Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

ramiral
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la ramiral » 25 apr 2012, 12:55

Teška srca sam ti to napisao... ja i moj pitarluk i pobjeda Želje ne idu nikako u istu rečenicu.. al' et' (sad bi me moj adže izgrlio i izljubio sve sa plavim šalom :mrgreen: )

Pobjeda Želje... pobjeda Juvea... i svi sretni i zadovoljni...
ako ne bude tako, ukućani će mi se sekirati a još će me uzeti na zub pa ću im morati opkladu plaćati zbog Stare Dame... ;)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 25 apr 2012, 13:10

"Conte je napravio čudo u ovom svijetu koji je sve više i više bolesniji", rekao je Luciano Moggi u uvodu svog teksta objavljenog u časopisu '*****'. Bivši generalni direktor Juventusa je pohvalio trenera Juventusa koji vuče tim do nevjerovatnog podviga, nečega o čemu se na početku sezone nije pričalo.

"Skinite šešire, prolazi Juve! Neka digne ruku onaj koji je mogao zamisliti ovakvo divno stanje, pa čak i u snu. Međutim, sve je istina: ekipa koja je pregazila Romu sa 4:0, ekipa koja je na +3 od Milana, svježa ekipa na samom kraju prvenstva, a ta činjenica se mora proučiti."

"I to je potpuna realnost ovog projekta, projekta kojeg Conte vrlo inteligentno sprovodi, a koji je trebao biti 'izgrađen' u Rimu. Međutim, ta ideja se nije ni rodila, izgubila se u žudnji menadžmenta bez ideja, sa mnogo čudnih ideja trenera koji je slabo kapirao italijanski fudbal. Juve nije slučajno na vrhu. Conte je ciljeve i uvjerenja ostavio svojim igračima da oblikuju, da postave, postižući time rezultat koji je možda čak i iznad njegovih očekivanja."

"Juve nije samo Pirlo, nije samo referentna tačka, ne iznenađuje samo Vidal, igrač koji pruža mnogo više nego što se očekivalo. Conteov Juve je jedna gotovo savršena mašina, jaka na krilima, jaka na sredini terena, sposobna da započne napad čak i iz odbrane, gdje Bonucci savršeno odrađuje ovaj posao, i Vučinić u napadu nije Uspavana ljepotica, već je skoro glavni u akcijama tima."

"Razumije se zašto je toliko teško zaustaviti Juve, koji je i dalje zaluženo neporažen. Razumije se i to zašto je utakmica sa Romom trajala samo 8 minuta - dva štopera (spora, uključujući i De Rossija na toj poziciji) su čekali protivničke napadače da priđu, time slabeći i sredinu, i na kraju, postavljanje Perrotte tik uz Pirla je doprinijelo teškom porazu. Još uvijek postoji nekontrolisana želja da se bianconeri pobijede, ali taj ponos je predugo vremena već potisnut."

Nakon ovog jako opširnog, ali veoma zanimljivog i veoma tačnog opisa Juventusa, Moggi se kratko prebacio i na opisivanje stanja Juventusovog rivala za Scudetto, ekipe Milana.

"U međuvremenu, u kući Milana vlada nepovjerenje i nizak moral, jer tim iz utakmice u utakmicu polako propada, možda i zbog veoma velikog broja povreda (ili vidljivih ili nevidljivih golova), ali klub je okovan, samo se žali, ali ujedno pokazuje i svoje granice. Protiv Bologne su u najnižoj tački raspada igre ostavili veoma skroman utisak. U Milanu igra varira, i ne mogu se oslanjati na igrače koji su se na brzinu oporavili, kao što je Van Bommel, čija je nesigurnost rezultirala gol Ramireza."

Scudetto?

"Scudetto je u rukama Juventusa, i nezamisliva je činjenica da bi mogli da ga ispuste iz ruku. Zanimljivo, Lichsteiner je gestom sa 4 prsta oponašao gest Tottija kada je Roma slavila protiv Juventusa 4:0, a time je 'zaradio' da bude pljunut."

Na kraju, Moggi je prokomentarisao sutrašnje mečeve navodeći da je Juventusu lakši posao nego rossonerima.

"Što se sjutrašnjih mečeva tiče, Juventusu je lakše. Bianconeri igraju u goste sa Cesenom koja je protiv Palerma pokazala znake života, ali nije opasna, dok Milan dočekuje Genovu koje ne može igrati gore nego što to radi."

Ufff..... idemo po 30-i momci

30 scudetti vinti sul campo!!!

Choopre
Kontakt:

Post Postao/la Choopre » 25 apr 2012, 14:13

Novi sam ovdje navijam za Juventus oduvijek t.j. od kako znam za sebe.
"You can live without football, but not without Juventus."

Pavel Nedved

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 25 apr 2012, 14:27

Choopre je napisao/la:Novi sam ovdje navijam za Juventus oduvijek t.j. od kako znam za sebe.
Dobrodošao :D
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 25 apr 2012, 14:34

Benvenuti cobra...

