Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
Na Espn-u rekoše da je Conte uz Di Carla (Chievo) jedini iskoristio 3 izmjene u svakoj utakmici sezone, zanimljivo, tako Conte drži koncentraciju i svježinu igračima, mada, bilo je dosta i ovih bespotrebnih tipa Boriello ili nekih zakašnjelih, ali eto.
Još jedan podatak, 6 pobjeda imamo u nizu što se nije desilo još od 2005-te kada smo imali 9 pobjeda u nizu.
Pogledah tabelu, nikako mi se ne sviđa što je Cagliari samo 3 boda iznad zone ispadanja, a Lecce u zoni ispadanja, bit će još velike borbe sa ovim "manjim" ekipama.
Još jedan podatak, 6 pobjeda imamo u nizu što se nije desilo još od 2005-te kada smo imali 9 pobjeda u nizu.
Pogledah tabelu, nikako mi se ne sviđa što je Cagliari samo 3 boda iznad zone ispadanja, a Lecce u zoni ispadanja, bit će još velike borbe sa ovim "manjim" ekipama.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Protiv Cagliarija ćemo igrati skoro pa na domaćem terenu.
Po meni nam odgovara što su Cagliari i Lecce u takvoj situaciji, to znači da će se morati nadigravati i otvoriti, neće igrati bunker svih 90 minuta jer im eventualni bod ništa ne značiti.
Ali polako od utakmice do utakmice, prvo savladati Cesenu i Novaru, pa onda razmišljati o tome, ko zna, možda nakon ta dva kola situacija bude bolja.
Treba pohvaliti De Cegliea za večerašnji nastup, on je najzaslužniji za prvi i treći gol, fino je iskombinovao sa Vučinićem, odnosno Marchisiom kod oba gola.
Ostali igrači su bili na nivou.
Koliko je naš MVP trio zabio golova? Ja sad u glavi izračunah čak 17 golova, ako dodamo još tome najmanje 15 asistencija, znači ta 3 igrača su zaslužna za više od 50 % golova.
Definitivno najjača karika ekipe, hajd što su zaslužni za tolike golove, već po utakmici pretrče zajedno otprilike 30 kilometara.
Po meni nam odgovara što su Cagliari i Lecce u takvoj situaciji, to znači da će se morati nadigravati i otvoriti, neće igrati bunker svih 90 minuta jer im eventualni bod ništa ne značiti.
Ali polako od utakmice do utakmice, prvo savladati Cesenu i Novaru, pa onda razmišljati o tome, ko zna, možda nakon ta dva kola situacija bude bolja.
Treba pohvaliti De Cegliea za večerašnji nastup, on je najzaslužniji za prvi i treći gol, fino je iskombinovao sa Vučinićem, odnosno Marchisiom kod oba gola.
Ostali igrači su bili na nivou.
Koliko je naš MVP trio zabio golova? Ja sad u glavi izračunah čak 17 golova, ako dodamo još tome najmanje 15 asistencija, znači ta 3 igrača su zaslužna za više od 50 % golova.
Definitivno najjača karika ekipe, hajd što su zaslužni za tolike golove, već po utakmici pretrče zajedno otprilike 30 kilometara.
Volim te, Željo!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Zao mi ove Rome, a najavljivali su pobjedu bas kao onaj milianista prije pocetka susreta. U kupu i prvenstvu roma primila 7 komada
. Bas smo gostoljubljivi ove sezone 
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
The Old Lady is back on TOP...
Bravo momci svaka cast.Stvarno neznam sta reci,nakon sinocnje rapsodije stvarno smo pokazali svima da smo strasna ekipa,i da nikome nece biti lako protiv nas u novoj sezoni lige prvaka.
JUVE ALE' TIFO PER TE
JUVE ALE' MI HAI PRESO IL CUORE
JUVE ALE' TIFO PER TE
VUOI SAPERE PERCHE'
TI SEGUIRO OVUNQUE GIOCHERAI
TI SOSTERRO PERCHE' TI AMO SAI
SE VINCI SE PERDI PUOI STAR SICURA
PRENDO LA SCIARPA E CORRO DA TE
JUVE ALE' MI HAI PRESO IL CUORE
JUVE ALE' TIFO PER TE
VUOI SAPERE PERCHE'
TI SEGUIRO OVUNQUE GIOCHERAI
TI SOSTERRO PERCHE' TI AMO SAI
SE VINCI SE PERDI PUOI STAR SICURA
PRENDO LA SCIARPA E CORRO DA TE
Kako je uvijek lijepo jutro kada Juve pobijedi...
Šta reći za tekmu, koju posluku porati... odlična partija, odlična igra u prvih 15 min kada se došlo do prednosti od 2:0, poslije malkice stali i pustili Romi da vodi igru - prividno - uvalili treći iz penala uz crveni i sve je bilo gotovo...
