Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

gazda664
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la gazda664 » 22 apr 2012, 11:04

badblueboylivno je napisao/la:Da, posljednjih godina nas pomete jedna Estonija, muku se muči s Finskom i Italijom... nema se, mada skupina nije bogznašto, mjesta niti temelja nekom optimizmu. Jednostavno je to tako.
Možda, ako se ostvari dobar rezultat sad u playoffu, i ako izbornik ostane, uz pozivanje najjače ekipe, nešto i uspije, ali da se sve to poklopi - jednostavno nije realno.
Ma ti jarane realno nemas pojma o rukometu :D Vec smo bili u grupi sa Srbijom i Rusijom i malo nam je falilo da prodemo jos smo tada bili losiji nego sad.Sada imamo mnogo vise sanse makar za drugo mjesto evo jedne usporedbe u kvalifikacijama smo tad igrali nerjeseno sa Italijom i to nas je kostalo prolaza a sad smo ih oderali.Jednostavno sada smo jaci nego prije,imamo dobrog trenera koji ima skor 8/8 i nije mala stvar kad pobjedis Grcku u gostima i Crnu Goru!!

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 22 apr 2012, 12:13

srbija najjaca molim vas lijepo ne provaljujte se,ekipa koja se najlakse zaustavlja , pa terzic je dva puta bolji igrac od ilica, imal iogromnu pomoc sudija i nesto se digli,rusi propali ko kauc. Austrija i Bosna
Bosna <3

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 22 apr 2012, 12:25

zato jedan igra u veszpremu a drugi u kilu... ;) moje misljenje je da ce austrija biti ozbiljan kandidat za drugo mjesto... rusi su promijenili selektora, pitanje je kako ce novi krenuti...
imperator, prodavac magle

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 22 apr 2012, 14:31

pluton je napisao/la:srbija najjaca molim vas lijepo ne provaljujte se,ekipa koja se najlakse zaustavlja , pa terzic je dva puta bolji igrac od ilica, imal iogromnu pomoc sudija i nesto se digli,rusi propali ko kauc. Austrija i Bosna

Ovaj ne može napisati objektivan post pa ga ****...Terzić bolji od Ilića :lol: :lol: :lol: Pa daj čovječe vidš li šta pišeš?To je kao kad bi ja rekao da je na primjer Žigić bolji u fudbalu od Džeke...tako nešto otprilike,pa ti vidi šta si napisao.
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 22 apr 2012, 14:42

mnogo_smo_jaki je napisao/la:
Ovaj ne može napisati objektivan post pa ga ****...Terzić bolji od Ilića :lol: :lol: :lol: Pa daj čovječe vidš li šta pišeš?To je kao kad bi ja rekao da je na primjer Žigić bolji u fudbalu od Džeke...tako nešto otprilike,pa ti vidi šta si napisao.
Ignorisi njegove postove i prestace sam ... don't feed the troll ... :arrow:

pluton
Kontakt:

Post Postao/la pluton » 22 apr 2012, 16:00

pa za mene je bolji i za mnogo vece strucnjake od vas

saric/tahirovic/grahovac>>narkoman
terzic>ilic
vujin>bilo koji iz nase
nikcevic=stojanovic
doborac>cutura
toromanovic>toskic :lol:
Bosna <3

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 apr 2012, 20:21

u napadu je ili jaci ali kao komplet igrac je terza bolji, posto je pravo jak i u odbrani, tj kompletniji je igrac..

sto se tice nase ekipe, ono sto sam vidio protiv italije a i alternative...