Navijaj za Juve.. i voli ekipu... :mrgreen:
Oko štampe i tih dogodovština glavni ti je @GaetanoScirea, stručne analize su specijalnost @Oxygena, @10DelPiera, @bekija, @IlPrincipina...
oko gara, pića, i grijehova upitaj moju malenkost...
;) :)

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 25 apr 2012, 14:35

[youtube][/youtube]
:cry: :cry: :cry: :cry:
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 25 apr 2012, 14:36

Choopre je napisao/la:Novi sam ovdje navijam za Juventus oduvijek t.j. od kako znam za sebe.

dobrodosao :D :D

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★ ovaj potpis stavi :D :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 25 apr 2012, 14:37

Oxygen je napisao/la: Gio bi se trebao vratiti, ali poznavajući Contea, teško će Vučinića ikada ostaviti na klupi, iako je po meni Giovinco jedno 2x bolji igrač.
I ja to isto mogu reći za Vučka ! :twisted: :P :mrgreen:
Dobrodošao, budi aktivan. ;)
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 25 apr 2012, 14:51

Maksimalno oprezno uci u susret, bez opustanja, hajmo Juve do pobjede!

Choopre dobrodosao!
1946

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 25 apr 2012, 15:01

Idemo po pobjedu !
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 25 apr 2012, 15:57

Kad vidim da je Novara dobila Lazia onda treba biti malo oprezan... Podhitno zabiti go da se otvore i pokusaju igrati i onda im uvaliti jos koji i to je to ;)

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 25 apr 2012, 15:58

Dobro je pa im ne igraju Mutu i Iaquinta, oni su sjajni igrači i mislim da je Cesena dosta oslabljena. :mrgreen:

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 25 apr 2012, 15:59

harebianconero je napisao/la:Dobro je pa im ne igraju Mutu i Iaquinta, oni su sjajni igrači i mislim da je Cesena dosta oslabljena. :mrgreen:
imaju oni bolje igrace od Iaqinte,, valjda je odigro samo jednu tekmu snjima ?

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 25 apr 2012, 16:02

SoloJuve26 je napisao/la:Kad vidim da je Novara dobila Lazia onda treba biti malo oprezan... Podhitno zabiti go da se otvore i pokusaju igrati i onda im uvaliti jos koji i to je to ;)

eh što si smiješan :P :lol: to je neka naučna fantastika kad bi se Juve mučio protiv njih. :P
-RIVALDO-

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 25 apr 2012, 16:03

SoloJuve26 je napisao/la:
harebianconero je napisao/la:Dobro je pa im ne igraju Mutu i Iaquinta, oni su sjajni igrači i mislim da je Cesena dosta oslabljena. :mrgreen:
imaju oni bolje igrace od Iaqinte,, valjda je odigro samo jednu tekmu snjima ?
Odigrao je on dosta utakmica, ima jedan gol i jednu asistenciju, a ovo sam rekao kao zezanciju. ;)

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 25 apr 2012, 16:05

senad_flamin je napisao/la:
SoloJuve26 je napisao/la:Kad vidim da je Novara dobila Lazia onda treba biti malo oprezan... Podhitno zabiti go da se otvore i pokusaju igrati i onda im uvaliti jos koji i to je to ;)

eh što si smiješan :P :lol: to je neka naučna fantastika kad bi se Juve mučio protiv njih. :P
Ma ne nego sad svi ocekuju pobjedu al negdje ce doci kiks nemoguce da mozemo sve dobiti do kraja ,, Novara je dobila i Intera kuci tako da ,,,

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 25 apr 2012, 16:58

Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie; Matri, Vucinic

A disp.: Storari, Caceres, Giaccherini, Pepe, Estigarribia, Del Piero, Borriello.

All.: Conte

Zar Pepe nije povrijeđen ?

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 25 apr 2012, 17:30

Ima li neko od vas ovaj dres ? :P

slika

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 25 apr 2012, 17:34

Sve obaveze odrađene i sad je vrijeme za Juventus :D!

Nadam se da će igrači ovu utakmicu riješiti što prije, jer odavno nismo igrali protiv ovi bunker ekipa, nadam se da je Konte i za ove spremio pravu taktiku. Marchisio zabio gol nakon dugo vremena protiv Rome, pa vrijeme je i da uveže nekoliko golova. Nadam se da će tandem Vučko-Matri danas biti na nivou, da Vučko ne bude previše nonšalantan, iako je to ne moguće :mrgreen:
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 25 apr 2012, 17:35

3-5-2 igramo...

Buffon-Barzagli-Bonucci-Chiellini-Caceres-De Ceglie-Pirlo-Marchisio-Vidal-Matri-Vučinić

Storari-Licht-Padoin-Marrone-Borrielo-Estigaribia-Del Piero
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Voland i 7 gostiju.