NBA season 2011-2012
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- adriano_leite
- Kontakt:
Re: NBA season 2011-2012
Dobra tekma Cavsa u prvom poluvremenu. Da li smo se mi popravili povratkom Irvinga ili je Phila mnogo oslabila, eh to ne znam. 53-49 rezultat za Philu, Kyrie 7 poena i 3 asista u 12 minuta. Tristan 12 poena uz 3 skoka, uz to je imao par dobrih poteza na niskom postu, sto nije mnogo koristio kada je tek zaigrao. Izgleda da momak iz dana u dan napreduje, a ja sam mislio da ce biti flop samo takav. Potpuno je promijenio mehaniiku suta slobodnih bacanja, sto je mnogo tesko, te sa nekih 43% prije All-Stara se popeo na 62% poslije All-Stara, sto je odlicno kako je bilo. Drago mi je sto sam pogrijesio. Velika je steta sto nam se tolko igraca povrijedilo u toku sezone, jer ubijedjen sam da bismo izborili PO damo bili zdravi, pogotovo sa zdravim Varejaom koji je igrao najbolju kosarku od dolaska u NBA.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
ne trebas bit previse pametan da bi skonto kako je filadelfija doooooooooosta oslabila
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- adriano_leite
- Kontakt:
Vidim jbg. dok si ti skontaoLenBias je napisao/la:ne trebas bit previse pametan da bi skonto kako je filadelfija doooooooooosta oslabila

Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
ovo gore je sarkazam bio, izgleda da ne znas sta je to (ukoliko nisi sarkasticno izjavio kako bi se kavsi borili za plejof)
- adriano_leite
- Kontakt:
Ne, ne znam sta je sarkazam, ajd me nauci molim te.LenBias je napisao/la:ovo gore je sarkazam bio, izgleda da ne znas sta je to (ukoliko nisi sarkasticno izjavio kako bi se kavsi borili za plejof)
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- Donnie Darko
- Kontakt:
Otkad to bogati tim sa najboljim omjerom uopste ima kuglica?. U lutriji su samo oni koji propustaju playoff. Treba uvest da tim sa najboljim omjerom a da fula playoff ima najvise sansi sa prvi pik, a sa najgorim najmanje. Bas bih vidio ko bi onda tankirao. Ovako se boris za playoff cijele godine, ostavis srce na terenu, ostanes deveti i dobijes mudo marijanovo, a ove sramote sto tankiraju dobiju top3 pik.adriano_leite je napisao/la:Jel mislis na to da tim za najboljim omjerom u ligi ima vise kuglica?Donnie Darko je napisao/la:Sve sto je potrebno uraditi je obrnuti broj kuglica u lutriji i malcice smanjiti razlike u brojevima istih. Ne da ne bi bilo tankiranja, vec bi se svi krvili do zadnje utakmice.
- adriano_leite
- Kontakt:
Nisam ja to ni procitao "kuglica u lutriji", samo procitao kuglica i prenijelo me na citav draft, ne razmisljajuci da su lutrija i PO ekipe odvojeni, pa zbog toga sam i pomislio da to bude kao jos dodatni motiv da se bude najbolji. Opet to ne bi bilo posteno prema losim timovima. Evo npr. Bobcatsi, oni nemaju sta da traze, oni moraju da tankiraju da bi dobili igrace koji mogu nesto da urade. Evo moji Cavsi, koga mi mozemo privoliti da nam dodje. Nama nema Andya i mi propadnemo kao zeton, a eto kao bili u utrci za PO sa zdravim igracima. Jednostavno da se promijeni sistem, onda bi bilo jos gore, dobri bi dobijali bolje, losi bi zaglavinjali i **** ligu, jos gore nego da se prave ekipe sa po 3 all-star igraca. Opet po sistemu kakav je sada, rijetko kada tim sa najlosijim omjerom dobije prvi pick. Mi smo sa najgorim omjerom dobiti cetvrti pik. Ma tesko je biti pametan i mijenjati nesto, jbg. kako je tako je.Donnie Darko je napisao/la:Otkad to bogati tim sa najboljim omjerom uopste ima kuglica?. U lutriji su samo oni koji propustaju playoff. Treba uvest da tim sa najboljim omjerom a da fula playoff ima najvise sansi sa prvi pik, a sa najgorim najmanje. Bas bih vidio ko bi onda tankirao. Ovako se boris za playoff cijele godine, ostavis srce na terenu, ostanes deveti i dobijes mudo marijanovo, a ove sramote sto tankiraju dobiju top3 pik.adriano_leite je napisao/la:Jel mislis na to da tim za najboljim omjerom u ligi ima vise kuglica?Donnie Darko je napisao/la:Sve sto je potrebno uraditi je obrnuti broj kuglica u lutriji i malcice smanjiti razlike u brojevima istih. Ne da ne bi bilo tankiranja, vec bi se svi krvili do zadnje utakmice.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
potpisujem ovo, nek se bore vise i umiru na svakoj utakmici a ne na pola sezone vec krecu odmaranja, stagniranja, kalkukacije neke i slicno, dosadno je dzaba a ne mora tako da budeDonnie Darko je napisao/la:Otkad to bogati tim sa najboljim omjerom uopste ima kuglica?. U lutriji su samo oni koji propustaju playoff. Treba uvest da tim sa najboljim omjerom a da fula playoff ima najvise sansi sa prvi pik, a sa najgorim najmanje. Bas bih vidio ko bi onda tankirao. Ovako se boris za playoff cijele godine, ostavis srce na terenu, ostanes deveti i dobijes mudo marijanovo, a ove sramote sto tankiraju dobiju top3 pik.adriano_leite je napisao/la:Jel mislis na to da tim za najboljim omjerom u ligi ima vise kuglica?Donnie Darko je napisao/la:Sve sto je potrebno uraditi je obrnuti broj kuglica u lutriji i malcice smanjiti razlike u brojevima istih. Ne da ne bi bilo tankiranja, vec bi se svi krvili do zadnje utakmice.
Donnie brate posalji to Sternu pa mozda se malo i poceska po glaviDonnie Darko je napisao/la:Otkad to bogati tim sa najboljim omjerom uopste ima kuglica?. U lutriji su samo oni koji propustaju playoff. Treba uvest da tim sa najboljim omjerom a da fula playoff ima najvise sansi sa prvi pik, a sa najgorim najmanje. Bas bih vidio ko bi onda tankirao. Ovako se boris za playoff cijele godine, ostavis srce na terenu, ostanes deveti i dobijes mudo marijanovo, a ove sramote sto tankiraju dobiju top3 pik.adriano_leite je napisao/la:Jel mislis na to da tim za najboljim omjerom u ligi ima vise kuglica?Donnie Darko je napisao/la:Sve sto je potrebno uraditi je obrnuti broj kuglica u lutriji i malcice smanjiti razlike u brojevima istih. Ne da ne bi bilo tankiranja, vec bi se svi krvili do zadnje utakmice.

