FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

mandraX
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la mandraX » 25 apr 2012, 00:56

amerosm je napisao/la:Ima li negdje izjava Guardiole nakon konferencije ? Iskreno nadam se da ce produziti ugovor sa Barcom, mada u to licno ne vjerujem. Po meni Barca bi samo trebala dovesti lijevog beka (Jordi Alba) i jednog kvalitetnog stopera i ostaviti se nekih eksperimenata i igrati standardnu fomraciju 4-3-3 koja im je donijela toliko uspjeha.
Guardiola:
"Razgovarat ću sa predsjednikom narednih dana i odlučiti ćemo što je najbolje za klub..."

"To je ljepota sporta... Nekad se smijete, nekad plačete..."

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 25 apr 2012, 00:57

Saurman je napisao/la: Je li se ti šališ ili ?
Šalim se. Ti si ocito daleko upuceniji i bolje poznajes materiju.
Don't hate what you don't understand.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 25 apr 2012, 01:05

sreca da finale kupa nije u ovoj sedmici :roll:
ser del barça es el millor que hi ha !

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 25 apr 2012, 01:09

Gledao sam tekmu sa starim koji je simpatizer Barce jos od 70ih. Ja licno sam simpatizer Reala. Ko sto i on kaze, i slazem se sa njim, da kada imas 2:0 i igraca vise, moras promjeniti nacin igre, a ne srljati svaki napad sa svim igracima.

Znam da je vasa igra pasova, ali u nekim situacijama, jednostavno treba pucati, a ne komplikovati da se gleda da se unese lopta u gol.

Valdez je definitivno vasa najlosija karika. I to odavno (pratim sa starim sve tekme Barce, pa mogu reci. on sa mnom Real ;) ). Lako je biti dobar golman kad protivnik nema suta na gol. Treba se pokazati u je.benim situacijama, kad tim ovisi samo od tebe, a on rijetko kad da je se ispkazao. Isti stvar se moze reci i vasu za odbranu.
Zadnja izmjena: kad_kako, dana/u 25 apr 2012, 01:14, ukupno mijenjano 1 put.
Postovanje treba zaraditi.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 25 apr 2012, 01:09

Prokletstvo Messija protiv Chelsea se nastavlja (nepostizanje gola protiv te ekipe), ali et sad u neki medijima se odmah napumpava ta priča o njemu kao tragičaru, a ne treba zaboravit šta je čovjek do sad sve učinio. Onaj penal je bio peh, jer kad pogodiš prečku, onda se to može samo tako objasnit....Barca je ispustila još par prilika.

Chelsea je ipak borbom i požrtvovanjem zaslužio prolaz dalje, a naravno da po dominaciji na terenu, šansama, Barcin bi prolaz isto bio više nego zaslužen. Ali fudbal je takav, jednostavno ko više zabije, taj pobjeđuje. I fudbal baš piše čudne i nevjerovatne priče, a ova večeras je bila baš po mnogo čemu i čudna i spektakularna. Prvo ta fula Messijeva, taj čudni crveni karton (ni čim izazvan Terry), pa onda to nevjerovatno ispuštanje konaca igre iz svojih ruku od strane Barce i ta lavovska borba Chelsea sa 10 igrača. Do prije par sedmica se sticao utisak da neke ekipe da igraju s 13, a ne 11 igrača ne mogu pobijedit Barcu. A onda se desi ova luda sedmica, ovo ludo veče i toliko se stvari okrene naopačke...

Guardiola je i do sad dosta napravio s ekipom, ima šansu uzet kup i trebao bi ostat na klupi Barce, ali možda je čovjek i istrošen....
Samo večeras mi njegove izmjene, baš i nisu bile jasne, ali valjda je imao neke zamisli....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ZeroStyle
Kontakt:

Post Postao/la ZeroStyle » 25 apr 2012, 01:10

amerosm je napisao/la:Ima li negdje izjava Guardiole nakon konferencije ? Iskreno nadam se da ce produziti ugovor sa Barcom, mada u to licno ne vjerujem. Po meni Barca bi samo trebala dovesti lijevog beka (Jordi Alba) i jednog kvalitetnog stopera i ostaviti se nekih eksperimenata i igrati standardnu fomraciju 4-3-3 koja im je donijela toliko uspjeha.
Pratim Barcu vec dugi niz godina i mogu reci da nakon ovog poraza Guardiola ostaje 99%.Slazem da Barci treba lijevi bek, Alba ili Bale bi bili idealno rjesenje, isto tako stoper je i vise nego potreban, David Luiz bi tu bio idealan.Isto tako Barci treba jedan napadac, neko tipa Van Persija ili Neymara, nemoze sve Messi sam.Mozda zvuci cudno al mislim da bi Ricky Van Wolfswinkel iz Sporting Lisabona isto bio dobar, samo jos je premlad.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 25 apr 2012, 01:10

