Reprezentacija Italije
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Reprezentacija Italije
ne treba im ni pippo, svi se useru kad vide 4 zvijezde, nije mala stvar izaći pred buffona i dati go, trebaju mu.. za to
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Povrijedio se Maggio, mogao bi propustiti EP, ali ja se iskreno nadam da nece
igrac koji je u najboljoj formi od svih reprezentativaca ove sezone, vrhunski full-back, jedan od najboljih na svojoj poziciji na svijetu
nakon Pepita Rossija i Cassana jos jedan udarac na ambicije da se domognu bar 1/4 finala jer je to jedan realni maksimum, medju 8 najboljih
edit: ipak pogresne prognoze, Cristian se vraca vec protiv Juventusa
igrac koji je u najboljoj formi od svih reprezentativaca ove sezone, vrhunski full-back, jedan od najboljih na svojoj poziciji na svijetu
nakon Pepita Rossija i Cassana jos jedan udarac na ambicije da se domognu bar 1/4 finala jer je to jedan realni maksimum, medju 8 najboljih
edit: ipak pogresne prognoze, Cristian se vraca vec protiv Juventusa

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
konacno lijepa vijest: TALIJANSKO udruženje sportskih liječnika, koje sačinjava deset medicinskih eksperata diljem države, odobrilo je Milanovu nogometašu Antoniju Cassanu povratak na nogometne travnjake.
Rezultate posljednjih testova stručnjaci su podrobno proučili i raspravili prije no što su donijeli pozitivnu odluku. Cassana, koji već nekoliko dana intenzivno trenira, od službenog povratka nogometu sada dijeli još samo odluka Instituta sportske medicine u Rimu.
Prisjetimo se, nakon što mu je pozlilo u avionu prilikom povratka s gostovanja u Rimu, 29-godišnji napadač se u listopadu prošle godine podvrgnuo operaciji srca. Doktor Mario Carminati potvrdio je 5. studenog prošle godine kako je ista bila vrlo uspješna.
Cassanu je dijagnosticirana svojevrsna rupa između lijevog i desnog atrija koja je omogućavala krvi da "pobjegne" u tu rupu, te uzrokuje zgrušavanje. Inače ta se rupa nakon rođenja sama zatvara, ali kod Cassana očito to nije bio slučaj. Doktor Nereo Bredolin s odjela neurologije rekao je da će ožiljak od operacije postupno nestati. Cijeli zahvat trajao je 35 minuta.
Inače, Cassano se još nada kako bi mogao zaigrati za Italiju na Europskom prvenstvu ovog ljeta u Poljskoj i Ukrajini.
Rezultate posljednjih testova stručnjaci su podrobno proučili i raspravili prije no što su donijeli pozitivnu odluku. Cassana, koji već nekoliko dana intenzivno trenira, od službenog povratka nogometu sada dijeli još samo odluka Instituta sportske medicine u Rimu.
Prisjetimo se, nakon što mu je pozlilo u avionu prilikom povratka s gostovanja u Rimu, 29-godišnji napadač se u listopadu prošle godine podvrgnuo operaciji srca. Doktor Mario Carminati potvrdio je 5. studenog prošle godine kako je ista bila vrlo uspješna.
Cassanu je dijagnosticirana svojevrsna rupa između lijevog i desnog atrija koja je omogućavala krvi da "pobjegne" u tu rupu, te uzrokuje zgrušavanje. Inače ta se rupa nakon rođenja sama zatvara, ali kod Cassana očito to nije bio slučaj. Doktor Nereo Bredolin s odjela neurologije rekao je da će ožiljak od operacije postupno nestati. Cijeli zahvat trajao je 35 minuta.
Inače, Cassano se još nada kako bi mogao zaigrati za Italiju na Europskom prvenstvu ovog ljeta u Poljskoj i Ukrajini.
Hoce Rossi biti spreman za Euro
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
poceo je trenirati, navodno ce dobiti par minuta za vikend u villarealu, sad sve zavisi od Prandellija, za nadati se da ce ga zvatimeho-medo je napisao/la:Hoce Rossi biti spreman za Euro

Italija pala na 12.mjesto FIFA rang-liste
nisam bas nesto narocito dobar sa italijanskim jezikom, al cini mi se da sam procito da je ovo prvi put u historiji da su ispali iz top 10
nisam bas nesto narocito dobar sa italijanskim jezikom, al cini mi se da sam procito da je ovo prvi put u historiji da su ispali iz top 10
Call the coroner!
Awful news: Giuseppe Rossi reinjures knee, will be out 6 months after surgery
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- delpiero20
- Kontakt:
zijan...opet 

