MLB (baseball)

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Re: MLB (baseball)

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 17 apr 2012, 00:39

Juče 11:5 protiv Angelsa, večeras na redu Twinsi koji su očajno krenuli u novu sezonu... nažalost, stignem pogledat najviše dva inninga, Rangersi i Stanley Cup ipak imaju prednost...

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 18 apr 2012, 02:06

Gardenhire se razgalamio, izbaci ga sudija, dig'o džehvu radi jednog strikea. Nema mi ništa mrže nego kad iz tri pune baze ne ispadne ništa. 1:1 za sad, valjda ćemo ovu uzet, ono juče nije ništa valjalo...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 apr 2012, 02:30

za sada Cubsi vode protiv Miamia na gostovanju... dobro pitchimo, ali bojim se da cemo usrat u 7 iningu...sad ce 6 ining pa se i taj trenutak priblizava kao sto gledam :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 18 apr 2012, 02:37

SaltCityAttack je napisao/la:za sada Cubsi vode protiv Miamia na gostovanju... dobro pitchimo, ali bojim se da cemo usrat u 7 iningu...sad ce 6 ining pa se i taj trenutak priblizava kao sto gledam :)
Treba mislit pozitivno, tradicije su tu da se ruše :D

Mi gubili 1:3, ja se prebacio na Knickse, sad vodimo 5:3, vjerovatno sam propustio HR sa punim bazama...

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 18 apr 2012, 04:12

Pobjeda 8:3, Sabathia nije najbolje startao, ali kasnije bio fantastičan, sada idemo na 6-5.

Rangersi prekrižili Red Soxe u sred Bostona, 2:16, strašno, a još se igra...

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 20 apr 2012, 00:38

Dajte ljudi jel ja jedini pratim ove penzionere :lol:

Večeras novi meč protiv Twinsa, jučer su nas pobijedili po drugi put na ovom gostovanju (6:5), što se desilo prvi put nakon 10 godina, nadam se da večeras nećemo nastaviti rušiti negativne rekorde...

slika

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 apr 2012, 02:39

NYY se trebaju citavi mjenjati...jer fakat jesu otarili... samo lahko je meni za njih, jer oni vazda dovode i slabo kad prolaze kroz ovo sto recimo Cubsi sad rade, ali trebali bi proci i kroz to oni uskoro..jer nema vise toliko kvalitetnih slobodnih igraca..trebaju ici u Cubu i tamo traziti slobodne potencijonalne igrace koji obecavaju...mi smo nasli rookie of the year tamo pitchera 19 godina koji jos nece pitchiti za nas i vjerovatno OF Jorge Soler bi uskoro trebao postati nas..on ima problema sa vizom i kad se to sve zavrsi mi cemo ga uzeti..jedan od boljh OF koji ce doci u ligu i on ce nadomjestiti Soriana uskoro...ima tek 19 godina, tako da je buducnost uz Rizza, Castra, Barneya,LaHaira,Jecksona i td... imat cemo super jaku tu ekipu i samo je problem pitcheri i bulpen sto je i najvaznije, tako da to treba traziti hitno
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 20 apr 2012, 03:15

Pa čuj, to se čini na prvi pogled jer je par glavnih i upečatljivih igrača blizu 40-te, ali prosjek tima je oko 30 godina i to nije uopšte loše. Ako uzmemo Pitchere tu uz legendarnog Riveru imaš još Kurodu koji je stariji (37), ostali su sasvim ok godina. Još su od važnih igrača u polju Jeter i Ibanez blizu kraja karijere, ostali su ne stariji od 32 godine, a recimo Granderson već ima 6 HR (31 godina). To što ti pričaš bi mogao biti problem za 4-5 godina, a dotad se svašta može desiti, znaš i sam da često dovodimo nove igrače. Ako popravimo pitching (što je vrlo vjerovatno), smatram da smo uz Rangerse, Philliese i Tigerse glavni kandidati za WS, od Angelsa očigledno nema ništa, Red Soxi primaju po 18 runova, a ovi ostali koji su dobro krenuli neće daleko dogurati.

A što se tiče vas, ne pratim utakmice, ali ovaj 3-10 skor stavrno ne obećava, možda nekih narednih godina bude bolje, ove na-a...

EDIT: Vidi vidi Astrosa, trpaju Nationalse po sred prijestolnice, biće @Zeljovac jako sretan :mrgreen:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 20 apr 2012, 03:19

pa mi nismo ni isli da ovu godinu budemo dobri..mi nismo ni stavili Rizzoa i Jecksona da igrjau ovu sezonu i akos u bolji od ostalih, pa ni pitchera ovog..mi svjesno znamo da mi gubimo, ali godina dvije ova ekipa Cubsa ce biti ubitacna ofanzivno
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 20 apr 2012, 04:30

Gospodin Mariano Rivera završava posao protiv Twinsa za konačnih 7:6! Opet smo dopustili 4 runa u prvom inningu (kao i sinoć), ali opet uzvratili sa 3 u bottomu. Curtis Granderson je imao 3 HR i 5/5, fantastična partija. Sad smo na 7-6 i idemo na 4. mjesto AL i drugo u diviziji, očekujem uskoro da preuzmemo diviziju...

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 20 apr 2012, 12:17

Kao sto ti je i Salt, rekao, Cubs, idu u totalnu rekontrukciju tima (podmladjivanje), gdje su sve one igrace sa "teskim" ugovorima, poceli po malo nogirati, pa je plata sa proslogodisnjih 140ak mil, spala na ispod 90mil ove godine. Ide se na totalno podmladjivanje tima. Pokusat ce se i domaci farm sistem vratiti na noge.

