Tenis Dothan
Sub,18:00 Edina Gallovits - Julia Cohen 1 @ 1.45 SS
*I danas pocinjem sa tenisom,i opet za analizu Edina.Ovaj put igra polufinale i to protiv Julie Cohen,a danasnja kvota mi je malo i smijesna u odnosu na jucerasnju protiv Doi.Kako sam pisao jucer o Gallovits,to cu danas kopirati,a malo cu pisati o Cohen.
*Edina Gallovits dolazi iz Rumunije,ima 27 godina,i trenutno zauzima 97 mjesto na WTA,dok joj je najbolji ranking 54 mjesto.Uglavnom igra na zemljanoj podlozi,mada ima i dosta meceva na hardu.Kroz karijeru na zemlji ima skor 229/106.Ove sezone je na skoru 18/7,od cega je 1/2 hard,a 17/5 clay.Ne igra lose na zemlji ove godine,ima polufinale Bogote,gdje je ispala od Arrauabarrena Vecino,polufinale Ospreya,gdje je ispala od Rus,i finale Pelhama,gdje je pak izgubila od El Tabakh u 3 seta.Sto se tice Dothana,u prvom kolu igrala je protiv Marie Sanchez i dobila 60,63.U drugom kolu je izbacila Sharon Fichman 63,61.Jucer je dobila Doi i to dosta lako,61,63,a bila je odlicna na svom servisu.Iz onoga koliko ja znam o njoj,mogu reci da preferira zemljanu podlogu,a u igri uglavnom je na osnovnoj liniji.Ima onako solidan servis za njenu visinu,165cm,igra desnom rukom, i voli duze razmjene,a dobro se krece po terenu sto je također bitno.
*Julia Cohen je domaca takmicarke,ima 23 godine,a trenutno zauzima 156 mjesto na WTA,dok je najbolji ranking za nju 153 mjesto.Sto se tice zemljane podloge,na istoj kroz karijeru ima skor 89/78.Ove sezone je na skoru 8/11,od cega je 2/4 hard,0/1 indoors hard,i 6/6 clay.Najbolje nastupe ima na ITF turniru Cali,cetvrtinale ispala od Minelle,i evo na Dothanu gdje je dosla do polufinala.U zadnje dvije sezone ima dobar skor na zemlji,ali treba reci da je igrala uglavnom ITF turnire.Prvo kolo Dothana pocela je protiv Simmonds koju je dobila 64,63.Nakon toga izbacila je Falconi 60,64,pomalo iznenađujuce.Jucer je u cetvrtfinalu pomela Valeriu Solovievu sa 60,60.Igra desnom rukom,a od podloga preferira hard.Gledao sam je 2-3 puta ali sve na hardu.Uglavnom igra sa osnovne linije,solidan servis,i dobar dvorucni backhand.
*H2H je na strani Gallovits koja vodi 2:0.Oba meca su sa zemljane podloge,prvi iz 2010 godine sa ITF turnira Pelham kada je Edina dobila 60,62.Drugi je iz Februara ove godine sa turnira Bogota.Tada je Edina slavila sa 64,61.Vec sam pisao da Gallovits ima dobre rezultate kroz karijeru u Dothanu,tako da i danas joj prognoziram ulazak u finale.Mozda je danasnja kvota treba biti 1,60 kao jucer ali sto je tu je.Edina je na zemlji sigurno bolja teniserka,iako Cohen ima solidan skor na toj podlozi ali nema nekih ozbiljnijih rezultata.