da nema elemenata za penal. Svima nama je lahko utvrdit je li bio penal ili ofsajd poslije usporene snimke, suci odluku donose iz prve ruke u djelicu sekunde. Mozda nekome ne izgleda tako na prvi pogled, al ne smetaju meni sudijske greske koliko reakcije na svaku mogucu sudijsku odluku.

Sto se tice Higuainovog ofsajda o kojem smo povukli raspravu, ne lupam gluposti nego ljudi jednostavni nisu upuceni. Ako je odbrana Bayerna i stala (a, nije), Higuain ih nije u tome omeo, to je nesmotrena reakcija odbrane. Ofsajd se svira na dodir a ne na namjeru, izuzev situacije u kojoj igrac u ofsajdu direktno ometa suparnickog igraca u kretanju ili kontaktu s loptom (recimo gradjenje koje onemogucava stopera da degazira loptu ili direktno zaklanjanje ugla), te ranije opisane situacije zbog ustede vremena. Kazem opet, to je domen slobodnog sudijskog uvjerenja i ne mogu nista zamjerit sucima al situacija definitvno jeste u najmanju ruku diskutabilna.

Evo prakticno ista situacija.
[youtube][/youtube]

U ponovljenom snimku vidite da je Cisse imao cak namjeru da igra loptu, ali je nije dotakao. Odbrana je takodjer skoro stala, ali Cisse nije nikako uticao na kretanje igraca protivnicke ekipe niti je na bilo kakav nacin onemogucio njihovu reakciju. Morientes nije bio u ofsajdu, igra je pustena i gol je potpuno opravdano priznat. 100% cista sudijska odluka ;)

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 27 apr 2012, 16:49

Evo malo,da se nasmijemo prikupilo se dosta ali ima toga jos za vrijeme pepove evre :D :D

" onclick="window.open(this.href);return false;
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

first
Kontakt:

Post Postao/la first » 27 apr 2012, 16:52

samosarajvo je napisao/la:Meni je samo vokri sto je Real imao šansu za duplu krunu, i to šansu kakvu nece imati odavno jer je u finalu nikad losiji Celziji.Haj da je Barca proslo ali ovako...jbg, sreta, tj nesreca je odlucila.
Oni i ovako i onako imaju dobru sezonu, titula je tu, Barcu su pobjedili, drugi put dolaze do polufinala LP sto im je par godina do dolaska Murinja bio pojam.

Sljedece godine dovest desnog beka i stopera.Imas samo Ramosa,Pepea i onog Varana ili kako vec.Karvaljo je star, svako malo povrjedjen.O Arbeloi je suvisno trosit rjeci :mrgreen: Naravno ukoliko se proda jedan od napadaca odma dovesti zamjenu i to je to.Ja nebi vise nista dirao.Ostale pozicije su dobro popunjene.Od golmana preko zadnjih veznih do krila.
Tako bi trebali :twisted:

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 27 apr 2012, 17:07

emir18 je napisao/la:Evo malo,da se nasmijemo prikupilo se dosta ali ima toga jos za vrijeme pepove evre :D :D

" onclick="window.open(this.href);return false;

Ziva istina eto sta je ovo, u Realu ima Pepe kojeg bi se trebali rjesit i sa tim se slaze 90% navijaca jer igra grubo uz to i zna se ovako valjat kao ovi momci sa ovog filma.

Sajmerit
Kontakt:

Post Postao/la Sajmerit » 27 apr 2012, 17:14

ako je istina da chelsea sprema 35 miliona funti za higuaina onda bi mi za te pare trebali dovesti cavanija ili aguera u napada i jos nam samo fali bek jedan po meni bi bio dobar bane iz chelsea
Koja je razlika između Karlovačkog piva i Dinamo?
“Karlovačko se puni u Karlovcu, a Dinamo u Madridu.”

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 27 apr 2012, 17:17

Sajmerit je napisao/la:ako je istina da chelsea sprema 35 miliona funti za higuaina onda bi mi za te pare trebali dovesti cavanija ili aguera u napada i jos nam samo fali bek jedan po meni bi bio dobar bane iz chelsea
Aguero i Cavani su po tebi bolji od Higuaina?Otkad navijaš za Real btw?
Ček ček tebi je i Bane upgrade u odnosu na Arbelou :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Sajmerit
Kontakt:

Post Postao/la Sajmerit » 27 apr 2012, 17:19

LBJ MVP je napisao/la:
Sajmerit je napisao/la:ako je istina da chelsea sprema 35 miliona funti za higuaina onda bi mi za te pare trebali dovesti cavanija ili aguera u napada i jos nam samo fali bek jedan po meni bi bio dobar bane iz chelsea
navijam uglavom duze od tebe i naravno da su bolji od higuaina a to sto ti ne pratis ostale igrace to je tvoj problem

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 27 apr 2012, 17:22

Sajmerit je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:
navijam uglavom duze od tebe i naravno da su bolji od higuaina a to sto ti ne pratis ostale igrace to je tvoj problem
Uglavnom ne navijaš dok bi Higuaina prodao.Čovjek je uz Ikera i Granera najveći Madridista u timu :roll:
Btw to misliš da bi Cavani i Aguero trpili ko Higuain ovo sjedenje na klupi :lol: Nisu bolji od njega nažalost Higuain jako malo igra.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 27 apr 2012, 17:24

Sve goli navijac, a ono ustvari sve sami simpatizeri. :lol:
Postovanje treba zaraditi.

Sajmerit
Kontakt:

Post Postao/la Sajmerit » 27 apr 2012, 17:28

po meni su njih dvojica bolji od njega i nemoj mi molim te pricati o tome ko je madridista a ko ne kad su pustili da ode igrac kao sto je raul sto nebi pustili higuaina skontaj se malo,a aguero je okretniji i brzi od higuaina a nema treba takav napadac.A to koliki je ko navijac i koliko dugo navija zaboli vas sve ona stvar,vi ronaldine sto ste poceli navijati kad je ronaldo dosao meni uhvatili pucati price o dugogodisnjem navijanju

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 27 apr 2012, 17:32

Djete smiri dozivljaj. Moj post je upucen generalno, ne samo tebi.

Za tvoju informaciju 'navijac', Ja sam sipatizer Real-a od 1996 godine.
Postovanje treba zaraditi.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 27 apr 2012, 17:35

Malo je reći da je Aguero bolji od Higuaina trenutno. Ja ne znam šta se dešava s njim, k'o traktor se okreće lik, izgubio je na agilnosti 100 % ili je oduvijek ovako trom bio :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.