Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
Nije toliki problem koji dres igrači nose, koliko je bitno s kakvim stavom, dostojanstvo, čašću i srčanošću uživaju partije u njemu, te kako doprinose timu. Onakvo promašivanje protiv WBA je bruka, al' to je postalo sumorna svakodnevnica u L'poolu. Jednostavno, pojedinci se tako inferiorno ophode na utakmici, tačno da čovjek pomisli da su sve osim fudbalera. Na stranu trofej(i) u kupu, al' u ligi se debelo ispašta zarad toga.
A, dres k'o dres, yebaji ga, meni niti jedan nije nešto posebno; ni dobro, ni loše. Zlatna sredina, ako mene pitate. Treba napraviti par korekcija na svakom dresu i to je sve što je potrebno za dobar izgled jerseya.
A, dres k'o dres, yebaji ga, meni niti jedan nije nešto posebno; ni dobro, ni loše. Zlatna sredina, ako mene pitate. Treba napraviti par korekcija na svakom dresu i to je sve što je potrebno za dobar izgled jerseya.
Isto, ybt. Ja čak idem tako daleko da mislim da je ovaj trenutni domaći dres jedan od glavnih krivaca za lošu realizaciju i igru.Arnelinho je napisao/la: Ako hoćete posve iskreno, ja Liverpoolove igrače kad gledam u ovim dresovima, izgledaju mi kao roboti. Nikako da dobijem utisak kako su opušteni, zato što je i dres dosta takav- ukočen.![]()
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Unsung and lost, invisible to history
Andrew Beasley @BassTunedToRed
Andy Carroll created 8 chances against WBA, 22% of his season's total (via @AnfieldIndex). Top creators in the PL average around 3 per game.
Definitivno se popravlja, htjeli to neki priznati ili ne.
Andy Carroll created 8 chances against WBA, 22% of his season's total (via @AnfieldIndex). Top creators in the PL average around 3 per game.
Definitivno se popravlja, htjeli to neki priznati ili ne.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
A dresovi mi se sviđaju moram priznat'.Dalglish nakon domaćeg poraza: Bili smo izvrsni!
Za još jedan vrlo razočaravajući rezultat u Premiershipu, poraz na Anfieldu od West Bromwich Albiona 1-0, menadžer Liverpoola Kenny Dalglish po tko zna koji put ove sezone je okrivio ''lošu sreću''...
Navijači Liverpoola nadali su se uoči sezone da će ih legendarni Dalglish barem odvesti u Ligu prvaka. No, nakon niza mizernih rezultata, ''redsi'' su iz te utrke ispali jako davno. Zahvaljujući osvajanju Carling Cupa igrat će sljedeće sezone u Europa ligi.
U nedjelju je Liverpool protiv West Bromwicha upisao 12. poraz sezone. Toliko ima i pobjeda, uz 10 remija. Na Anfieldu, koji je sve samo ne ''neosvojiva tvrđava'' za gostujuće sastave, Liverpool je ove sezone u prvenstvu dobio samo 5 od 17 utakmica, uz devet remija i tri poraza. U zadnje četiri domaće utakmice, Liverpool je osvojio jedan jedini bod! Suparnici su bili Arsenal, Wigan, Aston Villa i West Bromwich.
Ako pitate Dalglisha, sve je u najboljem redu. Liverpool jedino nema sreće...
- Ovo nije bio ''jedan od onih dana''. Takvih smo mi dana imali barem sedam ili osam puta. Nakon što smo osvojili Carling Cup, igrali smo protiv Arsenala. Bili smo briljantni, ali smo izgubili. Prošlog tjedna smo pobijedili Everton i izborili finale FA Cupa. Protiv West Bromwicha smo opet bili izvrsni, pa smo svejedno izgubili – kaže škotski menadžer.
- Možete slobodno izvući neki od mojih starih intervjua i sve ponoviti, jer vam nemam nešto posebno novoga za reći. Mogu samo pohvaliti moje igrače što su žestoko navaljivali na gol suparnika i stvarali šansu za šansom. Okvir gola nam još jednom nije bio najbolji prijatelj. Imali smo puno šansi, puno pokušaja prema golu, ali jednostavno nismo mogli zabiti. Ne postoji puno toga što bismo mogli još dodati u analizama nakon naših utakmica kod kuće. Kada bi nešto postojalo, rekli bismo to našim igračima, ali samo njima.
- Nema potrebe da nešto posebno mijenjamo u našoj igri. Jedino bismo željeli okrenuti sreću malo u našu korist. Znam da vam zvuči kao da se ponavljam, ali ne tražim ispriku, ne bježim od ničega. Naprosto u našoj igri ne mogu identificirati nešto naročito loše. Sve što nam treba je malo više sreće – ponovio je još jednom Dalglish.

