RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

kimbo
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la kimbo » 25 apr 2012, 15:05

Svidja mi se ovaj pragmatizam Dzafica po pitanju kaznjenih igraca.

U nedjelju bez obzira na rezultat odraditi utakmicu kulturno i GRADSKI , kako na terenu tako i na tribinama. Obraz ne smijemo izgubiti iako izgubimo utakmicu.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 26 apr 2012, 03:19

Jel potpiso na salveti kod fole :D

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 26 apr 2012, 16:10

Press u petak
Thursday, 26 April 2012 11:50
There are no translations available.

U povodu gradskog derbija, Fudbalski klub Velež će održati sutra (petak) u 12.30 sati press konferenciju na stadionu u Vrapčićima. Na press konferenciji će biti predstavljen i šef stručnog štaba Asmir Džafić.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 26 apr 2012, 20:04

Idemo lagano ovo dobiti u nedejelju,s pola snage :D
Mada,ne znam,u ponedjeljak je neki dan,noć plemića,šteta kvariti party :mrgreen:
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 26 apr 2012, 20:43

Ajmo dobit ovo u Nedjelju 8-)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 26 apr 2012, 22:07

slika
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 26 apr 2012, 23:58

napravit cemo od zrinjskog pileci namazak :P :lol:

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 27 apr 2012, 08:09

sjecam se utakmice kada smo ispadali iz lige a nasim susjedima trebalo za europu...
bila je prica da su pokusali kupit utakmicu al pod pritiskom navijaca igraci su morali dati sve od sebe i ponizili susjede sa 4:1!
to je i najveca pobjeda ako se ne varam....
mrkva dao strasan gol lobovao golama.

ovaj put nek bude upola 2:1 ja sam zadovoljan ;)

SVI IZA GOLA SVI U CRVENOM....

Nove maice dosle u KN RED ARMY
pozurite jos malo pa nestalo ;)

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 27 apr 2012, 09:35

bit ce tesko do bola sutra, nazalost ovogodisnje izdanje veleza ima veliki problema sa domacim utakmicama, medju najgorim smo sto se domaceg terena tice! samo u 3 dosad odigrane tekme u drugoj polusezoni uzeli smo 2 od 9 moguci bodova, a prosuli smo i bogu i narodu bodova na domacem terenu i u prvoj polusezoni! jos jedan domaci poraz i eto ga zesca borba za opstanak! a steta je velika, jer nikad vise bodova u gostima nismo uzeli nego ove sezone, do sad 10 bodova sa gostovanja i u 6 od do sad 12 bodova su uzeti gostujuci bodovi! na domacem terenu od 33 moguca boda do sad samo 16 je ostalo u mostaru, znaci manje od pola! u gostima ekstra sezona a na domacem terenu nikad gora!

s ovim gore navedenim moglo bi se zakljucit da jednostavno u ekipi nema kvaliteta da se upravlja utakmica i da ima neke igre ali ta igra je na kontru koja pase za gostovanja a ne za domace tekme gdje moras upravljat desavanjima na terenu od prve minute ako ces doc do 3 boda! ja se iskreno bojim da bi nam komsije mogle uzet bod ili sva 3 sutra i gurnut nas uveliko u borbu za opstanak! poslje komsija imamo i zelju i borac na domacem terenu a znamo da su to tekme koje cemo tesko dobit! ovaj sutrasnji derbi bi mogao bit najvazniji derbi sto je ikad odigran, njima zadnji voz za evropu, moraju nas dobit ako ce sanjat o evropi a nama, ako izgubimo, za opstanak! moglo bi lako ispast da u zadnjem kolu igramo direktni duel za opstanak sa goskom u vrapcicima ako sutra nedobijemo! zato sutra ima da svi igraci ginu od prve do zanje sekunde, ovo je tekma koja se mora dobit, ne zato sto je derbi nego zato sto nas lako moze odvest u nizi rang ako neupisemo pobjedu!

