Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

GaetanoScirea
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la GaetanoScirea » 24 apr 2012, 12:15

Morao si ti editovat post, baš sam htio ovo da napišem. :P :lol:

Evo svih pozvanih:

Golmani: 1 Buffon, 13 Manninger, 30 Storari
Odbrana: 3 Chiellini, 4 Caceres, 11 De Ceglie, 15 Barzagli, 19 Bonucci, 26 Lichtsteiner
Sredina: 7 Pepe, 8 Marchisio, 17 Elia, 20 Padoin, 21 Pirlo, 22 Vidal, 24 Giaccherini, 28 Estigarribia, 34 Marrone.
Napad: 10 Del Piero, 14 Vucinic, 23 Borriello, 32 Matri

U Engleskoj pišu kako smo spremili ponudu tešku 30 miliona za Van Persiea, o tome će se valjda odlučivati u maju.

Uglavnom, sutra nas po meni očekuje lagana utakmica, istina, igrači Cesene će biti nabrijani i pokušati da naprave neki podvig, ali sumnjam da će Conte dopusitit bilo kakvo opuštanje.

Jednostavno bolji smo od Cesene i moramo pobjediti, nema tu neke filozofije. :mrgreen:

Milan je trenutno od nas postigao samo 6 golova više, a znamo da su u jednom trenutku bili dali i 15 golova više, ova dva meča iskoristiti i nabiti protivnika maksimalno. :mrgreen:

Imamo bolju gol razliku jer smo primili 9 golova manje.
Volim te, Željo!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MirzaGunner
Kontakt:

Post Postao/la MirzaGunner » 24 apr 2012, 12:27

GaetanoScirea je napisao/la:Morao si ti editovat post, baš sam htio ovo da napišem. :P :lol:

Evo svih pozvanih:

Golmani: 1 Buffon, 13 Manninger, 30 Storari
Odbrana: 3 Chiellini, 4 Caceres, 11 De Ceglie, 15 Barzagli, 19 Bonucci, 26 Lichtsteiner
Sredina: 7 Pepe, 8 Marchisio, 17 Elia, 20 Padoin, 21 Pirlo, 22 Vidal, 24 Giaccherini, 28 Estigarribia, 34 Marrone.
Napad: 10 Del Piero, 14 Vucinic, 23 Borriello, 32 Matri

U Engleskoj pišu kako smo spremili ponudu tešku 30 miliona za Van Persiea, o tome će se valjda odlučivati u maju.

Uglavnom, sutra nas po meni očekuje lagana utakmica, istina, igrači Cesene će biti nabrijani i pokušati da naprave neki podvig, ali sumnjam da će Conte dopusitit bilo kakvo opuštanje.

Jednostavno bolji smo od Cesene i moramo pobjediti, nema tu neke filozofije. :mrgreen:

Milan je trenutno od nas postigao samo 6 golova više, a znamo da su u jednom trenutku bili dali i 15 golova više, ova dva meča iskoristiti i nabiti protivnika maksimalno. :mrgreen:

Imamo bolju gol razliku jer smo primili 9 golova manje.
O RvP mozete samo da sanjarite, pustite ba vi ss.ba samo nove gluposti valjaju! ;)
F.K.Rajvosa! Arsenal FC!! Rafael Nadal!!

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 24 apr 2012, 12:30

A i ovi naši su to objavili? :D

Šta ja znam, ja uopšte ne čitam domaće portale kad je u pitanju Juventus, ovu priču o Van Persiu je objavio Daily Mirror.

Niko ne kaže da će Robin doći sigurno u Juve, ali gdje ima vatre ima i dima, znam da vam je prpa. :mrgreen:
Volim te, Željo!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 apr 2012, 12:48

ma Robin je strasan, ali ja sam opet vise za nekog razbijaca tipa Dzeke ili mozda Kavanija. Mislim da je nama sa nasim stilom igre potrebniji neko ko ce nam obezbijediti vise snage prema naprijed, da malo razgrne te bunkere. Borijelo zbog tog i igra, sad sto on nema veze sa ostalim elementima fudbala to je drugo :D
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 apr 2012, 12:59

Nisam nekako imao vremena da pohvalim nevjerovatni Juventus ove sezone. Svaka čast na igri i rezultatima. Definitivno osvajate titulu. Zaslužili ste!

Prilično sam upoznat' sa stanjem u Juventusu jer imam jednog prijatelja koji navija za Juve, pa tako kad se vidimo na kafi on meni priča o Juveu a ja njemu o BvB-u :D . Ove dvije ekipe imaju neke zajedničke stvari, a to je da dominiraju svojim ligama, da igraju prelijep napadački fudbal i da su se vratili iz "mrtvih".

Veliko ste osvježenje za Seriu A. Naravno to se odnosi na napadački stil igre, a takođe tu je i prelijepi stadion koji definitivno ima neke zasluge za ovakve igre, a ipak navjeće zasluge ima Conte. Bio je odličan igrač a takav je i trener. ;) Kao igrača ga pamtim još od 97.g. i finala protiv nas. :mrgreen:

Vidimo se u LP sljedeće sezone. 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

MirzaGunner
Kontakt:

Post Postao/la MirzaGunner » 24 apr 2012, 13:05

GaetanoScirea je napisao/la:A i ovi naši su to objavili? :D

Šta ja znam, ja uopšte ne čitam domaće portale kad je u pitanju Juventus, ovu priču o Van Persiu je objavio Daily Mirror.

