FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

mandraX
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la mandraX » 25 apr 2012, 09:23

ramiral je napisao/la:Zašto da ode Guardiola? :?
Iduće sezone 2-3 nova igrača koja im trebaju spustitit sve gotovo na početak i udri nanovo... Barca je jedan od, ako ne i najbolji tim svih vremena koji je kročio i igrao fudbal, toliko su toga lijepog donijeli svim onima koji prate fudbal, pa makar i ne bili navijači iste. Doživjeti da vam u Classicu plješću protivnički navijači je nešto vanredno i graniči sa nemogućim, a opet su asovi koji nosiše dres Blaugrane to doživljavali.
Svakoj serijei dođe kraj, kad-tad. Niti jedan veliki tim nije održavao kontinuitet dobrih igara godinama, jednostavno dođu zasićenost, umor, zamor materijala, psihički pritisak, povrede njih 2-3 koje izbace važne igrače taman toliko da se poremeti kompletan ritam i uigranost ekipe.
Zašto tugovati pretjerano... seriji je došao kraj, idemo dalje.... meni se moj fudbalski svijet srušio kad se desio Farsopoli ali sam opet našao snage da pratim svoju ekipu protiv tam' nekakvih žabokrečina Crotonea, Avellina, Mindjolina i inih jadova... i dočekao da se opet vrati stazama slave...
Nije sramota ispasti u polufinalu jednog ovakvog takmičenja i biti drugi u prvenstvu : sklop povreda nekih bitnih igrača, bolesti, loše forme glavnih točkova zamašnjaka, nesreća sportska i dobije se takav rezultat...

Ide se dalje... život ide dalje ima kup, ima superkup, iduća sezona.. Pep uz još par kvalitetnih igrača na pozicijama koje im trebaju može još mnogo radosti donijeti navijačima Blaugrane...
Objasnio čovjek 8-)

Guardiola mora ostat', i hoće - ubijeđen sam. A zatim moraju dovesti 2-3 pojačanja, znači moraju...lijevi bek pod br. 1, vidi se koliko Abidal fali, ne može Puyol to da igra, nije to to...pod br. 2 stoper...ode Pujdo u godine, može on još igrati, ali jednostavno treba neko osvježenje, podhitno...pod br.3, napadač...koliko samo Villa fali, pa jel' ono moguće :roll: da je on tu bio, ubijeđen sam da bi Pep sad smišlj'o taktiku za finale LP...

A golman je posebna priča, neće njega Pep prodati, ne'a šanse...ostat' će ona divanija još na golu...samo me zanima gdje su oni stručnjaci što su Victora poredili ovdje sa Ikerom :roll: I da dođe do te neke promjene golmana, moja lična želja je Asmir, sad koliko je to (ne)moguće...uf :roll: 8-)

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 25 apr 2012, 09:26

tesko je sta napisati, nogomet je sinoc fakat bio nepravedan, ali ocito da je Bog htio da se vrate dugovi prema chelseaiju, mada sam ja mislio da je nama taj dug vracen onim polufinalem protiv intera! Imali smo razbijenog chelseaija nakon 2:0, to se vidjelo na njihovim igracima, i onda primiti onako glup gol, nevjerovatno!!! Reakcije Valdesa u zadnjih nekoliko utakmica su katastrofalne, direktni je krivac za sve golove u zadnje tri utakmice, mozda bi nam trebao novi golman, ali pitanje je opet koji bi to mogao!? I mislim da je VIllina ozljeda u mnogome odredila ovu sezonu, ocito da ovi igraci koji 'glume' napadaca u Pepovoj formaciji se ne mogu snaci u ovoj taktici kada protivnik igra odbranu kao u rukometu, tako da Barci treba stari Villa, ili novi gol igrac.. Tri godine smo uzivali gledajuci Barcelonu, koja je protiv svakog protivnika igrala svoju igru, tako je bilo i ove sezone koja ce ipak, na kraju, biti nazalost neuspjesna.. :(
Volim te Bosno!!!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 25 apr 2012, 10:00

http://www.****.com/news/read/31 ... ju-osjecam" onclick="window.open(this.href);return false; 8-)

Inače slažem se sa ovim gore komentarima. Potrebno je osvježenje ovoj ekipi. Prije svega pojačati odbranu (lijevi bek), pa onda sve ostalo. Teško je reći da je ovo početak kraja Barcelone. Imaju dosta mladu ekipu sa sjajnim igračima i nema potrebe da se vrše bilo kakve radikalne promjene. Neko dobro napisa, da bi trebali više pokušavati sa šutevima sa distance. Tokom sinoćnjeg meča bar 10-ak puta sam pomislio da će neko opucati, ali ne. Sve se svodi na beskonačno mnogo dodavanja koji i nemaju preveliki efekat.

