FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Valencia
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Valencia » 27 apr 2012, 16:43

StevieM je napisao/la:Heh, simptomaticno kako se uvijek javis kad ispadne kiks, generalizujuci o kompletnoj sezoni na osnovu jedne utakmice, iako cesto znas napomenut da to nisu tvoje metode :mrgreen: Zar je moguce poslije ovakvog polufinala i ovakvog prolaza Chelseaja, ocjenu kompletne sezone svesti na jedan kljucni trenutak? Samo da je Messi zabio, znam da se ne bi javio. A da ne spominjem ostale.

I dalje mislim da nisi u pravu. Sasvim sigurno da je bilo problema sa motivacijom, nije lahko motivisat ekipu u svim utakmicama (to je svakako otezavajuca okolnost) poslije toliko trofeja, medjutim nije bio glavni razlog Barcinog neuspjeha ove sezone. Kao ni formacija 3-4-3. Cak se ni jedna jedina utakmica ne moze svesti na jedan ili dva faktora a kamoli cijela sezona. Nema potrebe da opet razvlacimo diskusiju, rekao si u jednom trenutku (mislim poslije kiksa od Villarreala) da Barcelona vise nece igrat 3-4-3. Naprotiv, veci dio ostatka sezone su igrali tu, cak i jos progresivniju varijantu te formacije i islo im je dobro do ove tri utakmice u sest dana (4-3-3, 3-4-3 i formacija koja nema veze sa 3-4-3). Kako da izgeneralizujem igru i formacijsku postavku u ove tri utakmice, kako uvezati validan zakljucak iz takve indukcije? Takodjer, nemoj mi zamjerit al ja ne mogu da pojmim da se promasene sanse u prvoj utakmici mogu pripisati "zasicenju" ili da je Messi bio toliko demotivisan da promasi penal. Valjda je do mene.

Sto se tice odlaska Guardiole, mislim da nisu u pitanju licni razlozi. Procitao sam ranije da je jedan od glavnih razloga ozbiljno naruseno zdravlje prvog pomocnika Tita Vilanove, iako to Pep nije neposredno izjavio. Navodno ne zeli dalje bez njega, svaka cast na iskazanoj solidarnosti. Helem, sve je otvoreno. Ako Pep i ode, bice zaokruzena jedna velika epoha Barce i bice naravno zanimljivo kako ce se stvari odvijat pod novim trenerom.
Ne sudim na osnovu jedne utakmice vec na osnovu cijele sezone. Svaka utakmica na gostovanju je bila patnja. Jedino su u Madridu igrali kako treba.

Protiv Reala na NK nisu napravili sanse kako treba. Celziju pera nisu mogli odbiti sa igracem vise. Evidentno je falilo agresivnosti, zelje, presinga, odlucnosti... Vidjet ces kako ce proigrati u narednoj sezoni kada novi trener ozivi umrtvljenu ekipu.
A kakav je to potop dozivio?!
Prvi razlog koji je naveo, rekao da se on licno zamorio a ne igraci. Iako nema sumnje da postoji odredjen efekat i sa druge strane, al on se jednostavno nije vise mogao potpuno uzivit u taj posao. Dovoljno je pogledat dvije okacene slike sa pocetka mandata i ovu kako izgleda danas da ti se sve samo kaze.
Real ovjerio titulu na NK. Protiv Bajerna se pokazalo da je taj Real prosjecna ekipa sa genijalnim Ronaldom.

Raspali Celzi ih dobi u dvi utakmice. U drugoj pola tekme igrali sa igracem manje :shock: . Barsa iz prosle sezone bi satrala Celzi.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 27 apr 2012, 16:44

mandraX je napisao/la:Koji je ovaj Meho plićak :mrgreen: 5 postova istih napisa', niko ga ne benda ni 1% al' se ne predaje, on i dalje po istom :lol: :lol:

Naučite na par zadnjih stranica kako prihvatiti poraz bez plakanja na sudije i sl. ;)
Jesi ovdje mislio na mene ili :roll: i nemoj samo pitati gdje sam iskopao ovaj post :mrgreen:
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

first
Kontakt:

Post Postao/la first » 27 apr 2012, 16:47

xaviesta je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: jbt i ovo da cujem. :lol: ugovor valjda istice na kraju sezone.

