nije važan trener. ioanko se ništa ne pitaMostaracVelezovac je napisao/la:Ja ti kazem - kad je god prilika da se srusi Velez ovdje NIODAKLE dodju likovi koji nikad prije nisu zalazili i odjednom pricaju da one koji su u klubu trebaju letit - nebitno ko je klubu. Ista je prica bila i sa svim ostalim ranijim ljudima u Velezu.
Ali pogledaj - konstanto, tacno ko sat. Svaki put, novi nickovi, novi likovi i iste price "na vjesala"...
Ja bi sad vratio Mirzu Varesanovica na klupu IZ INATA!
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
-
- Kontakt:
Kerzen,
Kad je Dzonko vodio klub, Velez je dugovao i Bogu i narodu (ali to nije bila samo njegova krivica). Ali ono sto jeste bila je to sto je gomila para otisla na kazne FSBiHu po pitanju glupih stvari, kao na primjer "dokumenti za prijavljivanje stadiona nisu poslani na vrijeme" itd... Nemozes ti sad uzet covjeka od 50-60 godina i odjednom ga nauciti novoj profesiji. Covjek nije znao sta sve treba da radi i bez obzira sto je on pokusavao da to sve savlada nije znao koje sve potrebe izmiriti i kada...
A na pitanje "sta cemo sa fk Velez web stranicom" odgovor je bio "kakva bola web stranica"...
Djonko moze bit dobar covjek i vrijedan covjek i on ima reputaciju kao posten i sposoban u svom poslu. Ali njegova profesija i vodjenje fudbalskog kluba je razlicito ko biti zubar i astronaut. Djonko je bio promasaj za klub, ne radi njega kao njega, nego jednostavno covjek nije imao priliku da nauci taj posao.
A ucenje na greskama je jako skupo (i po njega i po klub).
Kad je Dzonko vodio klub, Velez je dugovao i Bogu i narodu (ali to nije bila samo njegova krivica). Ali ono sto jeste bila je to sto je gomila para otisla na kazne FSBiHu po pitanju glupih stvari, kao na primjer "dokumenti za prijavljivanje stadiona nisu poslani na vrijeme" itd... Nemozes ti sad uzet covjeka od 50-60 godina i odjednom ga nauciti novoj profesiji. Covjek nije znao sta sve treba da radi i bez obzira sto je on pokusavao da to sve savlada nije znao koje sve potrebe izmiriti i kada...
A na pitanje "sta cemo sa fk Velez web stranicom" odgovor je bio "kakva bola web stranica"...
Djonko moze bit dobar covjek i vrijedan covjek i on ima reputaciju kao posten i sposoban u svom poslu. Ali njegova profesija i vodjenje fudbalskog kluba je razlicito ko biti zubar i astronaut. Djonko je bio promasaj za klub, ne radi njega kao njega, nego jednostavno covjek nije imao priliku da nauci taj posao.
A ucenje na greskama je jako skupo (i po njega i po klub).
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
- Kontakt:
Kerzen,kerzen je napisao/la:nije važan trener. ioanko se ništa ne pitaMostaracVelezovac je napisao/la:Ja ti kazem - kad je god prilika da se srusi Velez ovdje NIODAKLE dodju likovi koji nikad prije nisu zalazili i odjednom pricaju da one koji su u klubu trebaju letit - nebitno ko je klubu. Ista je prica bila i sa svim ostalim ranijim ljudima u Velezu.
Ali pogledaj - konstanto, tacno ko sat. Svaki put, novi nickovi, novi likovi i iste price "na vjesala"...
Kako to da si se tek uclanio na forum, imas 12 poruka i svaka ti jako podsjeca na poruke Karaiskakisa?
učlanio sam se davno. a pišem od neki dan. nisam mogo šutit na neke stvari. a jesam karaiskakis sam. od onog zaboravio lozinkuMostaracVelezovac je napisao/la:Kerzen,kerzen je napisao/la:nije važan trener. ioanko se ništa ne pitaMostaracVelezovac je napisao/la:Ja ti kazem - kad je god prilika da se srusi Velez ovdje NIODAKLE dodju likovi koji nikad prije nisu zalazili i odjednom pricaju da one koji su u klubu trebaju letit - nebitno ko je klubu. Ista je prica bila i sa svim ostalim ranijim ljudima u Velezu.
Kako to da si se tek uclanio na forum, imas 12 poruka i svaka ti jako podsjeca na poruke Karaiskakisa?

