Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

LS7
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la LS7 » 26 apr 2012, 23:47

Trebalo bi pokusat' Guardiolu dovesti,da od nas napravi velesilu kao sto smo nekad bili. :D
Realno male su sanse da King ostane i ako FA Cup osvoji,mada bih volio ako ode da zauzme neku funkciju u klubu,ipak je u pitanju gigant.Igramo mozda i najgoru sezonu u EPL,mislim da je najgora ona kad smo imali samo 54 boda 98/99...
"Neki ljudi misle da je fudbal pitanje života i smrti. Vjerujte mi, fudbal je puno ozbiljniji od toga." - Bill Shankly

Liverpool8
Kontakt:

Post Postao/la Liverpool8 » 26 apr 2012, 23:54

Bolje da King ostane, nego da nam Gvardiola dodje. Lako je s onim carobnjacima, njima ni ne treba trener. Nek se on prvo malo dokaze u nekom drugom klubu.

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 26 apr 2012, 23:54

keno94 je napisao/la:evo gledam Llorente u polufinalu europa lige 1 pogodak i 2 asistencije on je moja prva zelja na ljetnom prelaznom roku samo me strah da ne zavrsi ko torres :mrgreen:
Kako je to Torres zavrsio :roll: ,vraca se u staru formu,a sto je najvaznije ima priliku da osvoji prvi trofej otkako je dosao u Englesku.Zato je i prešao u Chelsea fc. ;) :mrgreen:
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 27 apr 2012, 00:06

BluesForever je napisao/la:
keno94 je napisao/la:evo gledam Llorente u polufinalu europa lige 1 pogodak i 2 asistencije on je moja prva zelja na ljetnom prelaznom roku samo me strah da ne zavrsi ko torres :mrgreen:
Kako je to Torres zavrsio :roll: ,vraca se u staru formu,a sto je najvaznije ima priliku da osvoji prvi trofej otkako je dosao u Englesku.Zato je i prešao u Chelsea fc. ;) :mrgreen:
pa covjek koji zadnji dan prelaznog roka ode iz kluba u kojem je bio miljenik navijaca, u klub koji ga je prije par mjeseci nazivao "ženicom s anfielda"
On nije imao strpljenja za klub koji je bio teskoj situaciji, kada im nije islo "ko po loju" , a Liverpool je imao strpljenja za njega kad njemu nije islo. takav igrac ne treba ni da igra za jedan klub kakav je LIVERPOOL
na kraju krajeva otisao je u klb koji se "ponosi svojom historijom" :lol: pa ovo ce im biti tek drugo finale lige prvaka :lol: postali su nesto otkad je abramovic kupio klub (prije otprilike 10 god ako je to neka historija onda uredu)
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 27 apr 2012, 00:07

Liverpool8 je napisao/la:Bolje da King ostane, nego da nam Gvardiola dodje. Lako je s onim carobnjacima, njima ni ne treba trener. Nek se on prvo malo dokaze u nekom drugom klubu.
Cisto sumnjam da bi Gvardiola u ekipi više od 10 dana trpio engleske sirovine u vidu dawninga, kerola i slicnih. Gvardiola ima potpuno drugaciju koncepciju igre i nema šanse da bi išta uradio u prve dvije sezone, a to klubu poput Liverpoola ne treba, tj taj rizik. Ni Kenny, a ni Gvardiola nisu ljudi koji ce donijeti Liverpulu titulu prvaka u naredne dvije godine

promašena transfer politika u kojoj su bacene ogromne pare nazalost ce odrediti sudbinu liverpoola u dogledno vrijeme, jer cisto sumnjam da ce biti u dogledno vrijeme trošenja ogromnih para

al ajd ako nista uzeli smo trofej, mozda jos jedan, skriveni napredak koji samo maže oci jer cemo se i naredne sezone vec do bozica oprostiti od naslova prvaka, a do kraja januara i lige prvaka
nema potpisa

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 27 apr 2012, 00:07

ima priliku da osvoji trofej s klubom, ali samo priliku :)
Walk on, with hope in your hearts.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 27 apr 2012, 00:12

Admir_Sa je napisao/la:
Liverpool8 je napisao/la:Bolje da King ostane, nego da nam Gvardiola dodje. Lako je s onim carobnjacima, njima ni ne treba trener. Nek se on prvo malo dokaze u nekom drugom klubu.
Bolje da King ostane ipak situacija u svlacionici (klubu) nije najstabilnija. Svaka promjena trenera donosi nesto novo a Kenny je bar poceo nesto sa Liverpoolom. jbg rteba nam par igraca
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 27 apr 2012, 00:23