vidi se da navija za milan

Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- delpiero20
- Kontakt:
Trebao je ostati u Italiji, Milan, Juventus nebitno...
Bas sam se nadao da ce ovog ljeta da se vrati i da zauzme mjesto u rep. Italije je ima kvalitet i da postane neki veci faktor kad ono ovo opet
Nadam se da ce biti nesto krace od 6 mjeseci, propustit ce i 2-3 mjeseca sljedece sezone onda
Bas sam se nadao da ce ovog ljeta da se vrati i da zauzme mjesto u rep. Italije je ima kvalitet i da postane neki veci faktor kad ono ovo opet
Nadam se da ce biti nesto krace od 6 mjeseci, propustit ce i 2-3 mjeseca sljedece sezone onda
[youtube][/youtube]
Dobri dresovi...
Obradovala me je ova izjava Prandellija, koji je ostavio prostor za poziv Del Pieru ili Tottiju za Euro. Makar jedan od velikana kad bi igrao na Euru, mnogo bi značilo, a obojicu pozvati, pa po poluvrijeme.
Dobri dresovi...
Obradovala me je ova izjava Prandellija, koji je ostavio prostor za poziv Del Pieru ili Tottiju za Euro. Makar jedan od velikana kad bi igrao na Euru, mnogo bi značilo, a obojicu pozvati, pa po poluvrijeme.

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
★ ★ ★
Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10
a najbolje i balu i tottija, ne moze ispasti loseAdmir_Sa je napisao/la:pa bolje tottija pozvati nego balu

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/pletik ... 10673.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Balotelli siguran putnik za EP, tako kaze selektor
definitivno Italija nece imati ni gram mojih simpatija, nek prodju k'o 2010 i ja zadovoljan
definitivno Italija nece imati ni gram mojih simpatija, nek prodju k'o 2010 i ja zadovoljan
Call the coroner!
- L'Avvocato
- Kontakt:
Mlada repka sinoc pregazila Škotsku u gostima ... 1:4 bilo.
Insigne i Immobile odigrali odlično. Kao i Veratti i Longo. Ima potencijala ova repka ... skoro svi igrači igraju standardno po Seriji B.
Insigne i Immobile odigrali odlično. Kao i Veratti i Longo. Ima potencijala ova repka ... skoro svi igrači igraju standardno po Seriji B.
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
Insigne je najbolji igrac Serie B, zvijer, ne zovu ga dzabe Messi iz Napulja, sa njim u ekipi igraju i Veratti, Caprari, Immobile, svi supertalentovani igraci
Iz Intera imaju Longo, Di Gennaro, Crisetig i ostala kompanija koja je pokorila Europu, plus Destro i jos neki koji su u pola-pola vlasnistvu Intera
e sad ne znam kakva je situacija sa ostalim velikim klubovima al izgleda da se naziru bolji dani sto se tih mladih igraca tice, proteklih nekoliko godina slabo je pravih talenata izletilo iz italinaskih skola
Cini mi se da je Baggio zaduzen za razvoj i rad sa mladim igracima
Iz Intera imaju Longo, Di Gennaro, Crisetig i ostala kompanija koja je pokorila Europu, plus Destro i jos neki koji su u pola-pola vlasnistvu Intera
e sad ne znam kakva je situacija sa ostalim velikim klubovima al izgleda da se naziru bolji dani sto se tih mladih igraca tice, proteklih nekoliko godina slabo je pravih talenata izletilo iz italinaskih skola
Cini mi se da je Baggio zaduzen za razvoj i rad sa mladim igracima
Call the coroner!
Mislim da napredak mlade reprezentacije je prije svega zasluga klubova iz Serie B, odnosno dobar potez vodećih klubova Serie A da mlade šalju u nižu ligu.
Svjedoci smo da kada igrači Juventusa, Milana, Intera, Rome posude igrača nekoj ekipi koja se bori za opstanak u Seriji A, ti igrači jedva skupe 5 nastupa u sezoni, tu gube svi, a mladi talenti odlaze u zaborav.
Pescara i Brescia su najbolji primjer, u Pescari igra Immobile koji je prvi strijelac lige, 25 golova iz 32 meča, Insigne 13 golova, Verrati (mnogi kažu nasljednik Pirla i vjerovatni član Juventusa).
U Bresci imamo El Kaddouria, Caldirolu, Fausta Rossia, Nicolu Lealia itd.
Svjedoci smo da kada igrači Juventusa, Milana, Intera, Rome posude igrača nekoj ekipi koja se bori za opstanak u Seriji A, ti igrači jedva skupe 5 nastupa u sezoni, tu gube svi, a mladi talenti odlaze u zaborav.
Pescara i Brescia su najbolji primjer, u Pescari igra Immobile koji je prvi strijelac lige, 25 golova iz 32 meča, Insigne 13 golova, Verrati (mnogi kažu nasljednik Pirla i vjerovatni član Juventusa).
U Bresci imamo El Kaddouria, Caldirolu, Fausta Rossia, Nicolu Lealia itd.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
- L'Avvocato
- Kontakt:
Pa Serija B bi i trebala biti odskočna daska za njih ... Kad se tu naviknu na italijanski stil igre, neće im biti teško da napreduju u Seriji A.
Samo treba dati priliku mladim igračima ... a ne držati likove od po 35 godina u klubovima poput Livorna, Brescie, Pescare, Torina, Varesea i sl.
Samo treba dati priliku mladim igračima ... a ne držati likove od po 35 godina u klubovima poput Livorna, Brescie, Pescare, Torina, Varesea i sl.
★★★
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.