Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

GaetanoScirea
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la GaetanoScirea » 24 apr 2012, 17:42

Ispravka, nama je do kraja sezone ostalo još 6 finala, imamo mi da odigramo još finale Kupa protiv Napolija 20. maja u Rimu. :mrgreen:

Kad već spominjemo taj broj utakmica, ukoliko ne izgubimo u tih 6 utakmica postat ćemo prva ekipa u Italiji čijim je igračima pošlo za nogom da u svim zvaničnim utakmicama ne zabilježe nijedan poraz.

Ove sezone samo su nam dvije ekipe uspjele dati gol u oba susreta, to su Bologna i Catania, priliku za to ima i Cagliari u 37. kolu. Od 33 odigrane utakmice čak u njih 18 nismo primili gol.Buffon je od ovih 18 primljenih golova primio 15, a Storari 3.

Protiv prvih 7 ekipa koje su iza nas na tabeli od 42 moguća boda mi smo osvojili 32 boda uz gol razliku 27:10.
Volim te, Željo!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 24 apr 2012, 19:48

Fiorenzo Treossi (menadžer prvog tima Cesene):"Kako bi vam objasnio koliko ljudi u Ceseni vole Juve ispričat' ću vam slijedeće - Prošle sedmice kad smo poveli golom Santane protiv Palerma navijači su se pravo obradovali, međutim kad je spiker na stadionu objavio info da je Bologna povela protiv Milana, uslijedila je erupcija oduševljenja veća od one prethodne zbog našeg gola. Ironija je u tome da nam je Bologna jedan od većih rivala."
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 24 apr 2012, 20:01

harebianconero je napisao/la:Fiorenzo Treossi (menadžer prvog tima Cesene):"Kako bi vam objasnio koliko ljudi u Ceseni vole Juve ispričat' ću vam slijedeće - Prošle sedmice kad smo poveli golom Santane protiv Palerma navijači su se pravo obradovali, međutim kad je spiker na stadionu objavio info da je Bologna povela protiv Milana, uslijedila je erupcija oduševljenja veća od one prethodne zbog našeg gola. Ironija je u tome da nam je Bologna jedan od većih rivala."

:lol: :lol: genijalno

GRANDE JUVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D :D

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 24 apr 2012, 20:28

@Oxygen može odahnuti, Cagliari dobio, bit će nam lakše u 37. kolu. :P :mrgreen:

Za sutrašnji meč nije pozvan nijedan od bivših igrača Juventusa koji sada igraju Ceseni, dakle Mutu, Martinez i Iaquinta.

Danas su naši igrači obavili trening na Dino Manuzziju, kako bi se malo navikli na umjetnu travu.

[youtube][/youtube]
Volim te, Željo!

Godot
Kontakt:

Post Postao/la Godot » 24 apr 2012, 22:59

Bonucci, Pirlo e Vucinic: la Juve ha tre registi
Quando si parla della manovra e del gioco di Conte si è soliti indicare Pirlo come regista dei bianconeri. E fin qui nulla di strano, anzi un dato abbastanza scontato. Questa però è una verità assoluta ma parziale. La Juve ha 3 registi, tatticamente parlando. E’ una delle rivoluzioni tattiche portate da Conte, almeno in Italia, perchè in Spagna ciò era già stato portato da Guardiola e dal suo Barcellona. La Juve fa gioco nel senso letterale del termine in ogni reparto. E in ogni reparto ha un leader in questo. Si parte della difesa in cui Bonucci, come sottolineato qualche giorno fa anche da Barzagli, è incaricato di far partire l’azione. Quando Pirlo o gli altri centrocampisti sono marcati o pressati, è l’ex-Bari che deve alimentare e iniziare la manovra di possesso palla. Questo Bonucci lo faceva già con Del Neri l’anno scorso, e a onor del vero va detto che lo fanno molti difensori, ma si tratta spesso di un’iniziativa personale, senza “ordini di scuderia” per intenderci. Un fatto casuale seppur ricorrente. Oggi invece, dopo oltre 30 partite, si può notare come Conte abbia stabilito che è proprio Bonucci l’uomo “con i piedi buoni” della difesa. Così si spiega anche la scelta del 3-5-2 che aiuta l’inizio dell’azione dalle retrovie e la scelta di Bonucci sempre come centrale dei 3, anche quando non dava tutte le garanzie richieste a livello difensivo. A centrocampo inutile e superfluo parlare di Pirlo. Si cade nella banalità parlando di un calciatore che è nato apposta per fare gioco e per servire nel migliore dei modi i compagni. In attacco invece c’è Mirko Vucinic. Spesso in ombra, spesso poco brillante sotto porta. Quando la squadra avversaria è schierata l’ex-Roma ha il compito, evidente, di tornare a prendere palla a centrocampo e gestirla, finchè non trova l’inserimento di uno dei centrocampisti o un’azione veloce con il partner (variabile) d’attacco. Questo è uno dei motivi per cui il montenegrino non viene mai lasciato in panchina, e anche lui come Bonucci in una parte della stagione aveva avuto un certo appannamento che gli aveva portato anche critiche. Comunque andrà a finire il campionato, visto anche il (non) gioco di Allegri basato sul lancio lungo per Ibra (che spesso inventa qualcosa di decisivo), non ci sono molti dubbi su chi per tattica e qualità di gioco merita questo scudetto. Forse Conte, da questo punto di vista, ha già vinto.

