Postao/la Donnie Darko » 01 jul 2012, 19:41
steve nash po svemu sudeci napusta sunse, sto je najbolje rjesenje za obje strane. poslije 8 lijepih sezona mislim da je doslo vrijeme za rastanak. najvjerovatnije ide u raptorse ili knickse, dok su zainteresovani jos i mavsi, pacersi, heat i blazersi. mislim da nisam nikoga zaboravio. navodno se danas sastaje sa predstavnicima raptorsa koji su mu prema posljenjim informacijama spremili ponudu od 36 miliona kroz 3 godine, sto se ne odbija. vjerovatno je u pitanju sign&trade kao i sa knicksima.
odlazak nasha bi znacio neminovni rebuidling na koji cekam jos od odlaska amarea. sunsi aktivno ganjaju erica gordona sa kojim se sastaju u utorak. poslije max ponude koje ce vjerovatno dobiti jedan hibbert, znaci da ce sunsi i gordonu morat ponudit max ugovor i nadat se da hornetsi nece izjednacit tu ponudu. maloprije sam procitao da je gentry danas otputovao u LA na sastanak sa beasleyem. licno ne bih imao nista protiv, samo da ga ne preplate previse. zainteresovani su jos i za mayo-a, jordana hilla i crawforda. spominje se i ray allen ali njega ce pokusati dovesti samo ako nash ostane. brooks je restricted free agent, i vjerovatno ce ostati u sunsima. vjerovatno ce ga debelo preplatit.
ako ode nash ja bih trejdao i gortata, dok jos vrijedi na trzistu. uzeti za njega lotto pick ili nekog mladjeg centra. childress mora biti amnestiran dok hill vjerovatno, i logicno nece produziti.