FK Pjetlovi
- reds_forever
- Kontakt:
Ljubicasti dres je fuj, ne znam kako im je sinulo u glavu da takvu boju uvale,jos ove sare po rukavima i ova prljava zuta...ma fuj..
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
"satro" sam, se dok sam ovo procitao al ima tu nesto. Ovaj boldirani dio mi se najvise svidja.Arnelinho je napisao/la:Mene jedino "brine" to što će sledeće sezone otići previše igrača (a istina ni držati ih nemate radi čega).
Kako vi najavljujete idu Kuyt, Aurelio i Maxi. A treba imati u obziru da je i broj ljeta Bellamya, Gerrarda i Carraghera nekakav vid odlaska. Na sve zajedno mislim kad kažem "odlazak".
Bojim se da bi mogli ostati prekratki sa finansijama da bi mogli njih nadomjestiti i dovesti igrače, na potrebna mjesta.
Hoću da ka'em, ajde da je sve cakupm pakum, igradjeno, pa se nema potrebe ni brinuti za ove gore pobrojane. Otiće jbt ih, dovešćemo nove i eto ga. Al' ona kad skontaš da Liverpoolu fali krilo (a ja kažem dva kupljena i jedno iz akademije) ,kad skontaš da fali i jedan napadač (ako ne prvotimac, onda rezerva) , ofanzivni veznjak (ili se upustiti u sezonu sa Hendersonom, što mi se ne čini pametno), rezerva ne desnom beku, onda mi ovo izgleda puno.
Nadam se da će se nešto skrpiti. Ja sam već rek'o kako bih, prodao bih Glena, promovir'o Flanu i za te pare kupio novog napadača, a od para što "dobijem" kupov'o na ostalim pozicijama. Kažete Sterling dobar (ja gled'o samo youtube klipove, gdje se čini kao odličan igrač, moram priznati) ,onda njega u rezervu -ono jedno krilo ,što ja rekoh iz akademije.
Golmani: Reina, Doni, Jones
Štoperi: Agger, Skrtel, Kelly (ovaj momak je dušu dao za štopera) i Coates (i Carragher)
Bekovi: Johnson* ,Flanagan, Enrique, _________
Veznjaci: Lucas, Spearng, Shelvey, Henderson, Adam (i Gerrard)
Krila: Downing, _______,_________,________ (i Bellamy)
Napadači: Caroll, Suarez, _______
Ovo ne pišem, jer mi je ćejf, nego pretpostavljam da svak' lakše shvati kad mu se nacrta.
Ovi u zagradama su istrošeni igrači i igrači, koji ni pod razno više ne mogu odigrati 50 utakmica na sezonu.
I bez ikakvog laganja samom sebi, ovo je činjenica, fali vam par krila. Zamjena za Enriqea, što otprilike i najmanje boli i pokoji napadač.
Meni je ovo izuzetno premali kadar, jer treba imati dovoljno dobar sastav i za Premiership i za kupove. Jbg., ako ćemo kretene slati da igraju kup tekme, već unaprijed onda znamo da ga nećemo ni osvojiti. Ovi vaši su pokazali da mogu osvojiti kup , da mogu igrati dovoljno dobro u kupu. Treba sad samo malo i kadar proširiti, da bi mogli igrati dovoljno dobro i u ligi (ipak naredne sezone se cilja više, zar ne?).
Što se tiče Daglisha, da ne zaboravim, bez obzira kako Liverpool završio sezonu i bez obzira, da je Ćiro, a ne Kenny Daglish, ja sam za to da on OSTANE. Ponekad je i dobro mijenjati, praviti rezove, al' mnogo češće je bolje držati se zajedno. Kenny nije neko iz administracije, pa da nema kontakta ili je taj kontakt minimalan, sa igračima.
On je doveo 10-tak igrača, on ih zna, druži se sa njima (na kakav god način, bilo kao šef ili prijatelj, svejedno), zna zašto su dovedeni, šta im fali i sve one podrobnosti, koje o njima ne zna baš puno trenera. Pored toga upoznao je i starosjedioce.
Sledeći trener bi samo ponovio "vježbu". Doveo bi 10-tak igrača, potrošio milione i potratio vrijeme da ih i on upozna. Živjeli bi u iluziji, ako bi očekivali da Ferguson dodje na klupu Liverpoola, zato ne vidim trenera ,koji bi bio kadar u trenutku promijeniti sve.
Ne treba zaboraviti ni karakter igrača, mnogi od njih vole "porodičnu atmosferu", kakva je većinom bila u Liverpoolu (relacija navijači-igrači), jer su izdanci Liverpoolove akademije, neki vole rad, neki ovo, neki ono. Daglish je ,vjeruje, dovodio igrače, kakvi njemu i Liverpoolu odgovaraju i ovo opet mi daje za pravo pretpostavljati kako bi u slučaju otkaza Daglishu Liverpool imao sužen prostor u biranju novog trenera.
I eto, za kraj, ponoviću se po stoti put, ja ne mislim da je sve tako crno, mada nije ni bijelo. L'poolu ne cvjetaju ruže, daleko od toga, al' ne vidim razloga, zašto se Liverpool za 3-4 godine ne bi popeo na vrh Premiershipa, a sledeće godine igrao bitnu ulogu u Premiershipu. Bitnu-biti u najužem krugu za osvajanje EPL-a.
Nećete ga osvojiti, da ne bude zabune. Mnogo toga fali, al' do četvrtog mjesta, UPRKOS ovom sada osmom, vam fali jako malo. U stanju ste pobjediti velike, fali vam samo da vratite "Enfild", da ga opet, kao nekad, rijetki budu mogli osvojiti. Svjestan sam da se bodovi "trebaju" prosipati, pa kad je tako, onda radije kako za Arsenal, tako i za Liverpool to velim, neka bude na strani.
United ima 25 pobjeda ove sezone, a vodi u Premiershipu. Liga ima 19 domaćih utakmica. Sa 15 pobjeda kod kuće bi svaka ekipa imala nešto manje bodova od Newcastlea, a sumnjam da iole bolja ekipa, ne bi mogla osvojiti koji bod na strani. Stim da je ove sezone bilo dozvoljeno +5 poraza. Sledeće sezone će biti isto. Ko god završi 4. ,će imati +5 poraza.
Sto se mene tice, ja bih najvise volio u napadu dovesti Lorentea, hoiletta na krilo (hendo bi bio zamjena za gerrarda kao ofanzivni vezni) ostalo manje-vise nije problem
lorente
suarez
gerrard
downing holiett
lucas
jose glen
agger skrtel
reina
malo je hafifno al potrudio sam se
klupa:
golmani: jones,______
stoperi: carra,kelly,coates
bekovi:flano,robinson,______,______
vezni:spearing,adam,hendo,suso,shelvey
krila:sterling,_______,________,(kuyti maxi ako ne odu)
napad:andy,bellamy________
(CRVENI DIO JE HITNO POTREBAN)
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
RA. je napisao/la:Šta je ovo![]()
![]()
Warrior Sports