Eh sad... kontakt je postojao i bio za penal, da li je trebao fasovati crveni moje mišljenje da nije.. poslije toga je bilo gotovo definitivno...
četvrti gol šlag na tortu...
Quagliarela žutalja fasovao, neće igrati... hajd neka se očisti do kraja će nam biti potreban.
Ima ih još u opasnosti mislim Barzagli, De Ceglie, Marchisio da su upitni, ima još koji ali ne mRem se sjetiti
Onakva igra sinoć i kontrola lopte je nešto najbliže perfekciji, presing, ''otimanje'' lopte protivniku, akcije i prodori po strani su lijepi za oko i jako efikasni, trio MVP na sredini savršeno odradio rolu. Opet ću se posuti pepelom za Pirla gdje nisam bio za njegovo dovođenje, kritikovao sam na drugom forumu prelazak Andree u Juve, nisam bio u pravu i opet ću reći da mi je drago što sam pogriješio u procjeni (samozatajni skromni navijačić
)
I da se zahvalim upravi Milana na velikoj grešci i puštanju Pirla najvećem rivalu.
iduće kolo ne bi smjelo biti sumnje... Cesena jeste solida ekipa, mislim da nam fizički ne mogu parirati, obično dosta padnu u zadnjih pola sata na ritmu i tu ih možemo uzeti, mada sam mišljenja da će naši to prije riješiti aBd.
Buffon
Licht Barzagli Bonucci Chiellini
Vidal Pirlo Marchisio
Pepe Matri Vučinić
ovako bih ja počeo (nadam se da nisam dosadan
)
Šta reći za tekmu, koju posluku porati... odlična partija, odlična igra u prvih 15 min kada se došlo do prednosti od 2:0, poslije malkice stali i pustili Romi da vodi igru - prividno - uvalili treći iz penala uz crveni i sve je bilo gotovo...
Eh sad... kontakt je postojao i bio za penal, da li je trebao fasovati crveni moje mišljenje da nije.. poslije toga je bilo gotovo definitivno...
četvrti gol šlag na tortu...
Quagliarela žutalja fasovao, neće igrati... hajd neka se očisti do kraja će nam biti potreban.
Ima ih još u opasnosti mislim Barzagli, De Ceglie, Marchisio da su upitni, ima još koji ali ne mRem se sjetiti
Onakva igra sinoć i kontrola lopte je nešto najbliže perfekciji, presing, ''otimanje'' lopte protivniku, akcije i prodori po strani su lijepi za oko i jako efikasni, trio MVP na sredini savršeno odradio rolu. Opet ću se posuti pepelom za Pirla gdje nisam bio za njegovo dovođenje, kritikovao sam na drugom forumu prelazak Andree u Juve, nisam bio u pravu i opet ću reći da mi je drago što sam pogriješio u procjeni (samozatajni skromni navijačić
I da se zahvalim upravi Milana na velikoj grešci i puštanju Pirla najvećem rivalu.
iduće kolo ne bi smjelo biti sumnje... Cesena jeste solida ekipa, mislim da nam fizički ne mogu parirati, obično dosta padnu u zadnjih pola sata na ritmu i tu ih možemo uzeti, mada sam mišljenja da će naši to prije riješiti aBd.
Buffon
Licht Barzagli Bonucci Chiellini
Vidal Pirlo Marchisio
Pepe Matri Vučinić
ovako bih ja počeo (nadam se da nisam dosadan
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Nakon završetka utakmice Juventusa i Rome te uvjerljive pobjede svog kluba, dvostruki strijelac za Juve, Čileanac Arturo Vidal dao je intervju za ********.
Pričalo se da je ovo vrlo teška utakmica, no vi ste je uveliko olakšali sa svoja dva pogotka...
"Istina, no moram reći da je svejedno bilo vrlo teško. Preostale utakmice neće također biti ništa lakše tako da moramo nastaviti igrati kako smo i danas igrali."
"Sretan sam i vrlo zadovoljan svojom današnjom izvedbom."
Kada ukradeš protivnicima loptu vrlo je dugo čuvaš. Prema evropskim statistikama samo si 6 sekundi iza Schweinsteigerovog prosjeka vođenja lopte.
"Dajem sve od sebe na terenu i igram srcem za ekipu, pokušavam držati loptu što duže vremena je moguće u našoj kontroli kako protivnici ne bi došli do nje i to je to."
Jeste li osjetili večeras šampionsku atmosferu?
"Ostalo nam je još pet utakmica, no jako smo sretni. Naš cilj je nastaviti ovako igrati i vidjeti na kraju hoćemo li uspjeti biti prvaci Italije što svakako želimo biti."
