RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 19 apr 2012, 01:38

ma prebrodit će velež i ovo,sad se polahko pripremati za Travnik, i nek se više iskupe za ovako lošu partiju, bio bi red.......

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 19 apr 2012, 01:43

ANTIFA ! je napisao/la:Nesmijemo od Zrinjskog u Vrapcicima izgubit , NESMIJEMO !
Zasto? Ja bi iskreno vise volio da dobijemo Zelju i Borca nego Zrinjskog. Meni Zrinjski stvarno ne predstavlja nista i ne razumijem zasto se raja lozi na utakmice sa njima. Oni nama ne predstavljaju derbi. Sarajevo, Borac, Zeljo, Celik - to su derbiji. Ne razumijem zasto im dajemo toliku vaznost.

Druga stvar, nama treba 3-4 boda i da smo u mirnoj luci. Sve ostalo nek bude i nebude... nebitno.

I ko sto neko rece - velike promjene ocekivat na ljeto.

Eto, ko god da bude novi trener - imace priliku i da sklopi novi tim i da bude odgovoran za njega.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 apr 2012, 01:46

MostaracVelezovac je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la:Nesmijemo od Zrinjskog u Vrapcicima izgubit , NESMIJEMO !
Zasto? Ja bi iskreno vise volio da dobijemo Zelju i Borca nego Zrinjskog. Meni Zrinjski stvarno ne predstavlja nista i ne razumijem zasto se raja lozi na utakmice sa njima. Oni nama ne predstavljaju derbi. Sarajevo, Borac, Zeljo, Celik - to su derbiji. Ne razumijem zasto im dajemo toliku vaznost.

Druga stvar, nama treba 3-4 boda i da smo u mirnoj luci. Sve ostalo nek bude i nebude... nebitno.

I ko sto neko rece - velike promjene ocekivat na ljeto.

Eto, ko god da bude novi trener - imace priliku i da sklopi novi tim i da bude odgovoran za njega.
dvije pobjede će biti dovoljne za opstanak, a novi trener koji dođe će biti odgovoran za isti, i bilo bi dobro da spriječi miješanje s strane u sastavljanje tima.......

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 19 apr 2012, 02:00

Aleme,

Mjesanje u izbor tima, sheme tipa "ovaj uletio lovu da ovaj igra" i te price - to su sve lazi obicnih mostarskih luzera koji nemaju nista pametnije od rekla-kazala. Ja licno ne vjerujem da se to desavalo ni prije 5 godina a ne danas. Toliko sam puta bio cuo takve price i onda bio uvjeren da su to bile ciste lazi - tako da danas ja ni jednu takvu stvar vise ne vjerujem.

Mislim da je Varesanovic birao svoj tim igraca sam i da je birao kako najbolje zna i umije. Iskreno to mislim. I mislim da danas mozemo konstatovat da nije dobro birao. Ali s druge strane - on nije imao ni koga da uvede. Evo samo danas ko je gledo tekmu, Demic nije igrao ni pola tekme a dusa mu na nos izletila do 90te minute (eto kondicije), a pola svoje energije je potrosio svadjajuci se sa ljudima na dedarskoj tribini umjesto da igra.

I ovi ovdje prosipaju suplju "otjerali Mostarsku djecu" - koju bola Mostarsku djecu?

I jos nesto - pogledaj samo razliku na ovom forumu (gdje moze doc svak, ukljucujuci i one kojima je 15 maraka za clansku puno a za pivu nije) i reakciju ljudi na rodjeni forumu gdje dolaze provjereni suporteri kluba. I vidjeces razliku i u misljenjima i u pogledima. A zasto? Zato sto ovdje ima broj ljudi kojima je rusenje Veleza duznost i obaveza i oni cekaju svaku priliku da uskoce i pocnu sa rusenjem - dok to nemas medju onima koji su clanovi kluba i koji ga podrzavaju. I tu je ta razlika. Jer u redu je bit ogorcen (ko nije) ali ovo sto citas ovdje - ovo je fuj, samo gledas pojedince koji ko lesinari cekaju priliku da poruse sve moguce, a bez da kinte daju za taj klub. I oni da imaju pravo na misljenje? Ma ko ih yhebe. Eno im Barcu i Chelsea pa nek gledaju i upravljaju tamo.

Jer hoce li Velez vodit Tanovic i Velagic ili X i Y - meni je absolutno svejedno, sve dok ja vidim ozbiljan tim ljudi koji STVARNO RADI. Ko god zeli - bujrum. Ali ovo sto se predlaze ovdje od strane onih kojima je puno 15 maraka za clansku a nije za pivu je "hajmo mi sad ovo iskoristit da istjeramo iz kluba ovu dvojicu a hoce li doci X i Y umjesto njih - e to sasvim nije bitno. I zasto bi im bilo bitno kad u Velez nikad nisu ulozili nista osim pljuvanja po ljudima u njemu, pa bio to Tana, bio Vila, bio Kada ili Pikic ili bilo ko drugi?

