Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

legenda reala
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la legenda reala » 06 apr 2012, 21:51

Solidna utakmica, bez ikakvog naboja, bez odbrana.I na kraju bolja ekipa pobijedila.
Kod nas se skoro svi upisali u listu strijelaca.
Jedino vrijedno pažnje, je onaj udarac Terzića :lol:
Bilo je par finih poteza, onaj gol Terzića, potez Delića na kraju .

Italija slaba, mi solidni, Njemci ozbiljno pristupaju meču sa nama, tako da sve ispod 10 razlike u Stutgartu je uspjeh ;) :mrgreen:

Ne zna se šta misliti, o večerašnjem meču, i o nekim igračima :roll:
Italija( EX-JU otpadci :mrgreen: ) ipak nije ozbiljan protivnik.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 06 apr 2012, 22:04

A gol Grahovca (doduše uz pomoć talijanskog golmana, ali eto)...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 06 apr 2012, 22:06

legenda reala je napisao/la:Solidna utakmica, bez ikakvog naboja, bez odbrana.I na kraju bolja ekipa pobijedila.
Kod nas se skoro svi upisali u listu strijelaca.
Jedino vrijedno pažnje, je onaj udarac Terzića :lol:
Bilo je par finih poteza, onaj gol Terzića, potez Delića na kraju .

Italija slaba, mi solidni, Njemci ozbiljno pristupaju meču sa nama, tako da sve ispod 10 razlike u Stutgartu je uspjeh ;) :mrgreen:

Ne zna se šta misliti, o večerašnjem meču, i o nekim igračima :roll:
Italija( EX-JU otpadci :mrgreen: ) ipak nije ozbiljan protivnik.
imam osjecaj kad bi i Dansku dobili,doslo bi ih par da kaze da je Danska slaba.
Njemci su favoriti i u odlicnoj su formi,ali sta je tu je.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 06 apr 2012, 23:07

Bravo za momke . :)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 apr 2012, 23:13

harishp je napisao/la: imam osjecaj kad bi i Dansku dobili,doslo bi ih par da kaze da je Danska slaba.
Njemci su favoriti i u odlicnoj su formi,ali sta je tu je.
Kod nas je uvijek tako, ali Italija zaista jeste slaba.
Na osnovu ove utakmice se ne može znati pravo stanje ove ekipe, vidi se da je ovo jedna mlada ekipa koja je u izgradnji i mislim da je konačan cilj plasman u Dansku 2014.
Spoj mladosti i iskustva, Vražalić,Velić,Panić,Malinović,Karačić, Mikić,Delić sve su to mladi momci, potpomognuti Terzićem,Prce(tom),Toromanovićem, Doborcom to je jedna fina ekipa i uz zalaganje može namučiti svaku ekipu.
Treba iskoristiti ove mečeve sa Njemcima da ovi momci steknu iskustvo i pronaći još 2-3 talentovana igrača za sljedeće kvalifikacije ;)
Večeras je Marković forsirao odbranu 5:1 vjerovatno je pripremao za Njemce koji se najbolje mogu zasutavit izlascima na bekove ;)
Na desnom beku je probao večeras iskusne Džona i Biljaku, oni su se dobro pokazali u napadau, u odbrani to malo škripi, ali dobili smo širinu, ako bi došlo do nenadanih povreda nedaj bože ;)
Imamo i tri desna krila jako kvalitetna, tako da ova ekipa ima budućnost.
Mislim da se Njemcima u odbrani možemo jako dobro suprostaviti sa Vranješ-Terzić-Prce i Stojanovićem naprijed u formaciji 5:1.
Sigurno neće Švabima biti lahko, a i onako nemamo šta izgubiti.
Samo nek se zalažu i ja im neću ništa zamjeriti :wink:

Večeras Karačić opet sjajan, Aco gdje mu je burazer, ima li šansi da on zaigra za nas??
To bi bio još jedan veliki + za ovu ekipu.
Uz povratak povrijeđenog Čakića.
Ma bitno je uvijek imati dvadesetak kvalitetnih rukometaša ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 06 apr 2012, 23:30

sve ok super , pozitiva čestitke momcima,lijepo vidjet ovo bez obzira na protivnika ;)

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 06 apr 2012, 23:56

Evolution87 je napisao/la:
Unica_Liverpool_ je napisao/la:Hoće li nam doći Šarić?
Selektor je rekao da postoji mogucnost da brani protiv Njemacke :D
Slušam ga neki dan na radiju i kaže: "Nije istina šta se pisalo u pojedinim medijima o Šariću. Mi smo u kontaktu i ako nam bude potreban, braniće protiv Njemačke." Ne kontam taj dio ako bude potreban, pa naravno da je potreban :roll:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 07 apr 2012, 00:00

Igor Karačić je u Vardaru, nesumnjivo ima kvalitet ali je pitanje da li želi zamjeniti status potencijalnog reprezentativca Hrvatske za dres naše repke, ovaj naš tim nema dovoljno ozbiljnosti, disciplini ni znanja da prođe jednu super jaku Njemačku, Marković treba ići na podmlađivanje i zasnivanje igre na Malinoviću, Paniću, Vražaliću, Đoni, Veliću, Vranješu,Deliću, Građenu, braći Burić, Novljaninu, Vrancu i dr,uz zadržavanje Terzića, Toromanovića,Karačića i Grahovca , kako bi se pokušali plasirati u Dansku 2014.

san
Kontakt:

Post Postao/la san » 17 apr 2012, 09:41

Evo i Glandorf ne igra u barazu.Njihov najbolji bek.Favoriti jesu ali imam osjecaj da ce mo dobro odigrat.Kad pocinju pripreme i je su li u Sarajevu,Zna li neko gdje igramo doma sa Njemackom.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 17 apr 2012, 15:41

Jarane da njemci igraju sa drugim i trecim sastavom mogu nas dobiti bez problema nek neigra Klein,Hens,Glandorf ,Grocki imaju oni i viska zamjena.Ako ste gledali u subotu Flezgurg-Berlin mogli ste se uvjeriti u kvalitet njihovi bekova Kaufmana odnosno Kristofersena za jedno poluvrime su postigli po 7 golova za svoje ekipe,od nasi igraca jedino Danijel Saric sto covjek vrijedi i moze se porediti sa njihovim igracima vise niko.Npr. Peter Dzordzic igrac Fledzurga koji nema mjesta u prvom timu njemacka je bolji igrac od Terzica,pa sad zamislite kakvi su ostali sve protimci Kiela,Hamburga,Flezgurga idt.Tesko.,

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 apr 2012, 16:28

Pretjera ga i ti vala.
Njemačka jeste jaka, ali da je sa trećom postavom toliko jača i nije.
Grotzki i Klain će se nadomjestiti jer su Sprenger i Genshaimer čak i bolji igrači ;)
Dok će Glandorf i Biter faliti sigurno kao i Hass jer Pfahl, Strobl i Lihtlain nisu taj kapacitet ;)
I nije Felegsburg niti Flezgurg nego Flensburg ;)
I Kaufman je njihov najbolji bek, ja bi volio Hensa više nego išta, on bi bio najveći dobitak za nas, nema beka koji se lakše zaustavlja kao Pascal Hens ;)

Njemci favoriti, samo mi je beze termin odigravanja 13:30 :? :?
Vjerovatno tako ZDF i ARD zahtjevaju, a naš savez se tu ne pita ništa :( :(

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 17 apr 2012, 17:38

Bolje da se utakmica igra u Zenici nego u Sarajevu.
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 17 apr 2012, 18:50

E termin je tuga, u 13:30,cc

san
Kontakt:

Post Postao/la san » 18 apr 2012, 12:08

Dobra je zetra samo se bojim da je malo prevelika.Zna li neko koji je kapacitet ove dvorane.Jedva cekam.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 18 apr 2012, 12:35

san je napisao/la:Dobra je zetra samo se bojim da je malo prevelika.Zna li neko koji je kapacitet ove dvorane.Jedva cekam.
mislim da je nešto preko 10 000, ali stvarno nisam siguran
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 apr 2012, 18:47

1. Srbija
2. Austrija
3. Rusija
4. Bosna i Hercegovina
Dakle sigurno je da ostajemo bez jos jednog velikog takmicenja i treba se okrenuti kvalifikacijama za SP 2015.
Ovdje licno ocekujem dva poraza od Rusa, zatim poraz u Austriji i Srbiji i mozda nekim cudom pored Austrijanaca noseni atmosferom uspjemo pobjediti Srbiju.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 apr 2012, 19:00

Grupa po meni solidna i uz pravi pristup se na domaćem terenu svi mogu dobiti ;)
Nije to ona Rusija od prije, i sigurno se mogu pobjediti, i dalje igraju čvrsto u odbrani(2-3 dvometraša ubiše na crti) i tuču iz vana.
Srbi su napravili veliki uspjeh na domaćem terenu, nošeni publikom, ali u kvalifikacijama ne bi trebala to biti ona Srbija sa EP, sigurno su jači od nas, ali se mogu dobiti ;) Očekivati je neki pad, jer su uzeli medalju, plasirali se na OI i znajući naš mentalitet, sad slijedi povratak u normalu ;)
Austrija ima nekoliko igrača u Bundesligi i realno gledano bi se trebali boriti sa nama za treće mjesto ;)

Naša ekipa je mlada u razvoju i treba što više iskustva izvući iz mečeva sa Njemcima.
Panić je već otišao vani, Malinović bi trebao njegovim stopama, nek se još 2-3 igrača prodaju preko ovog baraža i biće dobro.Spoj mladosti i iskustva :P
Imamo potencijal, samo ga treba iskristiti.
Ja sam govorio da treba spremati ekipu za EP2014, ali sad ovako na oko izgleda ovo puno teško i sigurno će i biti, ali treba se boriti ;)

Valjda će nam Austriju dati organizaciju :P
Jbg Srbija će biti puna, koja god dvorana :lol: :lol:

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 20 apr 2012, 19:19

ja kad sam vidio da je Holandija u 3. jakosnoj grupi, šlagir'o sam se :shock:

grupa jeste teška, ali vjerujem da možemo do kraja kvalifikacija biti u borbi za prvenstvo ;)

ali ne mogu da vjerujem da opet zadnje kolo igramo u Srbiji, i to utakmicu koja bi mogla odlučivati o plasmanu u grupi...tačno nam je to postalo više standardno :roll:
FORZA MARŠAL !!!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 20 apr 2012, 20:12

amerosm je napisao/la:
1. Srbija
2. Austrija
3. Rusija
4. Bosna i Hercegovina
Dakle sigurno je da ostajemo bez jos jednog velikog takmicenja i treba se okrenuti kvalifikacijama za SP 2015.
Ovdje licno ocekujem dva poraza od Rusa, zatim poraz u Austriji i Srbiji i mozda nekim cudom pored Austrijanaca noseni atmosferom uspjemo pobjediti Srbiju.

+1

Eventualno kao najbolji treci ali i to je nemoguce..Ruse jedva u sjedecoj odbojci dobijemo, a da ih dobijemo u rukometu..Nema teorije
15.10 - 15.06 ...

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2012, 20:26

legenda reala je napisao/la: Jbg Srbija će biti puna, koja god dvorana :lol: :lol:
Siguran :?: Siroki :?: Citluk :?: :roll:

Realno, bice vas tesko dobiti u gostima, ali Srbija ce biti najjaca ekipa ove grupe i vece sanse imate protiv Rusije, nego protiv nas.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.