Ma apsolutno tačno, što je jedna od osnovnih snaga Juventusa. Upravo ovo...

Conteov patent. :mrgreen: 8-)
★ ★ ★

Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 24 apr 2012, 23:08

Pa nije baš patent jer barca tako igra, ovo sam ja počeo primijećivati u drugom dijelu sezone, on pokušava dijelom kopirati barcu, naravno, nema on igrače da baš to u potpunosti uradi, ali se vidi, lopta od golmana do stopera, nikada se ne izbija, imamo stopere koji su znali ili u Juventusu naučili, ili su jednostavno tako potkovani, da iznose loptu i da znaju odigrati kvalitetan pas (prije svega Bonnuci i Caceres, mada Barza i Chiello ne zaostaju puno).

Pirlo je mozak koji dalje distribuira, Vučinić solidan jer je jedini sa tim mogućnostima u napadu, upravo tu vidim promjenu, koju će Conte teško izvršiti, to jest, ja vidim Giovinca kao kreativnog genijalca s čim naša igra bi apsolutno dobila dimenziju više.
Gio bi se trebao vratiti, ali poznavajući Contea, teško će Vučinića ikada ostaviti na klupi, iako je po meni Giovinco jedno 2x bolji igrač.

Svejedno, najbitnije je da i pored svih pojačanja, filozofija igre ostane ista.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 24 apr 2012, 23:10

Kad igramo 4-3-3 formaciju, komotno se može reći da je centralni napadač ima ulogu registe, uvijek stoji visoko od protivničkog gola, stvara prostor i pokušava da učestvuje u igri, nije to kao u ostalim ekipama kad taj centralni napadač samo čeka loptu u kaznenom da je pospremi u gol.

Ma može se slobodno reći da je Conte s pojedinim taktičim zamislima unio revoluciju u calcio. :D

Toliko je nekih noviteta od velikog posjeda lopte pa do visokog presinga na protivnika. U Italiji je uvijek bilo povedeš i onda taktički braniš rezultat, dok kod Contea nije tako, napad i samo napad, nema stajanja.

Učinio je to da svih 11 igrača igra u napadu i u odbrani, dovoljno je pogledati naše akcije, u svakoj najmanje 6 igrača ima makar jedan dodir s loptom.

Često sam ove sezone gledao snimke utakmica i zapažao te neke sitnice, u svakom trenuku svaki igrač zna gdje treba da stoji i šta treba da radi.

Sad nešto kontam, možda je previše pretenciozno, ali vala kad gledam ove pojedine ekipe u CL, naš Juve nije ni sekunde inferiorniji. :mrgreen:
Volim te, Željo!

Godot
Kontakt:

Post Postao/la Godot » 24 apr 2012, 23:12

Ma može se slobodno reći da je Conte s pojedinim taktičim zamislima unio revoluciju u calcio.
Tako je.
Sad nešto kontam, možda je previše pretenciozno, ali vala kad gledam ove pojedine ekipe u CL, naš Juve nije ni sekunde inferiorniji.
Igrom, vjerovatno nije. Ipak, za ovako veliko takmičenje, treba određeno iskustvo i kvalitet više.

Uglavnom, to me ne interesuje sad. Biće vremena, sad je preostalih šest utakmica važno odradit kako treba aBd.
★ ★ ★

Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 24 apr 2012, 23:14

Ja sam htio napisati, osvojit ćemo Lp, ali kontam, linčovat će me. :mrgreen:
Ja sam ubijeđen da smo i ove sezone učestvovali, da bi imali barem 1/4 finale.
P.S dobro je što je Cagliari pobijedio, imaju 4-5 strašnih igrača i možda će malo opušteniji biti, o tome kada bude vrijeme.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Godot
Kontakt:

Post Postao/la Godot » 24 apr 2012, 23:19

Ja sam htio napisati, osvojit ćemo Lp, ali kontam, linčovat će me. :mrgreen:
Pa, bilo je tako 1996. Lijepo bi bilo da se historija ponovi.

95' dupla kruna, 96' prvaci Evrope, ali nećemo tako daleko ići. Da je Scudetto i Kup osvojit, to je već nešto.
★ ★ ★

Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 24 apr 2012, 23:21

Sljedeće sezone je mene najviše strah grupne faze, kad bi tu imali sreće na ždrijebu i prošli, u nock out fazi je sve moguće.

Nemamo mi neko iskustvo igranja na visokom nivou, ali ni ovi naši igrači nikad nisu igrali ovakav stil igre pa gledaj gdje smo sad, nikad nisu bili u ovako dobroj poziciji da se u ovo doba sezone bore za dva trofeja, izuzev Pirla i Buffona.