Admir_Sa je napisao/la:
Cisto sumnjam da bi Gvardiola u ekipi više od 10 dana trpio engleske sirovine u vidu dawninga, kerola i slicnih. Gvardiola ima potpuno drugaciju koncepciju igre i nema šanse da bi išta uradio u prve dvije sezone, a to klubu poput Liverpoola ne treba, tj taj rizik. Ni Kenny, a ni Gvardiola nisu ljudi koji ce donijeti Liverpulu titulu prvaka u naredne dvije godine

promašena transfer politika u kojoj su bacene ogromne pare nazalost ce odrediti sudbinu liverpoola u dogledno vrijeme, jer cisto sumnjam da ce biti u dogledno vrijeme trošenja ogromnih para

al ajd ako nista uzeli smo trofej, mozda jos jedan, skriveni napredak koji samo maže oci jer cemo se i naredne sezone vec do bozica oprostiti od naslova prvaka, a do kraja januara i lige prvaka
Slažem se sa ovim. Nažalost tako je kako je. Liverpool će teško do top 4 u narednoj sezoni. Oba Manchestera izgledaju izuzetno moćno (bar za Liverpoolove standarde), a tu su i Chelsea i Arsenal. Poprilično sam siguran da će i plavci naredne sezone da se bore za sami vrh. Također tu je i Arsenal. Ako RvP bude pucački raspoložen, k'o i ove sezone biće svega. Tottenhamu predviđam raspad. 'Arry na klupu reprezentacije, Modrić bi mogao otići, možda Bale... . Sumnjam da Newcastle može ponoviti ovakvu sezonu. A Evertona će po običaju boljeg plasmana koštati loš start sezone i povrede ključnih igrača.

Trebalo bi se poklopiti dosta stvari da se izbori konačno LP, ali treba vjerovati. Svakako da će prelazni rok dosta reći. Ako se ponove greške sa prethodnog onda... .
FK Pjetlovi

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 apr 2012, 08:38

YNWA je napisao/la:
Claus je napisao/la:Nećete mnogo dobiti eventualnim povratkom Aquilanija, to vam mogu sa sigurnošću reći ako ostane situacija kao do sada. Čovjek je većinu sezone povrijeđen, ne može sastaviti tri pasa kako treba, a rijetke su bile utakmice kada je odigrao dobro. Ne vjerujem da bi mogao biti bolji od sadašnjih veznjaka Liverpoola, kakvi god oni bili. ;)
Aquilani je doktor za sve veznjake u Liverpoolu,osim kapitena, i ono malo sto je odigrao za Liverpool, odigrao je vise nego dobro, i kamo srece da je on ostao u Liverpoolu, i da ga Roy nije otjerao na posudbu...a sto se tice povreda, koliko znam nema vise toliko problema sa njima :?
:mrgreen:

Ja govorim na osnovu partija u Milanu, tako mi je izgledao tijekom cijele sezone. Ništa posebno. A što se tiče povreda, prethodni smajli sve govori. :mrgreen: Da samo znaš kao je u Milanu po tom pitanju, bore se ko će prije zaraditi povrede... :lol:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 apr 2012, 08:50

Sa ovakvim kadrom, niko pa ni Jose Mourinho + Guardiola + SAF ne mogu garantovati titulu prvaka Engleske, a ne staromodni Dalglish ili lako mu je sa Barcelonom pokoriti Evropu i Svijet Guardiola. :mrgreen:

Potpisao bih @redsov post u kome stoji da Newcastle sigurno neće imati ovakvu sezonu (apsolutno), Everton ne može puno zbog standardno lošeg starta (apsolutno), u Tottenhamu se ne zna ni ko pije ni ko plaća (apsolutno), ali opet ostaju 4 ekipe koje su u startu jače od Liverpoola (dva Manchestera, Chelsea i Arsenal). Šta ako i treću godinu uzastopno Liverpool ne izbori Ligu Prvaka? Da li će se opet čitati ovolika doza optimizma zbog osvajanja jednog kupa i finala drugog? Da li će se opet govoriti kako je dobro što se prekin'o post od 5 godina, te da je to svojevrsan napredak?

