San Antonio Spurs

YaSSaL
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la YaSSaL » 13 apr 2012, 19:49

Te 2003. i serija u kojoj smo pobijedili 4-2, bio sam u kasarni, u vojsci...
Iako nenaspavan i mrtav umoran (ko je bio u vojsci, zna o cemu govorim), nocima kad je utakmica, iskradao sam se iz spavaonice, krisom ulazio u prostoriju u kojoj je bio TV i gledao...
Dane nakon utakmice ni sam ne znam kako sam izdrzavao budan, krv sam pisao trudeci se da zavrsim sve obaveze...
Ali ne zalim, bila su to dobra vremena i radost nakon prolaska dalje je bila prevelika. Kasnije nas je cekao Dallas, sto sam takodje na isti nacin pratio, kao i Finale s New Jersey-em...
Inace, te godine smo sve serije uzeli identicnim rezultatom, sve sa 4:2...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 apr 2012, 22:26

LBJ MVP je napisao/la:Duncan nam treba na ovom nivou protiv Lakersa,Grizzliesa i Bullsa.Ostale možemo dobit i s njegovom prosječnom igrom ;)
Jedva čekam ostale s Lakersima moramo odgovorit na ono.Bynum imao skokova ko cijela naša ekipa :roll:
Ko kaze, box score ili :lol: :lol:
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 apr 2012, 00:50

neno#4 je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Duncan nam treba na ovom nivou protiv Lakersa,Grizzliesa i Bullsa.Ostale možemo dobit i s njegovom prosječnom igrom ;)
Jedva čekam ostale s Lakersima moramo odgovorit na ono.Bynum imao skokova ko cijela naša ekipa :roll:
Ko kaze, box score ili :lol: :lol:
Ma jok ja zapisivao :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 apr 2012, 01:33

PHX veceras 8-) Bice zanimljivo kao i uvijek sa njima i nadam se pobjedi,ali i poklapanju nekih drugih rezultata :D

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 15 apr 2012, 03:37

35-13, nevjerovatna prva četvrtina. :D
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 15 apr 2012, 08:02

42-16

Nacin na koji smo odigrali prvu cetvrtinu je ovu utakmicu ucinio treningom u nastavku...

Go Spurs Go

P.S. Dobar clanak: http://www.nba.com/2012/news/features/s ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: YaSSaL, dana/u 15 apr 2012, 18:03, ukupno mijenjano 1 put.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 15 apr 2012, 11:08

San Antonio , moram priznati slijedeće :

1. Najbolji vlasnik u NBA zadnjih 15 god
2. Najbolji GM u NBA zadnjih 15 god
3. 1 od 2 najbolja trenera u NBA zadnjih 15 god (1a je Phill, 1b je Pop)
4. 1 od 4 najbolja igrača u NBA zadnjih 15 god ( Kobe-Tim-Dirk-KG)

PRIMJER SVIM OSTALIM "MALIM" (svi osim LA , NY , CHI, MIA, BOS) FRANSHIZAMA KAKO BITI USPJEŠAN I PORED MALOG MARKETINGA, a da ne bacaš pare (kao Mark Cuban mada se i njemu posrećilo prošle god)

Jedino što nisu atraktivni, pa nisu interesatni široj javnosti , oni su samo za one koji se razumiju u košarku , kao i Utah pod Slounom.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 15 apr 2012, 14:34

Kobe Bryant je napisao/la:San Antonio , moram priznati slijedeće :

1. Najbolji vlasnik u NBA zadnjih 15 god
2. Najbolji GM u NBA zadnjih 15 god
3. 1 od 2 najbolja trenera u NBA zadnjih 15 god (1a je Phill, 1b je Pop)
4. 1 od 4 najbolja igrača u NBA zadnjih 15 god ( Kobe-Tim-Dirk-KG)

PRIMJER SVIM OSTALIM "MALIM" (svi osim LA , NY , CHI, MIA, BOS) FRANSHIZAMA KAKO BITI USPJEŠAN I PORED MALOG MARKETINGA, a da ne bacaš pare (kao Mark Cuban mada se i njemu posrećilo prošle god)

Jedino što nisu atraktivni, pa nisu interesatni široj javnosti , oni su samo za one koji se razumiju u košarku , kao i Utah pod Slounom.
I Dallas je veći marketing od San Antonia.
Još jedna genijalnost našeg GM-a je to što Duncan ide u penziju za 2-3 godine,a mi ćemo opet imati ekipu za playoff.U zadnjih 35 godina imamo najviše titula u svojoj diviziji(18),Lakersi imaju jednu manje od nas,a Kelti su jedina ekipa još koja je prešla 10.