Conte posjeduje sve ono što fali našim igračima i on to sve uspješno prenosi na njih.

Pročitah maloprije, za utakmicu protiv Napolija primljeno oko 300 000 zahtjeva za kupovinu karti. :D

Joj i tu će naši izdominirati. :mrgreen:
Volim te, Željo!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 24 apr 2012, 23:37

Ma LP je ipak drugi nivo i tu se jednostavno ne moze uci sa trenutnim igrackim kadrom i ocekivati nesto. Liga prvaka je totalno drugacija od lige i bez obzira koliko mi trenutno jaki bili u ligi nasu jacinu u evropskom takmicenju cemo tek vidjeti kada budemo igrali u istom. Borussia Dortmund je najbolji primjer...
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 24 apr 2012, 23:45

Vi svi redom pesimistični. :lol:

Ne mogu se složiti s vama, ovih posljednjih par sezone CL uopšte nije konkurenta i jaka kao kad smo mi harali, dosta je nekih anonimusa, ove godine su u 1/4 bili Benfica, APOEL i Marseille, šta su to oni bolji od Juventusa? Mi smo u Serie A izdominirali Milana pa su oni bezveze od Barce ispali. Sljedeće sezone će tu biti Monchengladbach, Spartak Moskva, Montpeiller, itd. Ove sezone Napoli prvi put nastupi u CL i odmah prođe najtežu grupu.

Borussia Dortmund je druga priča, bit ćemo mi u istoj situaciji kao oni, samo postoji jedna, ali jako bitna razlika između nas i njih je u trenerima, Klopp nije imao nikakvo iskustvo koje bi mogao prenjeti na igrači, dok Conte ima.

Kvalitet će doći na ljeto, to ne treba uopšte da nas brine.

Ja se već pripremio. :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: GaetanoScirea, dana/u 24 apr 2012, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.
Volim te, Željo!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 24 apr 2012, 23:46

@Delpa

Jasno je to, ali, složit ćeš se sa mnom, Juventus nema šta i ne može zaviditi ekipama kao što su Hapoel, Benfica, CSKA i sl, koje su igrale i fazu izbacivanja, Benfica je izdominirala Chelsea koji sada igra finale.

Hoću da kažem, kvalitetna pojačanja, igra i mentalitet su tu, faktor sreće koje mi u Lp baš i nemamo i to je dobitna kombinacija.

@scirea
Ja sam po prirodi pesimista, ili možda više realista, čaša nije pola prazna ili pola puna, već da kažem dovoljno puna.
Ali, apsolutni sam optimista za Lp, veća me jeza hvata od ovih sljedećih 6 mečeva nego od bilo čega što će doći.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 24 apr 2012, 23:50

Pa baš zato, kad vidimo ko igra i to uspješno, što onda ne bi mogli i mi? :D

Igračima volje, želje, borbenosti i gladi za pobjedama sigurno neće nedostajati, a to je jako bitno jer velike utakmice se igraju srcem.

Možda sam i ja malo pretenciozan, ali ovi igrači su nam dali povoda ove sezone da tako razmišljam, treba sačekati august i vidjeti kako će naš mercato završiti pa tek onda pričati o nekim našim realnim dometima sljedeće sezone.

Što se tiče ostatka sezone ja sam nekako opušten, tek kad se Milan izjednači s nama na tabeli, tj. ako se bodovno izjednači tek ću se onda početi sikirati. :mrgreen:
Zadnja izmjena: GaetanoScirea, dana/u 24 apr 2012, 23:52, ukupno mijenjano 1 put.
Volim te, Željo!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 24 apr 2012, 23:51

preloša je Lp u posljednje vrijeme...siguran sam i ja da bi daleko dogurali da smo igrali ove sezone...ali igrat ćemo aBd slijedeće i to još jači nego ove...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 25 apr 2012, 01:10

Mogu zamisliti kako ce da grizu juventini na celu sa Chieliniem. :D Dominacija od prve do zadnje minute uz brzi pogodak kao protiv Rome radi razbijanja nervoze i nastavka meca. Iako su drugoligasi, sigurno imaju obavezu pruziti odlicnu partiju protiv najjace ekipe calcia...
The Old Lady is back on TOP...

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 25 apr 2012, 01:24

Ma sutra čitav stadion sve navijači Juventusa. :mrgreen:

Najbolje bi bilo kad bi mi odigrali najbolju partiju ove sezone sutra, a ovi iz Cesene najgoru, neće im biti par bitnih igrača, pored ovih što su igrali za nas, suspendovan im je i onaj Van Bergen iz odbrane.

Sky najavljuje 3-5-2 isto kao protiv Rome, uz izmjenu Quagliarella - Matri.

Svi igrači su u dobroj formi, a tim koji pobjeđuje se ne treba mjenjati.
Volim te, Željo!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 25 apr 2012, 01:30

Lahku noć vam želim! :mrgreen:

[youtube][/youtube]
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 25 apr 2012, 09:14

Uranili naspavali braćo :mrgreen:
Matri igra... smajlikojiplešešotu :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.