1974---1975---1976---2001---2013---2020
dresovi nisu losi (ovo cudo od treceg ne bi da komentarisem), samo mi nije jasno znaju li ovi iz warriorsa isa o historiji liverpool. pa kako ce stavit grb BEZ plamenova
sramota 

“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
Dresovi mi se ne dopadaju, izuzev ovog crnog.
Mrzim dresove sa kragnom, a za ove ljubičaste nemam komentara.
Bertrand je spomenuo kako vjerovatno Dalglish daje priliku Kuytu i Maxiu (igrači koji vjerovatno odlaze na kraju ljeta) iz razloga da im cijena bude veća, s obzirom kako igraju, cijena im može biti samo manja.
Ne vidim svrhu ovoga. 

Bertrand je spomenuo kako vjerovatno Dalglish daje priliku Kuytu i Maxiu (igrači koji vjerovatno odlaze na kraju ljeta) iz razloga da im cijena bude veća, s obzirom kako igraju, cijena im može biti samo manja.

you'll never walk alone!
NIHAD ĐEDOVIĆ!
NIHAD ĐEDOVIĆ!
1) Reina
2) Hennesey ( vrlo mlad i perspektivan golman, jeftin zbog ispadanja Wolvesa )
3) Jones
4) Glen
5) Kelly
6) Skrtel
7) Agger
8) Coates
9) Carra ( pustiti ga da odigra 500 utakmica u ligi i 700 u karijeri za Liverpool )
10) Enriqe
11) Sakho ( izgubio je mjesto u prvom timu PSG-a )
12) Lucas
13) Spearing
14) Adam
15) Gerard
16) Hendo
17) Erricsen ( karika koja fali u sredini )
18) Hoillet ( džaba )
19) Moses ( zadnja godina ugovora )
20) Downing
21) Carrol
22) Suarez
23) Falcao ( sve transfer pare dati na njega ).
24) Bellamy
Prodati: Donija, Aurelija, Kuyta, Maxija, Aquilanija , Cola i Pacheca.
Posuditi: Jacka, Flanagana, Susa, Raheema, Wilsona, Coadyija i Shelveya.
3) Jones
4) Glen
5) Kelly
6) Skrtel
7) Agger
8) Coates
9) Carra ( pustiti ga da odigra 500 utakmica u ligi i 700 u karijeri za Liverpool )
10) Enriqe
12) Lucas
13) Spearing
14) Adam
15) Gerard
16) Hendo
18) Hoillet ( džaba )
20) Downing
21) Carrol
22) Suarez
24) Bellamy
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Ja sam cuo da ce nam ovakvi dresovi biti, a ne oni od LA Laikersa,