MirzaGunner
Kontakt:

Post Postao/la MirzaGunner » 27 apr 2012, 09:38

Nek je sa srecom u derbiju, i ja se nadam pobjedi Veleza! :D
F.K.Rajvosa! Arsenal FC!! Rafael Nadal!!

starmo94
Kontakt:

Post Postao/la starmo94 » 27 apr 2012, 09:50

mikki21 je napisao/la:bit ce tesko do bola sutra, nazalost ovogodisnje izdanje veleza ima veliki problema sa domacim utakmicama, medju najgorim smo sto se domaceg terena tice! samo u 3 dosad odigrane tekme u drugoj polusezoni uzeli smo 2 od 9 moguci bodova, a prosuli smo i bogu i narodu bodova na domacem terenu i u prvoj polusezoni! jos jedan domaci poraz i eto ga zesca borba za opstanak! a steta je velika, jer nikad vise bodova u gostima nismo uzeli nego ove sezone, do sad 10 bodova sa gostovanja i u 6 od do sad 12 bodova su uzeti gostujuci bodovi! na domacem terenu od 33 moguca boda do sad samo 16 je ostalo u mostaru, znaci manje od pola! u gostima ekstra sezona a na domacem terenu nikad gora!

s ovim gore navedenim moglo bi se zakljucit da jednostavno u ekipi nema kvaliteta da se upravlja utakmica i da ima neke igre ali ta igra je na kontru koja pase za gostovanja a ne za domace tekme gdje moras upravljat desavanjima na terenu od prve minute ako ces doc do 3 boda! ja se iskreno bojim da bi nam komsije mogle uzet bod ili sva 3 sutra i gurnut nas uveliko u borbu za opstanak! poslje komsija imamo i zelju i borac na domacem terenu a znamo da su to tekme koje cemo tesko dobit! ovaj sutrasnji derbi bi mogao bit najvazniji derbi sto je ikad odigran, njima zadnji voz za evropu, moraju nas dobit ako ce sanjat o evropi a nama, ako izgubimo, za opstanak! moglo bi lako ispast da u zadnjem kolu igramo direktni duel za opstanak sa goskom u vrapcicima ako sutra nedobijemo! zato sutra ima da svi igraci ginu od prve do zanje sekunde, ovo je tekma koja se mora dobit, ne zato sto je derbi nego zato sto nas lako moze odvest u nizi rang ako neupisemo pobjedu!
Prekosutra . ;) :)

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 27 apr 2012, 13:56

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 apr 2012, 14:23

Džafić: Iako je riječ o derbiju emocije moramo isključiti
Još uvijek traje proces upoznavanja sa ekipom, iako sam sa nekima igrao i poznajem ih malo bolje od ostatka tima - kaže Džafić.

Džafić na današnjem pressu
Veležov press pred gradski derbi
Piše: **** 27.04.2012 u 13:42 sati.

Dva dana pred veliki mostarski gradski derbi u Vrapčićima je upriličena press konferencija koja je ujedno poslužila i za predstavljanje novog Veležovog kormilara Asmira Džafića. Mladi stručnjak na klupu Veleža došao je u utorak, a igrom sudbine debi će imati protiv najvećeg Veležovog rivala.

"Još uvijek traje proces upoznavanja sa ekipom, iako sam sa nekima igrao i poznajem ih malo bolje od ostatka tima. Moji kriteriji koje ću postaviti pred njih su jasni i svi oni ih vremenom moraju usvojiti," otvorio je svoje današnje izlaganje novi Veležov strateg, te najavio nedjeljni derbi koji će prenosti državna televizija u sklopu projekta Derbi kola.

"Nažalost nemamo mnogo vremena do utakmice, pa je sve bazirano na razgovorima sa igračima. Polako ih upoznajem sa sitnim detaljima koje će morati ispunjavati tokom nedjeljne utakmice. Za neke drastične rezove u timu vremena i prostora nema. Sistem igre koji je do sada gajio Velež forsirao sam i ja na klupi Opuzena, tako da ću do same utakmice akcenat staviti samo na relaksaciju. Želim da ekipa derbi dočeka bez opterećenja. Iako se radi o specifičnoj utakmici emocije se na terenu moraju izbaciti jer kada igraš pod pritiskom onda nisi racionalan i praviš greške, što naravno nije poželjno."