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 apr 2012, 02:09

@MostaracVelezovac

evo mog mišljenja: bez obzira na sve ja smatram, pa nek me pljuju i nek kažu šta god hoće, ovo je po meni ključna godina za klub. zašto?

1. zato što slavimo devet decenija postojanja, što nije malo i treba abd na ljeto ovo dostojanstveno proslaviti
2. zato što nam je ovo posljednja šansa za infrastrukturni iskorak kluba, jer će naredne sezone biti mnogo teže doći do licence za PL (abd na ljeto bi se trebalo nastaviti s infrastrukturnim projektima)
3. zato što spadamo među klubove koji najmanje duguju PU FBIH
4. zato što smo konačno bez obzira na loše rezultate ipak malo stali na svoje noge
5. zato što sve sviše ljudi iz vana želi pomoći klubu (kako u finansijskom, tako i na druge načine)

i sada ovo sve gore nabrojano treba uništiti za pet minuta?

neko je spomenuo da treba vratiti bivše legende duška i sl..pa ja se pitam, da su htjeli, zašto se do sada nisu vraćali? malo ironično, zar ne

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 19 apr 2012, 02:14

Pa to ti i ja govorim. Mislim, nemoze mene niko ubjedit ovdje da je ikom drugom vise zao sto je Velez danas izgubio od mene. Nemoze me niko ubjedit u to jer niko ne voli Velez vise od mene. Mozda neki vole isto ali ne voli ga niko vise sigurno.

Ali treba povuc negdje liniju izmedju budalastine i razuma i svatit da se rusenjem svega sto se gradi u 5 minuta radi 3 izgubljena boda (pa ni radi 15) nemoze nista postici. Velez trenutno ima ogroman problem jer mi nemamo gol igraca i mi nemozemo nikome gola dati. To je ogroman problem. A jos veci je to sto igramo bezidejno. Lose. Jedino je Bandovic svijetla tacka - a to je grozna stvar za priznat.

Nije niko corav da ne vidi u kojim smo mi ghovnima. Ali, da li je solucija sve razvalit, pozivat na neko lincovanje ili sredjivat jednu po jednu stvar - mislim da je to pitanje razuma i da odgovor ocigledan.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 apr 2012, 02:18

upravu si mi nemao gol igrača još od vremena Obada, remetića i dr. ali bi trebalo spriječiti one koji žele i ovo malo uspjeha srušiti? pitanje je samo kako? meni se čini da svako ima nekog svog favorita u veležu i ako ne igra odmah pljuvanje na njega i sl...to ne priliči Veležovcima, ja stvarno ne znam zašto se stvara ovolika halabuka oko ovoga, pa ljudi moji ovo se desilo i demo dalje.....

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 19 apr 2012, 02:21

AlemC85 je napisao/la:upravu si mi nemao gol igrača još od vremena Obada, remetića i dr. ali bi trebalo spriječiti one koji žele i ovo malo uspjeha srušiti? pitanje je samo kako? meni se čini da svako ima nekog svog favorita u veležu i ako ne igra odmah pljuvanje na njega i sl...to ne priliči Veležovcima, ja stvarno ne znam zašto se stvara ovolika halabuka oko ovoga, pa ljudi moji ovo se desilo i demo dalje.....
Ma jok bola, kakvi dalje, treba sve u Velezu na vjesala. Pitaj Kimbu i Karaiskakisa :mrgreen:

Sad ako nakon ovog belaja sa Durakovicem i Rudara i ostavke trenera, popusti moral i Velez pocne gubit (sto hoce) - malo ko ce bit sretniji ovdje od njih dvojice. :D

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 apr 2012, 02:26

pa evo mnogi hoće ostavku tanovića, ok to je mišljenje tih ljudi i ja to poštujem, ali se pitam koga postaviti umjesto njega? koga? recite mi da li je iko u Mostaru ili široj okolici spreman biti direktor kluba? ima li sposobnih ljudi u Mostaru za ovo? prije njega je bio onaj Đonko, pa i on nije valjao pa je otišao, a prije Đonka, čini mi se Duraković..........

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 19 apr 2012, 05:16

AlemC85 je napisao/la:pa evo mnogi hoće ostavku tanovića, ok to je mišljenje tih ljudi i ja to poštujem, ali se pitam koga postaviti umjesto njega? koga? recite mi da li je iko u Mostaru ili široj okolici spreman biti direktor kluba? ima li sposobnih ljudi u Mostaru za ovo? prije njega je bio onaj Đonko, pa i on nije valjao pa je otišao, a prije Đonka, čini mi se Duraković..........
Ma Menso je najbolji izbor. Ko ne bude sluso - Ali Hamza i knock out.
Bilo bi 'ko ne bude dobro odigro - Ali Hamza' :D