Nad nama nebo ima da gori!
ovaj zeleni bi odma kupioRolex312 je napisao/la:
Ja sam cuo da ce nam ovakvi dresovi biti, a ne oni od LA Laikersa,Iskreno mi se svidja ovaj novi grb bez plamena i ostalih dodataka, samo Liverbird. A zeleni otkida. !

You are someone else I am still right here
- peppo_owen
- Kontakt:
Daj Boze da ovakvi dresovi budu,za klasu su ljepsi od onog ljubicastogRolex312 je napisao/la:
Ja sam cuo da ce nam ovakvi dresovi biti, a ne oni od LA Laikersa,Iskreno mi se svidja ovaj novi grb bez plamena i ostalih dodataka, samo Liverbird. A zeleni otkida. !

ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"
ma treba im rozi i ljubicasti dres dati da igraju u njemu i onako ih pola igraju kao **** nekipeppo_owen je napisao/la:Daj Boze da ovakvi dresovi budu,za klasu su ljepsi od onog ljubicastogRolex312 je napisao/la:

You are someone else I am still right here
Ovo su vjerovatno tvoje želje i svaki transfer je moguc osim Falcaa,cak ga je "mali" atletico madrid platio 40M i nakon ovakve sezone,sumnjam da ce ga pustiti ispod barem 50M..Henderson je napisao/la:1) Reina
3) Jones
4) Glen
5) Kelly
6) Skrtel
7) Agger
8) Coates
10) Enriqe
12) Lucas
13) Spearing
14) Adam
15) Gerard
16) Hendo
18) Hoillet ( džaba )
20) Downing
21) Carrol
22) Suarez
24) Bellamy
Moses je odlican mlad igrac,ono sto sam ga gledao u zadnjih par kola,cinio se nezaustavljiv,malo zna pretjerati,ali mlad je naucice.
Eriksen - jedan od vecih talenata u evropi,ali ipak sam misljenja da ce on u United aBd..

Hoilett - ja ga vec vidim u dresu liverpoola,nekako sumnjam da ce doci u neki od top 4 trenutna tima,tako da ostaju klubovi kao sto je liverpool,newcastle i tako,ali mislim da je najblizi liverpoolu.
Sakho - dobar defanzivac,cudi me sto je izgubio mjesto u PSgu,ali liverpoolu bi mogao pomoci.
Hennesey- iskreno nisam neki fan njegov,zna imati dosta kikseva,po meni ima dosta boljih golmana trenutno u Evropi a koji ne bi trebali biti skupi..
Ima jos solidnih igraca koji bi vam mogli pomoci,mozda bi bilo dobro da nekog veznog nadjete,eriksen je vise CAM nego CM,Hoilett krilo,Moses isto,Sakho defanzivac..
Pa naravno da su moje želje, nisu gotovi transferi.Ovo su vjerovatno tvoje želje i svaki transfer je moguc osim Falcaa,cak ga je "mali" atletico madrid platio 40M i nakon ovakve sezone,sumnjam da ce ga pustiti ispod barem 50M..
Moses je odlican mlad igrac,ono sto sam ga gledao u zadnjih par kola,cinio se nezaustavljiv,malo zna pretjerati,ali mlad je naucice.
Eriksen - jedan od vecih talenata u evropi,ali ipak sam misljenja da ce on u United aBd..
Hoilett - ja ga vec vidim u dresu liverpoola,nekako sumnjam da ce doci u neki od top 4 trenutna tima,tako da ostaju klubovi kao sto je liverpool,newcastle i tako,ali mislim da je najblizi liverpoolu.
Sakho - dobar defanzivac,cudi me sto je izgubio mjesto u PSgu,ali liverpoolu bi mogao pomoci.
Hennesey- iskreno nisam neki fan njegov,zna imati dosta kikseva,po meni ima dosta boljih golmana trenutno u Evropi a koji ne bi trebali biti skupi..
Ima jos solidnih igraca koji bi vam mogli pomoci,mozda bi bilo dobro da nekog veznog nadjete,eriksen je vise CAM nego CM,Hoilett krilo,Moses isto,Sakho defanzivac..