Nedostaje jedan golgeter u napadu. Kada Messia ne ide i kada je daleko od gola nema ko zabiti.
Valdez je posebna priča. Što on može ukopati svoju ekipu to malo ko može. Mislim da je tu u rangu sa Reinom. :lol:

Sada im preostaje da odigraju što bolje završnicu lige te naravno osvoje kup. Ukoliko tu ostanu bez trofeja to bi već mogao biti ozbiljan problem.
FK Pjetlovi

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 25 apr 2012, 10:04

vatafak mennn :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oj teksta majko mila :lol:

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 25 apr 2012, 10:08

mandraX je napisao/la:A golman je posebna priča, neće njega Pep prodati, ne'a šanse...ostat' će ona divanija još na golu...samo me zanima gdje su oni stručnjaci što su Victora poredili ovdje sa Ikerom :roll: I da dođe do te neke promjene golmana, moja lična želja je Asmir, sad koliko je to (ne)moguće...uf :roll: 8-)
Valdes je prelos u zadnje vrijeme, jeste da je nekad spasavao Barcu, ali treba mu se zahvaliti i dovesti novog golmana...A kazes volio bi da Asmir dodje, ni ja ne bih imao nista protiv, ali sanse za to su minimalne, najvjerovatnije ce ostati Valdes...

Xardas
Kontakt:

Post Postao/la Xardas » 25 apr 2012, 10:27

enobarca je napisao/la:
mandraX je napisao/la:A golman je posebna priča, neće njega Pep prodati, ne'a šanse...ostat' će ona divanija još na golu...samo me zanima gdje su oni stručnjaci što su Victora poredili ovdje sa Ikerom :roll: I da dođe do te neke promjene golmana, moja lična želja je Asmir, sad koliko je to (ne)moguće...uf :roll: 8-)
Valdes je prelos u zadnje vrijeme, jeste da je nekad spasavao Barcu, ali treba mu se zahvaliti i dovesti novog golmana...A kazes volio bi da Asmir dodje, ni ja ne bih imao nista protiv, ali sanse za to su minimalne, najvjerovatnije ce ostati Valdes...
ma ne mijenja se igrac radi par gresaka...valdes je odlican igrac i jedna od poluga barce.....i mesi je profulao najvazniji penal i mnoge vazne sanse, pa ga nema smisla mijenjati...a tores koji citave sezone ne moze pogoditi dao je najvazniji gol...
Jedan od razloga zašto me Barcelona fascinira je da gotovo nikad ne napucavaju loptu...Valdes bi radije primio go normalno dodavajući nego što bi je nekontrolisano ispucao. I to obavljaju tako znalački i smireno - zaista superioran dokaz nadmoći!

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 25 apr 2012, 11:29

tyler durden je napisao/la:

vatafak mennn :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oj teksta majko mila :lol:
ahahahhahahahhaha ne znam kad sam se ovako ismijao. "Sutra na posao idem u svojim omiljenim bojama. Briga me, neka mi da otkaz što nisam prikladno odjevena." hahahahhahaha, ne volim provocirati ali ovo je fkt preseravanje, svi smo mi simpatizeri klubova, radujemo se i tugujemo ali ova ide u krajnost.
Sto se tice tekme, jbg procitana je ta tika-taka igrra, treba osvjezenje u timu, par novih igraca.
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 25 apr 2012, 11:50

Raul_64 je napisao/la:
lako cemo za ovo.

ako Guardiola ode,e onda je problem.
Mister ne ide nigdje. Izjavio je da ce sjesti s Rosselom da vide sta je najbolje za klub. Naravno da ce Rossel reci da je najbolje da odmah pocne kontati koga na ljeto da mu dovede i da opet pokore svijet.
VISCA BARCA
Mi nikada odustati necemo...

