ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Edin TM87
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Edin TM87 » 18 apr 2012, 23:27

To je to otvaranje zrijeba za Djokovica :lol: :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 18 apr 2012, 23:54

Nadal igrao koliko mu je trebalo, ali slabo je to izgledalo u odnosu na Nadala koji gazi sa nulom na sljaci sve, igrat ce sigurno sve bolje i bolje, ali misljenja sam da bi mu trebao jedan dobar test prije eventualnog finala sa Novakom.

Novak rutinski, sa pola gasa drugi dio prvog i drugi set. Sutra bi mogao biti dobar mec izmedju njega i Dolgia, ukoliko Dolgo ustane na pravu stranu, stilom igre bi ga mogao namuciti, pobjediti nece sigurno.

Bellucci sve pogadja, jos na to slabija partija Ferrera, rezultat sve govori, nisam ovo ocekivao, ali Bellucci je i prosle godine pokazao da zna igrati na sljaci, fali mu konstanta, kao i mnogim na touru, da bi bili medju najboljima.
Inace stilom igre isti Verdasco, samo sto Nando tehnicki bolje izvodi udarce, elegantnije.
Gledao i Benneteau protiv Melzera, Austrijanac pravio break prvi u oba seta, Bennetau odmah vracao i onda igrao bolje, mec sa dosta UE gdje se bolje snasao Francuz i ostavario jedan lijep rezultat.

Sutra u najavi par odlicnih meceva, Almagro-Wawrinka, Verdasco-Tsonga, Tipsa-Simon..

Ako bude vremena vrijedilo bi pogledati. :mrgreen:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 apr 2012, 00:39

@magica, magica, magica... Mareja na sljaci moze bez frke dobiti svaki pravi hispo-latino sljaker + Berdih i jos par igraca. Vidjeces. @edine cek zar moramo jos cekati za dokazivanje tvojih strucnih teorija? i da, otvorio se zrijeb. Opet. Vudu + vlaska magija hebi ga. Javi Fedexu, nek cojek zna razlog onog fh riterna na uso
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 19 apr 2012, 13:28

Novak napustio trening, izgleda da mu je preminuo deda, pitanje je oce li igrati. :(

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 19 apr 2012, 14:08

Nastavlja dalje, mada ne znam koliko je to pametno, vidjet cemo mozda mu to bude dodadna motivacija..

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 19 apr 2012, 20:19

Novak je nasao snage i preokrenuo mec iako je na pocetku sve ukazivalo na rutinski poraz.
Smrknuta lica u lozi, Novak koji je izasao da odradi mec, reklo bi se ocekivano s obzirom na vijest koju je primio.
Kada je na 2-0 u drugom setu spasio 0-40, ispraznio se emotivno i tu je poceo preokret.
Pitanje je koliko moze u nastavku turnira, oce li mu ova vijest predstavljati dodatni motiv, vidjet cemo.

Verdasco, Tipsarevic :roll: 8-)

Gledao paralelno oba meca, Verdasco stari choker, koliko samo sansi u prvom setu, odigrao set bez greske, sve do 6-4 u tie breaku.
Prvo tokom seta nije iskoristio 5 break lopti, Tsonga nije imao nijednu, kenjao je Jo-a servis kad god je to trebalo, cistio je linije, sve servisima preko 210km/h. U tie breaku, Verdasco dolazi do 6-4 i dvije set lopte, nakon fantasticnog poena kojeg je dobio na 4-4.
Na prvu set loptu Tsonga odigrao forehand iz sve snage, na sve ili nista, pogodio, nakon toga spasio i drugu set loptu, a onda iskoristio svoju drugu i uzeo prvi set.
Nakon toga potpuni pad Verdasca, kao sto to obicno i bude kod njega i Tsonga je ostvario najbolji rezutat na sljaci u karijeri.

Janko u prvom setu break lopte 0/7, Simon 3/3, to je dovoljno reci. Drugi set nesto bolje Janko, koji uz jedan break vraca stvari na pocetak, da bi u trecem setu Janko opet bio na 0/2, Simon na 2-2 i Francuz je u 1/4.
Nadal rutinski, bolje nego jucer, Kukushkin skupljao gemove.
Bellucci izgubio od Haasea. :lol: ebe lud, zbunjenog, upravo ona konstanta koju sam jucer spominjao, Tomaz danas nevjerovatno los, nakon sto je jucer odigrao jedan od najbojih meceva u karijeri, obicno to tako ide.

Monte Carlo 1/4
Djokovic-Haase
Murray-Berdych
Simon-Tsonga
Nadal-Almagro/Wawrinka

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 19 apr 2012, 21:06

retro je napisao/la:Bellucci izgubio od Haasea. :lol: ebe lud, zbunjenog, upravo ona konstanta koju sam jucer spominjao,
Upravo to. Momak jeste potencijal, ima sve udarce, ali nema konstantu.

