dijabola je napisao/la:Philadelphia-Indiana (+3,5) h2 @ 1.85
Indiana je jednostavno kvalitetnija ekipa. Philadelphia jeste dobar domaćin, ali tu reputaciju su stekli uglavnom u prvom dijelu sezone, i kako se bliži playoff oni igraju sve slabije. U zadnjih 10 utakmica dobili su samo 3, dok je s druge strane Indiana u najboljoj seriji od svih ekipa u NBA i dobili su 9 od posljednjih 10 utakmica, uključujući 5 posljednjih zaredom. Phila je dobila prvu međusobnu utakmicu, ali to je bilo još u januaru dok su još bili 'vrući'. Onu skoriju međusobnu su Pacersi uzeli lagano, 111-94. Za Indianu vjerovatno ponovo neće nastupiti Daren Collison, ali to i nije neki hendikep, jer po mišljenjima mnogih (pa i mene) George Hill bolje odrađuje tu poziciju startnog playmakera. Jedina stvar koja bi mogla pomrsiti račune je da je ovo Sixersima posljednja domaća utakmica u regularnom dijelu, ali mislim da će Pacersi svejedno do pobjede i ovaj mali hendikep je neka vrsta osigurača. Vrijedi probati i čistu dvicu na Indianu, kao i zbroj koševa gosta over 90,5.

btw i mene su detroit i cleveland oborili sa svojih 193...po ko zna koji put jedan koš preko....al zato pacersi jedu