Eno Chelsea. Šta oni rade? Iako je Di Matteo doživio samo jedan poraz u 15 utakmica (Manchester City), Roman traži trenera koji će Chelseau garantovati borbu za naslov Premiershipa i Lige Prvaka. Šta je uradio Liverpool prošle sezone? Ostavio Dalglisha koji je uzdigao ekipu nakon Hodgesonove tragedije, ali to bismo mogli nazvati samo prividnim poboljšanjem. To je bilo isključivo izvlačenje maksimuma iz svakog igrača ponaosob. Iz svakog. Jer, u posljednjem kolu protiv Tottenhama (ako se varam, ispravite me), mogli smo vidjeti šta i koliko može Liverpool. A, evo i ove godine to isto vidimo.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 27 apr 2012, 08:51

artemis77 je napisao/la:
ima priliku da osvoji trofej s klubom, ali samo priliku :)
Realno sa Liverpoolom nije imao ni priliku. :mrgreen:
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 27 apr 2012, 09:47

Evo godina i po kako čitam da se Torres vraća, samo niko da kaže gdje se vraća? :mrgreen:
Aquilani nema šta tražiti u Liverpoolu, kada nije uspio prije tri godine, pa prije dvije godine, pa prošle godine, neće ni naredne. Samo ovaj put će uprava mudrije raditi i vjerovatno ga prodati nekom drugom klubu u Italiji ali prodati a ne posuditi. Čitam da je zainteresovana Fiorentina, ali ima još mnogo klubova koji bi ga željeli.
Liverpool će naravno naredne godine biti jači, ali vidimo da nije samo to dovoljno da bi klub obezbjedio učešće u LP ili biti prvak. Potrebno je još mali milion drugih stvari da se poklopi. Arsenal nikad nije bio lošiji u posljednjih 15 godina ali je obezbjedio LP, United u posljednjih 10 godina nije bio lošiji ali je prvak itd itd.
Ja se smijem kladiti sa bilo kim da će Liverpool naredne sezone osvojiti 70 + bodova naredne sezone ali kako je krenulo, možda ni toliko bodova naredne sezone neće biti dovoljno za LP. :mrgreen:

Gdje je problem Liverpoola ove sezone:
1) Suarez i Henderson nisu prošli zajedničke pripreme sa ekipom. Tu je bio početak problema za Liverpool ove sezone. Upravo zbog toga smo gledali akcije koje nisu imale smisla na početku sezone, lopte u prazan prostor koje Suarez nije shvatao. Hendo je trebao biti glavni vezni ali se momak izgubio.
2) Klauzula u ugovoru Meirelesa prema kojoj je u prvoj sezoni imao pltu od 30 000 funti sedmično dok bi mu se u drugoj sezoni plata morala povećati za 100 %. Novi vlasnik nije htio da daje toliku platu starijemigraču i on je morao otići. Tako nije bilo planirano, ali onaj ko plaća on se pita. Zato Meireles upućuje srednji prst nekome na napoj klupi ili tribinama protiv Arsenala.
3) Povreda Aggera, Lucasa, Glena, Kellyija, Adama, suspenzija Suareza ...
4) Kingovo bespotrebno mijenjanje startne postave u mnogim utakmicama.
5) 30 prećki i 8 propuštenih penala.
6) Sudijske greške. greške igrača koje su nas koštale bodova, autogolovi ...

Prvo treba ovih 6 tačaka Liverpool da eliminiše pa tek onda sve ostalo. Transferi, desno krilo, rezervni lijevi bek pa onda sve ostalo.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 27 apr 2012, 10:28

ne treba biti previse pametan da skontas da liverpool ni naredne sezone nema bas nikakve sanse za titulu. mislim da ce i liga prvaka biti nemoguca misija. jednostavno lose se radi u klubu i nije napravljen bas neki napredak, razloga ima milion i razloge odnosno izgovore je uvijek lako traziti i naci al treba biti covjek pa priznati greske i nauciti na njima sto se kod nas ne desava.

sto se tice guardiole ja nisam njegov fan al bi volio da dođe jer on bar voli raditi sa mladim igracima pa bi ako cemo se vec sramotiti bar imali neke koristi od toga a ne ovako... meni je dalglish drag i uvijek cu ga postovati ali ne ide ovo ovako... svi planovi i svi transferi su im pali u vodu, istina za neke stvari king nije kriv jer on ima sad tog aquilanija u ekipi koji ne zeli igrati za liverpool a doveden je za velike pare i tesko ga se rijesiti, ima j. colea koji ima nerealno veliku platu i njega se tesko rijesiti, tu je jos nekoliko prvotimaca koji imaju velka primanja koja ne zasluzuju itd.
ali stvari koje ja zamjeram kingu su prodaja meirelesa i forsiranje starih igraca, vjerovatno ce sad neko ovo citirati i reci nije on kriv za odlazak raula... malo sutra nije pa 60 hiljada je smijesna lova kad se pogleda koliko su placeni igraci koji meirelesu samo mogu pertle vezati i nista drugo.
You are someone else I am still right here