Šteta za Benetoa, igrao je sjajno do onog poena na 5-5 i 30-00, kada je išao na Running forehand, i uganuo članak prilikom udarca. Da stvar bude gora, povrijedio je i ručni zglob pri padu, tako da je morao predati meč.
- Andy mora popraviti igru, previše je pasivan, a to bi mu se moglo obiti o glavu čim dođu malo ozbiljniji protivnici.
Danas je spasio nekoliko brejk lopti ofanzivom i vinerima, a zatim se ponovo povuče i čeka grešku, a ustvari postigne kontraefekat - omoguči protivniku direktan poen. Sve u svemu, nisam zadovoljan trenutnom Andyevom igrom, može to puno bolje.
Šteta za njihov meč, bilo je zaista nekoliko odličnih poena i ko zna kako bi se stvari odvijale da nije bilo povrede. Svejedno mislim da bi Andy pobijedio, ali kako i kojim rezultatom, to je pitanje.

Tsonga i Verdasco je meč koji je u velikoj mjeri obilovao greškama, uglavnom Francuza, koji je bio puno agresivniji igrač. Iako je na kraju prvog seta imao siromašnih 58 % ubačenog prvog servisa, postotak osvojenih poena je bio čak 82 %. Imao je oko 15+ vinera i cca 27 grešaka, naspram Nandovih 3 vinera i 11 grešaka. Nijanse su pravile razliku, naročito ofanzivna i hrabra igra Tsonge na set lopti Verdasca.
- U drugom setu se desilo ono što smo očekivali, Nandov pad koncentracije, što je Tsonga iskoristio i sasvim zasluženo slavio.

Simon je potvrdio koliko može umrtviti igru i biti strpljiv u razmjenama sa osnovne linije. Tipsarević je radio ono što nije smio, upao je u Simonovu mašinu i išao na loptu više sa njim. S obzirom na Simonove defanzivne, odnosno Jankove ofanzivne karakteristike, rezultat od 6-0 u prvom setu je nešto sasvim normalno, koliko god nenormalno zvučalo :mrgreen: Janko se kasnije uspio sabrati i odvesti 2 set u svoju koristi i uvesti nas u treći odlučujući, ali to je bilo to. Simon je ipak strpljiviji igrač, koji ima igru za Janka, tako da je ovaj rezultat ono što smo manje-više svi očekivali.

Šteta za Novaka, moje saučešće. Današnji momenat me podsjetio na meč Samprasa i Couriera iz 1/4finala AO-a 1995, kada je Pistol Pete primio informaciju da mu je trener teško bolestan. Bukvalno je preplakao veći dio meča, gubio 2-0 u setovima, ali je nekako uspio preokrenuti i pobijediti sa 3-2.

[youtube][/youtube]

- Dobro za Novaka što je pobijedio, za njega neugodnog protivnika. Gledao sam samo prvi set, tako da ne znam kako su se stvari odvijale u drugom i trećem, sigurno je Nole podigao igru na viši nivo, a Dolgo po običaju pao psihički. Vidjećemo kako će Novak reagovati na ovu porodičnu tragediju, da li će klonuti duhom, ili će mu to biti dodatna motivacija. Hebiga, to je život.

Nadal se zahuktao i lagano izašao na kraj sa Kukuškinom, iz meća u meč će podizati nivo svoje igre, a i žrijeb mu ide na ruku, tako da je miran do polufinala/finala. Zaslužio je to Rafa, ako ništa onda zbog odličnih rezultata na ovom turniru.

Žao mi je Keia, stvarno dečko dobro igra. Hvata lopticu rano, jak je sa obje strane, ima odličan servis za svoju visinu, a nivo igre koju je pokazao na AO-u protiv Tsonge i u IW-u protiv Nadala garantuju da bi od njega mogli dosta toga vidjeti u budućnosti. Moram pohvaliti i Berdycha, koji se izvukao iz poprilično neugodne situacije, protiv protivnika kojem izbacivanje favorita nije strana stvar. Na kraju zaslužena pobjeda Tomasa, mada i da je Kei dobio ne bi bilo nezasluženo.

Sutra bi meč Berdycha i Mareya mogao biti dobar, ali mislim da neću imati vremena nijedan meč odgledati, tako da mi je mrka kapa. Šteta za Beluccija, mislio sam da bi mogao namučiti Novaka i da bi njihov meč mogao dosta toga ponuditi, ali taj Tomaszov problem kontinuiteta dobrih igara je uradio svoje.