btw. sad mi psovanje tite vise nikada nece biti isto.
Covjek je prije godinu i nesto vise potpisao ugovor na godinu dana. Skoro je bila prica o tome kako mu je ugovor istekao i da se ceka da potpise novi ;) Ne ide to kao sa igracima.
Rekla-kazala, novinarske gluposti.

http://www.fcbarcelona.com/football/fir ... on-june-30" onclick="window.open(this.href);return false;
Pep Guardiola has announced to the president and squad that he will not be staying at FC Barcelona after June 30, when his present contract ends.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 27 apr 2012, 16:48

Valencia je napisao/la:
PatrickBateman je napisao/la:Mozda se Guardiola boji Riijardove sudbine...
Bravo.

Gvardiola se pokazao kao inteligentniji covjek od Rajkarda. Napusta kormilo dok je jos vrijeme. Da je napustio na kraju porsle sezone ostao bi u jos boljem pamcenju i jos veca legenda. Svi bi godinama poslije govorili da bi Pep uzeo jos pet prvenstva i titula u LP da nije otisao... Stvorio bi se mit. Al' ko je mogao pretpostaviti da ce doziviti ovakav potop!? Niko, ni najgori pesimisti!!

Sada je pametno skontao da je vrijeme da ide. Prije par godina je izjavio da se trener ne moze dugo zadrzati u Barseloni, jer se igraci brzo zasite. Ja sam od pocetka sezone pisao da nesto nije u redu. To je i slijepcu bilo ocigledno. Gvardiola nije mogao vratiti tim na pravi kolosjek.

Vidjet cemo kakva je trenerska klasa kada bude vodio neki drugi klub. Lako je u Barseloni...
2.mjesto u prvenstvu,polufinale Lige prvaka i finale Kupa(vjerovatno ce i osvojiti)...99% trenera bi dalo ruku da dožive takav "potop" u karijeri

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 27 apr 2012, 16:49

" onclick="window.open(this.href);return false;

:cry: :cry:
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 27 apr 2012, 16:53, ukupno mijenjano 2 puta.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

first
Kontakt:

Post Postao/la first » 27 apr 2012, 16:49

maximusdecimus je napisao/la:
Valencia je napisao/la:
PatrickBateman je napisao/la:Mozda se Guardiola boji Riijardove sudbine...
Bravo.

Gvardiola se pokazao kao inteligentniji covjek od Rajkarda. Napusta kormilo dok je jos vrijeme. Da je napustio na kraju porsle sezone ostao bi u jos boljem pamcenju i jos veca legenda. Svi bi godinama poslije govorili da bi Pep uzeo jos pet prvenstva i titula u LP da nije otisao... Stvorio bi se mit. Al' ko je mogao pretpostaviti da ce doziviti ovakav potop!? Niko, ni najgori pesimisti!!

Sada je pametno skontao da je vrijeme da ide. Prije par godina je izjavio da se trener ne moze dugo zadrzati u Barseloni, jer se igraci brzo zasite. Ja sam od pocetka sezone pisao da nesto nije u redu. To je i slijepcu bilo ocigledno. Gvardiola nije mogao vratiti tim na pravi kolosjek.

Vidjet cemo kakva je trenerska klasa kada bude vodio neki drugi klub. Lako je u Barseloni...
2.mjesto u prvenstvu,polufinale Lige prvaka i finale Kupa(vjerovatno ce i osvojiti)...99% trenera bi dalo ruku da dožive takav "potop" u karijeri
99%, ali ne Guardiola i Barcelona :P

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 27 apr 2012, 16:50

Guardiola je podigao sam sebi ljestvicu i postavio takve Mjere u svijetu fudbala , da neki potopom smatraju: ispadanje u polufinalu LP (i to na nenormalno nesretan nacin) ili poraz nakon toliko vremena od Reala :shock: :mrgreen:
Hocu reci : Sam je sebi sa tim zadatim mjerama - na kraju dohak'o :mrgreen:

Šalu na stranu, covjek se prezasitio i ispaznio u ove 4 godine na klupi Barce. Vec smo pisali o tome koliko je teško biti na klupi klubova kakvi su Barca i Madrid kada su ocekivanja i odogovornost nikad veci, kada ti se mediji, navijaci, paparazi navale na kosti, kada si pod lupom 24 sata itd.
Ne znam kako ce se Vilanova snaci u toj ulozi jer sad istupa iz sjene i preuzima na sebe reflektore.
Pep se 4 godine sa tim nekako nosio i odlicno obavljao svoj posao jer je donosio trofeje, a i pravio nešto novo i svoje u samoj igri.
Zadnja izmjena: tech, dana/u 27 apr 2012, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 apr 2012, 16:50

maximusdecimus je napisao/la:2.mjesto u prvenstvu,polufinale Lige prvaka i finale Kupa(vjerovatno ce i osvojiti)...99% trenera bi dalo ruku da dožive takav "potop" u karijeri
Slazem se, ali ako bi trenirali Valensiu, Arsenal ili Romu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 27 apr 2012, 16:55

Žao mi je što odlazi.Sljedeće sezone bi bili još lošiji da je ostao :roll:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 apr 2012, 16:56

Valencia je napisao/la:Vidjet cemo kakva je trenerska klasa kada bude vodio neki drugi klub. Lako je u Barseloni...
Ne znam samo otkud ova konstatacija koje se vidim mnogi drze i stvarno vjeruju u to da je Guardioli bilo lako voditi Barcelonu.Sjetite se samo onih utakmica Barcelone protiv Manchester Uniteda u polufinalu Lp-a cini mi se 2008 godine, sjetite se kako je Barcelona izgledala slabo tada i kako ju je Manchester nadigrao na Nou Campu iako je zavrsilo 0:0.
Zar je lako u tako kratkom vremenskom periodu dici taj klub iz pepela,usavrsiti sistem gotovo do perfekcije, taj sistem koji Barcelona gaji. Ne znam samo na osnovu cega se govori da je lako , mozda zbog toga sto je sam Guardiola izjavio da je lagano voditi ovakvu Barcelonu i da su njegove zasluge prilikom osvajanja tolikog broja trofeja minimalne ? Pa treba se shvatiti da je i to bio jedan od nacina kako da konstantno dize samopuzdanje igracima i stvori im sliku da su oni doista veliki iako ruku na srce Barcelona ipak ima dosta falseva u ekipi, htjeli vi to priznati ili ne, imaju svjetske klase u vidu Messia,Xavia,Inieste,Alves,Ville kada je u pravoj formi, medjutim ima tu dosta igraca koji igraju i iznad svojih mogucnosti zahvaljujuci sistemu koji gaji Barcelona i koji su prostudirali do najveceg moguceg nivoa.
Moje misljenje je da je Guardiola jedan od najboljih trenera koje sam imao priliku gledati, ne samo zbog rezultata nego i zbog toga kakvu je Barcelonu uspio napraviti.Primjer Rijkarda koji je imao cak i Ronaldinha, medjutim nije mogao napraviti ovakav sistem, tada se igra Barcelone uglavnom oslanjala na bravure jednog igraca a to je bio Ronaldinho. Guardiola je jednostavno shvatio da je tesko vise motivirati ovu ekipu, barem s njegove strane a ne samo motivirati cinjenica je da su i ostali veliki klubovi dobrano napredovali primjer Reala,Bayerna koji zasigurno mogu pobijediti ovu danasnju Barcelonu. Nesto sam skeptican oko ovog novog trenera, no ostaje da se vidi kako ce on obavljati svoj posao, mislim da ce cijeli svijet imati priliku vidjeti koliko je zapravo Guardiola znacio za Barcelonu jer kako sam vec rekao mislim da Barcelona jednostavno nece biti ista bez njega.Zelio bih tu dodati cinjenicu da kada su se doveli neki novi igraci poput Sancheza,Fabregasa,Mascherana ta koncepcija Barcelone se uveliko poremetila i zaista se mogao primjetiti i jos se moze primijetiti pad u njihovoj igri, medjutim dovodjenje novih igraca je nemonovno i bolje ih sada prilagodjavati Barcinom stilu igre nego za nekoliko godina. Sto se tice Guardiolinog buduceg angazmana misljenja sam da ce covjek prvo htjeti malo da se odmori ( mozda i grijesim) te da ce barem godinu dana izbivati s nogometnih terena i odmarati s porodicom, mislim da bi mu to bilo najpametnije.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 27 apr 2012, 16:57