na golu imamo uvijek dobrog tahirovica i grahovca, ako dodje saric onda smo to sila.
na desnom krilu smo bas jaki, vrazalic i velic su pravi, pogotovo vrazalic, tu je i damir delic kao i opet jaki jaskic.
na desnom beku imamo par kandidata (panic i malinovic bi trebali prva dvojica, dzono me nije odusevio, makar sto se tice te jedne utakmice, a biljaka se je trudio ali mu je nasa liga vrh...mislim da bi martinovic mogao biti treci igrac na toj poziciji). PS: oanicu se po meni vidi (u nekim akcijama) jos strah od one teske povrede koju je zadobio prije par godina sa juniorskom reprezentacije.
na srednjem beku po meni trebaju da budu karacic i doborac (doborac mi se sad vise svidja kako igra nego prije i ojacao je tjelesno jos pravo), karacic je tjelesno slabiji od njega ali ima genijalnije pasove (misljenja sam da doborac i nije pravi srednji bek, vec da tu igra zbog manjka visine za desnog beka..). harmandica bi stavio cak nakon i cakica (kad se aBd oporavi).
na pivotu imamo toromanovica, on je po meni opet onaj stari tj onaj koji je bio prije povrede kriznih ligamenata. strah je proslost, hvala Bogu. vranjes je u napadu slab a i u odbrani nije mega igrac. mislim da je on sad nasa najslabija karika. mozda bi se mogao tu probati stanko sabljic ili eventualno opet buric??
na lijevom beku imamo terzu i prce-a (koji je bio slab protiv italije, ali njegov kvalitet je neupitan) i kao trecu obciju ja vidim celicu malo ispred kukrike.
na lijevom krilu je najjaci stojanovic (nije nastupio protiv italije zbog manje povrede) i malog mikica, koji me je odusavio protiv italije. mislio sam da imamo bolja rijesenja od njega na lijevom krilu (tj kao alternativa stojanovicu) ali sad to nebih rekao. mali je brz, zna zabiti al i dodati, borben je, svaka cast.

toliko od mene! selam svima ;)

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 22 apr 2012, 22:09

edinjo-bih je napisao/la:u napadu je ili jaci ali kao komplet igrac je terza bolji, posto je pravo jak i u odbrani, tj kompletniji je igrac..

na golu imamo uvijek dobrog tahirovica i grahovca, ako dodje saric onda smo to sila.
na desnom krilu smo bas jaki, vrazalic i velic su pravi, pogotovo vrazalic, tu je i damir delic kao i opet jaki jaskic.
na desnom beku imamo par kandidata (panic i malinovic bi trebali prva dvojica, dzono me nije odusevio, makar sto se tice te jedne utakmice, a biljaka se je trudio ali mu je nasa liga vrh...mislim da bi martinovic mogao biti treci igrac na toj poziciji). PS: oanicu se po meni vidi (u nekim akcijama) jos strah od one teske povrede koju je zadobio prije par godina sa juniorskom reprezentacije.
na srednjem beku po meni trebaju da budu karacic i doborac (doborac mi se sad vise svidja kako igra nego prije i ojacao je tjelesno jos pravo), karacic je tjelesno slabiji od njega ali ima genijalnije pasove (misljenja sam da doborac i nije pravi srednji bek, vec da tu igra zbog manjka visine za desnog beka..). harmandica bi stavio cak nakon i cakica (kad se aBd oporavi).
na pivotu imamo toromanovica, on je po meni opet onaj stari tj onaj koji je bio prije povrede kriznih ligamenata. strah je proslost, hvala Bogu. vranjes je u napadu slab a i u odbrani nije mega igrac. mislim da je on sad nasa najslabija karika. mozda bi se mogao tu probati stanko sabljic ili eventualno opet buric??
na lijevom beku imamo terzu i prce-a (koji je bio slab protiv italije, ali njegov kvalitet je neupitan) i kao trecu obciju ja vidim celicu malo ispred kukrike.
na lijevom krilu je najjaci stojanovic (nije nastupio protiv italije zbog manje povrede) i malog mikica, koji me je odusavio protiv italije. mislio sam da imamo bolja rijesenja od njega na lijevom krilu (tj kao alternativa stojanovicu) ali sad to nebih rekao. mali je brz, zna zabiti al i dodati, borben je, svaka cast.

Jarane pratis li ti vrhunski rukomet ili samo nasu ligu,poredit jednog Momira Ilica sa Terzicem u svo postovanje prema njemu je smijesno i rec da bolji u odbrani i komplentni igrac cak i od Sesuma i Rnica.Ilic je trenutno uz Rutenku,Hensena,Jichu to su trenutno cetri najbolja ljeva beka na svijetu plus sto je Ilic u odbrani mozda i najbolji od ovi nabrojani,i uz Alhma glavni igrac Kielove odbrane jedne od dvije tri najbolje na svijetu.Nama treba mnogo kvalitetni igraca pogotovo na desnom beku Panic,Malinovic mozda za Italije moze ali za nesto obziljnije nemoguce ako ste gledali danas Goradze-Borac mogli ste se uvjeriti da Panic nije bolji ni od Biljake momak ima dobre predispozicije al da je neka klasa iskreno nije.Takodze selektor Markovic nije neki strucnjak ako pratite Borac covjek nije nista napravio za dvi tri godine,a ima solidne igrace i dobar budzet i opet je gubio od Savcica,Smajlagica,Kukavice koji su imali mnogo slabije igrace i uslove.Ovo sve sto sam napisao zvuci negativno ali nazalost to je tako,koliko je ulaze u rukomet i kako se radi sa mladima ovo je i dobro.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 apr 2012, 22:44