ha, ha kod nas uvijek teorije zavjera....... 

i đonko je i prethodno koliko ja znam bio direktor nekog sportskog kolektiva. pa i neke uspjehe je napravio. a šta je tanović napravio?
- Titova-Juga
- Kontakt:
Jao što mi je muka od ovih što svoje štite... Aj boni kanite se više ćorava posla, kako vam ne dosadi...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
-
- Kontakt:
Kerzen - koje je to uspjehe Djonko napravio??? Osim dovodjenje kluba pred gasenje. Navedi JEDNU STVAR koju je Djonko uradio!! ETO SAMO JEDNU!!! Ne trebas 2. Samo jednu.
Vidi,
Promjene su dobra stvar (osim kad si na vrhu) sto mi nismo. I ja sam za promjene u svim fazama. Ali nisam za revolucije jer tu se unisti vise nego doprinese. Posljednji put je bila prica (izbaci ga napolje, sve napolje, ovo ono) i na kraju klub pred gasenjem za 3-4 mjeseca. Nemoze se tako.
Nego ko god dovede sportskog radnika, sa 15+ godina iskustva u rukovodjenju kluba i koji ima imalo bolji rezultat od Tanovica - ja cu biti 100% za to da se taj covjek dovede. Ali ako nemas jacu opciju i opciju sa vise godina iskustva i boljim rezultatima - onda nema potrebe dizat hampu.
A ono sto sam vidio u zadnjih 15 godina jeste da su se ljudi dovodili samo kad je bilo para u Velezu. A onda kad nije bilo para i kad je islo lose - e tad su "vruc krompir" preuzimali ovi koji su sada u njemu (a oni su ga i preuzeli zadnji put prije 18 mjeseci). I nije u redu sada te iste ljude koji sredjuju stvari (barem internalno i administrativno) optuzivati da su ovo ili ono... nije u redu jer je klub bio pred gasenjem A NIKO, AMA BAS NIKO, nije htio da bude u upravi tada - a svak se mogao javiti.
A svjedoka ima stotinu - zna se koja su pitanja postavljanja na skupstini i niko se nije digao - niko nije htio u Velez. E sada kad NIKO nije htio - odakle se sad svi javljaju da bi sad bili voljni preuzet nesto i krenut dalje??
Nije to ok po Velez. Nego promjene trebaju jedna po jedna i malo po malo. Sad trener. Sutra 5 igraca. Prekosutra prvo pola uprave, zakosutra drugo pola, i svi ce doci na red. Ali samo kad se nadju bolje zamjene - a ne gore.
I btw... Djonko, uz duzno postovanje prema gospodinu, zaista nema ni u blizu poznavanje materije ko Tanovic koji to radi vec 20 i kusur godina.
Vidi,
Promjene su dobra stvar (osim kad si na vrhu) sto mi nismo. I ja sam za promjene u svim fazama. Ali nisam za revolucije jer tu se unisti vise nego doprinese. Posljednji put je bila prica (izbaci ga napolje, sve napolje, ovo ono) i na kraju klub pred gasenjem za 3-4 mjeseca. Nemoze se tako.
Nego ko god dovede sportskog radnika, sa 15+ godina iskustva u rukovodjenju kluba i koji ima imalo bolji rezultat od Tanovica - ja cu biti 100% za to da se taj covjek dovede. Ali ako nemas jacu opciju i opciju sa vise godina iskustva i boljim rezultatima - onda nema potrebe dizat hampu.
A ono sto sam vidio u zadnjih 15 godina jeste da su se ljudi dovodili samo kad je bilo para u Velezu. A onda kad nije bilo para i kad je islo lose - e tad su "vruc krompir" preuzimali ovi koji su sada u njemu (a oni su ga i preuzeli zadnji put prije 18 mjeseci). I nije u redu sada te iste ljude koji sredjuju stvari (barem internalno i administrativno) optuzivati da su ovo ili ono... nije u redu jer je klub bio pred gasenjem A NIKO, AMA BAS NIKO, nije htio da bude u upravi tada - a svak se mogao javiti.
A svjedoka ima stotinu - zna se koja su pitanja postavljanja na skupstini i niko se nije digao - niko nije htio u Velez. E sada kad NIKO nije htio - odakle se sad svi javljaju da bi sad bili voljni preuzet nesto i krenut dalje??
Nije to ok po Velez. Nego promjene trebaju jedna po jedna i malo po malo. Sad trener. Sutra 5 igraca. Prekosutra prvo pola uprave, zakosutra drugo pola, i svi ce doci na red. Ali samo kad se nadju bolje zamjene - a ne gore.