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 apr 2012, 12:05

Jbo majku kako cu ja da orem na pojedinim temama u dogledno vrijeme.
Zadnja izmjena: messilla, dana/u 25 apr 2012, 13:12, ukupno mijenjano 1 put.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 25 apr 2012, 12:06

10.Skoro je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:
lako cemo za ovo.

ako Guardiola ode,e onda je problem.
Mister ne ide nigdje. Izjavio je da ce sjesti s Rosselom da vide sta je najbolje za klub. Naravno da ce Rossel reci da je najbolje da odmah pocne kontati koga na ljeto da mu dovede i da opet pokore svijet.
VISCA BARCA
pa ljudi napad je sinoć odradio svoje(dali su 2 gola) ali odbrana je opet zakazala
po mom mišljenu ove sezone nas je nekim dijelom najviše i zahebalo ovo eksperimentisanje sa formacijama(3-4-3) ;)
.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 25 apr 2012, 12:06

catalonia je napisao/la: pa ljudi napad je sinoć odradio svoje(dali su 2 gola) ali odbrana je opet zakazala
po mom mišljenu ove sezone nas je nekim dijelom najviše i zahebalo ovo eksperimentisanje sa formacijama(3-4-3) ;)
Ček, jel' misliš da treba Guardiola ići ili ne?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 apr 2012, 12:12

No Plan B ;)

slika

Barça’s midfielders had to go wide to make the most of their numerical advantage. Instead they allowed the middle to become congested, which suited Chelsea ;)
Unable to hit diagonal balls due to not having a big striker, they also did not shoot enough from distance and dismally failed to hurt Chelsea in wide positions ;)

slika ;)
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 25 apr 2012, 12:25, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 25 apr 2012, 12:13

Ja sam pravo razocaran , vec puno puta ove sezone kao i prethodnih sam uvidio da Barcina tika-taka moze da radi jedino ako protivnik nije sa svakim igracem iza lopte , postujem sve sto nam je donijela tika-taka i pep guardiola , ali od pocetka sezone i sage oko cesca i pepovog ugovora nekako potajno navijam da Guardiola odluci da ode i da se isproba u nekom drugom klubu , jedan od najvecih trenera na svijetu , drzi do svoje ekipe i svojih igraca , ali mislim da i njemu i Barceloni treba mala izmjena . Naravno , Barcelona i dalje moze svaku ekipu dobiti i razmontirati kao i proslih sezona , ali jednostavno trenutra igra je previsa ovisna o Messiju i protivnickoj ekipi ( dal se brane sa 10 igraca il ne ) . Ekipu i igrace treba ostaviti , ukoliko Keita , Adriano ili netko drugi zeli otici iz ekipe bujrum , sve najbolje . Iskreno se nadam da ce Barcelona dovesti Marcela Bielsu , Javi Martineza , Jordi Alba i eventualno nekog visokog i jakog napadaca poput Llorentea . Igra Athletic Bilbao je slicna Barcinoj , igra brzih i kratkih pasova ali puno direktnija sa usavrsenom kontrom , tehnikom i borbenoscu , sto bi u kombinaciji sa Barcinim carobnjacima bila nova dimenzija igre , nesto cemu sam se nadao da ce Guardiola uvesti od utakmice protiv Intera . Nekada treba pustiti protivnika malo da se igra da dobiju na prostoru , a Pep i njegovi momci nisu voljni za takvo nesto , prepustiti loptu drugoj ekipi ...
Lagano odradit ostatak prvenstva i osvojiti Copa Del Ray i pripremati se za iducu sezonu .

NObonus
Kontakt:

Post Postao/la NObonus » 25 apr 2012, 12:21

Znaci nece ni jedna ekipa slaviti dva puta zaredom u LP..Kad Barca nije,nece niko...Da se daju bodovi na igru,posjed,sigurno bi dobili..Ali Chelsea je dosao sa jednim deff ciljem ,a to su i ostvarili...Neznam sta je rec pa se ne probaju druge solucije kad nece iz vec postojecih..Recemo dalekometni sutevi,onda fali i Villa koji je extra golgeter,i manjak srece itd...I onaj mali Cuenca mislim da nije za prve ekipe..
The work of a team should always embrace a great player but the great player must always work.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 25 apr 2012, 12:22