Džafić je ostao relativno škrt na riječima i na upit o kvalitetu protivnika. Gradski rival meč dočekuje nakon trijumfa nad GOŠK-om na domaćem terenu.

"Dobio sam neke snimke koje ćemo sutra izanalizirati tokom boravka u karantinu. Znam od prilike koje su mane i vrline Zrinjskog, ali sam u ovom momentu baziran samo na svoj tim. Igrači kojima raspolažem imaju kvalitet. Niko nije bez razloga ovdje. Potrebno je samo da pomenuti kvalitet potvrde na samom terenu. A za to je s moje strane potrebna dobra motivacija."

Asmir Džafić i Slaven Musa svojevremeno su bili saigrači u Veležu. Dio su posljednjeg prijeratnog tima Rođenih. Prijateljstvo traje i danas.

"Slaven je odličan stručnjak i izuzetan čovjek. Drago mi je što ću ga vidjeti u nedjelju. Nekada smo igrali skupa u juniorskom timu, kasnije i za prvi tim Veleža."

Što se tiče zdravstvenog biltena pred gradski derbi on je manje-više povoljan. Nedostaje tek Anel Hebibović. Ni kartoni i suspenzije ne bi se trebali pretjerano odraziti na izgled tima. Nedostajat će samo Samir Merzić. Pomenuti defanzivac je na Piroti zaradio crveni karton.

"Upitan je Slobodan Lakičević. On ima problem sa zadnjom ložom. Nećemo ići ni u kakav rizik. Sutra ćemo ga testirati i ocjeniti da li je sposoban za meč. U uvom momentu Lakičević mi je itekako potreban," izjavio je Džafić.

@mikki 21

ti već unaprijed upisao poraze VELEŽA protiv Zrinjskog, Borca i Željezničara. ja mislim drugačije, jer će sada momci igrati kao nikada do sad, vidjet ćeš. oni se ne smiju bojati nikoga, onda to ne bi bilo sportski, jer bi oni sebi utuvili u glavu da su već unaprijed izgubili ove tri utakmice, ali će siguran budi, biti drugačije.....

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 27 apr 2012, 17:22

BolanBolan je napisao/la:slika

JURISSSSS !

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 27 apr 2012, 19:53

ja samo znam da ce podrska iza gola biti paklena. 8-) Ako Djafic uspije probuditi ekipu, koja je u snu nekoliko zadnjih utakmica,onda ne bi trebalo biti problema,u protivnom :oops: :oops:

FORZa VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 27 apr 2012, 22:15

A do Nedjelje lagano zagrijavanje !

[youtube][/youtube]
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 27 apr 2012, 22:29

[youtube][/youtube]

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 27 apr 2012, 23:40

Sretno Rođeni - dosta 2-3 komada za veliko slavlje !!!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 28 apr 2012, 11:50

Sretno Velež, i da uzmete sutra ! :D
DRUG NEBI TI PUNCA

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 28 apr 2012, 14:48

daleko od toga da sam upisao poraz, naprotiv mislim da bi ih mogli dobit ali treba za to ostavit srce na terenu! isto tako sa zeljom i sa borcem koji su kvalitetniji od komsija, sve ce to bit teske tekme! trebali napomenut da smo u dvi zadnje domace tekme izgubili bodove od leotara i rudara koji su losiji od komsija a da nepricamo koliko su losiji od zelje ili borca! tej X protiv leotara i poraz od rudara nedaje bas najvece povjerenje u uspjeh u ove 3 sljedece domace tekme gdje je protivnik puno bolji od ova dva navedena kluba! nema nista upisat ili neupisat poraz, nego sam jednostavno realan! da igraju kao na pocetku polusezone sa sirokim na pecari, slavijom u sarajevu, kozarom u gradisci drugaciji bi pogled imao, ali kad su u ovakoj seriji na domacem terenu treba bit realan i rec da ce se dobro trebat preznojit ako ce dobit sutra! ipak od 3 domace tekme u ovoj polusezoni nemamo nijedne pobjede! X sa sarajevom, X sa leotarom i poraz od rudara! to je vrlo zabrinjavajuce za mene a trebalo bi bit i za sve druge!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.