Iskreno, Bayern je bio bolji u dvomeču. Real je bio bolji samo u ovih 30 minuta produžetka, ali nisu ni tada imali gol šansi. Ovi koji govore kako je gol Ronalda trebao biti priznat, vjerovatno su previše subjektivni pa ne žele priznati to da je Higuain krenuo na loptu i ljutio se na sudiju zbog podignute zastavice. Da je iscoolirao, tj. da se nije pomakao, onda ne bi bio ofsajd.
Inače, malo me Kassai razočarao, nisam očekivao da će podleći pritisku. Mijenjao kriterij, hoće li svirati ili ne, pa ovo - ono, ruka Pepea, gol iz ofsajda, puštanje Gustava da pravi 10-ak prekršaja koji su na rubu kartona, pa isto to sa Arbeloom.
Jose me u ovom dvomeču nije impresionirao. U Minhenu je to moralo biti bolje, hrabrije i odlučnije, večeras također nadigran Real. Plesali su na ivici u pojedinim trenucima (istina, i oni su imali nekoliko prilika), al' nije mi ovo bio odlučan Real; Real koji zaslužuje igrati finale u Minhenu. Jednostavno nije. Jose je bio bojažljiv, to smo mogli vidjeti prilikom izmjena. Nema onog - idemo da ih dokusurimo, kao da je očekivao pad Bayerna, al' isti se nije desio.
I, jes' lijepo čitati ove dvije teme (Barcelona, Real) u ova 2 dana. Jučer vi njima, danas oni vama. Što bi se reklo:"Ko bi gori, eto je doli, a ko doli, sad ustaje."
Šta smo još dobili nakon večerašnje utakmice? Vjerovatno 3. igrača koji će ući u uži izbor - Riberyja. Možda se nije vidio večeras, al' dovoljna referenca je igranje finala + odlična igra u prvom polufinalnom meču.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”