I btw... Djonko, uz duzno postovanje prema gospodinu, zaista nema ni u blizu poznavanje materije ko Tanovic koji to radi vec 20 i kusur godina.
-
- Kontakt:
Za Djonkinog vakta ja se nesjecam da se ista uradilo.kerzen je napisao/la:i đonko je i prethodno koliko ja znam bio direktor nekog sportskog kolektiva. pa i neke uspjehe je napravio. a šta je tanović napravio?
Za Tanovicevog (sto ne znaci da je to sve samo njegovo djelo), ali da nabrojimo neke:
1) pripreme u francuskoj
2) pripreme u turskoj
3) trecu tribinu
4) malu gostujucu tribinu
5) zid iza stajanja
6) sportski direktor
7) napokon smjena ljudi u omladinskom pogonu (pogledaj sad rezultate nove)
8) nove prostorije omladinskog pogona
9) pomocni teren
10) web stranica (koju je Djonko ugasio jer po njegovom to nije trebalo placat).
ma ništa od ostavki, pa da opet dođemo do toga da se klub ne bi ugasio, Tanović ostaje, kome sada odgovara da budu smjene? nikome jer bi nas to dovelo do rasula. ljudi ovo je normalno, kada ne ide, ne ide, idemo dalje, što se vraćate u prošlost? ma boli me briga više za tog pinokija Tanovića. za ovo su isključivo krivi igrači, sve im je omogućeno, a opet NIŠTA!
ove godien abd slavimo 90 godina postojanja i to treba u duhu proslaviti, zamki i teorija zavjere mi je pun k***c, iskreno....
ove godien abd slavimo 90 godina postojanja i to treba u duhu proslaviti, zamki i teorija zavjere mi je pun k***c, iskreno....
treca tribina je napravljena u vrijeme kad tana nikako nije bio u klubu. zid iza stajanja kada je direktor bio djonko. uzeo je klub kad niko normalan ne bi i stvari koliko-toliko doveo u red. sa galebom je bio prvak BiH. i eto posto znas dobro situaciju reci nam svima ko od 9 izabranih clanova UO na skupstini danas dolazi u klub? i kako je tanovic postao direktor? jel bilo neko glasanje. jel 9 ljudi iz UO glasalo za njega, odnosno većina? kako je izabran mrkva? jel ga izabrao jedan čovjek ili više njih? reci ko je prodao želji utakmicu u vrapčićima (0:2) i na grbavici (3:2). pomoćni teren je napravio prijatelj kluba. sam od sebe pomogao. nikakve zasluge tu nema direktor.MostaracVelezovac je napisao/la:Za Djonkinog vakta ja se nesjecam da se ista uradilo.kerzen je napisao/la:i đonko je i prethodno koliko ja znam bio direktor nekog sportskog kolektiva. pa i neke uspjehe je napravio. a šta je tanović napravio?
Za Tanovicevog (sto ne znaci da je to sve samo njegovo djelo), ali da nabrojimo neke:
1) pripreme u francuskoj
2) pripreme u turskoj
3) trecu tribinu
4) malu gostujucu tribinu
5) zid iza stajanja
6) sportski direktor
7) napokon smjena ljudi u omladinskom pogonu (pogledaj sad rezultate nove)
8) nove prostorije omladinskog pogona
9) pomocni teren
10) web stranica (koju je Djonko ugasio jer po njegovom to nije trebalo placat).
Otisli smo u Tursku i Francusku i zatvorili tamo vrata z asva vremena za vrijeme Taninog mandata. U Turskoj neizmiren racun i delozacija prije planiranog datuma i svadje u Francuskoj sa organizatorima , a spominju se i nek tuce. Da se osvrnem i na tekmu. Katastrofa. ja da dolazim ono i da gledam. Demica sam bodrio svo vrijeme, mjesto mu je u Velezu, ali ono sebi ne smije dozvoliti, mlad je i treba mu se progledati kroz prste. Mislim da i Durakovica moramo vratiti pod svaku cijenu!!!
VELEZ 0- 1 RUDAR PRIJEDOR
RUDAR PRIJEDOR 0-2 RUDAR KAKANJ ---- Spahic i Durakovic :S pa sad vidimo sta ucinismo
VELEZ 0- 1 RUDAR PRIJEDOR
RUDAR PRIJEDOR 0-2 RUDAR KAKANJ ---- Spahic i Durakovic :S pa sad vidimo sta ucinismo
kerzen je napisao/la:reci ko je prodao želji utakmicu u vrapčićima (0:2) i na grbavici (3:2).