King Vidal
Pričalo se da je ovo vrlo teška utakmica, no vi ste je uveliko olakšali sa svoja dva pogotka...
"Istina, no moram reći da je svejedno bilo vrlo teško. Preostale utakmice neće također biti ništa lakše tako da moramo nastaviti igrati kako smo i danas igrali."
"Sretan sam i vrlo zadovoljan svojom današnjom izvedbom."
Kada ukradeš protivnicima loptu vrlo je dugo čuvaš. Prema evropskim statistikama samo si 6 sekundi iza Schweinsteigerovog prosjeka vođenja lopte.
"Dajem sve od sebe na terenu i igram srcem za ekipu, pokušavam držati loptu što duže vremena je moguće u našoj kontroli kako protivnici ne bi došli do nje i to je to."
Jeste li osjetili večeras šampionsku atmosferu?
"Ostalo nam je još pet utakmica, no jako smo sretni. Naš cilj je nastaviti ovako igrati i vidjeti na kraju hoćemo li uspjeti biti prvaci Italije što svakako želimo biti."
King Vidal
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Sinoć samo inkasirali 1 378 578 €.
Naši igrači će već danas imati trening, ustvari trebao bi im sad negdje oko 11 sati početi, Conte ništa ne prepušta slučaju, ova Cesena je posljednjih 6 utakmica sve remizirala, treba i na to obratiti pažnju, ipak ne gube tako lahko.
Evo i ocjena iz Gazzette. Ona Buffonova svakako bode u oči.

Naši igrači će već danas imati trening, ustvari trebao bi im sad negdje oko 11 sati početi, Conte ništa ne prepušta slučaju, ova Cesena je posljednjih 6 utakmica sve remizirala, treba i na to obratiti pažnju, ipak ne gube tako lahko.
Evo i ocjena iz Gazzette. Ona Buffonova svakako bode u oči.

Volim te, Željo!
i dalje smo ekipa sa najduzim nizom bez poraza. Forza Juve!

- SoloJuve26
- Kontakt:
- SoloJuve26
- Kontakt:
CLASSIFICA VIRTUALE (Squadra - Punti virtuali - Punti reali - Saldo):
Juventus 76 71 (-5)
Milan 74 68 (-6)
Udinese 54 52 (-2)
Napoli 52 51 (-1)
Roma 52 50 (-2)
Lazio 49 55 (+6)
Inter 49 49 (0)
Palermo 43 41 (-2)
Chievo 42 43 (+1)
Bologna 42 41 (-1)
Parma 42 41 (-1)
Catania 41 46 (+5)
Cagliari 40 38 (-2)
Atalanta* 39 40 (+1)
Fiorentina 37 38 (+1)
Siena 36 42 (+6)
Lecce 34 35 (+1)
Genoa 33 36 (+3)
Novara 25 25 (0)
Cesena 24 22 (-2).
(* Atalanta 6 punti di penalizzazione).
Juventus 76 71 (-5)
Milan 74 68 (-6)
Udinese 54 52 (-2)
Napoli 52 51 (-1)
Roma 52 50 (-2)
Lazio 49 55 (+6)
Inter 49 49 (0)
Palermo 43 41 (-2)
Chievo 42 43 (+1)
Bologna 42 41 (-1)
Parma 42 41 (-1)
Catania 41 46 (+5)
Cagliari 40 38 (-2)
Atalanta* 39 40 (+1)
Fiorentina 37 38 (+1)
Siena 36 42 (+6)
Lecce 34 35 (+1)
Genoa 33 36 (+3)
Novara 25 25 (0)
Cesena 24 22 (-2).
(* Atalanta 6 punti di penalizzazione).
- HeavensWonder
- Kontakt:

VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- IlPrincipino
- Kontakt:
a fakat je tako...sinoć ga ugleda kako sjedi na klupi ali obrijan i sav dotjeran..nasmija se on u jednom kadru i odmah srce veliko ko Mars...
EDit.buraz ne zamjeri 'drpit' ću ti ovo...
EDit.buraz ne zamjeri 'drpit' ću ti ovo...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
A sjetimo se kako nas je Konte ponekad znao nervirati sa forsiranjem Đakerinija, Borriella, Bonucci pa i Gariba (a Krasić i ElijaConte je upitan i o skandalu oko štimanja utakmica za kojeg se veže i njegovo ime.
"U fudbalu sam mnogo godina i shvatam određene stvari. Kada ste na vrhu vjetar je jak i svi žele da vas skinu odozgo. Poenta je da budete jači od tog vjetra, to jeste pritiska na vas. Ljudi su okrutni ponekada i žele da naude drugima, ali kada ovako pobijedimo sa 3:0 ili 4:0 to mi nije toliko bitno ", rekao je Conte.
