FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

bavarac95
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la bavarac95 » 26 apr 2012, 11:56

E momci , isto što se vama i meni se dešavalo što pročita jedan post kaže momak da mu je otac govorio da je lud , da neče gledati tekmu nikad s njim .
I meni stara kaže jutros nećeš više gledati utakmicu ovdje , idi u grad negdje al vrijedi svega , ovo protiv Reala su mi najdraže pobjede bilo one na Audi Cupu a kamoli u polufinale LŠ . Mislim da je vrijeme da uzmemo taj trofej nismo osvojili 11 , 12 godina il već koliko . Dva puta sam plakao prvog puta se baš dobro i ne sjećam i bolje je jer to je bila tragedija kakve nije bilo u fudbalu . Onda radovanje , i osvajanje pa 2010 bezveze izgubljen trofej od zabarske ekipe .

Što se tiče utakmice kad se sve sleglo svi igrači perefektno igrali . Lahm ispao jedne prilike samo , i to je to . Napomenuo bih da Gomez kao igrač što prije mora se prodati i čistiti iz Bayern-a . I ja sam vjerovao dugo u njega al nemogu shvatiti da mašiš zicer za 2 :2 u prvom poluvremenu koji ti daje 90 % šansi da prolaziš . Al to i nekako Casilas je odbranio al onda Roben mu u 86 namješta loptu on treba da je ubaci lijevom nogom , on je štopa i zabrlja .
Prespor je u velikim utakmica , lahko je davati golove Herthi kad svaki napad ti je lopta na tanjuru od Robbena ili Ribery-a .

Edin Dzeko via Bayern .

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 26 apr 2012, 11:59

HzBvB je napisao/la:
proFCB je napisao/la:Jos dvije pobjede ove sezone,i mogu nam se svi pokloniti. Finale kup-a i finale lp.
Joooj da mi bi vidjeti ove Dortmundovce opet u ligi prvaka. Gledati njih kako puse od olimpijakosa i marseja,neprocjenjivo.hhahaha
Jos bayernu treba da naraste da dobije najbolju ekipu svih vremena u Bundesligi , na celu sa Herr Klopp-om !
Vi ste pickin dim,naspram ekipa koje mi pobjedjujemo,hahahahah
Stern des Südens

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 26 apr 2012, 12:06

http://www.goal.com/en/news/15/germany/ ... or-bayern-" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.goal.com/en/news/11/transfer ... -join-baye" onclick="window.open(this.href);return false;
sta reci nakon sinocnje tekme nezaboravno ali slatko.raja bavarci zna li otprilike koliko se zaradju u lp ukljucujuci grupnu fazu tj.ulazak zatim za pobede u grupnoj fazi remije poraze necu racunati,nadalje 1/8,1/4,1/2 i finale ukljucujuci pobjednika finala te koliko domacin finala dobije.jos jeednom cestike braco bavarci.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 26 apr 2012, 12:07

Ispostavila se tacnom ona izjava Messia još prije pocetka ovosezonske LP da u Bayernu vidi najveceg konkurenta i finalistu ;) :mrgreen:

Bayernom problem (ustvari, naprotiv nije problem vec blagodat) što su u Njemackoj ,zemlji koja teško pravi od svojih igraca božanstva i idole jer su oni racionalna nacija. Pa ti njihovi novinari ne prave i ne pišu mitove i legende o igracima Bayerna i ne dižu ih u nebesa kao španski mediji Barcu i Real ;) u suštini, to je jako pozitivna stvar za svaki njemacki klub, pa i Bayern samim tim.
Niko o tim igracima nece pricati bajke i mitove, ali ako pogledamo realno pa Bayern ima više klasnih igraca nego 90% timova svijeta. Neuer, Badstuber, Boateng, ovaj mali Alaba, Gustavo (sinoc je bio zvijer na terenu koja je pokrala i oduzela 10-tak lopti najmanje), Kross (buduca velika njemacka zvijezda)....zatim ove standardne provjerene klase tipa Lahm, Schweinsteiger, Gomez, Muller, Ribery, Robben. To je sila od tima samo to ovi retardirani mediji opcinjeni španskim i engleskim klubovima - ne primjecuju :mrgreen: , a niti se Bayern qurci preko medija jer je švabo pametan. Teren je mjerilo, a to se pokazuje kvaliteta kao sinoc u Madridu.
Robbena bi trebali uvaliti sad na ljeto dok se još može uvaliti za velike pare. Jest veliki majstor, ali zna biti i dosta sebican. Riberya obavezno ostaviti, taj lik je posebna prica.
Bayern ima jaku osovinu tima koja je relativno mlada i koja ce biti konkurentna najjacim timovima i u narednom periodu. Plus što izbacuje, forsira i vjerujem igracima iz sopstvene škole. Nešto kao Barca, samo u manjem obimu.
To je veliki plus za svaki tim u današnjem fudbalu gdje se desetine miliona daju za dovođenje igraca sa strane.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 26 apr 2012, 12:10