Wawrinka servira za meč i po svemu sudeći igrat će sa Rafon u 1/4finalu. Zašto imam osjećaj da bi mogao pobijediti sutra ? :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 19 apr 2012, 21:10

Simon osvaja :mrgreen:

Gled'o sam Bellucija, klocinu, a sto se tice Wawe, razbija na ovom turniru, zna da ne moze igrat sa Rogerom pa zato :mrgreen:

Mog'o bi sutra dobit Rafu, ravno i bekend i forhend po coskovima, i nadat se nekim poklon poenima i eto ga :D

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 19 apr 2012, 21:53

Prije svega dobar mec bi mogao biti sutra sa Nadalom, Wawrinka je protiv njega uvijek dobro igrao, ali mu je falilo nesto da bi ga dobijao.

Tesko ce dobiti mec, ali ko zna, kad ga krene, onda moze dobiti bilo koga, pa tako i Nadala.
Spomenuo je formance Nishikoria gore, na njega sam zaboravio, a odgledao sam zadnjih nekoliko gemova.
Kei je bez problema dobijao servise, a na 4-4 je imao break loptu i cist forehand je ispucao u aut, u sljedecem gemu Berdych sa odlicnim Fh dosao do tri vezane mec lopte.

Steta za Nishikoria sto nema malo bolji servis, da ima bio bi sigurno TOP10 igrac, jak je na oba krila, napada, hvata lopticu u penjanju i lijepo ga je gledati kad je u elementu.

Odlicna 1/4 sutra, sve dobri mecevi. :mrgreen:

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 20 apr 2012, 00:47

Izaci na teren kad je najteze i pobjediti - SAMPION.

Bice zanimljiva sutrasnja reakcija Djokovica, nakon prespavane noci, sve ce biti mnogo jasnije.

Nadal-Wawrinka - sutra najatraktivniji mec u najavi, ako Wawrinka bude na svom nivou bice prelijep mec za gledanje, iako se pobjednik ne dovodi u pitanje ni jednog momenta. Medjutim, tesko je reci koliko dugo ce njegov bh izdrzati napade Nadala. Ja ocekujem laganu pobjedu Nadala, i ne vise od 18-19 gemova u mecu.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 20 apr 2012, 01:25

Kuko je napisao/la:Medjutim, tesko je reci koliko dugo ce njegov bh izdrzati napade Nadala
:shock:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 apr 2012, 01:44

Znači sumnje su mi tačne, ko je onaj stručnjak sa sax-a za tenis, pitam se jel retro il je formance :P
Ipak je formance ;)

Edo najbolji koji je kročio će uzeti ovaj turnir ;)
Šta ovaj BN prenosi jel samo Đokovića ili :x :x
Prije su prenosili i ostale mečeve, a jučer samo Đokovića :x :x
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 20 apr 2012, 08:52

retro je napisao/la:Prije svega dobar mec bi mogao biti sutra sa Nadalom, Wawrinka je protiv njega uvijek dobro igrao, ali mu je falilo nesto da bi ga dobijao.

Tesko ce dobiti mec, ali ko zna, kad ga krene, onda moze dobiti bilo koga, pa tako i Nadala.
Spomenuo je formance Nishikoria gore, na njega sam zaboravio, a odgledao sam zadnjih nekoliko gemova.
Kei je bez problema dobijao servise, a na 4-4 je imao break loptu i cist forehand je ispucao u aut, u sljedecem gemu Berdych sa odlicnim Fh dosao do tri vezane mec lopte.

Steta za Nishikoria sto nema malo bolji servis, da ima bio bi sigurno TOP10 igrac, jak je na oba krila, napada, hvata lopticu u penjanju i lijepo ga je gledati kad je u elementu.

Odlicna 1/4 sutra, sve dobri mecevi. :mrgreen:
Vavrinka nikad nije uzeo set Rafi (tako Višković reče).
"Indija,Pakistan..."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 apr 2012, 09:04

Novak se nije ni potpisao na kameru nakon pobjede nad Dolgopolovim. Toliko emocija na kraju meča, visoko podignute ruke ka nebu kako bi se odala počast djedu...Gubitak važne osobe u porodici je težak trenutak za svako ljudsko biće. Jednostavno, Nole je jučer jedva čekao kraj meča; u osamstopedesetšestom planu je bio rezultat meča.