ja care pratim sta ja pratim i to je moje misljenje, tebi svaka cast na tvom.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 22 apr 2012, 23:04

gazda664 je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Da, posljednjih godina nas pomete jedna Estonija, muku se muči s Finskom i Italijom... nema se, mada skupina nije bogznašto, mjesta niti temelja nekom optimizmu. Jednostavno je to tako.
Možda, ako se ostvari dobar rezultat sad u playoffu, i ako izbornik ostane, uz pozivanje najjače ekipe, nešto i uspije, ali da se sve to poklopi - jednostavno nije realno.
Ma ti jarane realno nemas pojma o rukometu :D Vec smo bili u grupi sa Srbijom i Rusijom i malo nam je falilo da prodemo jos smo tada bili losiji nego sad.Sada imamo mnogo vise sanse makar za drugo mjesto evo jedne usporedbe u kvalifikacijama smo tad igrali nerjeseno sa Italijom i to nas je kostalo prolaza a sad smo ih oderali.Jednostavno sada smo jaci nego prije,imamo dobrog trenera koji ima skor 8/8 i nije mala stvar kad pobjedis Grcku u gostima i Crnu Goru!!
Tvoje mišljenje. Javi se sredinom kvalifikacija, pratit ćemo ih zajedno, pa daj rezime. slika

A što bih sve dao da BiH i u nekom drugom sportu osim u košarici ode na veliko natjecanje, stari moj, ne možeš ni zamisliti kako me duša boli kad vidim kako se sve u trenutku razleti ko sapunica.

BTW, kad već spominješ, Austrija je sila za Grčku, i za Italiju. I Srbija. I Rusija. Izbornik dosad nije imao pravog rivala, rivala koji bi bio konkurentan, rivala kakvog se za odlazak na veliko natjecanje mora pobijediti.
Hayley <3

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 apr 2012, 23:12

mi svakog u grupi mozemo dobiti ali i od svakog izgubiti, austrija nije ni blizu tako slaba kako neko misli.

PS: mi moramo odbranu popraviti, i to posteno..

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 23 apr 2012, 00:46

rkbosna je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:u napadu je ili jaci ali kao komplet igrac je terza bolji, posto je pravo jak i u odbrani, tj kompletniji je igrac..

Jarane pratis li ti vrhunski rukomet ili samo nasu ligu,poredit jednog Momira Ilica sa Terzicem u svo postovanje prema njemu je smijesno i rec da bolji u odbrani i komplentni igrac cak i od Sesuma i Rnica.Ilic je trenutno uz Rutenku,Hensena,Jichu to su trenutno cetri najbolja ljeva beka na svijetu plus sto je Ilic u odbrani mozda i najbolji od ovi nabrojani,i uz Alhma glavni igrac Kielove odbrane jedne od dvije tri najbolje na svijetu.Nama treba mnogo kvalitetni igraca pogotovo na desnom beku Panic,Malinovic mozda za Italije moze ali za nesto obziljnije nemoguce ako ste gledali danas Goradze-Borac mogli ste se uvjeriti da Panic nije bolji ni od Biljake momak ima dobre predispozicije al da je neka klasa iskreno nije.Takodze selektor Markovic nije neki strucnjak ako pratite Borac covjek nije nista napravio za dvi tri godine,a ima solidne igrace i dobar budzet i opet je gubio od Savcica,Smajlagica,Kukavice koji su imali mnogo slabije igrace i uslove.Ovo sve sto sam napisao zvuci negativno ali nazalost to je tako,koliko je ulaze u rukomet i kako se radi sa mladima ovo je i dobro.
Markovic je odlican trener i to je dokazao sa reprezentacijom a gledo sam utakmicu Gorazde-Borac i to sto Panic nije danas bio dobar ne mora nista da znaci on se dokazao u prijasnjim a i Gorazde nepamtim kad je zadnju utakmicu izgubilo na svom terenu.Vjerujem da ce Panic jos vise napredovati u somberiju i biti jedan od boljih bekova na svijetu .A to sto Markovic nije napravio nista sa Borcem nije tacno,i nema on neke jake igrace kosto ti kazes ovu cijelu sezonu Obradovica nigdje tako da su imali samo jednog desnog beka,isto kad je karacic povrijeden nema ga ko zamijeniti imaju samo jedno desno krilo a ipak je uspio sa njma nes napraviti pobjediti Aragon 10 razlike,pobjediti Tatran u gostima,Vardar voditi protiv Zagreba i nexea skoro citavu utakmicu nije mala stavr!!!!