JetSet_Hantraga je napisao/la:ne znam ima li stoper u BL koji bolje zatvori Gomeza gotovo u svakoj utakmici.
mahmurni, ak ovo pitanje ubacis u gugl, dobices odgovor: jeste li mislili ´ima li stoper koji ne moze zaustaviti gomeza´? :mrgreen:
ps.
alaba je ko onaj plisani tedi. usvojio bih ga :!: :D
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 26 apr 2012, 12:12

secer je napisao/la: mahmurni, ak ovo pitanje ubacis u gugl, dobices odgovor: jeste li mislili ´ima li stoper koji ne moze zaustaviti gomeza´? :mrgreen:
:lol:
Nemoj tako, sinoc je on pravo namucio i nadigrao onu Realovu dvojicu mesara.
Konstantna opasnost. ;)
secer je napisao/la: alaba je ko onaj plisani tedi. usvojio bih ga :!: :D
A ja cijelo vrijeme razmisljam kako je nastao ovaj smajo: :mrgreen:
Misterija je razrijesena. :lol:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 26 apr 2012, 12:16

Vidi Alabice :) Secko, naravno da nije penal (napucana lopta) ali mora se priznati da bi ono gotovo svaki sudija svirao. Pa onda knap ofsajd kod gola Ronalda i to sve u prvih 15-ak minuta, gdje ce Real uraganski napasti kako se i ocekivalo. Trazila se reakcija (´si vidio Svajnija kako podize ekipu) i ona je uslijedila.
Prvo poluvrijeme jedno od najboljih predstava sto sam ikad gledao.

Da previse ne duzim (pametujem), ovaj prolazak u finale je jedno veliko uzivanje iz vise razloga.

Kazu da je Jozo postao Muharem. :lol:

slika
Vom Jäger zum Gejagten

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 26 apr 2012, 12:18

slika

daleka budućnost Bayern-a, Alaba i Emre Can ... ko je gledao WC U17 zna kakav je igrač Emre

http://www.youtube.com/watch?v=hMXBINJWtvY

http://www.youtube.com/watch?v=NheW4o5T ... re=related
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 26 apr 2012, 12:23, ukupno mijenjano 1 put.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 26 apr 2012, 12:19

slika

govori vama vas Burza STREPE OD KATASTROFE
Thomas Müller - Fußballgott

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 26 apr 2012, 12:19

Nakon ovako lude noci moze se pokusati napokon napisati nesto pametno :D :D
Gustavo-masinerija od igraca,gori je od proljeva za protivnicke igrace,uvijek blizu,uvijek te ganja,neda mira,njegov dres uzimam 100 % :D
Alaba-mislim da smo rjesili pitanje lijevog beka za narednih 10 godina,momak nije normalan,sa 19 god onako igrati i jos plus prvi sutati penal i onako hladnokrvno zavrsit,mali ima m.da :D
Lahm dokazao po ko zna koji put da je najbolji bek svijeta,najvise mi je zao sto on nije pogodio iz penala,njegov dres se ne mora uzimati jer se ima vec jedan :D
I Neuer-novi titan 10000%,taj nema straha od nikoga i tek sada se svi skeptici mogu zapitati da li su bili upravu svojim konstatacijama
Ostale nema potrebe spominjati,svi su odigrali oba meca na nivou,zasluzeno smo u finalu,ovo treba iskoristiti i slavit do iznemoglosti a posle se onda brinuti za Chelsea :D :D BAVARASKI DIV POKAZAO STA ZNA I MOZE
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 26 apr 2012, 12:19

Cestitke na izborenom finalu!

