BiH - Turska

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Wolverine
Kontakt:

Re: BiH - Turska

Post Postao/la Wolverine » 10 sep 2009, 00:28

velez_mostar je napisao/la:Na poluvremenu sam skoro dobio slom zivaca,iz razloga sto na semaforu nije bilo nekih 3-1,jer smo imali takve prilike da se to moralo rijesiti..ali sta je ,tu je ,na kraju sam jako zadovoljan ,ako uzmemo u obzir koliko su sansi imali Turci ,i kako su dominirali sto se igre tice.
Nas najveci problem je statika ,pogotovo zadnjih 20 tak minuta,pa to je nevjerovatno,isto k'oda nam igraci igraju u nasoj ligi,to se vuce po terenu,jedva trci..Boze sacuvaj..
Sa Dzekom se nesto cudno desava,nevjerovatno kako je momak za kratko vrijeme formu izgubio..ali valjda ce biti bolje..
Uvijek sam kritizirao Supica,ovaj put ga stvarno moram pohvaliti,svaka mu cast...
Sto se tice ostalih igraca,ne bih komentarisao ..ali bih pohvalio Ciru,i njegovu taktiku,njegov sam veliki krticar,ali je muski odigrao...
I,da ,da ne zaboravim,kljucni igraci ove uakmice su RAHIMIC,I SALIHOVIC...
Na kraju ,da dodam ,da mi je postalo ici na zivce sto uvijek moramo cekat zadnje utakmice,uvijek napeto,uvijek kalkulacije..moramo dobiti ovo,ono..mada imamo sve u svojim rukama,ali opet...vjerujem kako cemo Estoniju mlatnuti,ali ce biti dobro nabrijani da nam pomute racune!
POZDRAV SVIM NAVIJACIMA BiH...
Sa Dzekom se ne desava nista cudno. Jednostavno covjek se ufuro, i postao glumac. Igrao je nekako kao ibrahimovic.

iznervirao sam se kada sam vidio da turski igrac trci pored njega na dva metra, a on seta dole, i gleda u pod.

samo bih molio sve navijace na ovom forumu da manje potcjenjuju ekipe sto igraju protiv nas. potcjenili ste turke, a ljudi bolje od nas plasirani na ljstvici. i to dosta bolje plasirani.

princx
Kontakt:

Post Postao/la princx » 10 sep 2009, 00:28

ma kada su nam rano zabili gol kontao sam sada ce voda u usi.ali to je bas bilo suprotno kada su se opet rodili. to je vec pozitivno i to dobro pozitivno
citava ekipa se borila i to posteno
sudjenje kakvih smo imali sudija ovaj je halva
navijanje haos svaka cast
svaka cast BOSNO I HERCEGOVINO
svaka cast BOSANCI I HERCEGOVCI
svaka cast BOSANKE I HERCEGOVKE
pozdrav iz skandinavije zivi bili 100 godina :D

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 10 sep 2009, 00:29

Okey je...Ne moram puštati kosu,a i biće više uzbuđenja sa ovim remijem :) ...Raja je li iko pravio one "baklje" sa kalij nitratom mislim!?Uf kako je to bilo dobro...

Svi su bili dobri!!!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 10 sep 2009, 00:29

Ljudi primarni cilj je ispunjen...nismo izgubili i to je najvaznije. Imali smo izglednije prilike za postizanje gola, nazalost nismo ih iskoristili. Al trebamo biti zadovoljni. Sad ABd uzeti Estocima 3 boda,i onda s Spanjolcima odigrati jednu revijalnu utakmicu,al da bude ono "lijepa"za oci. Kod Spanjolaca ce igrati igraci koji su dobili manje ili nekako priliku do sada,pa cuj..zasto ih vec jednom ne pobijediti. 2 puta smo bili blizu,nek 3 bude sreca. I slazem se s prethodnim postom,trebao je Bajramovic uci u igru umjesto Muratovica,a Pjanic umjesto Ibricica.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 10 sep 2009, 00:30

harishp je napisao/la:Nezahvalno je u ovoj tekmi ocjenjivati igrace.
Teska tekma do boga.
Turska je skoro po prvi put igrala kompletna,mada i nama nije falilo igraca.
Evidentno je da su nam spicevi otupljeni i to ne malo,nego malo vise.
Prije par mjeseci i Vedo i Dzeko bi pola od onoga zabili davni dana.Ali eto opet se nadamo da ce proraditi sad u ove dvije tekme.
Ciri desetka za taktiku i postavljanje igraca.Sad mu ni najveci mzitelj Cire ne moze prigovoriti na tkzv kukavicke taktike ili druge gluposti.
Publika koja samo u Zenici onakva moze biti-isto desetka.
Majnz ako uzmu Supica moci ce kontati i o Evropi :mrgreen
A Salihaga definitivno dokazao da je najbolja haubica u regionu.Sa trideset metara ko flomasterom nacrtano 8-)
ma et meni se samo ucinilo da se pjanic pogubio da bi bajramovic puno bolje zamjenio muratovica...ali da je onaj sejin lob uso istetoviro bih ga na ledjima :D
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 sep 2009, 00:32