Što se tiče Sakhoa, Liverpoolu je potreban još jedan lijevi bek a moguće i još jedan štoper, jer Agger i nije sposoban odigrati 38 ligaških utakmica. On je vrlo mlad i talentovan, veoma je visok i za njegovu konstituciju brz. Vrlo rado bih ga volio vidjeti u Liverpoolu.
Sve ostalo je potreba kluba i moje želje. Liverpool osim Downinga nema krila, a on je u slaboj formi. Loš početak sezone ga je presjekao a kasnije se utopio u sivilo ekipe. Fudbal nije moguće zaboraviti igrati, ali poslije tri stative i njemu je samopouzdanje opalo.
Moses i Hoillet su ta dva prijeko potrebna krila, a s obzirom da King voli ponekad igrati formaciju i 4-3-3, mislim da bi se savršeno uklopili u tu formaciju gdje bi naprijed igrali Moses-Suarez-Hoillet.
E sad za formaciju 4-4-2 mislim da bi pefektno djelovali Suarez-Carrol, sa Gerardom ili Adamom u kombinaciji sa Lucasom. Ako ni došao Moses i Hoillet, koji mogu igrati napadača, onda bi se prodajom Carrola mogle obezbjediti pare za Falcao. Jer nijedno od nabrojanih krila nisu igrači za centaršuta niti su poznati po tome, nego su poznati po sjajnom tehnici, 1 na 1 igri i sjajnim kontrama, a tu je Carrol višak. Čak i kad bi se doveo Falcao, onda ni Ericcsen nije potreban, jer bi Suarez mogao igrati iza napadača dok bi Gerard i lucas lijetali iza njega po terenu.
-----Lucas-Gerrard-----
-Hoillet-Suarez-Moses-
----------Falcao---------
ili
-Henderson-Lucas-Gerard-
--Hoillet--Suarez--Moses--
No, kako koji dan prolazi i po posljednjim Kingovim intevjuima, mislim da je on već dobio otkaz koji će se objelodaniti na kraju sezone. Mislim da će on biti promoviran na mjesto Comollija dok će nam doći neki novi trener čije ime ne znam. Milion puta sam ponovio, ne bih volio da to bude Benitez, svi ostali bujrum. Mada, kako bi sve riješili, najbolje bi bilo Carru skloniti sa terena i njega pustiti da vodi ekipu ili dati Geardu tu šansu. Obojica znaju šta ovoj ekipi fali bolje nego iko na svijetu a i obojica su na terenu vidjeli šta valja od igrača u Engleskoj, a valjda prate LP na BHTV-u i EL na OBN-u.

Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
sigurno onaj ljubacasti je golmanski drespeppo_owen je napisao/la: Daj Boze da ovakvi dresovi budu,za klasu su ljepsi od onog ljubicastog

[youtube][/youtube]
Jackson Martinez, vjerovatno novi igrač Liverpoola, od narednog ljeta.
Jackson Martinez, vjerovatno novi igrač Liverpoola, od narednog ljeta.

you'll never walk alone!
NIHAD ĐEDOVIĆ!
NIHAD ĐEDOVIĆ!
- peppo_owen
- Kontakt:
ziv ti meni bio, kakav crni golmanski dresQUARESMA 18<<< je napisao/la:sigurno onaj ljubacasti je golmanski drespeppo_owen je napisao/la: Daj Boze da ovakvi dresovi budu,za klasu su ljepsi od onog ljubicastog

ko igra za raju i zanemaruje tatiku,zavrsice karijeru u nizerazrednom "Vratniku"
iz Lyona pokupimo Llorisa i Bastosa njima jos dodamo Ramireza i Higuaina ili Cardoza te slobodnog Hoiletta i mozemo se nadati necemu 

LIVERPOOL YNWA
"Ako nisi u stanju da nas podržavaš kada gubimo, ne treba da nas podržavaš ni kada pobeđujemo" BIL ŠENKLI
"Kad mi je dosadno, ja otvorim novine i bacim pogled na dno tabele, da vidim gde se nalazi Everton" BOB PEJSLI
"Ako nisi u stanju da nas podržavaš kada gubimo, ne treba da nas podržavaš ni kada pobeđujemo" BIL ŠENKLI
"Kad mi je dosadno, ja otvorim novine i bacim pogled na dno tabele, da vidim gde se nalazi Everton" BOB PEJSLI
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.