Aleksandar "Aco" Petrovic

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: Aleksandar "Aco" Petrovic

Post Postao/la KK_Bosna » 21 apr 2012, 20:50

djokica je napisao/la:Pa Zmago i Djikic su osvajali nacionalna prvenstva Slovenije a Aco Hrvatske. Nemam ja nista protiv Ace, ali koje to on rezulltate ima a da ova dvojica nemaju???
aco je donio posljednju medalju hrvatskoj.

aco je cedevitu odveo na final four eurocupa.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 21 apr 2012, 21:34

kao sto rekoh, nista znacajnije od Djikica ili Zmage. I oni su isli na razne Final four-e, i imali uspjehe sa Klubovima a vodili i Reprezentacije...
FKS❤️1946

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 21 apr 2012, 22:18

djokica je napisao/la:kao sto rekoh, nista znacajnije od Djikica ili Zmage. I oni su isli na razne Final four-e, i imali uspjehe sa Klubovima a vodili i Reprezentacije...
koje? oimenuj te "razne final foure"...

vodili reprezentacije? vodio je i menso bajramovic reprezentaciju, ali kakve je rezultate imao sa njom?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 21 apr 2012, 22:45

pa ne znam koliko dugo ti pratis kosarku, ali npr. Zmago Sagadin ima sigurno 20ak titula u karijeri, a ako pitas za Final four, bio je na final four Eurolige sa Olimpijom 1997. Ako vec gledas tako po trofejima, Zmago je za Acu trener.
FKS❤️1946

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 21 apr 2012, 22:51

P.S. Ako se ne varam, nisam bas siguran ali mislim da je Sagadin osvojio i bivsi Kup Koraca i Eurocup. Kazem nisam siguran,ali da se provjeriti,tako da...
FKS❤️1946

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 22 apr 2012, 02:12

zmago je osvojio saporta kup 1994, i igrao na f4 euro lige 1997, no to je bilo "prije sto godina"... koga sada vodi?

a silne titule s olimpijom necu ni da spominjem... to je isto ko da kazes da je radonjic jedan od najboljih trenera svijeta jer je osvojio 20 trofeja sa buducnosti :lol:

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 22 apr 2012, 02:46

Ne pada mi na pamet da se prepirem sa nekim klincem koji prati kosarku od juce i dijeli rezultate na one prije 100 godina i nove. I Acina medalja je prije 100 godina. Ja uopste nisam rekao da je Aco los, samo sam u nabrajanju trenera rekao da ni ova dvojica nisu losiji od Ace. I Djikic je prosle godine osvojio titulu i igrao Final four Eurochellenge sa Krkom, a ove godine Final four eurocupa sa Lietuvos R. Ali da ne idemo dalje, svi su oni dobri treneri, a naravno da se svi hadamo da ce Aco uraditi dobar posao sa Reprezentacijom
FKS❤️1946

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 22 apr 2012, 02:53

zanimljivo je kako si zaobisao moje KONKRETNO pitanje: koga sada zmagoslav sagadin vodi?

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 22 apr 2012, 03:29

Ne moze niko reci da Zmago nije aktivan trener, ove szone je vodio Helios iz Domzala u NLB i slo ligi. Opet kazem, ne znam sta je tvoj problem,krenuo si sa rezultatima koje je imao Aco, a ja ti dokazah da su treneri koje sam naveo imali slicne ili bolje. Opet kazem,nista protiv Ace. Uzivaj
FKS❤️1946

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 28 maj 2012, 16:02

objavio je spisak 15 igrača za EP Sloveniju nije loše dajmo mu vremena ,pomladio sve s argumetima dokazao, svaka čast,malo sam pratila , sretno daj Bože i da fudbal nam ovako doživi preporod ;)

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 28 maj 2012, 16:03

Jozo Brkić!
Svaka čast,dobar momak,dobar igrač.
Uvjerićete se u to.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 28 maj 2012, 16:38

Ako ce nastaviti sa napretkom mogao bi Jozo biti zaista koristan igrac, dosta je napredovao od igraca koji je otisao iz Širokog. Planinic je bolji od njega igrac bez sumnje danas, al Jozo ako bi se recimo vratio i pokazao da moze igrati na visoj razini u vecem klubu, onda bih rekao svaka cast, volio bi da tako bude.
...Život za Široki...

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 30 maj 2012, 11:47

ŠB_Fidelis je napisao/la:Ako ce nastaviti sa napretkom mogao bi Jozo biti zaista koristan igrac, dosta je napredovao od igraca koji je otisao iz Širokog. Planinic je bolji od njega igrac bez sumnje danas, al Jozo ako bi se recimo vratio i pokazao da moze igrati na visoj razini u vecem klubu, onda bih rekao svaka cast, volio bi da tako bude.
Ostao mi je u sjećanju još u onim famoznim utakmicama Bosne i Širokog, kada je još kao klinac ulazio po par minuta, ono, baš mi bio simpatičan s onom kovrdžavom kosom, jako je na Dražena Petrovića podsjećao. Čak su mu i navijači u Skenderiji skandirali. :mrgreen:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 30 maj 2012, 11:52

Ostao je upamcen najvise po neuspjesnim pokusajima zakucavanja u tim susretima, meni. :)
...Život za Široki...