Kada je doveden Theo Epstein, i njegov tim predvodjen sa Jed Hoyerom, receno je da se objektivno nista ne moze ocekivati ove sezone, zbog tog procesa podmladjivanja, a vjerovatno ni iduce isto tako, te da bi za 2-3 godine trebali postati playoff contenders. Tako da je Cubs, nacija to prihvatila, i nema nikakva ocekivanja za ovu sezonu. Iduce cemo mozda moci i ganjati PO, sve zavisi od napretka tih mladica. Talenta ima dosta, sad samo treba pazljivo sa njima da se ne izbace prerano u MLB. Dosta igraca je propalo jer su ih timovi prerano vadili iz AA-AAA timova.
Postovanje treba zaraditi.

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 20 apr 2012, 22:56

Trenutno se u Bostonu igra derbi između Red Soxa i Yankeesa, Jenkiji dominiraju i vode 5:1 u 5.inningu
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 21 apr 2012, 04:01

Nisam imao priliku da večeras gledam Yankeese i Red Soxe, ali rezultatom (6:2) sam i više nego zadovoljan, grabimo prema vrhu i vjerujem da ćemo se uskoro kusurat' sa Rangersima, dok će ostali biti daleko ispod...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 apr 2012, 16:01

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Nisam imao priliku da večeras gledam Yankeese i Red Soxe, ali rezultatom (6:2) sam i više nego zadovoljan, grabimo prema vrhu i vjerujem da ćemo se uskoro kusurat' sa Rangersima, dok će ostali biti daleko ispod...
E jbg, sad daleko ispod nemogu nikako biti :o :roll: , ne shvacam kako to mozes napisati :?

Tigersi su uz Rangerse po meni najveci favoriti u AL, imaju odlicnu ekipu, pogotovo sad sa Fielderom, a tek je i pocetak sezone ;)

Red Soxi su i prosle god imali slican start kao i ove, i ocekujem tu da naprave neku seriju sad u maju i junu, barem do drugog mjesta u diviziji :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 21 apr 2012, 16:51

rio_Ferdy88 je napisao/la:
NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Nisam imao priliku da večeras gledam Yankeese i Red Soxe, ali rezultatom (6:2) sam i više nego zadovoljan, grabimo prema vrhu i vjerujem da ćemo se uskoro kusurat' sa Rangersima, dok će ostali biti daleko ispod...
E jbg, sad daleko ispod nemogu nikako biti :o :roll: , ne shvacam kako to mozes napisati :?

Tigersi su uz Rangerse po meni najveci favoriti u AL, imaju odlicnu ekipu, pogotovo sad sa Fielderom, a tek je i pocetak sezone ;)

Red Soxi su i prosle god imali slican start kao i ove, i ocekujem tu da naprave neku seriju sad u maju i junu, barem do drugog mjesta u diviziji :mrgreen:
To su ti više moja nadanja nego neko realno stanje :mrgreen:

A čuj, i nekih 5 pobjeda prednosti u odnosu na ostale za mene je daleko iznad ostalih, tako da...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 21 apr 2012, 16:57

NedozvoljenaPozicija je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la: E jbg, sad daleko ispod nemogu nikako biti :o :roll: , ne shvacam kako to mozes napisati :?

To su ti više moja nadanja nego neko realno stanje :mrgreen:

A čuj, i nekih 5 pobjeda prednosti u odnosu na ostale za mene je daleko iznad ostalih, tako da...
Ma dobro, u MLB-u nikad ne mozes biti siguran, jer tih 5 tekmi je skoro nista, pa Red Soxi su imali 9-10 tekmi prednosti u odnosu na Tampu prosle god, mjesec i pol prije kraja pa su sve prokockali :mrgreen: , kao i Bravesi u odnosu na Cardse, pa ovi zadnji na kraju World Series osvojise ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

xxl basket
Kontakt:

Post Postao/la xxl basket » 22 apr 2012, 01:59

kolko se cesto desava da ekipa vodi 9 0 i izgubi u baseballu , cekao sam boston keca protiv yankeesa i poslije 9 0 9 15 psovo sam sve po kuci...

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 22 apr 2012, 02:02

Ne znam jel još neko gledao jedan od najvećih preokreta u historiji MLB-a u režiji Yankeesa i Red Soxa. Vodili su Red Soxi 0:9, ali onda smo krenuli da tutnjimo i trenutno vodimo 15:9, 1 run u 6. i po 7 u 8. i 9. inningu, strašan baseball od strane naših battera. Evo upravo imamo dva outa u 9th bottom i kraj, doviđenja prijatno :mrgreen:

Apetiti su naglo porasli, Rangersi padaju sa vrha za koji dan :D

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 22 apr 2012, 02:12

ebo Red Soxe i Jenkije, gledao perfect game sto je bacio Philip Humber za White Soxe. Tek 21 u istoriji MLB. ;)
Postovanje treba zaraditi.

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 22 apr 2012, 02:28

kad_kako je napisao/la:ebo Red Soxe i Jenkije, gledao perfect game sto je bacio Philip Humber za White Soxe. Tek 21 u istoriji MLB. ;)
Svaka mu čast, al prekidoše moju utakmicu radi njega i propustih četiri runa (home run) radi toga... al' hajd, veliko je dostignuće, halal mu bilo :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.