- adriano_leite
- Kontakt:
Ma ne moze se brate tako, velika je razlika izmedju npr. Bobcatsa, Bucksa i Heata. Bobcatsi hudi nesto pokusavaju, a ovi (Heat) preko noci napravise ekipu jer ekipa je na velikom trzistu, a prije Shaqa su bili taraba, a i kasnije prosjecna PO ekipa do danas kada se desilo to sto se desilo. Ma smijesno je to. Ekipe koje ne mogu na atraktivnost grada da privuku free agente, moraju da grade tim kroz draftove. Na kraju opet im te pickove pokupe ekpe koje su primamljive destinacije za free agente. Velika je razlika izmedju dna lige, izmedju 8. mjesta koje vodi u PO i one ekipe koja ima najbolji omjer u ligi. Da je ovaj sistem kao sto kaze Donnie Darko, opet bi se kalkulisalo, niko ne bi htio u PO jer bi kalkulisali da kako budu deveti. Nakon tri propustena PO, tj. 3 deveta mjesta, da imas top3 picka, opet smijesno. Ovako ko je najgori daj mu pick i gotovo. Zbog toga i jeste lutrija, Najgorem nikada nije zagarantovan prvi pick. Opet kao primjer navodim svoje Cavse, bili smo najgori, a 4. pick dobili. Sistem se tesko moze promijeniti, a da bi bio fer prema svima. Ovo sto je sada, po meni je najbolje moguce rjesenje. Mozda da se smanji broj loptica za najgoreg, pa da se onda zapravo i bore ekipe (npr. 6 najgorih da ima isti broj loptica), jer zadnje mjesto ne bi garantovalo najvise loptica, ali jbg. tesko je sve to ugajguliti.LenBias je napisao/la:potpisujem ovo, nek se bore vise i umiru na svakoj utakmici a ne na pola sezone vec krecu odmaranja, stagniranja, kalkukacije neke i slicno, dosadno je dzaba a ne mora tako da budeDonnie Darko je napisao/la: Otkad to bogati tim sa najboljim omjerom uopste ima kuglica?. U lutriji su samo oni koji propustaju playoff. Treba uvest da tim sa najboljim omjerom a da fula playoff ima najvise sansi sa prvi pik, a sa najgorim najmanje. Bas bih vidio ko bi onda tankirao. Ovako se boris za playoff cijele godine, ostavis srce na terenu, ostanes deveti i dobijes mudo marijanovo, a ove sramote sto tankiraju dobiju top3 pik.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
onda dodje da bi bilo najrealnije jednaki broj loptica podjelit na draftu i samo izvuc prije kako ko sta bira redoslijedom svake godine posebno i to je to, ne znam, shvatam da ni to nije fer nekako al brate mili glupo je i ovo sto je danas, bas se nekako koci kosarka 

- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Nevjerovatno je da klubovi prodaju ugled radi nekog klinje sa drafta, a što je najgore taj klinjo uglavnom postane glavni igrač tog tima. Glupa situacija do bola.
Imam prijedlog, ukinite NCAA