I jos moram naglasiti da su navijaci bili perfektni!!!!!! Bez baklje, bez bilo kojeg incidenta, svaka cast!!!!!!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 10 sep 2009, 00:32

nick je napisao/la:
harishp je napisao/la:Nezahvalno je u ovoj tekmi ocjenjivati igrace.
Teska tekma do boga.
Turska je skoro po prvi put igrala kompletna,mada i nama nije falilo igraca.
Evidentno je da su nam spicevi otupljeni i to ne malo,nego malo vise.
Prije par mjeseci i Vedo i Dzeko bi pola od onoga zabili davni dana.Ali eto opet se nadamo da ce proraditi sad u ove dvije tekme.
Ciri desetka za taktiku i postavljanje igraca.Sad mu ni najveci mzitelj Cire ne moze prigovoriti na tkzv kukavicke taktike ili druge gluposti.
Publika koja samo u Zenici onakva moze biti-isto desetka.
Majnz ako uzmu Supica moci ce kontati i o Evropi :mrgreen
A Salihaga definitivno dokazao da je najbolja haubica u regionu.Sa trideset metara ko flomasterom nacrtano 8-)
ma et meni se samo ucinilo da se pjanic pogubio da bi bajramovic puno bolje zamjenio muratovica...ali da je onaj sejin lob uso istetoviro bih ga na ledjima :D
podsjeti me. na koji lob mislis ?

onaj centarsut pod recku nije lob, nego srecni sklop okolnosti.

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 10 sep 2009, 00:35

Evo upravo sam dosao sa utakmice, svaka cast nasim igracima i selektoru.
Svi su bili odlicni ali Supic je bio najbolji, svaka mu cast.
Bilo je zaista lijepo na tribinama
Hvala vam momci sto nas veselite iz utakmice u utakmicu
Zadnja izmjena: amir, dana/u 10 sep 2009, 00:37, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

Gorazde11
Kontakt:

Post Postao/la Gorazde11 » 10 sep 2009, 00:37

VIDEO: Bosna - Turska (HTV)

Hrvatska televizija je dosta paznje posvetila utakmici u Zenici, dosta fer i korektno od njih

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 10 sep 2009, 00:40

wolverine*

da je usla bio bi lob a ne centarsut s toga kazem da je usla...ne bitno sta je pokuso da je lopta prosla demirela i usla u go bio bi lob
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 10 sep 2009, 00:42

Ostaju nam još dvije prilike koje moramo realizovati, bar jednu od njih kako bi bili sigurni za odlazak u baraž", kazao je selektor reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević u intervjuu nakon utakmice.

Na upit da strategija i taktika u ovom susretu nisu imali nikakvu ulogu, tj. da je takav bio stav i samog Blaževića prije utakmice, selektor fudbalske reprezentacije BiH je odgovorio:

"Vrlo loše smo komponovali završnisu utakmice. Mi smo ih mogli unakaziti danas, da je bio jedan pas ranije za Džeku ili Ibiševića, ali nadasve za Džeku koji ima snagu proboja, da su mu gurnuli loptu samo kako treba, on bi dva puta otišao sam pred gol. Iako ne mogu da prežalim priliku Zvjezdana Misimovića, mogli smo ostvariti komfornu pobjedu. Ovako ipak smo ostali četiri boda ispred našeg najvećeg suparnika i mislim da bi bilo zaista nerazumno da to prokockamo".

Ni u jednoj utakmici kvalifikacija nismo imali toliko prilika, Džeko, Misimović, ali i Muslimović. Mogli smo primiti dosta golova, ali smo mogli dati bar duplo više, pitanje je koje je bilo upućeno selektoru Blaževiću.

"Apsolutno se slažem, oni su imali dosta prilika, ali smo mi imali jednog apsolutno raspoloženog golmana Supića koji možemo reći da nas je spasio, ali isto tako, gledajući statistiku, mi smo imali četiri stopostotne prilike više od njih, ali ih nismo konkretizovali. Tako da, ako gledamo snagu jedne ekipe, Turci su apsolutno jedna snažna ekipa, ali je činjenica da smo imali više prilika, pa i mi nismo ništa lošiji od njih".

Turci su aposlutno pokazali da su velika fudbalska nacija, ali se stiče utisak da su igrači BiH lošim postavljanjem u zadnjoj liniji, dozvoljavali im da se prave važni i glume Brazilce.

