Da li je Higuain krenuo na tu loptu? Jeste. Da li je pomoćni sudija čekao na to i tek nakon nekoliko napravljenih koraka argentinskog napadača digao zastavicu? Jeste. Mislim da nema potrebe sad govoriti kako su Boateng i Strudla bili daleko od lopte, te da je vjerovatno ne bi stigli. Možda i ne bi, ali činjenica je da je sam Higuain pogledao u pomoćnog suca i shvativši da je pogriješio prilikom stizanja lopte "protestvovao" na uobičajen način.StevieM je napisao/la:Sve uredu, fino bajno. Da ne ulazim u ostale detalje, samo jedno pitanje za Monologa.Samo mi objasni zasto smatras da je ova situacija sasvim cista. Mislim da je diskutabilna, iako nemam nikakvih vecih zamjerki za kompletno vodjenje utakmice madjarskih sudaca. Ovo su tesko mogli procijenit, al smatram da je kojim slucajem u upotrebi bila toliko promovisana i na sva zvona hvaljena "tehnologija", moguce je da bi Ronaldov gol ipak bio priznat.Monolog je napisao/la:Ovi koji govore kako je gol Ronalda trebao biti priznat, vjerovatno su previše subjektivni pa ne žele priznati to da je Higuain krenuo na loptu i ljutio se na sudiju zbog podignute zastavice. Da je iscoolirao, tj. da se nije pomakao, onda ne bi bio ofsajd.
Naravno, radi se o slobodnom sudijskom uvjerenju i mozda bi i drugi suci svirali isto ali nedvojbeno se radi o izvjesnoj rupi u ofsajd pravilu. Higuain definitivno nije dotakao loptu iako je krenuo na nju, ali su Badstuber i Gustavo bili predaleko da bi ih na bilo kakav nacin Higuain zavarao ili omeo u kretanju ili direktno onemogucio kontakt s loptom. Ronaldo je iz drugog plana natrcao na loptu i zabio gol. Skoro ista situacija nije oznacena ofsajdom u prvoj utakmici kod gola Riberyja.
Nego, ako je ta ista tehnologija utvrdila da je Ronaldo bio u ofsajdu, zašto misliš da bi taj gol bio priznat. Ok, vjerujem da je nemoguća misija da ljudski mozak u djeliću sekunde složi mozaik po kome bi Ronaldo bio u ofsajdu, ali zašto misliš da to ne bi mogao neki super računar? Neko specijalno "oko sokolovo"?
Kad smo već kod tehnologije, ja sam samo za jednu stvar - "crveno svjetlo" iznad gola koje bi signaliziralo da li je lopta prešla gol liniju ili nije. Ostalo bih sve ostavio ovako kao što je sada. Sudije griješe, a da to nije tako, onda bi teme Reala i Barcelone zjapile.