Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
Teško ponovo pada ovo odgoda, tako je i prošli put bilo igramo dobro i onda odgode utakmice zbog nevremena (i poslije loše odigramo odgođenje tekme, kad smo izgubili onu prednost), ali nadam se da će Konte to odraditi kako treba i održati igrače pribrane. Ali ima nešto i dobro, jer slijedeća je utakmica u nedjelju protiv Rome, tako da nećemo strahovati da neki igrač zaradi suspenziju, jer ovim igračima je ista prijetila:
Barzaglie
Bonucci
De Ceglie
Marchisio
Đakerini
Matri
Vucinic
Quagliarella
Barzaglie
Bonucci
De Ceglie
Marchisio
Đakerini
Matri
Vucinic
Quagliarella
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Postoji neka mogućnost da se utakmice ovog kola igraju sad u srijedu ili da se ovo kolo samo pomjeri za sljedeći vikend. Raspored je prenatrpan pa konačna odluka još uvijek nije donešena, uglavnom ne bi nam nikako odgovaralo da posljednje kolo igramo 16. maja, 4 dana prije finala Kupa.
Ovo nam je 4. odgođena utakmica ove sezone, interesantno u nijednoj od dosadašnje 3 nismo pobjedili nismo pobjedili.
Uglavnom čitavo prvenstvo je nekako puno nekih kontraverzi, tipično za calcio.
Primavera izgubila od Genoe 1:0, ali samo osigurali prvo mjesto jer je Fiorentina remizirala protiv Novare rezultatom 1:1.
Ovo nam je 4. odgođena utakmica ove sezone, interesantno u nijednoj od dosadašnje 3 nismo pobjedili nismo pobjedili.
Uglavnom čitavo prvenstvo je nekako puno nekih kontraverzi, tipično za calcio.
Primavera izgubila od Genoe 1:0, ali samo osigurali prvo mjesto jer je Fiorentina remizirala protiv Novare rezultatom 1:1.
Volim te, Željo!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- harebianconero
- Kontakt:
Marchisio: Piermario, mnogo ćeš nam nedostajati!
Claudio Marchisio je preko svog Facebook profila odao počast tragično preminulom Piermariu Morosiniu.
Vijest o smrti veznjaka Livorna je šokirala Claudia Marchisia koji ga je poznavao iz dana dok su igrali jedan protiv drugog u šampionatu Primavera i dok su nastupali za mladu reprezentaciju Italije.
Veznjak Juventusa je napisao:
"Ne znam šta da kažem kada neki moj kolega i prijatelj umre na fudbalskom terenu. Sigurno nisam osoba koja ga je najbolje poznavala, ali mogu reći da je bio izvanredan momak. Koliko smo se puta suprotstavili jedan drugom u omladinskom pogonu - sa jedne strane ja u dresu Juventusa, a sa druge on u dresu Atalante. Potom smo skupa igrali za mladu reprezentaciju. Piermario, mnogo ćeš nam nedostajati!"
Quagliarella: Grozan dan, veoma sam tužan
I Fabio Quagliarella se preko svoje Facebook stranice obratio javnosti povodom smrti Piermaria Morosinia.
Napadač Juventusa je u tuzi nakon što je tragično preminuo veznjak Livorna na posudbi iz Udinesea.
"Ovo je jedan grozan dan. Veoma sam tužan, a također i cijeli fudbalski svijet. I ne samo fudbalski svijet. Ciao Piermario!"
Quagliarella nije imao priliku da igra sa ovim fudbalerom u Udineseu jer je igrao za Udinese od 2007. do 2009. godine, a Morosini je za Udinese nastupao od 2005. do 2007. i od 2009. godine je ponovo član tog kluba. Zadnje 3 sezone je proveo na pozajmicama.
Claudio Marchisio je preko svog Facebook profila odao počast tragično preminulom Piermariu Morosiniu.
Vijest o smrti veznjaka Livorna je šokirala Claudia Marchisia koji ga je poznavao iz dana dok su igrali jedan protiv drugog u šampionatu Primavera i dok su nastupali za mladu reprezentaciju Italije.
Veznjak Juventusa je napisao:
"Ne znam šta da kažem kada neki moj kolega i prijatelj umre na fudbalskom terenu. Sigurno nisam osoba koja ga je najbolje poznavala, ali mogu reći da je bio izvanredan momak. Koliko smo se puta suprotstavili jedan drugom u omladinskom pogonu - sa jedne strane ja u dresu Juventusa, a sa druge on u dresu Atalante. Potom smo skupa igrali za mladu reprezentaciju. Piermario, mnogo ćeš nam nedostajati!"
Quagliarella: Grozan dan, veoma sam tužan
I Fabio Quagliarella se preko svoje Facebook stranice obratio javnosti povodom smrti Piermaria Morosinia.
Napadač Juventusa je u tuzi nakon što je tragično preminuo veznjak Livorna na posudbi iz Udinesea.
"Ovo je jedan grozan dan. Veoma sam tužan, a također i cijeli fudbalski svijet. I ne samo fudbalski svijet. Ciao Piermario!"
Quagliarella nije imao priliku da igra sa ovim fudbalerom u Udineseu jer je igrao za Udinese od 2007. do 2009. godine, a Morosini je za Udinese nastupao od 2005. do 2007. i od 2009. godine je ponovo član tog kluba. Zadnje 3 sezone je proveo na pozajmicama.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- harebianconero
- Kontakt:
Sretan praznik svim juventinima koji slave.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
Zna li iko kada će se nadoknađivati ovo kolo?
Šteta za odgodu ali šta se može... dobro je neka igrači odmore i pripreme se za Vučicu. Taman neka protiv Rome ovi ''počiste'' kartone koji su kritični ida u finiš uđemo rasterećeni kartončića.
Neko mi reče da su Genovesi jučer planirali odmarati četiri igrača?
Istina ili ne , oni više ne treba da nas interesuju... bitne su naše snage i naši momci..
FINO ALLA FINE...
Tigar se ženi, Dama osvaja aBd Scudetto i kup...
3 u 1