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 23 apr 2012, 01:54

[youtube][/youtube]
Gol Grahovca protiv Italije :D :D

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 23 apr 2012, 17:20

edinjo-bih je napisao/la:ja care pratim sta ja pratim i to je moje misljenje, tebi svaka cast na tvom.
prati ti jarane, i dalje... samo manje lupetaj...
terza je odlican igrac, ali porediti ga sa ilicem :roll:
imperator, prodavac magle

sef_mafije
Kontakt:

Post Postao/la sef_mafije » 23 apr 2012, 17:43

Evo prilike da selektor zovne i Adama Savica golmana Gorazda u repku !
FK Buducnost - Ljumani - Banovici.net
Eno dole u kuglani, moji drugovi, vino piju i pjevaju mene cekaju...

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 23 apr 2012, 18:55

sef_mafije je napisao/la:Evo prilike da selektor zovne i Adama Savica golmana Gorazda u repku !
Savić bi trebao makar u Sloveniju da ode na pečalbu , pa da za 1-2 god. kao i Enid T. oproba se Njemačke ili Španije ... još u Konjuhu dok je branio bio je odličan...moglo bi se računati u budućnosti na njega , ali sada u baražu da će dobiti poziv nevjerujem ...

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 24 apr 2012, 11:48

Goražde, 21.04.2012. godine.
Dvorana Mirsad Hurić. Gledatelja 500.
Suci: Vejsil Beširević i Emir Dautović
Nadzornik: Ahmet Šehanović

HRK Izviđač Mi Grupa: Burić (5 obrana), Tolić (7 obrana), Milas , Malinović 4, Zeljić 3, Grbavac 2, S. Burić 5, Matić 2, Boras 3, Čuljak, Vegar, Ilić , Ereš , Tomić, Delić 10.
Trener: Ilija Puljević.

RK Borac: Blažević, Sabljić 3, Panić 1, Tešić, Ljubišić, Stojanović, Mikić 4, Mandić 2, Haseljić, Šubara , Obradović 9, Karačić 2, Trivundža 5, Ćelić, Đukić 7, Vranješ.
Trener: Dragan Marković

Sedmerci: Borac 5/7, Izviđač 4/6.
Isključenja: Borac 12 , Izviđač 4 minute.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 apr 2012, 21:24

no rules je napisao/la:
sef_mafije je napisao/la:Evo prilike da selektor zovne i Adama Savica golmana Gorazda u repku !
Savić bi trebao makar u Sloveniju da ode na pečalbu , pa da za 1-2 god. kao i Enid T. oproba se Njemačke ili Španije ... još u Konjuhu dok je branio bio je odličan...moglo bi se računati u budućnosti na njega , ali sada u baražu da će dobiti poziv nevjerujem ...
Savić cijelu sezonu brani dobro, ali trenutno kad su tu Tahirović i Grahovac pa i Šarić ako se odazove, on tu nema mjesta, možda je i Šabanović ispred njega(vjerovatno jeste) ;)(na nekom širem spisku sigurno treba biti) ;)
Ja mislim da je previše reprezentativaca iz Borca ;)
Vranješ, Blažević,Mikić, nisu ništa bolji od uzmimo za primjer njihovih suparnika u finalu KUP-a Građana,Savića,Bukve (ne potenciram njihovo pozivanje u reprezentaciju, samo sam uzeo kao primjer);)
Vranješ se poziva u reprezentaciju kao neki specijalista za odbranu, ja do sad ni jednom nisam vidio tu njegovu specijalnost :roll: ni protiv Grčke ni Kipra, ni u meču sa Goraždem ;)
Buljubašić je u nedjelju se pokazao kao specijalista za odbranu ;) visok, jak, nije skoro ni jednom ispao, igra na granici isključenja(ali je samo jedno dobio, za nekih 55-56 minuta), nekoliko blokova, defanzivno je odigrao maestralno ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 24 apr 2012, 22:01

[youtube][/youtube]
rukometna utakmica BiH-Italija :D

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 04 maj 2012, 14:52

[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.