Ovo izgleda puno bolje nego prošle sezone svi ulaze spremni u playoff.Imamo pravo da se nadamo dobrim stvarima.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 apr 2012, 15:26

Za grad od oko 1,5 miliona stanovnika se ne moze reci da je mala sredina, ali SAS nije interesantan sto nemaju superstara u ekipi. Isto tako zna se koje najbolji vlasnik u posljednjih 15 godina, a to sigurno nije Peter Holt.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 apr 2012, 15:46

amerosm je napisao/la:Za grad od oko 1,5 miliona stanovnika se ne moze reci da je mala sredina, ali SAS nije interesantan sto nemaju superstara u ekipi. Isto tako zna se koje najbolji vlasnik u posljednjih 15 godina, a to sigurno nije Peter Holt.
Svaka stavka koju si naveo je smijesnija od smijesnije...Prvo,grad od 1,5mil stanovnika je za americke prilike itekako mali(ja bar sad znam nabrojati 20 kojih su veci),drugo kazes da nemamo superstara,na to cu ti se samo nasmijati :lol: :lol: (ako je to Kobe u 33-oj,sigurno je jos uvijek to i Duncan i dok igra uvijek ce biti superstar,a Ginobilija i Parkera ne trebam pominjati)I na kraju trece,ako pod dobar vlasnik mislis da je skoro svaki put uloziti toliko novca da budes uvijek preko salary capa i da dovodis megazvijezde samo na osnovu toga sto se radi o LA-u,onda cu i ja reci da je Buss bolji :lol: :lol: Covjece, Holt je izgradio citav sistem racionalnim koristenjem sredstava,bez velikog marketinskog eksponiranja i jednu od najjacih fransiza u svim amerckim sportovima...

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 15 apr 2012, 16:07

Amer-e , moreš priznati nije isto imati klub u 2 gradu amerike San Antonio je tek 3 u svojoj državi Texas iza Dallasa i Houstona.
Eh sad jeste lakše voditi SA od LAL , pogotovo lakersa sa takvom historijom kao največeg košarkaškog kluba najpoznatije franšize iza NY Yenki-a , sa milion novinara , gdje se od muhe pravi slon , kad Kobe ružno pogleda nekog odmah ga mrzi i sl. ali toliki marketing i pare i glamur hollywooda kad ti dodje pa imas igrace kao Kobe i prije Shak ipak moraš priznati da je lakše.

Eh sad Dr. Buss je napravio i brend od show time lakersa sa Magicom i to mu se moa priznati , da je bolji od svojih konkurenata NY , CHI , BOS i gradova na floridi ORL i MIA

GM je daleko bolji , dovoljno je samo reč Parker i Ginobili , netreba ništa više , ali i smirenost nema dead time trade-ova možda 2 ili 3 da su imali , ma staložena franšiza nema šta , primjer ostalim malim.

Eto ima Oklahoma sve uslove da postigne uspjeh SAS , znači novu dvoranu , 2 superstara , 1 u top 3 , mlade igrače i malu sredinu , pa da vidimo.....

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 apr 2012, 16:14

NEZALAGANJE je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Za grad od oko 1,5 miliona stanovnika se ne moze reci da je mala sredina, ali SAS nije interesantan sto nemaju superstara u ekipi. Isto tako zna se koje najbolji vlasnik u posljednjih 15 godina, a to sigurno nije Peter Holt.
Svaka stavka koju si naveo je smijesnija od smijesnije...Prvo,grad od 1,5mil stanovnika je za americke prilike itekako mali(ja bar sad znam nabrojati 20 kojih su veci),drugo kazes da nemamo superstara,na to cu ti se samo nasmijati :lol: :lol: (ako je to Kobe u 33-oj,sigurno je jos uvijek to i Duncan i dok igra uvijek ce biti superstar,a Ginobilija i Parkera ne trebam pominjati)I na kraju trece,ako pod dobar vlasnik mislis da je skoro svaki put uloziti toliko novca da budes uvijek preko salary capa i da dovodis megazvijezde samo na osnovu toga sto se radi o LA-u,onda cu i ja reci da je Buss bolji :lol: :lol: Covjece, Holt je izgradio citav sistem racionalnim koristenjem sredstava,bez velikog marketinskog eksponiranja i jednu od najjacih fransiza u svim amerckim sportovima...