Šteta za odgodu ali šta se može... dobro je neka igrači odmore i pripreme se za Vučicu. Taman neka protiv Rome ovi ''počiste'' kartone koji su kritični ida u finiš uđemo rasterećeni kartončića.
Istina ili ne , oni više ne treba da nas interesuju... bitne su naše snage i naši momci..
FINO ALLA FINE...
3 u 1

29 ... a do maja 2012 - 30 ...
-
- Kontakt:
ko Arielramiral je napisao/la:Zna li iko kada će se nadoknađivati ovo kolo?![]()
FINO ALLA FINE...
3 u 1

★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Znam da je jos rano pricati bilo sta o transferima ali ove cifre koje se spominju za Cavanija, Torresa i ostale igrace su ogromne i u najmanju ruku smijesne. Radije bih onda da zadrzimo trenutni igracki kadar i ne dajemo tolike novce za bilo kojeg igraca pa makar se borili dole za opstanak 

Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud
Del Piero's book, titled 'Giochiamo ancora' (Let's keep playing), will hit shelves on April 24,
moracemo procitat
moracemo procitat

- GaetanoScirea
- Kontakt:
Ako se da zaključiti po tome šta je napisano u toj knjizi Alex nas definitivno napušta na kraju sezone.
Baš zbog ovog igrači treba da igraju za Alexa, da se na naljepši mogući način oprosti od kluba, jednom duplom krunom.
Protiv Cesene bi trebali igrati sljedeću nedjelju, a utakmica protiv Rome će biti pomjerena za srijedu, tj. 25 april, ostalo je još da se odredi termin igranja te utakmice, vjerovatno će to biti od 15:00 ili 18:30, jer se isti dan igra Liga šampiona.

Posljednjih 5 utakmica smo odigrali u strašnom tempu, možda će nam ovih par dana neplaniranog odmora dobro doći, samo se nadam da to neće poremetiti Conteovu koncepciju treninga.
Baš zbog ovog igrači treba da igraju za Alexa, da se na naljepši mogući način oprosti od kluba, jednom duplom krunom.
Protiv Cesene bi trebali igrati sljedeću nedjelju, a utakmica protiv Rome će biti pomjerena za srijedu, tj. 25 april, ostalo je još da se odredi termin igranja te utakmice, vjerovatno će to biti od 15:00 ili 18:30, jer se isti dan igra Liga šampiona.