Messi fakat čarobnjak, uđe na teren i nestane. :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 apr 2012, 01:10

Joj sutra ujutro kad poranim kod jarana koji je rekao da je Valdez bolji golman od Kahna jer je osvojio vise titula i ima i titulu prvaka svijeta kojoj je doprineo tako sto je dan prije finala dodao casu vode Iniesti dok je bio na nogama a ovaj sacuvao jedan atom snage da da gol u finalu
Thomas Müller - Fußballgott

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 25 apr 2012, 01:13

SPY je napisao/la:Messi fakat čarobnjak, uđe na teren i nestane. :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Humor na nivou Vize za budućnost i kakanjskih nadrealista.
Don't hate what you don't understand.

Namiks
Kontakt:

Post Postao/la Namiks » 25 apr 2012, 01:20

Messi je toliko dao Barceloni da joj je finale najmanje što joj može oduzeti.

Uostalom, svi veliki igrači su bili van forme, od Zizua pa do Ronaldinha. Što to ne bi mogao i Messi?

Na kraju krajeva, on je najbolji nogometaš današnjice kojeg bi i sam Real radije prihvatio nego naslov Lige prvaka ove sezone
CAMP MOU!

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 25 apr 2012, 01:27

xaviesta je napisao/la:
SPY je napisao/la:Messi fakat čarobnjak, uđe na teren i nestane. :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Humor na nivou Vize za budućnost i kakanjskih nadrealista.
Zezam se bola, chill. Negdje beze na fb pročitao to. :lol:
Namiks je napisao/la:Na kraju krajeva, on je najbolji nogometaš današnjice kojeg bi i sam Real radije prihvatio nego naslov Lige prvaka ove sezone
Haj ba jes' normalan, šta laprdaš gluposti. To je istoo kao da oni Ronalda uzmu. Fuck logic. :oops:

Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Juventino » 25 apr 2012, 02:19

Haj ba jes' normalan, šta laprdaš gluposti. To je istoo kao da oni Ronalda uzmu. Fuck logic. :oops:
Ronaldo u Realu nikada ne moze biti ono sto je Messi u Barceloni.
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!

I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 25 apr 2012, 03:09

Juventino je napisao/la:

Ronaldo u Realu nikada ne moze biti ono sto je Messi u Barceloni.
Ne mora. Ronaldo se dokazao da je igračina.

Zenichanin
Kontakt:

Post Postao/la Zenichanin » 25 apr 2012, 03:20

Chelsea je pokazao Barci sta se treba uciniti s loptom, Barca ima loptu i kruzi oko 16-erca a nigdje suta,
onda Chelsea uzme loptu i pokaze sta treba uraditi s njom i gdje treba da zavrsi, jer se statistika vec sutra zaboravlja ;)

Lijep pozdrav za normalne simpatizere Barce :)

Puno srece u finalu Chelsea! :mrgreen:
WELCOME TO CHELSEA FC
FIRST LONDON CLUB TO WIN THE CHAMPIONS LEAGUE

1905 - 19.05.

Champions of Europe - that's who we are

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 25 apr 2012, 06:23

Sta reci nakon ovog dvomeca.Cestitke chelsea-u na prolazu.Barci hvala za sve ove prelijepe trenutke koje mi je dosad podarila.Veceras nisam oka sklopio i docekao sam sedam ujutro zbog razocarenja al boze moj zivot ide dalje.Ne krivim ni jednog igraca,Pep-a ni u najvecem ludilu nebi mogao kriviti za bilo sta i svi oni koji prizeljkuju njegov odlazak nemaju pojma sta taj covjek znaci nasoj svetinji.

Sto se tice Messija,hvala ti mali kralju za sve dosadasnje majstorije,ove dvije noci polufinala definitivno nisi imao srece i prisebnosti da poentiras,al si rijesio toliko drugih meceva tako da ti nista ne zamjerim.Ti si ponos ovog kluba i covjek u kojeg niko ne smije uprijet prstom.

Barca je klub koji mi je priredio mnogo noci kad nisam spavao od srece,veceras nisam spavao od razocarenja.Izgleda da ste predodredjeni da mi budete nesanica u svakom smislu.

Sledece godine uz Pep-a na klupi krecemo u novu borbu za svjetski i evropski tron..

VISCA BARCA VISCA CATALUNA!!
-PAJA Fan Club!!