LBJ MVP je napisao/la:Žao mi je što odlazi.Sljedeće sezone bi bili još lošiji da je ostao :roll:
I ja o tome razmišljam. Došlo je vrijeme za promjenu.
Pep je na sve mislio. 8-)
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 apr 2012, 16:59

LBJ MVP je napisao/la:Žao mi je što odlazi.Sljedeće sezone bi bili još lošiji da je ostao :roll:
100%. Ako novi trener ima iole dobre motivatorske sposobnosti Barsa ce ponovo gaziti u narednoj sezoni. Taktika nije toliko bitna kada imas onakve igrace.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 27 apr 2012, 16:59

"Lako je voditi i trenirati Barcelonu" je jedna o vecih gluposti koje se koriste u upotrebi na ovom forumu.
Da je "lako voditi Barcu" svako bi je vodio, na kraju i Ibraković ili Varešanović. A zapravo je najteže voditi klubove poput Barce ili Reala.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 27 apr 2012, 17:03

tech je napisao/la:"Lako je voditi i trenirati Barcelonu" je jedna o vecih gluposti koje se koriste u upotrebi na ovom forumu.
Da je "lako voditi Barcu" svako bi je vodio, na kraju i Ibraković ili Varešanović. A zapravo je najteže voditi klubove poput Barce ili Reala.
Nije lako. Treba ih naloziti da daju sve od sebe. To nije nimalo lako. To je Gvardiola odlicno primjetio. Zbog toga ide, zna da je doslo vrijeme za odlazak.

Sreca za Barsu je ta sto su im tri glavna igraca fini momci. Izgleda da i ostali nisu problematicni. Sta bi bilo da Cavi ima narav Balotelija, Iniesta Teveza, a Mesi Jonga. Bilo bi belaja :mrgreen: .

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 27 apr 2012, 17:05

Neznam šta da kažem na ovu odluku Pepa...dal' da mislim da je kukavica, jer je napustio klub nakon loše sezone (govorimo o Barci, loša je sezona, ne pričamo o Getafeu) ili je samo običan čovjek koji nije mogao izdržati pritisak, koji je željan nekih novih izazova itd itd...mislim da ipak nije ispao fer prema klubu, jer je otišao u zaista lošem trenutku...trebao je prihvatiti izazov, trebao je ostati na klupi, dignut' klub iduće sezone, pokazati o kakvom se treneru radi, pokazati i dokazati svijetu da može...al' nebitno je više, nema se tu više šta reći, možemo samo zahvaliti čovjeku koji je od Barce napravio mašineriju, zahvalit' mu na svemu što je uradio u ove 4 (čini mi se) godine...i poželjet' mu sreću gdje god nastavio raditi svoj posao...tu je Tito sad, mislim da ga ovdje niko nije spomenuo kao zamjenu za Guardiolu :mrgreen: nekako mi se čini da i jest najbolje rješenje, ipak je čovjek tu stalno, u klubu, naučio je dosta toga od Guardiole, nadamo se da će nastaviti njegovim stopama, da tu neće biti sad nekih padova i sl...sretno Tito...

Visca Barca!

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 27 apr 2012, 17:06

tech je napisao/la:
mandraX je napisao/la:fuj :roll:
To Fuj bi tek bilo da je ostao preko volja na klupi Barce ;) a to bi se vrlo brzo osjetilo.
Kako ne kontate da se covjek totalno zasitio i hoce da ide. Lako je voditi manje timove ko Wengeru Arsenal gdje ga boli kita za sve, niti ima kakvih imperativa rezultatski niti pritiska, bitno je prodavati najbolje igrace za što bolje pare i eventualno završiti kao 3-4 i uci u LP.
Barca je više od kluba i ona traži SVE od trenera, sve moguce trofeje i to svakog covjeka potroši. 4 godine se Pep borio sa tim pritiscima javnosti, medija, navijaca. Ne može više i hoce neku promjenu. Donio je Barci sve i jedan moguci trofej :!: i zato mu se sad klub zahvaljuje....neko bi dao guzova za takav CV.
Ma nije to ni zasicenje vec je to neki drugi osjecaj. Prije svega on je navijac Barce i svaki poraz i neuspjeh ga bole duplo (kao navijaca i kao trenera). Druga stvar on Barcu dozivljava kao najveci klub na svijetu i kod njega nema alibija za eventualni neuspjeh, Barca jednostavno svake godine mora osvojiti jedan veliki trofej da bi on opravdao sebe kao trenera. Ne zanima njega sto su svi zadovoljni njegovim radom i sto ga svi zele tu on za Barcu zeli nesto drugo. ne zeli ni da ga se drzi zbog nekih prijasnjih uspjeha jer zbog toga trpi klub.

