Ne sudim na osnovu jedne utakmice vec na osnovu cijele sezone. Svaka utakmica na gostovanju je bila patnja. Jedino su u Madridu igrali kako treba.StevieM je napisao/la:Heh, simptomaticno kako se uvijek javis kad ispadne kiks, generalizujuci o kompletnoj sezoni na osnovu jedne utakmice, iako cesto znas napomenut da to nisu tvoje metodeZar je moguce poslije ovakvog polufinala i ovakvog prolaza Chelseaja, ocjenu kompletne sezone svesti na jedan kljucni trenutak? Samo da je Messi zabio, znam da se ne bi javio. A da ne spominjem ostale.
I dalje mislim da nisi u pravu. Sasvim sigurno da je bilo problema sa motivacijom, nije lahko motivisat ekipu u svim utakmicama (to je svakako otezavajuca okolnost) poslije toliko trofeja, medjutim nije bio glavni razlog Barcinog neuspjeha ove sezone. Kao ni formacija 3-4-3. Cak se ni jedna jedina utakmica ne moze svesti na jedan ili dva faktora a kamoli cijela sezona. Nema potrebe da opet razvlacimo diskusiju, rekao si u jednom trenutku (mislim poslije kiksa od Villarreala) da Barcelona vise nece igrat 3-4-3. Naprotiv, veci dio ostatka sezone su igrali tu, cak i jos progresivniju varijantu te formacije i islo im je dobro do ove tri utakmice u sest dana (4-3-3, 3-4-3 i formacija koja nema veze sa 3-4-3). Kako da izgeneralizujem igru i formacijsku postavku u ove tri utakmice, kako uvezati validan zakljucak iz takve indukcije? Takodjer, nemoj mi zamjerit al ja ne mogu da pojmim da se promasene sanse u prvoj utakmici mogu pripisati "zasicenju" ili da je Messi bio toliko demotivisan da promasi penal. Valjda je do mene.
Sto se tice odlaska Guardiole, mislim da nisu u pitanju licni razlozi. Procitao sam ranije da je jedan od glavnih razloga ozbiljno naruseno zdravlje prvog pomocnika Tita Vilanove, iako to Pep nije neposredno izjavio. Navodno ne zeli dalje bez njega, svaka cast na iskazanoj solidarnosti. Helem, sve je otvoreno. Ako Pep i ode, bice zaokruzena jedna velika epoha Barce i bice naravno zanimljivo kako ce se stvari odvijat pod novim trenerom.
Protiv Reala na NK nisu napravili sanse kako treba. Celziju pera nisu mogli odbiti sa igracem vise. Evidentno je falilo agresivnosti, zelje, presinga, odlucnosti... Vidjet ces kako ce proigrati u narednoj sezoni kada novi trener ozivi umrtvljenu ekipu.
Real ovjerio titulu na NK. Protiv Bajerna se pokazalo da je taj Real prosjecna ekipa sa genijalnim Ronaldom.A kakav je to potop dozivio?!
Prvi razlog koji je naveo, rekao da se on licno zamorio a ne igraci. Iako nema sumnje da postoji odredjen efekat i sa druge strane, al on se jednostavno nije vise mogao potpuno uzivit u taj posao. Dovoljno je pogledat dvije okacene slike sa pocetka mandata i ovu kako izgleda danas da ti se sve samo kaze.
Raspali Celzi ih dobi u dvi utakmice. U drugoj pola tekme igrali sa igracem manje