"Oni jesu svojevrsni Brazilci, imaju četiri igrača koji su zaista klasa za sebe, i sreća je da smo ih čekali tako masivno i nismo im dali prostor da odu u neku solo akciju i to nas je u biti spasilo što je i bila moja strategija od prve minute da se masovno pregrupišemo i da im ne dozvolimo da odu u prostor", kazao je selektor Blažević te dodao:

"Da su oni imali ove prilike koje smo imali mi, unakazili bi nas. Kunem vam se da sam rijetko kada teže utakmicu podnio od ove, pa tako i publika, jer je ovo bila utakmica "boli glava"". (24sata.info)
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 10 sep 2009, 00:48

Kada uzmem u obzir činjenicu da bi nam poraz od Turske potopio sve lađe.......ovo je odličan rezultat! Golova je moglo biti još najmanje 4! Istina je da smo bili nešto bliže pobjedi i ostaje taj žal no dobro, moglo je završiti i gore po nas. X ko kuća što bi rekli ;)

Supić je za bar mene igrač utakmice! Nevjerovatno kako čovjek brani u ovako jakim utakmicama i to za državni grb a nema kluba! Dvije protiv Belgije i sad ova... ma fenomenalan je! Sigurno je bilo skauta večeras i siguran sam da će već u narednih par dana naći klub! Ako Bog da nadamo se svi, kralju zaslužio si!!!

Salihović remek djelo. Ja ni nekoliko minuta poslije gola nisam mogao da vjerujem da je ono zavukao na onakav način! Gol kola u kvalifikacijama najvjerovatnije!

Džeko u oblacima i stvarno ne znam šta mu se dešava. Izgleda da on "kasno pali" tj. treba mu nekoliko utakmica da uđe u formu tako da se nadam da će do Estonije biti onaj pravi dijamant! :)

Ibišević se trudi ali........ista stvar kao i sa Džekom. Očekujem obadvojicu da budu oni stari za mjesec dana!

Odbrana je bila na visini zadatka, momci su se trudili što jest jest.

Žal ostaje za odličnom prilikom odličnog Misketa te onaj "zicer" Muslimovića. Pa brate Zlatane gdje direktno u golmana :mrgreen:

Ništa, sada se okrenuti svim silama protiv Estonije i bilo kakva pobjeda nam treba. To je to. Pred nama je još jedna historijska utakmica i to sad u gostima. Očekujem doooosta naših navijača na tribinama i konačno slavlje. No momci ne zavaravajte se! Ne treba Estoniju podcijeniti ni u snovima! Ovo nije ona ista Estonija sa početka kvalifikacija koja je primila 7 komada! Jaki su kod kuće a mi ćemo igrati bez Supića i Pjanića! Istina sva sreća da imamo dobre igrače na ovim pozicijama koji će ih zamijeniti ;)

Ovaj mjesec dana do tekme će biti najduži to je sigurno! Samo ne treba podcijeniti Estonce nego ući hladne glave i nabrijan do maksimuma! Rezultat ne bi trebao biti upitan ;)

Pozdrav svima ;)

p.s. i da dodam da mi je sudija izvukao živce totalno! Naginjalo je se za turke pa to je kriminalno!

emir_

Post Postao/la emir_ » 10 sep 2009, 00:49

Bilo je prelijepo biti na tribinama veceras... igrali smo kao nek svjetska sila prvo poluvrijeme, kasnije normala, ne treba nam previse a turcima za lijeka, uostalom opet smo imali opasnije sanse!!! Po meni, odlicna partija,Miske je mogao vise, Ibricic takodjer!!!!
4-IN-A-ROW

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 10 sep 2009, 00:50

NEMANJA SUPIC
8-)
100% sportski i krajnje opušten potpis

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 10 sep 2009, 00:51

Bosanci su Balkanski Holandjani!!!

Sa malim korekcijama i jos dva polukvalitetna defanzivna igraca Bosna ce i sa Brazilom igrati viktoriju.

Bravo i sve cestitke: Igracima, trenerima i svim simpatizerima BiH. Bilo je lepo vece, bravo jos jednom!!!

adom
Kontakt:

Post Postao/la adom » 10 sep 2009, 00:52

Alucard je napisao/la: p.s. i da dodam da mi je sudija izvukao živce totalno! Naginjalo je se za turke pa to je kriminalno!
A oni kazu da je sudija naginjao nama hahaha :mrgreen:

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 10 sep 2009, 00:53

Nazalost, Supic i Pjanic nece igrati protiv Estonije jel su obojica dobili zuti karton na danasnjoj utakmici. :x

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 sep 2009, 00:56

Tarik14 je napisao/la:Nazalost, Supic i Pjanic nece igrati protiv Estonije jel su obojica dobili zuti karton na danasnjoj utakmici. :x
Zele da se ociste kartona!!!! Trebaju oni nama protiv Spanije.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 10 sep 2009, 00:58

Tarik14 je napisao/la:Nazalost, Supic i Pjanic nece igrati protiv Estonije jel su obojica dobili zuti karton na danasnjoj utakmici. :x
Pa ako smo im mogli utrpati 7 komada u zenici,pa da igraju igraci iz BH ligi mogu im zabiti 2 komada u estoniji. Necu nikako da cujem estonija,ovo,estonija ona. Estonija je losija ,puno losija i tu nema prica. Ovo mora biti gotova stvar. Pa estoncima me muda tresu kad se spomenu Bosanci,i mi trebamo da se brinemo za 3 boda.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 10 sep 2009, 01:01

omerbavarac je napisao/la:
Zele da se ociste kartona!!!! Trebaju oni nama protiv Spanije.
Da doduse ima i to veze!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.