Meni samo nije jasno što se nije pucalo više sinoć, eno Messi se odluči za udarac i pogodi stativu, Mascherano opuca u 1. poluvremenu odlično ali malo iznad gola. Imaju Xavija, Iniestu, Fabregasa, D. Alvesa ( :o ), ali i dalje kruže, kruže oko gola. I nisu mi jasna stavljanja Cuence u ovako važnim utakmicama, ok, mali je talenat ali imaš Osasune, Getafe i ostale ekipe na kojima ga možeš stavljati da nabija iskustvo. Mislim da bi se Pedro puno bolje snašao u većini onih prilika. Također, Villa puno, puno fali to je vidljivo. Lik ima završnicu, ima šutinu iz daljine, dobro je uigran s Messijem i momcima iz reprezentacije. Ali ništa, ostaje vam kup. Vidili ste kako se Madrid radovao kupu :)
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 25 apr 2012, 12:48

Ja nisam razocaran :D Ne ide,pa ne ide,jbg. Sljedeci godine,ista meta,isto odstojanje,bar ne mogu reci da nemaju motiva vise :D Sad treba vratitit itule :D

Ne odustajem od toga da je Barca i dalje najbolji tim na svijetu :D

Ekipa zbog koje svi mjenjaju svoj nacin igre,ali bas svi, je jednostavno najbolja na svijetu. Samo u nekim utakmica imaju los dan,u nekima dobar i to je to.

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 25 apr 2012, 13:01

Ni sudija nije mogo pomoc Barci sinoc , sa penalom i crvenim kartonom

ne znam zasto im navlace uvijek

drago mi je sto su ispali :lol: :lol: :lol: :lol:
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

FKKrajina
Kontakt:

Post Postao/la FKKrajina » 25 apr 2012, 13:03

sef_mafije je napisao/la:Ni sudija nije mogo pomoc Barci sinoc , sa penalom i crvenim kartonom

Da te zamolim ko covjeka :D Prestani gledati nogomet :D Gledaj ritmicku gimnastiku,ali ja mislim da ces i to tesko shvatiti :)

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 25 apr 2012, 13:04

sef_mafije je napisao/la:Ni sudija nije mogo pomoc Barci sinoc , sa penalom i crvenim kartonom

Zasto su im navlacili?
Terry priznao da je bio crveni karton,kud ces dalje?

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 25 apr 2012, 13:08

Furymaker je napisao/la:Ja sam pravo razocaran , vec puno puta ove sezone kao i prethodnih sam uvidio da Barcina tika-taka moze da radi jedino ako protivnik nije sa svakim igracem iza lopte , postujem sve sto nam je donijela tika-taka i pep guardiola , ali od pocetka sezone i sage oko cesca i pepovog ugovora nekako potajno navijam da Guardiola odluci da ode i da se isproba u nekom drugom klubu , jedan od najvecih trenera na svijetu , drzi do svoje ekipe i svojih igraca , ali mislim da i njemu i Barceloni treba mala izmjena . Naravno , Barcelona i dalje moze svaku ekipu dobiti i razmontirati kao i proslih sezona , ali jednostavno trenutra igra je previsa ovisna o Messiju i protivnickoj ekipi ( dal se brane sa 10 igraca il ne ) . Ekipu i igrace treba ostaviti , ukoliko Keita , Adriano ili netko drugi zeli otici iz ekipe bujrum , sve najbolje . Iskreno se nadam da ce Barcelona dovesti Marcela Bielsu , Javi Martineza , Jordi Alba i eventualno nekog visokog i jakog napadaca poput Llorentea . Igra Athletic Bilbao je slicna Barcinoj , igra brzih i kratkih pasova ali puno direktnija sa usavrsenom kontrom , tehnikom i borbenoscu , sto bi u kombinaciji sa Barcinim carobnjacima bila nova dimenzija igre , nesto cemu sam se nadao da ce Guardiola uvesti od utakmice protiv Intera . Nekada treba pustiti protivnika malo da se igra da dobiju na prostoru , a Pep i njegovi momci nisu voljni za takvo nesto , prepustiti loptu drugoj ekipi ...
Lagano odradit ostatak prvenstva i osvojiti Copa Del Ray i pripremati se za iducu sezonu .
VIsokog i jakog napadaca poput F.Llorentea.Pa imala je Barca Ibrahima,vjerovatno najboljeg na svijetu u grupi tih visokih i jakih al' nije islo.Svi znamo da Barca ne igra na klasicnog CF.Njima bi po mom misljenju najvise odgovarali igraci tipa Rooney,Aguero,Pato ili RvP koji ima najizglednije sanse da zaigra na Camp Nou. :)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.