Niko ne kaže da će Robin doći sigurno u Juve, ali gdje ima vatre ima i dima, znam da vam je prpa. :mrgreen:
Upravo to znam ja da oni na ss.ba samo gluposti valjaju, a prpa nam jeste gdje ces da nam ode glavni igrac ja to nebi mogao podnijeti! ;)

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 24 apr 2012, 13:13

slika

ne izmišlja ss.ba već su samo prenijeli vijesti ovih gore..

RVP je igračina ali da budem iskren ja bih prije volio Cavania...nadam se da ako RVP ne dodje u Juve da će ostati u Arsenalu...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

MirzaGunner
Kontakt:

Post Postao/la MirzaGunner » 24 apr 2012, 13:16

IlPrincipino je napisao/la:slika

ne izmišlja ss.ba već su samo prenijeli vijesti ovih gore..

RVP je igračina ali da budem iskren ja bih prije volio Cavania...nadam se da ako RVP ne dodje u Juve da će ostati u Arsenalu...
Pa eto prenijeli ja mislim da ce on ostati jer znas mozda i sam sto ovo govorim on nam je najbitniji ako on ode sta onda?, nemamo zamjene adekvatne, znamo kakav je AW na parama. ;)
Eto vam Cavani molite se.! :D :P

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 24 apr 2012, 13:17

@semirbvb

Upravo tako, ja sam čak odmah počeo neke paralele vući između BvB-a i Juventusa ove sezone jer je sličnosti mnogo, još kada bi nam prodali Goetzea ili Hummelsa, ja se ne bih bunio. :mrgreen: :lol:

@scirea

Cijenim da neće biti lahko kao što kažeš, Cesena jeste zadnja, ali ima igrače koji su sigurno kvalitetniji od toga što tabela govori, da ne govorim da imaju 6 mečeva u nizu sve remije, važno je standardno da otvorimo dobro meč i damo rani gol.

gazzeta pretpostavlja ovo, vjerovatno će i biti ovako:

Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie; Matri, Vucinic

Što se tiče RvP, meni jedan od najdražih igrača, ali nema šanse da će on napustiti Arsenal, dalje, već ulazi u tridesete godine, a kao što reče ultrasstyle, treba nam drugi tip igrača i malo mlađi.

EDIT:Pozvani smo na trofej Gamper koji organizuje barcelona svake godine, ako se sjetite, već smo ga osvojili tamo 2006-te kada smo igrali 2-2 i dobili na penale, dokaz da se vraćamo je i ovaj meč ipak.
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 24 apr 2012, 13:25, ukupno mijenjano 1 put.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

MirzaGunner
Kontakt:

Post Postao/la MirzaGunner » 24 apr 2012, 13:19

Oxygen je napisao/la:@semirbvb

Upravo tako, ja sam čak odmah počeo neke paralele vući između BvB-a i Juventusa ove sezone jer je sličnosti mnogo, još kada bi nam prodali Goetzea ili Hummelsa, ja se ne bih bunio. :mrgreen: :lol:

@scirea

Cijenim da neće biti lahko kao što kažeš, Cesena jeste zadnja, ali ima igrače koji su sigurno kvalitetniji od toga što tabela govori, da ne govorim da imaju 6 mečeva u nizu sve remije, važno je standardno da otvorimo dobro meč i damo rani gol.

gazzeta pretpostavlja ovo, vjerovatno će i biti ovako:

Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie; Matri, Vucinic

Što se tiče RvP, meni jedan od najdražih igrača, ali nema šanse da će on napustiti Arsenal, dalje, već ulazi u tridesete godine, a kao što reče ultrasstyle, treba nam drugi tip igrača i malo mlađi.
Ox Potpis! :D

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 24 apr 2012, 13:21

Ovaj poster je Conte i Angelo Alessio stavio u svlačionicu kako bi instaliaro ujedinjenost u momčad...

slika
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

Godot
Kontakt:

Post Postao/la Godot » 24 apr 2012, 13:26

Dovođenje Cavanija bi značilo dominaciju najvećeg italijanskog kluba i u narednim godinama ili tip napadača kao što je on. Džeko, recimo.

RVP je dobar, klasa, ali ne znam, nisam siguran. Svakako nije ni bitno sada.

Pet utakmica do kraja i finale Kupa. Ima vremena i za pojačanja, još malo truda i borbe i onda slavlje aBd. :mrgreen:

Slika najbolje oslikava današnji Juventus. Svi za jednog, jedan za sve!

EdIt:

Od danas je i zvanično u prodji, knjiga NAJVEĆEG.

Alessandro Del Piero
"Giochiamo ancora"

Nadam se da će i kod nas to biti uskoro... :mrgreen:
Zadnja izmjena: Godot, dana/u 24 apr 2012, 13:40, ukupno mijenjano 1 put.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
★ ★ ★

Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 24 apr 2012, 13:39

Van Persie ili Cavani... možda Džeko... ???