1. San Antonio je sedmi grad po velicni u SAD-u i drugi grad po velicini iz Houstona u Texasu - ako su oni mala sredina onda ja stvarno ne znam dalje.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Un ... population

2. Kada sam mislio superstara nisam mislio samo na parket vec i njiohove kvalitete van parketa. Ruku na srce prije ce Bryant privuci publiku i markentiske kompanije nego Duncan. Kod Vas je sve podredjeno kolektivu i to jednostavno nije toliko interesantno Amerima.

3. Sto se tice najboljeg vlasnika kod Buss-a treba imati u vidu da su njegova izdvajanja naplacena sa 5 titula i dva finala u posljednjih 15 godina, a isto tako imao je dobitak sto se marketinga tice. I kad imas novce moras ih znati kvalitetno trositi i biti na dobitku sto je slucaj kod dr. Buss-a.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 15 apr 2012, 16:26

Sto se tiće amerike :

imaš 4 regije koje su popularne i jedan kako bi ga nazvao distrikt:

Kalifornija , Texas , Florida, Istočna obala tj. gradovi NY, Waš. Bos i Phila i kao oaza u pustinji Chicago.
Ostalo su sve nrtve cjeline osim izuzetaka kao Phoenix i Las Vegas , ali to ti dodje kao prelaz izmedju kalifornije i texasa.
San Antonio jeste veći od Dallasa , ali nemože se porediti , Dallas i Houston su kao gradovi , dok je San Antonio kao više sela kako bih opisao, ništa se značajno ne dešava sem sajma stoke i utakmica Spursa :lol:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 apr 2012, 16:41

Kobe Bryant je napisao/la:Sto se tiće amerike :

Kalifornija , Texas , Florida, Istočna obala tj. gradovi NY, Waš. Bos i Phila i kao oaza u pustinji Chicago.
Ostalo su sve nrtve cjeline osim izuzetaka kao Phoenix i Las Vegas , ali to ti dodje kao prelaz izmedju kalifornije i texasa.
San Antonio jeste veći od Dallasa , ali nemože se porediti , Dallas i Houston su kao gradovi , dok je San Antonio kao više sela kako bih opisao, ništa se značajno ne dešava sem sajma stoke i utakmica Spursa :lol:
Samo sto te mrtve cjeline donose vise za USA nego ovi ostali sto si nabrojao, jer je sva proizvodnja poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda smjestena u ovom srednjem dijelu-mid west USA, koji je pretezno ravnicarski i najpogodniji za razvoj poljoprivrede i ostalih djelatnosti, i zato ga i nazivaju breadbasket of usa ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 15 apr 2012, 17:10

Pošto Bošnjaka (ovdje mislim na sve BIH nacionalnosti) ima najvišw u San Diego i Chicago , onda bi smo svi trebali navijati za Kanzas u NCAA i Chicago ili Oklahomu u NBA :lol:

Ma dobro znam, to je sve što pričas , da je u stvari LA mrtav grad , ali eto nešta je njima mjerilo marketinga , Miami i Orlando su mali gradovi ali to je Florida .
Jeino što znam da NY nije amerika bio sam tamo 3 mj. i mozda jedini grad pored Sarajeva gdje bi mogao da zivim , ali to je vise internacionalni grad i ono bas su Kniksi slab klub koliku marketing masineriju imaju ;)

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 15 apr 2012, 18:09

Kobe Bryant je napisao/la:...ništa se značajno ne dešava sem sajma stoke i utakmica Spursa :lol:
Rodeo rulzz... :mrgreen:

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 15 apr 2012, 19:44

Kobe Bryant je napisao/la:Sto se tiće amerike :

San Antonio je veci kao grad od Dallasa, ali Dallas ima dosta vecu okolinu. Da ima vise nekih sela nema, bio sam u oba grada po 10 puta najmanje, fin je grad. Poznat je po River Walk koji je preljep u bilo kojem dobu dana, i Alamo, na ta dva mijesta najvise i idu turisti. Downtown je duplo najmanje manji od Houstona. Fino izgleda navece kad ides 10-kom cim ulazis u San Antonio sve sija a At&t centar blista sa desne strane. Normalno da se SA ne moze porediti sa Dallasom niti Houstonom, Dallas je marketiski najjaci, najvise zbog Cowboysa, koji godinama isticu ime tog grada. Rodeo je tradicija u Texasu, to ti puca i u Houstonu svake godine na Realiantu, nisu to samo bikovi fazoni, to se pije, festa, koncerti su ti svaku noc, svake godine dodje neka mega zvijezda, ove je bio Iglesias prosle Keith Urban, manifestacija zesca, na udranim nocima bude po 60-70 hiljada ljudi, traje po nekoliko sedmica. Ali opet ti kad pogledas Mississippi, Alabamu, pa ovamo New Mexico (pustinja ziva), Arizonu (nista osim Pheonixa nema), Nevadu (nista osim Las Vegasa), pa gore Arkansas, Nebrasku itd. San Antonio je mega sredina za njih. Ali superstar ce vazda prije htjeti igrati u LA, Chicagu, Miami-u, New Yorku, jer to su gradovi koji su marketiski i medijski najvise propraceni, i nocni zivot im je na najjacem nivou. Jedva dodju u Houston koji je 4-i grad u Americi.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 apr 2012, 20:14

amerosm je napisao/la:
amerosm je napisao/la:

1. San Antonio je sedmi grad po velicni u SAD-u i drugi grad po velicini iz Houstona u Texasu - ako su oni mala sredina onda ja stvarno ne znam dalje.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Un ... population

2. Kada sam mislio superstara nisam mislio samo na parket vec i njiohove kvalitete van parketa. Ruku na srce prije ce Bryant privuci publiku i markentiske kompanije nego Duncan. Kod Vas je sve podredjeno kolektivu i to jednostavno nije toliko interesantno Amerima.

3. Sto se tice najboljeg vlasnika kod Buss-a treba imati u vidu da su njegova izdvajanja naplacena sa 5 titula i dva finala u posljednjih 15 godina, a isto tako imao je dobitak sto se marketinga tice. I kad imas novce moras ih znati kvalitetno trositi i biti na dobitku sto je slucaj kod dr. Buss-a.
I sam dobro znas da ne govorimo o cistoj velicini gradova,vec o njihovom uticaju i snazi trzista,tako da nema potrebe da mi izlistavas broj stanovnika...Naravno da ce Kobe privuci vise,upravo zbog trzista,ali i cinjenice da se Duncan nikada nije volio eksponirati...Ma da, naravno da Buss trosi lijepo pare,i ja bi ih trosio kad samo od TV prava u LA-u dobijete 300mil....Fazon je biti racionalan i pametno koristiti ono sto imas...I SAS su osvojili 4 titule,jel mislis da su imali pribliznu 'reklamu' i marketinski dobitak kao LAL?Naravno da nisu,a opet smo u jednu titulu zadnjih 15god... Nije li to dovoljno da se zna ko je bolji vlasnik? Da ti ne pominjem vas propusteni PO sredinom 00' i brojne promasene investicije u ovom istom periodu...

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 15 apr 2012, 20:20

I sam dobro znas da ne govorimo o cistoj velicini gradova,vec o njihovom uticaju i snazi trzista,tako da nema potrebe da mi izlistavas broj stanovnika...Naravno da ce Kobe privuci vise,upravo zbog trzista,ali i cinjenice da se Duncan nikada nije volio eksponirati...Ma da, naravno da Buss trosi lijepo pare,i ja bi ih trosio kad samo od TV prava u LA-u dobijete 300mil....Fazon je biti racionalan i pametno koristiti ono sto imas...I SAS su osvojili 4 titule,jel mislis da su imali pribliznu 'reklamu' i marketinski dobitak kao LAL?Naravno da nisu,a opet smo u jednu titulu zadnjih 15god... Nije li to dovoljno da se zna ko je bolji vlasnik? Da ti ne pominjem vas propusteni PO sredinom 00' i brojne promasene investicije u ovom istom periodu...
Pa normalno da nece jarane to ti je cinjenica. San Antonio nikad nece dobiti medijsku paznju kao ova 4 grada. Meni je to vise dosadilo, ja se vise i ne obazirem na to. San Antonio - Cleveland je najmanje gledano finale u zadnjih ne znam koliko godina. Ako nije NY, Miami, LA, Chicago, Boston ili neki grad koji je marketiski jak, nije ni bitno, tako ti dodje. I to je 100% tako
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 apr 2012, 20:22

Zeljovac_1921 je napisao/la:
Pa normalno da nece jarane to ti je cinjenica. San Antonio nikad nece dobiti medijsku paznju kao ova 4 grada. Meni je to vise dosadilo, ja se vise i ne obazirem na to. San Antonio - Cleveland je najmanje gledano finale u zadnjih ne znam koliko godina. Ako nije NY, Miami, LA, Chicago ili neki grad koji je marketiski jak, nije ni bitno, tako ti dodje.
Pa bravo prijatelju,zato i govorim da znaci da si fakat dobar kad u takvim uslovima postignes nesto ovakvo...Lako je kad ti je sve na tacni...Sve sto tada i trebas da uradis je da osvojis titulu.Svi ostali resursi su vec tu...

Odgovori

Natrag na “San Antonio Spurs”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.