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 27 apr 2012, 11:34

BluesForever je napisao/la: Realno sa Liverpoolom nije imao ni priliku. :mrgreen:
I čim je on otišao Liverpool osvoji prvi trofej nakon 6 godina :mrgreen:
Nema baš nekih šansi na Alianz Areni ,dok ima malo veće na Wembleyu ali ja mislim da neće se on još radovati trofeju.Sve je pred nama ,vidjećemo.
You'll never walk alone.

suarez7
Kontakt:

Post Postao/la suarez7 » 27 apr 2012, 15:52

Kenny:
The door is open for Alberto Aquilani to return to Liverpool FC

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 27 apr 2012, 16:30

suarez7 je napisao/la:Kenny:
U Milanu nisu bas zadovoljni njegovom formom pa zbog toga ce se vjerovatno vratiti u Liverpool
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Johnny_Blaze
Kontakt:

Post Postao/la Johnny_Blaze » 27 apr 2012, 17:37

Hvala Bogu pa će ga Kenny prihvatiti
LONG LIVE THE KING KENNY!

Wo-ow here we go
Nothing gonna stop us now.
We've got the world at our feet,
And with Dalglish in the seat,
We'll do it all again somehow.

RIP Haris Arapović, YNWA!

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 27 apr 2012, 18:13

Johnny_Blaze je napisao/la:
Ne budi tako siguran.Ni u to da će ga Kenny vratiti, a ni u njegovu formu.Tužno je da kritikujete našeg najboljeg asistenta Adama, a prizivate ovog propalog manekena.I to samo zato što je Adam Britanac i zato što ga je KK doveo.Da se razumijemo, nisam ni ja oduševljen Adamom, ali kritike koje on i ostali ovdje primaju su nerealne.

Isto kao što treba biti uz ekipu kad joj ide loše, treba ponekad biti i uz one igrače kojima ne ide baš najbolje.Najlakše je pljuvati.Ian Rush nije dao prvi gol za Liverpool preko godinu dana, a kasnije je postao najbolji strijelac u historiji kluba.Imajte i to nekad na umu. ;)
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

Johnny_Blaze
Kontakt:

Post Postao/la Johnny_Blaze » 27 apr 2012, 18:19

Shanks je napisao/la:
Johnny_Blaze je napisao/la:
Ne budi tako siguran.Ni u to da će ga Kenny vratiti, a ni u njegovu formu.Tužno je da kritikujete našeg najboljeg asistenta Adama, a prizivate ovog propalog manekena.I to samo zato što je Adam Britanac i zato što ga je KK doveo.Da se razumijemo, nisam ni ja oduševljen Adamom, ali kritike koje on i ostali ovdje primaju su nerealne.

Isto kao što treba biti uz ekipu kad joj ide loše, treba ponekad biti i uz one igrače kojima ne ide baš najbolje.Najlakše je pljuvati.Ian Rush nije dao prvi gol za Liverpool preko godinu dana, a kasnije je postao najbolji strijelac u historiji kluba.Imajte i to nekad na umu. ;)
Ja rijetko kad kritikujem igrače i to samo kad me iznerviraju, a Kinga nikad u životu nisam kritikovao, nit' ću ga ikad kritikovati. Ne možemo osvojiti ligu ili neki trofej preko noći, treba dosta vremena i rada uložiti. Strpljen, spašen!

I da, @Carlo je. Trajno samo banovan na onom accu, moglo bi se reći neopravdano, ali šta je, tu je.

edit:
LFC Transfer Speculations
Bellamy is tipped to be made captain for the Great Britain team ahead of the Olympics games.
LONG LIVE THE KING KENNY!

Wo-ow here we go
Nothing gonna stop us now.
We've got the world at our feet,
And with Dalglish in the seat,
We'll do it all again somehow.

RIP Haris Arapović, YNWA!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 27 apr 2012, 19:22

Kao i uvijek optimistični @fera. :mrgreen: No slažem se sa njim.
Prvo i najvažnije, moramo početi dobijati relativno lošije ekipe od Liverpoola. :D

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.