- adriano_leite
- Kontakt:
Pa kako drugacije podici fransizu na noge? Igraci nisu vjecni jbg.NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Nevjerovatno je da klubovi prodaju ugled radi nekog klinje na draftu, a što je najgore taj klinjo uglavnom postane glavni igrač tog tima. Glupa situacija do bola.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- Donnie Darko
- Kontakt:
Niko njih i ne treba dizati na noge, oni to sami trebaju uradit. Ako ne mozes dovest nikoga pa koji klinac onda trazis u ligi? Ugasi fransizu i zdrao. Poserem se na ligu koja nagradjuje neuspjeh. Dok god je to slicaj bit ce tankiranja, sto automatski znaci da je liga losija i daleko neinteresantnija.adriano_leite je napisao/la:Pa kako drugacije podici fransizu na noge? Igraci nisu vjecni jbg.NedozvoljenaPozicija je napisao/la:Nevjerovatno je da klubovi prodaju ugled radi nekog klinje na draftu, a što je najgore taj klinjo uglavnom postane glavni igrač tog tima. Glupa situacija do bola.
pa washington godinama losh i nikako da naprave tim, bobcatsi isto, sacremento isto
indiana stoljece nije imala pik medju prvih 5 pa su ljudi napravili nakon par godina neulaska u play off respektabilnu ekipu

indiana stoljece nije imala pik medju prvih 5 pa su ljudi napravili nakon par godina neulaska u play off respektabilnu ekipu
nema potpisa
- SheldonCooper
- Kontakt:
Admir_Sa je napisao/la:pa washington godinama losh i nikako da naprave tim, bobcatsi isto, sacremento isto![]()
Kad se sjetim Kingsa sa Webberom, Williamsom, Peđom i Divcem bili su *ebena ekipa totalno, prije njih igrao i Mitch Richmond
I'm not insane, my mother had me tested!
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
A neutron walks into a bar and asks how much for a drink. The bartender replies "for you, no charge".
naravno da mi se ne sviđa ovo šta rade neke ekipe da se domognu višeg izbora. al' opet ni taj nalošiji omjer ti ne garantuje prvi izbor. bar jednom dva puta se desilo da na kraju biraju četvrti. zato i jeste koliko toliko regulator svega lutrija. veliki problem lige je ta trka za "pristupaćnosti" lige. 30 franšiza je previše, a najmoronskiji potez lige je bilo ponovno davanje franšize Charlotte-i. Hornetsi su se tamo mučili sa gledanošću, marketinškom zastupljenošću i samo što su otišli iz grada, daj gradu franšizu opet. haj'mo realno. ko od vas zaista vjeruje da će sadašnja Minnesota, Charlotte, Cleveland, Denver, GS, Indiana, Memphis, Milwaukee, Sacramento, Toronto, Utah, Washington, a mogao bih nabrojati još po neku, u sljedećih 10, pa i 20 godina osvojiti ligu. znam da su neke od ovih franšiza ranije osvajali ligu čak i u ovim gradovima, al' realno davno je to bilo. kad je bilo mnogo manje franšiza.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
a ajd ti meni reci kada ce atalanta, chievo, fiorentina, parma, lecce, catanija, genova, udinese, novara, bologna..da dalje ne nabrajam osvojiti talijansku ligu?Pasha je napisao/la:naravno da mi se ne sviđa ovo šta rade neke ekipe da se domognu višeg izbora. al' opet ni taj nalošiji omjer ti ne garantuje prvi izbor. bar jednom dva puta se desilo da na kraju biraju četvrti. zato i jeste koliko toliko regulator svega lutrija. veliki problem lige je ta trka za "pristupaćnosti" lige. 30 franšiza je previše, a najmoronskiji potez lige je bilo ponovno davanje franšize Charlotte-i. Hornetsi su se tamo mučili sa gledanošću, marketinškom zastupljenošću i samo što su otišli iz grada, daj gradu franšizu opet. haj'mo realno. ko od vas zaista vjeruje da će sadašnja Minnesota, Charlotte, Cleveland, Denver, GS, Indiana, Memphis, Milwaukee, Sacramento, Toronto, Utah, Washington, a mogao bih nabrojati još po neku, u sljedećih 10, pa i 20 godina osvojiti ligu. znam da su neke od ovih franšiza ranije osvajali ligu čak i u ovim gradovima, al' realno davno je to bilo. kad je bilo mnogo manje franšiza.
ili maljorca, gion, rajo, sevilja, betis, bilbao, levante, malaga..da dalje ne nabrajam spansku ligu?
osvojit ce kad im se poklope neke stvari, dobar igrac, igraci koji istovremeno budu napredovali, kad se ukine sudijska protekcija na lejkerse i tako te stvari. kosarka je uz rukomet sport gdje autsajderi pravo rijetko pobjedjuju/osvajaju titule
nema potpisa
nisi izgleda shvatio bit posta. nije problem kad će i da li će, nego je problem prvo glomaznost lige. nakon toga marketinška zastupljenost. ne možeš napredovati ako te nema dovoljno u medijima. pa čak i ako te ima dovoljno opet postoje prepreke. vidjeli smo najbolje sa Clevelandom. ako ti se ne sviđa moj prvobitno pitanje, evo novo. je li ti zaista misliš da je ligi potrebno 30 franšiza?
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.