Meč Tsonga - Verdasco sam odgledao samo do tie breaka. Do istog mi je čak Verdasco izgledao konkretnije. Ispustio je 3 break lopte kod 2:2, a onda ga i sudija malo sjebao ne dosudivši aut kod jednog Tsonginog servisa i to je to. Znamo kakav je Verdasco kad se malo pogubi. :mrgreen:

Wawrinku i ostale nisam gledao - ne'a se vremena. :mrgreen:

Može li Berdych šta Murrayu? U posljednja 3 meča, 2x je slavio Čeh. Može li to podebljati? Jučer ga je Nishikori dosta namučio dok se Andy nije ni oznojio, tako da bi odmor mogao biti najveći problem (za Čeha naravno). :mrgreen:

Simon - Haase ne bih gledao, taman kad bi se radilo o tome da taj meč odlučuje o eventualnom smaku svijeta. :mrgreen:

Također, ne znam šta da očekujem od Wawrinke. Jučer se poigrao sa Almagrom, ali jučer je i Nadal uništio Kukushkina prepustivši mu samo 2 gamea u meču. :mrgreen: Uglavnom, potrudiću se da odgledam Berdycha, al' sve su prilike da od tog neće biti ništa, tako da... :roll:

Btw, Formance= necko_hz. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2012, 11:21

legenda reala je napisao/la:Znači sumnje su mi tačne, ko je onaj stručnjak sa sax-a za tenis, pitam se jel retro il je formance :P
Ipak je formance ;)

Edo najbolji koji je kročio će uzeti ovaj turnir ;)
Šta ovaj BN prenosi jel samo Đokovića ili :x :x
Prije su prenosili i ostale mečeve, a jučer samo Đokovića :x :x
Uzmi SK i SK+, te ES i miran si glede tenisa citave godine, a ne tamo neke levatske provincijalne tv stanice. ;)
Ode legenda Schalke-a, jesi li video :?: :roll:

Inace, sahrana Djokovicevog dede je zakazana za sutra (prema nezvanicnim informacijama), tako da ce biti cudo ako uspe da dodje i na sahranu i u finale MCa.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2012, 11:25

Monolog je napisao/la: Može li Berdych šta Murrayu? U posljednja 3 meča, 2x je slavio Čeh. Može li to podebljati? Jučer ga je Nishikori dosta namučio dok se Andy nije ni oznojio, tako da bi odmor mogao biti najveći problem (za Čeha naravno). :mrgreen:
Naravno da moze, ali se nadam da ce Murray proci.

Simon - Haase ne bih gledao, taman kad bi se radilo o tome da taj meč odlučuje o eventualnom smaku svijeta. :mrgreen:
Ne brini se, nece ni igrati. ;)
Također, ne znam šta da očekujem od Wawrinke. Jučer se poigrao sa Almagrom, ali jučer je i Nadal uništio Kukushkina prepustivši mu samo 2 gamea u meču. :mrgreen: Uglavnom, potrudiću se da odgledam Berdycha, al' sve su prilike da od tog neće biti ništa, tako da... :roll:
Nadal i Djokovic ladno prolaze, Simon i Murray - verovatno.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 apr 2012, 11:29

Vidim da mi je ost'o jedan viška. :mrgreen:
Kontam s kim ono Tsonga igra i bacim pogled na žrijeb kad ono - Simon. :lol:
Jbg. A, evo Murray spasio 2 vezane break lopte i kasnije još jednu. Igra Berdonja odlično, mora se priznati. Šteta što ovo nije dobio, jer sad postoji mogućnost da se u Andyju probudila zvijer. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 20 apr 2012, 11:45

Monolog je napisao/la:Vidim da mi je ost'o jedan viška. :mrgreen:
Kontam s kim ono Tsonga igra i bacim pogled na žrijeb kad ono - Simon. :lol:
Jbg. A, evo Murray spasio 2 vezane break lopte i kasnije još jednu. Igra Berdonja odlično, mora se priznati. Šteta što ovo nije dobio, jer sad postoji mogućnost da se u Andyju probudila zvijer. :mrgreen:
Voleo bih da Andy prodje, sto zbog D. Plavsica (koji je uzasno pristrasan), sto zbog @Virtu4la - da mu vidimo pulena protiv Novaka.

P.S. i zbog @Edina, koji tvrdi da se volsebno Djokovicu uvek "otvara" zreb.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 apr 2012, 12:56

Dosta je Tsonge bilo, Simon bi ga trebao "ustopati" danas. :mrgreen:

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 apr 2012, 13:12

Jeli vrijeme viš da se Rafa vrati i izdominira konkurenciju kao prije ??
Kad počinje RG ??
Jučer sam gledo Đoković-Dolgopolov , i dobro igra onaj Dolgopolov u nekim trenutcima pogađa sve moguće i onda sve uprska, dosta gemova na svoj servis je osvojio bez izgubljenog poena, dobar servis ili Nole vrati u mrežu ili van ;)

Monolog je napisao/la:
Btw, Formance= necko_hz. :lol:
Kako vas otkrivam, još tebe da nađem :P Da nisi onaj Leopold (al ti ne voliš Feđu :roll: ) možda je Edo stručnjak :P
Primjetio sam ja njega na ostalim temama i sumnjao sam da je on, jer znam da voli Zidana, i ovdje je jednom slične postove pisao :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.