Ovaj čovjek je rođen da bude trener Juventusa.
Conte je upitan da li postoji neki bonus u slučaju osvajanja scudetta.
"To su privatne stvari. Klub me doveo da započnemo novi projekat i da se kvalifikujemo u Ligu prvaka - već smo postigli cilj. Trenutno smo tu gdje jesmo i nećemo postavljati limite našim ambicijama kako bi klub, igrači i navijači zajedno sanjali."
1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
Sjajna igra sinoć Juventusa, apsolutna dominacija, jako uvjerljivo, od početka se krenulo borbeno, žustro, kretanje sjajno....Svi golovi nakon dobro odrađeni akcija....Vidal jako puno znači Juveu, čvojek radi na terenu, odrađuje dobar posao, a zabija i bitne , a i lijepe golove....Crveni jeste možda bio malo prestrog, kao i sami penal, ali i do tad je Juve već dominirao. Stara dama lagano korača prema tituli... 
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
@Heavenswonder prejaka slika i fakat je tako...
još kad ga Capitano šušnu Laziu prošlo kolo... oštetio sam kreč, maltu i zid - rokovnik frcio
još kad ga Capitano šušnu Laziu prošlo kolo... oštetio sam kreč, maltu i zid - rokovnik frcio
Sacchi: "La Juve è l'unica squadra in Italia che non mi fa addormentare''
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
- anton 1983
- Kontakt:
Da ne bi ovi srali
Nije baš da je to na toj tribini, to je više na istoku ili zapadu, ovisi od kuda gledaš...delpy je napisao/la:prazna mjesta se mogu vidjeti na tribini sa Juventusovim ultrasima, ljudi ne sjede svako na svojoj stolici, vec se formira kop, svi zele sto blize sredini , ( kao i kod nas na tribinamaanton 1983 je napisao/la:e taj dio me ****. navodbo svaku tekmu rasprodan a ja znam vidjeti Pk praznih mjesta...Godot je napisao/la:
Veći stadion, logično. Mada, ne vjerujem da ove godine imaju veći prosjek. Svaku utakmicu Juve je imao 40 000.
E, sad, drugo je pitanje zašto mi uvijek na TV-u vidimo prazna mjesta. To ne bih znao objasniti, ali klub prije svake utakmice objavi da su sve ulaznice rasprodane.
Možda ne dođu na utakmicu, a kupe kartu.) e zbog toga ta prazna mjesta okolo po coskovima
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Evo sad ću ti ja objasniti.
Juventusov stadion prima 41 000, od toga 2 500 pripada gostujućim navijačima, dakle Juventusovih maksimalno može biti 38 500. Upravo iz ovog razloga Juventusov stadion nikad ne bude maksimalno ispunjen jer gosti nikad ne napune ovaj gostujući sektor, nedavno je Napolitanaca došlo najviše i tad je na stadiono bilo oko 40 300 gledalaca.
Eh dalje, Juventus ima oko 24 500 navijača sa godišnjima kartama, dakle otprilike za svaku domaću utakmicu Juventusa u opticaju je nekih 15 000 karti.
Ta prazna mjesta koja se vide na zapadu ili istoku su od tih pretplanika koji ne budu pristuni svaku utakmicu, najvažnije je da su oni platili kartu.
Na južnoj i sjevernoj tribini niko ne sjedi i uopšte se ne praktikuje ono pravilo jedan čovjek-jedna stolica, svi se naberu u sredinu da bi zvučali glasnije, a čoškovi ostaju ispražnjeni.
Valjda si skapirao.
Juventusov stadion prima 41 000, od toga 2 500 pripada gostujućim navijačima, dakle Juventusovih maksimalno može biti 38 500. Upravo iz ovog razloga Juventusov stadion nikad ne bude maksimalno ispunjen jer gosti nikad ne napune ovaj gostujući sektor, nedavno je Napolitanaca došlo najviše i tad je na stadiono bilo oko 40 300 gledalaca.
Eh dalje, Juventus ima oko 24 500 navijača sa godišnjima kartama, dakle otprilike za svaku domaću utakmicu Juventusa u opticaju je nekih 15 000 karti.
Ta prazna mjesta koja se vide na zapadu ili istoku su od tih pretplanika koji ne budu pristuni svaku utakmicu, najvažnije je da su oni platili kartu.
Na južnoj i sjevernoj tribini niko ne sjedi i uopšte se ne praktikuje ono pravilo jedan čovjek-jedna stolica, svi se naberu u sredinu da bi zvučali glasnije, a čoškovi ostaju ispražnjeni.
Valjda si skapirao.
Volim te, Željo!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.