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 19 apr 2012, 06:48

AlemC85 je napisao/la:pa evo mnogi hoće ostavku tanovića, ok to je mišljenje tih ljudi i ja to poštujem, ali se pitam koga postaviti umjesto njega? koga? recite mi da li je iko u Mostaru ili široj okolici spreman biti direktor kluba? ima li sposobnih ljudi u Mostaru za ovo? prije njega je bio onaj Đonko, pa i on nije valjao pa je otišao, a prije Đonka, čini mi se Duraković..........
Vidi. Kad bude stani pani zamjena se moze svakom naci ako se potrudi, pa i Tani i svakom ostalom. Velez je bitniji od svakoga u njemu pojedinacno. Situacija jest zabrinjavajuca. Nama je 3 boda od 12-13 mjesta i to nije prijatno nimalo. Ja nisam protiv promjena ni u klubu ni u upravi, ali sve dok se ne nadje jasna i kvalitetna zamjena svakom covjeku koji je smijenjen i dok se sve to radi civilizovano i u dogovoru a ne hrakanjem po ljudima i klevetom. I ne da se sve svede na blacenje i lincovanje i licne razmirice i privatne interese. Ako nema niko sposoban u Mostaru da vodi Velez ima dovest ljude sa izvana kad bude stani pani, ali jeli pametno mjenjat previse ljudi od jednom?

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 19 apr 2012, 09:53

duska ili maru za predsjednika kluba.....
obojica su javno rekli da im je zelja da se vrate u mostar i da ce to jednog dana i uraditi.
evo im prilike da se vrate u voljeni grad i voljeni klub

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 19 apr 2012, 10:42

Rođeni, ima li neki video pregled sa utakmice? :D Pozdrav iz Prijedora.

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 19 apr 2012, 10:56

VELEZDOGROBA je napisao/la:duska ili maru za predsjednika kluba.....
obojica su javno rekli da im je zelja da se vrate u mostar i da ce to jednog dana i uraditi.
evo im prilike da se vrate u voljeni grad i voljeni klub
Pa davali su pare i Dusko i Mara i Vaha , i vazda te pare nestanu . Lopovluk bio i osto .
I kako ocekivati veliki Velez kad se krade :?
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 19 apr 2012, 11:58

http://www.hercegsport.info/iznenadenje ... ogalerija/" onclick="window.open(this.href);return false; Evo par slika,ova četvrta je najbolja!! :D :D
http://www.hercegsport.info/wp-content/ ... opiraj.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 19 apr 2012, 12:32

ŠB.TRN je napisao/la:http://www.hercegsport.info/iznenadenje ... ogalerija/ Evo par slika,ova četvrta je najbolja!! :D :D
http://www.hercegsport.info/wp-content/ ... opiraj.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Kad je došla struja ?
Who dares, wins !

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 19 apr 2012, 12:33

Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež na svojoj sinoćnjoj sjednici prihvatio je ostavku šefa stručnog štaba Veleža. Mirza Varešanović je nakon jučerašnje utakmice podnio ostavku iz moralnih razloga i kako je naveo, to je u ovom trenutku najbolji potez za klub, kako bi se ekipa „probudila“ iz trenutnog stanja u kojem se nalazi. Nakon razmatranja i razgovora sa stručnim štabom, Upravni odbor Veleža prihvatio je ostavku.

„Rođeni“ će sutra otputovati u karantin, odakle će se uputiti na subotnju utakmicu Premier lige BiH sa Travnikom na „Piroti“. Ekipu će na subotnjoj utakmici voditi dvojac Adnan Dizdarević i Admir Velagić, a Upravni odbor Veleža je dao punu podršku ovom tandemu u subotnjoj utakmici.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 19 apr 2012, 12:35

Razmatrajući posljednje rezultate ekipe, a posebno nakon ispadanja iz polufinala Kupa Bosne i Hercegovine i uzevši u obzir i sve do sada urađeno na izgradnji kluba i stvaranju uslova za pripreme i takmičenje, Upravni odbor FK Velež odlučio je kazniti i igrače.

Zbog loših rezultata u posljednjih nekoliko kola igrači će biti finansijski kažnjeni. Također, zbog postupka prema navijačima nakon što je završila jučerašnja utakmica sa Rudarom, suspendovani iz prvog tima su do daljnjeg Nedim Hiroš i Rijad Demić. Odluku o njihovoj kazni donijet će Disciplinska komisija FK Velež.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 19 apr 2012, 12:42

shaman7 je napisao/la:Razmatrajući posljednje rezultate ekipe, a posebno nakon ispadanja iz polufinala Kupa Bosne i Hercegovine i uzevši u obzir i sve do sada urađeno na izgradnji kluba i stvaranju uslova za pripreme i takmičenje, Upravni odbor FK Velež odlučio je kazniti i igrače.

Zbog loših rezultata u posljednjih nekoliko kola igrači će biti finansijski kažnjeni. Također, zbog postupka prema navijačima nakon što je završila jučerašnja utakmica sa Rudarom, suspendovani iz prvog tima su do daljnjeg Nedim Hiroš i Rijad Demić. Odluku o njihovoj kazni donijet će Disciplinska komisija FK Velež.
valjda će se nakon ovoga pojedini igrači opametiti..

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 19 apr 2012, 14:10

velagic u gradu s dzaficem

izgleda da ce biti ona moja:-)

asmira za trenera

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.