Posljednjih 5 utakmica smo odigrali u strašnom tempu, možda će nam ovih par dana neplaniranog odmora dobro doći, samo se nadam da to neće poremetiti Conteovu koncepciju treninga.
Volim te, Željo!
- SoloJuve26
- Kontakt:
Izgleda bas da nas Il Capitano napusta na kraj sezone i zato se nadam da ce osvojiti duplu i na taj nacin se oprostiti od kluba, ma da mislim da ce za neki par god sjediti s Nedvedom i Agnelliom na tribine
..
Imat ce sada igraci fin odmor do iduce tekme, dobro ce nam doci al zato ocekujem toku 90 min presing i pobjedu aBd.!!!

Imat ce sada igraci fin odmor do iduce tekme, dobro ce nam doci al zato ocekujem toku 90 min presing i pobjedu aBd.!!!

[youtube][/youtube]
The Old Lady is back on TOP...
The Old Lady is back on TOP...
Ovaj dres je fantazija, kada bi ovakav bio
, doduše, uranili su sa zvjezdicama, ali prejak je svakako:

Sve se više govori o Cavaniu, velika je želja Agnellia, ne vidim kako bi se ovo moglo realizovati, njegova cijena sigurno prelazi 40M, možda da damo 25 + Mela i još nekog igrača, da ne govorim koliko je teško dovesti napolitanca kod nas zbog velikog animoziteta koji postoji.

Sve se više govori o Cavaniu, velika je želja Agnellia, ne vidim kako bi se ovo moglo realizovati, njegova cijena sigurno prelazi 40M, možda da damo 25 + Mela i još nekog igrača, da ne govorim koliko je teško dovesti napolitanca kod nas zbog velikog animoziteta koji postoji.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Agnelli je obečao Conteu pojačanja, ako Andrea ima love i želi da investira toliko za jednog napadača, zašto da ne!? S Cavanijem bi sigurno bili u napadu ubitačniji, Napoli se vjerovatno neće plasirati u CL sljedeće sezone, pa će i igrače biti lakše dovesti.
A predsjednici klubova danas olako zanemare amonizitet između pojedinih klubova, fudbal je danas obični biznis, nema tu nekih osjećaja i ljubavi.
Sa Felipe Melom je bio isti slučaj pa je na kraju došao kod nas, navijači Napolija bi trebali shvatiti da njihov klub ne može ponuditi Cavaniju ono što može Juventus.
Spominje se i produženje ugovora Conteu do 2015. Primao bi 3 miliona € bez premija, čime bi postao najplaćeniji trener u Serie A.
A predsjednici klubova danas olako zanemare amonizitet između pojedinih klubova, fudbal je danas obični biznis, nema tu nekih osjećaja i ljubavi.

Sa Felipe Melom je bio isti slučaj pa je na kraju došao kod nas, navijači Napolija bi trebali shvatiti da njihov klub ne može ponuditi Cavaniju ono što može Juventus.

Spominje se i produženje ugovora Conteu do 2015. Primao bi 3 miliona € bez premija, čime bi postao najplaćeniji trener u Serie A.
Volim te, Željo!
Matador bi legao k'o hodži burek.
Melo i 25 miliJončića
''more'' rekao bi stari Laurentino
đe ste bagro Juventusovska ima li šta novo kod vas?
Ovaj dres gore mrakača izgleda, dao bih topli, platu i regres
FORZA JUVE!
Melo i 25 miliJončića

''more'' rekao bi stari Laurentino

đe ste bagro Juventusovska ima li šta novo kod vas?
Ovaj dres gore mrakača izgleda, dao bih topli, platu i regres

FORZA JUVE!
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Bolestan sam evo par dana.
Za odbranu se spominju Dede iz Vasco de Gama (6 miliona €) i Astori iz Cagliarija (7 miliona €), ali ja mislim da nam prioritet treba biti lijevi bek, Chiellini pa i De Ceglie su loši u ofanzivi, skoro svaku utakmicu imaju neku izglednu situaciju za dobar centaršut, a oni se izgube i ne znaju šta će s loptom.
Štoperi Bonucci, Barzagli, Caceres i Chiellini sigurno mogu igrati na ovom nivou i sljedeće sezone. Bonucci će biti spreman za sljedeću utakmicu.
Kad smo već kod sljedeće utakmice, još uvijek se ne zna s kim ćemo igrati za vikend, klubovi nikako da se dogovore, Legacalcio bi da se ovo neodigrano kolo pomjeri za sljedeći vikend, a klubovi valjda žele da se ovo kolo nadoknadi 25. aprila jer su mnogi navijači rezervisali karte za planiranu utakmicu, npr. Juventus - Roma, baš sam čitao kako se navijači žale jer su pojedini rezervisali već avionske karte i sve ostalo, uplatili po 500 €. Iz legecalcio bi trebali to uzeti u obzir, jer fudbal se i igra radi navijača.
Evo kako to vide novinari iz Tuttosporta:

Za odbranu se spominju Dede iz Vasco de Gama (6 miliona €) i Astori iz Cagliarija (7 miliona €), ali ja mislim da nam prioritet treba biti lijevi bek, Chiellini pa i De Ceglie su loši u ofanzivi, skoro svaku utakmicu imaju neku izglednu situaciju za dobar centaršut, a oni se izgube i ne znaju šta će s loptom.
Štoperi Bonucci, Barzagli, Caceres i Chiellini sigurno mogu igrati na ovom nivou i sljedeće sezone. Bonucci će biti spreman za sljedeću utakmicu.
Kad smo već kod sljedeće utakmice, još uvijek se ne zna s kim ćemo igrati za vikend, klubovi nikako da se dogovore, Legacalcio bi da se ovo neodigrano kolo pomjeri za sljedeći vikend, a klubovi valjda žele da se ovo kolo nadoknadi 25. aprila jer su mnogi navijači rezervisali karte za planiranu utakmicu, npr. Juventus - Roma, baš sam čitao kako se navijači žale jer su pojedini rezervisali već avionske karte i sve ostalo, uplatili po 500 €. Iz legecalcio bi trebali to uzeti u obzir, jer fudbal se i igra radi navijača.
Evo kako to vide novinari iz Tuttosporta:

Volim te, Željo!
Dobro je pa će Bonucci biti spreman (nisam mislio da ću ikad ovo rahat rahatuna reći)
Cesenu pobijediti tu nema govora... onda će opet biti protiv Rome 25.04. možda...
šta se može... tri vezane tekme... da bi bio šampion moraš da se boriš kao šampion.

Cesenu pobijediti tu nema govora... onda će opet biti protiv Rome 25.04. možda...
šta se može... tri vezane tekme... da bi bio šampion moraš da se boriš kao šampion.

Dresovi su mrakaca
Jos ce ljepse izgledati sa grbom lige sampiona na rukavu
Ovo propusteno kolo ce se nadoknaditi, a u nedjelju igramo protiv Rome. To ce nam dobro doci jer nema problema sa kartonima. Ne bi bilo lose da pojedini igraci dobiju karton protiv Vucice, tako da nakon Cessene rastereceni odigraju kraj sezone.
Da mi je neko na pocetku sezone rekao da cemo se boriti za titulu i da cemo biti u finalu kupa ne bih mu vjerovao.
Ne treba mnogo razmisljati o Milanu, nego probati pobjediti sve preostale utakmice. Kad malo bolje pogledamo to izgleda jako realno. Ici od utakmice do utakmice i mislim da mozemo uzeti duplu krunu.

Ovo propusteno kolo ce se nadoknaditi, a u nedjelju igramo protiv Rome. To ce nam dobro doci jer nema problema sa kartonima. Ne bi bilo lose da pojedini igraci dobiju karton protiv Vucice, tako da nakon Cessene rastereceni odigraju kraj sezone.
Da mi je neko na pocetku sezone rekao da cemo se boriti za titulu i da cemo biti u finalu kupa ne bih mu vjerovao.
Ne treba mnogo razmisljati o Milanu, nego probati pobjediti sve preostale utakmice. Kad malo bolje pogledamo to izgleda jako realno. Ici od utakmice do utakmice i mislim da mozemo uzeti duplu krunu.
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
- GaetanoScirea
- Kontakt:
Mi smo već ispunili normu za ovu sezonu, igračima je teret pao s leđa, zato mogu igrati samo fudbal, opušteno i lagano, bez ikakvog pritiska, zato možda ovako dobro i stojimo, ova ekipa Juventusa najbolje pokazuje da nekad i igrački talenat nije presudan koliko psihički momentum jedne ekipe kao i sama volja i želja igrača. Ono što nas drži je glad za pobjedama, želja za osvetom zbog svega što nam se izdešavalo.
Tuttomercato objavio vijest da je Del Piero odbio transfer u Anzhi.
Tuttomercato objavio vijest da je Del Piero odbio transfer u Anzhi.
Volim te, Željo!
Delpa ostaje ba... igrati će Ligu prvaka još jednom... makar ulazio ovako kao sad... po 15-ak minuta
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.