Meni ga je licno zao. Velike su rijeci da Barca vise nece biti ista. Tako se i govorilo kad je otisao Ronaldinho, a znamo svi da je nakon toga bila jos jaca. barca ce pobjedjivati i bez Pepa i bez Messija i svi ce oni jednog dana otici, a Barce ce opet biti ali mi ga je zao jer je bio veliki gospodin i jedna ljudska velicina koja se rijetko srece. Puno srece u daljnjoj trenerskoj karijeri mu zelim.
Mi nikada odustati necemo...

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 27 apr 2012, 17:10

Valencia je napisao/la:
tech je napisao/la:"Lako je voditi i trenirati Barcelonu" je jedna o vecih gluposti koje se koriste u upotrebi na ovom forumu.
Nije lako. Treba ih naloziti da daju sve od sebe. To nije nimalo lako. To je Gvardiola odlicno primjetio. Zbog toga ide, zna da je doslo vrijeme za odlazak.

Sreca za Barsu je ta sto su im tri glavna igraca fini momci. Izgleda da i ostali nisu problematicni. Sta bi bilo da Cavi ima narav Balotelija, Iniesta Teveza, a Mesi Jonga. Bilo bi belaja :mrgreen: .
Ti misliš da je Guardila njih samo ložio ove 4 godine, držao im predavanja o motivaciji i to je dovoljno bilo za ovolike titule....ništa svakodnevni treninzi, ništa taktika, ništa nabijanje kondicije, tempiranje forme, trcanje na treninzima, rad sa loptom, selecija igraca, skautiranje drugih timova, taktika i igraca, ucenje postavljanja i kretanja linija u oba prava i obje faze, ubacivanja igraca iz drugog plana, markiranje i progananje kad izgube loptu i mnoge mnoge druge stvari koje su OSNOV posla trenerskog posla....to su izgleda oni sami bez njega naucili ;) njegovo je samo da donosi vodu i da ih loži na motivaciju...pa mogli su i nas forumaše zaposliti komotno, to smo i mi znali :mrgreen: .
Mi bi to za mnogo manje pare radili :D

Jbt kralj, sveli smo Guardiolu na showmena koji zna samo držati govore.
Zadnja izmjena: tech, dana/u 27 apr 2012, 17:21, ukupno mijenjano 1 put.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 27 apr 2012, 17:21

tech je napisao/la:
Valencia je napisao/la:

Ti misliš da je Guardila njih samo ložio ove 4 godine, držao im predavanja o motivaciji i to je dovoljno bilo za ovolike titule....ništa svakodnevni treninzi, ništa taktika, ništa nabijanje kondicije, tempiranje forme, trcanje na treninzima, rad sa loptom, selecija igraca, skautiranje drugih timova, taktika i igraca, ucenje postavljanja i kretanja linija u oba prava i obje faze, ubacivanja igraca iz drugog plana, markiranje i progananje kad izgube loptu i mnoge mnoge druge stvari koje su OSNOV posla trenerskog posla....to su izgleda oni sami bez njega naucili ;) njegovo je samo da donosi vodi i da ih loži na motivaciju...pa mogli su i nas forumaše zaposliti komotno, to smo i mi znali :mrgreen: .
Mi bi to za mnogo manje pare radili :D

Jbt kralj, sveli smo Guardiolu na showmena koji zna samo držati govore.
A Ti si ga napravio da je Svemoguci. Pa niti jedan trener ne radi sve to sto si Ti nabrojao. Za to postoje pomocni treneri i ostalo klubsko osoblje.
Postovanje treba zaraditi.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 27 apr 2012, 17:23

A šta onda Guardila radi :?: drži govore samo, ha.
Fino Boga mi...ne znam samo što mu FIFA daje tu nagradu Coach of the Year :? govornicima i motivatorima neke druge isntitucije trebaju davati nagrade.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 27 apr 2012, 17:28

ocekujem neku perverznu koreografiju od barcinih navijaca na sljedecoj domacoj utakmici u znak zahvalnosti gvardioli... 8-)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.