DRUG NEBI TI PUNCA
bagrcavi je napisao/la:kerzen je napisao/la:reci ko je prodao želji utakmicu u vrapčićima (0:2) i na grbavici (3:2).![]()
![]()
![]()

Eto ode i Varesanovic , vidit cemo sta ce biti sada .. :S
Nesmijemo nastaviti negativne rezultate ..
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
-
- Kontakt:
Kerzen,
Sve ovo sto si gore napisao - samo cu ti reci - ili si lud il ti noge smrde.
Ko je prodo Zelji?
U Francuskoj bitke?
U Turskoj zatvorena vrata?
Koja vrata? Ona od autobusa kojeg su poslali po Rodjene da ih dovedu na stadion ili ona od hotela koji im je placen da dodju tamo?
Eto jos ces reci da je Tana ko Ali Hamza povaljo 10 ljudi oko sebe.

Sve ovo sto si gore napisao - samo cu ti reci - ili si lud il ti noge smrde.
Ko je prodo Zelji?

U Francuskoj bitke?

U Turskoj zatvorena vrata?

Eto jos ces reci da je Tana ko Ali Hamza povaljo 10 ljudi oko sebe.

-
- Kontakt:
Ma Varesanovic otiso - ali ne mislim da ce ovo jos krenut na bolje. Daj Boze da grijesim.ANTIFA ! je napisao/la:Eto ode i Varesanovic , vidit cemo sta ce biti sada .. :S
Greska je napravljena na zimu kad nismo napadace doveli.
Stvarno su igraci fuj netrude se nikako , eto kad nemozemo ni gore ni dole.MostaracVelezovac je napisao/la:Ma Varesanovic otiso - ali ne mislim da ce ovo jos krenut na bolje. Daj Boze da grijesim.ANTIFA ! je napisao/la:Eto ode i Varesanovic , vidit cemo sta ce biti sada .. :S
Greska je napravljena na zimu kad nismo napadace doveli.
Bar za 90 godina nek izginu protiv Zrinjskog , tu utakmicu Nesmijemo izgubit , ako izgubimo bit ce svasta

- Titova-Juga
- Kontakt:
Je-bo bola Zrinjski, TREBAJU svaku utakmicu da se maksimalno trude na terenu a ne samo za (pod navodne znake) derbi utakmice(u). Neka ne misle da cemo im lizat guzove ako pobjede Zrinju nakon ovakvih predstava na proljece. Nije ih sram da gola ne mogu pogodit u toliko utakmica !
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Normala svaku moraju ginuti za crveni dres sa petokrakom !Titova-Juga je napisao/la:Je-bo bola Zrinjski, TREBAJU svaku utakmicu da se maksimalno trude na terenu a ne samo za (pod navodne znake) derbi utakmice(u). Neka ne misle da cemo im lizat guzove ako pobjede Zrinju nakon ovakvih predstava na proljece. Nije ih sram da gola ne mogu pogodit u toliko utakmica !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.