Pustimo spekulacije, idemo osvojiti Scudetto, pokazati dušmanima da smo se vratili, veći, jači, spremniji i bolji nego ikad...
Sigurno će dobri rezultati privući jake i kvalitetne igrača, nama kjlasa u napadu treba, imaju obojica svojih za i protiv momenata, ali neka završi prvenstvo, povoljno po nas...

Cavani iskustvo igranja u Italiji
Robin lucidan i snalažljiv

Ko god od njih dvojice bio bi veliki, ogromni + za Juventus kakav je u viziji Agnellija, CVontea i ostalih u Dami koji se nešto pitaju.

Do tada... idemo maznuti Cesenu

FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 24 apr 2012, 13:45

Oxygen je napisao/la: EDIT:Pozvani smo na trofej Gamper koji organizuje barcelona svake godine, ako se sjetite, već smo ga osvojili tamo 2006-te kada smo igrali 2-2 i dobili na penale, dokaz da se vraćamo je i ovaj meč ipak.
8-)

preduhitrio si me... :mrgreen:

EDIT: Sepp Blatter: "Juventus are like a phoenix & have shown that you can rise no matter what. Serie A need a Juve side like this." (LaStampa)

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 24 apr 2012, 13:48

Davno sam ja pisao da se ovaj Juve drži parole Tri mušketira, svi za jednog jedan za sve. :mrgreen:

Juve ima par realnijih opcija od Van Persie, prije svega mislim na Cavanija, zato bi najbolje bilo da se Marotta odmah posveti dovođenju tog igrača, nego recimo da čitav mercato prođe na uzaludno pokušavanje nemogućeg i na kraju nam dođe neki prosjek kao prošlih sezona.

Wenger je miljenik Felipe Mela, ukoliko Van Persie ne produži ugovor, pokušati sa nekom dobrom svotom, znači 25 miliona + Felipe Melo, pa se taj transfer na kraju možda i realizuje.

Ponavljam po ko zna koji put, naš mercato će zavisiti od pojedinih klubova, prije svega Reala, Citya i Chelesa. Ukoliko ti klubovi dovedu neke napadače, onda pojedini koji su inače nekad bili na našem radaru (Higuain, Džeko, Drogba) postaju višak i bit će ih lakše dovesti.

@Oxygen

Znam ja da oni imaju dobre pojedince, ali nemaju oni kolektiv i igru s kojom nam se mogu suprotstaviti, bili smo se prepali i protiv Rome pa si vidio kako je završilo, zbog prošlih sezona vjerovatno tako i pesimistično razmišljamo i pribojavamo se "malih".

Sve dok na sredini igra MVP trio nemamo se čega pribojavati. :D

EDIT:

Pročitah da bi se Elia na kraju mogao raskinuti ugovor jer nije zabilježio 10 % nastupa od ukupno odigranih utakmica u sezoni.

Juve će odigrati 43 utakmice ove sezone, Elia je nastupio u 4, trebalo bi mu dati još 2 šanse u posljednjih 5 minuta, inače bi bezveze izgubili 9 miliona koliko smo planirali od njegovog transfera na ljeto. :D
Volim te, Željo!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 24 apr 2012, 14:03

I ja sam pročitao, ma, nije ga valjda pozvao sutra da ga ubaci 5 minuta kako to ne bi uradio, neozbiljno bi bilo, a i ne vjerujem da bi Elia to uradio iako ima pravo, šteta što nije dobio šansu, meni je najviše krivo što nije dobijao šanse u onim riješenim mečevima već je uvijek igrao u mečevima koje nismo pobijedili (Roma, Catania, Bologna, Genoa), tada bi imao manji pritisak, ovako ostaje velika žal.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 24 apr 2012, 14:41

Legenda. 8-)

slika
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 24 apr 2012, 17:03

Moram priznati lijepo je citati ove izjave od strani ljudi i da se opet vezemo s kvalitetnima igracima. Dokaz da se vracamo na pravi put . Eh sad oko pojacanja bit ce vremena, sad nam slijedi 5 finala, ako dobijemo ove dvije prve tekme onda se moze reci da smo veoma blizu scoudetta. Nekako je nemoguce pomisliti da smo tako blizu a nije nam to bio sprva cilj..

Sad ce se pokazati koliko je ekipa spremna mentalno, vidim mnogi vec upisuju 3 boda protiv cesene al ja nisam toliko siguran jer me vise strah ove tekme nego protiv intera, napoli itd...

i Jel ko zna hocel Iaqinta biti spremna za tekmu? Volio bi da ga izbjegnemo jer ko zna moze nam zabibariti ko amauri milanu :mrgreen:

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 24 apr 2012, 17:09

Fener će da otkupi Zieglera, vjerovatno za 3 miliona.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 24 apr 2012, 17:19

harebianconero je napisao/la:Fener će da otkupi Zieglera, vjerovatno za 3 miliona.

samo? jeftino :roll:

evo ako nije ko vidio reklamu Chiellinia..

" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.