10.Skoro
Kontakt:

Post Postao/la 10.Skoro » 25 apr 2012, 07:31

SPY je napisao/la: Ne mora. Ronaldo se dokazao da je igračina.
Kako se dokazao? Je li tako sto je odlucio jedan el cllasico, a Messi se pri tom nije naigrao. Pa obrnutih situacija je bilo puno vise koliko se ja sjecam? Joj kakvi ste vi frankovci. Kad vam ne ide vi se sjecate di stefana, a kad bljesnete odmah zaboravite sta je bilo prethodne tri godine.
Mi nikada odustati necemo...

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 25 apr 2012, 08:01

Najsmjesnije na ovoj temi je to da su neki forumasi bili pola dana na ekskurziji u Barceloni a neki nisu otisli dalje od Splita ali se zato svi osjecaju Kataloncima sa dna kace. :D :D :D :D Cuj onog: Visca Cataluna :?: :?: :?:
Nejverovatno, lobotomija izgleda. :shock:

Sto se tice tekme sinoc , sve je isto bilo kao i u Londonu.Mislio sam da ce Barca iskoristiti svoj teren, sirinu terena i da se Celsi nece moci braniti tako siroko. Ali i poslije silnih kartona, opet penala za Barcu, Celsi ne samo da se odbranio nego im je sa 10 igraca i zabio dva madako na Nou Campu. Za ne posmisilti sta bi bilo da ih je ostalo 11.
I nemojte sada kao prosli put opet govoriti o pehu i kako nije bilo srece, jer fudbal se ne igra na srecu.
Barcelonu je to meljanje lopte i umjetno podizanje posjeda lopte doslo glave. Mislim da im je igra procitana, Xavi-Inesta-Messi pa opet vrati Puyolu i "Jovo nanovo" ne pije puno vode ako se ne odlucis na to da das gol.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 25 apr 2012, 08:33

Ovo ispadanje mi i nije toliko tesko palo kao ono protiv Intera, jer u zadnje 3 godine su osvojili preko 10 trofeja, jbg ne mogu svake sezone biti najbolji...Sljedece sezone neka dovedu beka ili stopera(mozda oboje, ali mislim da je bolje ubaciti Muniesu ili Montoyu u prvi tim) i jednog napadaca tipa Van Persie i to je to...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 25 apr 2012, 09:01

Zašto da ode Guardiola? :?
Iduće sezone 2-3 nova igrača koja im trebaju spustitit sve gotovo na početak i udri nanovo... Barca je jedan od, ako ne i najbolji tim svih vremena koji je kročio i igrao fudbal, toliko su toga lijepog donijeli svim onima koji prate fudbal, pa makar i ne bili navijači iste. Doživjeti da vam u Classicu plješću protivnički navijači je nešto vanredno i graniči sa nemogućim, a opet su asovi koji nosiše dres Blaugrane to doživljavali.
Svakoj serijei dođe kraj, kad-tad. Niti jedan veliki tim nije održavao kontinuitet dobrih igara godinama, jednostavno dođu zasićenost, umor, zamor materijala, psihički pritisak, povrede njih 2-3 koje izbace važne igrače taman toliko da se poremeti kompletan ritam i uigranost ekipe.
Zašto tugovati pretjerano... seriji je došao kraj, idemo dalje.... meni se moj fudbalski svijet srušio kad se desio Farsopoli ali sam opet našao snage da pratim svoju ekipu protiv tam' nekakvih žabokrečina Crotonea, Avellina, Mindjolina i inih jadova... i dočekao da se opet vrati stazama slave...
Nije sramota ispasti u polufinalu jednog ovakvog takmičenja i biti drugi u prvenstvu : sklop povreda nekih bitnih igrača, bolesti, loše forme glavnih točkova zamašnjaka, nesreća sportska i dobije se takav rezultat...

Ide se dalje... život ide dalje ima kup, ima superkup, iduća sezona.. Pep uz još par kvalitetnih igrača na pozicijama koje im trebaju može još mnogo radosti donijeti navijačima Blaugrane...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Kumar
Kontakt:

Post Postao/la Kumar » 25 apr 2012, 09:07

Zbog sinošnje Barcelonine igre,treba razmisliti o uvođenju pasivnog napada. Više mi je ličilo na vaterpolo i rukomet nego na fudbal. Taman pomislim ide šut,kad ono lopta na krilo,taman pomislim centaršut kad ono lopta nazad u sredinu,tako u nedogled. Nedvojbeno Barca ima odličnu omladinsku selekciju,međtim malo su pretjerali sa ovim Telliom i Cuencom. Nisu to kapaciteti za polufinale LP. A Boga mi mogli su uložiti i neki euro u dovođenje centarfora jer pokazalo se da su inferiorni kada ide visoka lopta s krila.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.