Kad je Neuer obranio Penaldu rekao sam: "Mozete sad ispast" i umalo skocio s 10 sprata od srece :mrgreen:
Samo kad se sjetim kakav je imao docek u Minhenu a brani ko lud. 8-)
Kako ono kazu Bayernovci:
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmoooooooooooooooooooooo :mrgreen: :lol:
Zadnja izmjena: Zenichanin, dana/u 26 apr 2012, 12:21, ukupno mijenjano 1 put.
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 apr 2012, 12:21

Robben je nakon utakmice izjavio da nije pucao penal jer ga je bilo strah da ce ga Cassilas procitati, a glavna tema danas po Njemackim forumima je ta kada je posljednji put kapiten Elfa promasio penal. :lol: :lol:

Dante je odlicno rjesenje za sirinu ekipe, mada ne vjerujem da moze pored Badstuber i Boatenga izboriti svoje mjesto u prvih 11. Takodjer se nadam da ce Bayern dovesti jos jednog kreativnog igraca, jer moraju imati i plan B ukoliko protivnici idu na udvajanje Robbery-a.

Najaci komentar na Guardianu, nakon sinocnje utakmice....
Kaká: 65 Mios
Cristiano Ronaldo: 94 Mios

Being GERMAN in a penalty shootout: PRICELESS :D :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 26 apr 2012, 12:25

JetSet_Hantraga je napisao/la:Nemoj tako, sinoc je on pravo namucio i nadigrao onu Realovu dvojicu mesara.
Konstantna opasnost.
dobar je bio, bez daljnjeg. ok, svako me se moze naci greska, ali necemo cjepidlacit. pa, majku mu, u finalu smo 8-)
geronimo je napisao/la:mora se priznati da bi ono gotovo svaki sudija svirao
slazem se, ali ipak sam misljenja da su 2 kazne(penal i zabrana igranja u finalu) malo previse za onaj start.
geronimo je napisao/la:´si vidio Svajnija kako podize ekipu
si, si.
igracki vala nije briljir´o, al´ je zato bio sam´ takav moralista koji je u najtezim momentima podizao ekipu i na kraju odveo u veliko finale.

nego, jeste li vidjeli ovo:

Milan will Boateng loswerden?

´ocu ovog igraca :twisted: 8-)
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 apr 2012, 12:47

@Gero: Dobra ova slika velikog Mou-a.....I ja ga ko šećko ko trenera jako cijenim, ali drago mi je da smo nakon onog duela sa Chelseam kad je on bio trener, pa susreta finalnog s Interom konačno i Special one-a savladali...Čisto ono da i taj kompleks skinemo, ili tačnije da nam ne nabije kompleks :)

I sad da vidim koga ste sinoć više pratili Reifa ili Wolf Christoph Fuss-a na SAT1?
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 apr 2012, 12:52

effe_sa je napisao/la:
I sad da vidim koga ste sinoć više pratili Reifa ili Wolf Christoph Fuss-a na SAT1?
Ja pratio Engleze koji su bili sigurni da ukoliko dodje do penala da ce Nijemci pobjediti. :lol: :lol:
Mogu misliti Reifa koji je nakon 15 minuta poceo da pametuje kako bi on ovo, ili ono i vec spremao otkaz Heynckesu i da Bayern i Njemacke ekipe nisu za najveci domet itd itd.
Fuss je za mene licno jedan od najboljih komentatora u Njemackoj, a najbolji komentator po meni je Werner Hansch koji je u penziji.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 apr 2012, 12:59

amerosm je napisao/la:
Ja pratio Engleze koji su bili sigurni da ukoliko dodje do penala da ce Nijemci pobjediti. :lol: :lol:
Baš me čudi za njih :lol: :lol: :lol:
amerosm je napisao/la:Mogu misliti Reifa koji je nakon 15 minuta poceo da pametuje kako bi on ovo, ili ono i vec spremao otkaz Heynckesu i da Bayern i Njemacke ekipe nisu za najveci domet itd itd.
Njega sam se dosta naslušao ove sezone....Ma dobar je on, samo nekad zna malo pametovat više....
amerosm je napisao/la:Fuss je za mene licno jedan od najboljih komentatora u Njemackoj, a najbolji komentator po meni je Werner Hansch koji je u penziji.
Fuss je fantastičan, a čak je trenutno i najpopularniji sportski komentator u Njemačkoj, prema mnogim anketama. Sjajan je poznavaoc fudbala, a jako i zanimljiv, dok komentariše....I jako kreativan , a i kad se raduje fenomenalan, tako da sam u ova 2 susreta njega pratio, a na SKY okretao dosta , malo zbog Reifa, a i zbog analiza, intervjua u poluvremenu i na kraju utakmice naravno.