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 30 maj 2012, 12:41

Jozo više nije onaj klinac...uvjerićete se u to.
Samo polako,još malo.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 maj 2012, 13:34

voltron30 je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Ako ce nastaviti sa napretkom mogao bi Jozo biti zaista koristan igrac, dosta je napredovao od igraca koji je otisao iz Širokog. Planinic je bolji od njega igrac bez sumnje danas, al Jozo ako bi se recimo vratio i pokazao da moze igrati na visoj razini u vecem klubu, onda bih rekao svaka cast, volio bi da tako bude.
Ostao mi je u sjećanju još u onim famoznim utakmicama Bosne i Širokog, kada je još kao klinac ulazio po par minuta, ono, baš mi bio simpatičan s onom kovrdžavom kosom, jako je na Dražena Petrovića podsjećao. Čak su mu i navijači u Skenderiji skandirali. :mrgreen:
Naravno da mu se skandiralo. Jedan je Jozo Bebek :mrgreen: :mrgreen:
Neka ga tu, nije on los kao sto se misli. Poslije Planinica je sigurno najbolji klasicni centar bio u Ligi.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 30 maj 2012, 20:15

Skandiralo se Jozo, Jozo na mom se vozo. :D :lol:

Ne vjerujem da ce on biti na glavnom spisku.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 sep 2012, 12:41

Kod: Označi sve

[b]Novosel: Aco je "krivac" za sve, BiH treba još kvalitetnih igrača[/b]

Mirko Novosel, svjetska košarkaška legenda, u razgovoru za portal Klix.ba prokomentarisao je uspjeh košarkaške reprezentacije BiH koja je jučerašnjom pobjedom nad Gruzijom u gostima izborila plasman na Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine igrati u Sloveniji.
Piše: J. Hadžiahmetović

Kada je Košarkaški savez BiH odlučio imenovati Aleksandra Petrovića za selektora seniorske reprezentacije, popularni Aco odlučio je angažovati i Mirka Novosela koji mu je pomagao u pripremama i kvalifikacijama. Nakon što su naši košarkaški Zmajevi izborili za Eurobasket 2013. Novosel kaže kako je zadovoljan načinom na koji je zadani cilj i ostvaren.

"Tri pobjede u gostima u svakom slučaju zavređuju veliko priznanje. Što se tiče prvenstva Evrope, mislim da tu sada treba uraditi još jedan korak, prije svega povećanje broja kvalitetnih igrača koji su sposobni da drže jedan nivo igre", kaže Novosel te dodaje kako je ovo bio najveći problem naše reprezentacije u kvalifikacijama.

Najveći teret u proteklih sedam kvalifikacionih utakmica iznijeli su Mirza Teletović, Zack Wright i Nihad Đedović koji na Evropskom prvenstvu, kroz takmičenje sa košarkaškim velesilama poput Italije, Španije, Turske ili Njemačke, moraju imati dobre zamjene ukoliko želimo ostvariti neki bolji rezultat.

"Ja govorim o visokokvalitetnim igračima od kojih će se, s jedne strane, tražiti njihov duži angažman u igri što znači da, ako igraju dobar napad kao što su igrali, u isto vrijeme zapostavljamo odbranu. Prvenstveno mislim na odbrambeni skok na kojem će trebat mnogo raditi", pojašnjava naš sagovornik.

Novosel kaže kako bh. reprezentacija na Euro mora otići sa deset dobrih igrača za rotaciju ukoliko želimo napraviti ozbiljan rezultat. Na našu opasku da je i on obavio veliki posao kada je riječ o uspjesima reprezenatcije, član NBA Kuće slavnih kaže kako je ipak Aco "krivac" za sve.

"Rekao sam mu jučer poslije utakmice da je obavio ogroman posao. Posebno mi je drago zbog njega što je to završilo na najbolji mogući način. Ova pobjeda u Gruziji je revanš za onaj peh u Sarajevu u jednom teškom ambijetu, u prepunoj dvorani i sa domaćim sudijama", kaže Novosel koji je posebno pohvalio odličnu organizaciju Košarkaškog saveza Bih na čelu sa Harunom Mahmutovićem, generalnim sekretarom.

"Oni su sve perfektno organizirali sve ono što je trebalo da bi ova reprezenatcija napravila uspjeh. U BiH je velika euforija i vjerujem da će Skenderija u subotu biti ponovo puna", kaže na kraju Mirko Novosel koji je u svojoj karijeri osvojio nevjerovatnih 39 medalja. 
Izvor: klix
Sport je lijek za tijelo i duh.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 08 sep 2012, 21:57

Samo jedna rijec za ovog covjeka : GIGANT !

slika
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 sep 2012, 22:53

dobar je Aco kao trener, ali ne zaboravite ko je njegov "pomocnik". Oni koji se razumiju znat ce ko je gdin Novosel ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983 i 11 gostiju.