Hansch je bio dobar i zanimljiv jako....Lud lik :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 26 apr 2012, 13:23

Bayern je zaista ocitao lekciju Realu,bio je puno dominantniji ,bio sam ponosan ,sinoc gledajuci kako su pritisli Real.
Steta sto se moralo cekati na penale,jer je ono trebalo zavrsiti puno ranije.Svaka cast
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 26 apr 2012, 13:43

Cestitke momcima na odlicnoj predstavi i prolazu u finale. Cekao sam da se sve malo slegne pa da onda napisem koju. Utakmica u kojoj je dokazano da sudije navlace i Realu. Postigli su gol iz offside-a, iz po meni "nepostojeceg" penala, dobili su jos bruku prekrsaja koje nebi svirale ni sudije iz BH lige. Mi smo bili bolja ekipa 90 minuta, a onda je Real u produzetcima preuzeo inicijativu. Ipak su im napadi bili nekako jalovi, a mi smo imali odlicnu priliku da zavrsimo utakmicu i prije. Gomez se nije najbolje snasao, ali jednostavno mora dobiti sve cestitke za nastup kao i ostali igraci. Na kraju je Neuer pokazao da je klasa i odbranio presudne penale za pobjedu. Neko je kasnije morao promasiti. Moram priznati da sam se jako zabrinuo kada sam vidio da ce Alaba sutati prvi penal, ali ispostavilo se da je momak sazrio. Svaka cast mali!

Sada treba lagano zavrsavati seoznu u BUndesligi, probati osvojiti Kup i Ligu prvaka. Bit ce veoma interesantna utakmica na AA i mislim da bi uz pomoc domacih navijaca trebali slaviti.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 26 apr 2012, 14:19

Nakon što sam sinoć tri puta bio klinički mrtav da i ja napišem šta god.Detalj koji je prelomio utakmicu je Alabin prodor i asistencija Robbenu,iako je ofulao, to je bio impuls koji je bio potreban,impuls koji je pokazao da možemo s njima igrat.Zadivljujuće da taj impuls dolazi od 19-ogodišnjeg klinca.I kad je bilo 2:0 im'o sam taj neki osjećaj da ćemo na kraju slavit i ispostavilo se da je čika Lineker bio u pravu sa svojom već izglabanom izjavom o Nijemcima.Trebali smo ovo rješit prije penala al' neke 'vako je ljepše.Kapa do poda svim igračima da nikog ne izdvajam svi su ginuli kao da im je posljednja tekma u životu.Čestitke Juppu na sjajnoj taktici.

Finale dahoam,jedinstvena prilika koja se svakom igraču pruža jednom u životu.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Rekordmeister
Kontakt:

Post Postao/la Rekordmeister » 26 apr 2012, 14:34

Ev i mene :D medjusobne cestitke bavarskoj naciji!procitah ove postove od jucer sve i zapita se kako mozete gledati jednu onakvu utakmicu i pri tome biti na forumu i svaku priliku komentirati??WTF de gledaj utakmicu i kani se foruma!Al haj adolescencija!Za mene je mec poceo vec u podne,rostilj se upalio i polako zagrijavalo uz pice,umro sam u 15 minuti!jednostavmo sam se bojao da ne primimo rani gol a mi ono primismo 2 i ti vrlo jeftina 2 gola!al ovaj Bayern ima sad neko drugo lice mozemo se vracati iz nevjerovatni ponora,zadnje 3 godine smo skoro pa to usavrsili,sjetite se Fiorentine,Manchestera i sad Reala,jednostavno izgledamo da nas na dvije utakmice nemoguce izbaciti.(ono prosle godine sa Interom se desava jednom u 1000 godina prije bi reko njima nego nama)Igraci na nivou onom nivou finala,Gomez naprijed ocajan,ali zato covjek se vracao nazad skoro u svakom napadau Reala,presjecao lopte,oduzimo borio se i izborio penal!al me spuco strah kad sam vidio sta je promasio prvo u 1 poluvremenu a onu sansu u 2 je stvarno bilo tesko gledati,bio sam uvjeren da ce nam se promasaji osvetiti.U ove dvije utakmice smo ih ne nadigrali vec ubili u pojam oko 70% vremena smo provodili na njihovoj polovici,Ronaldo sinoc osim ona 2 gola za 15 minuta, nista nije uradio nije mogao bio je opet u dzepu Laham!Trebali smo ono rijesiti za 90 minuta al neka ovako je sladnje gledati Kristinu i Murniha na koljenima to je ona draz sto se ne moze novcima kupiti!Pratim od sinoc skoro sve europske medije i njihove analiticare,svi imaju isto pitanje zasto ovaj Bayern nije prekucao Bundesligu i ostavio BVB neki 10-15 bodova iza sebe?!.Problem je vrlo jasan igraci su sto se tice Bundeslige zasiceni ne pojednicano koliko kolektivno kao ekipa Bayern,jednostavno se ulazi mlako u utakmice sa rijecima lako cemo mi to,no to nije tako liga nam postaje sve jaca i jaca i mora se ulaziti maximalno u svaku utakmicu,uvjeren sam da iduce sezone salatara se vraca na svoje pravo mjesto a to su vitrine Bayerna.Jednostavno svakom igracu Bayerna je LP ona inekcija adrenalina koja ga pupma do kraja,ljudi mi smo u 3 sezone 2 puta finalisti to dovoljno govori o nasoj snazi i moci i tu nema price!Sad ide Chlesi,necu biti neozbiljan kao neka djecurlija na ovom forumu pa je vec u zdrijebanju cetvrtfinala kad se znalo i polufinala,pricali da ce barca raskovati chesli a real bayerna hmmm!djecija posla¨!igrajte CS i PES-A i sutite!Chlesi je vrlo nezgodan nakon sto su prosli Napoli ( nakon oni 3-1)mogu sve dalje sto su dokazali sad protiv Barce,neigraju im po meni stubovi odbrane i taj brzonogi Ramires koji je moze se reci jedan od najazsluzniji za date golove barci i prolaz dalje,asistencija u londonu gol u barseloni.Luiz ce sigurno biti fit za finale ali pitanje koliko i kako ce se ponasati u finalu.po meni najtanji ce biti na ljevoj strani i tu ce biti dosta prostora preko Bosingve.Mi se ipak mozemo bolje pokrpati,Lahm ce sigurno zamjeniti stranu sa Rafinjom(koji je po meni odlican igrac i vrlo se trudi kad god zaigra,a na pocteku sezone je bio isvrstan,moze sigurno dostojanstveno zamjeniti Alabu.Stopera ce sigurno igrati Tymo,nevjrujem da ce ubaciti Belgijanca koji dugo neigra i pitanje je uopste ocel biti spreman.Nekako najlakse cemo zakrpati Luis Gustava(koje je ruku na srce bio nas najbolji pojednica sinoc)tu ce na 6-sticu kross i svajni a muuler na 10-tku.Mi do kraja imamo 2 utakmice u ligi Studgart i Kolen,odmarati maximalno ekipu,i da obje zijanimo opet smo 2,mada necemo zijaniti obje sigurno.Chesli ima do kraja 4 utakmice u ligi sve 4 su za nih finala jer se bore za to 4 mjesto a tu je i 5 utakmice finale za luserpoolom.Bice tesko Chesliu imaju gust raspored i tu ce se jos vise potrositi imaju 2 takme sa ovim luzerima i jedni sa New Castlom ostale 2 su relativno lake.Mi zadnje utkamicu igramo 12 maja finale DFB dok oni 13 maja zadnje tekmu lige.Realno gledno imamo pravo na puni optimizam i nadu za pobjedu i osvanaje 5 titule evropskog prvaka.MIA SAN MIA............ZNA SE KO JE NJEMACKI GIGANT!KO UVJEK SPASAVA OBRAZ I UGLED TE VELIKE FUDBALSKE NACIJE...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.