Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Burberry46
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Burberry46 » 12 apr 2012, 19:07

Koji je ovo pogodak Del Piera u dresu Juventusa?
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Godot
Kontakt:

Post Postao/la Godot » 12 apr 2012, 19:09

[youtube][/youtube]

Ranili su nas, ali nas nisu ubili...

Sve ce se vratit aBd..

@Burberry46

288 8-)
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
★ ★ ★

Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 12 apr 2012, 19:21

@Burberry46

288 8-)[/quote]
Hvala 8-)
1946

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 12 apr 2012, 20:02

Nedved to uefa.com:
"I see Conte working every day and I'm very happy Juventus chose him. He is not just a good coach, he is top class.

It's difficult to find words to describe Del Piero. He's been playing for Juve for about 20 years. He is the history of this club. When anybody in the world says the word 'Juve', they have a picture of Del Piero in mind. I think that says it all."

Buffon
Kontakt:

Post Postao/la Buffon » 12 apr 2012, 20:30

slika
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 apr 2012, 20:40

Zar nije 289? :mrgreen:

Sinoć je bila teška tekma, naši pritiskaju, maše, a oni pogodiše...
Igra nam je vrhunska, sa punim presingom i posjedom lopte, kako je samo trener digao ovu ekipu to je vrhunski užitak za oko...
Vučko se puno ''zafrkava'', dobro igra, odgovara to ekipi njegov doprinos u timu je ok, ali brate puno se zabija u odbrambene kad dribla... nekad ne može tako ...

Mnogo bi mu više pasalo kao protiv Milana da je rokne sa distance po golu.. šutaj brate punim srcem a ne driblaj...

FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Godot
Kontakt:

Post Postao/la Godot » 12 apr 2012, 20:49

Nije 289.

700 nastupa, 288 golova u dresu Juventusa.

Ukupno, 791 utakmica u karijeri i 319 golova NAJVEĆEG.

Navijači vrše pritisak opet na Agnellija, da se produži ugovor. Kažu ima 700 razloga, a ja se slažem. :mrgreen: 8-)
★ ★ ★

Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 12 apr 2012, 21:44

Alex je sinoćnjim golom prestigao Baggia na listi najboljih italijanskih strijelaca, sad ima 319 golova.

Nego nešto razmišljam, mi smo ove sezone odigrali 32 utakmice ili 64 poluvremena, a samo u 2 od ta 64 smo bili u podređenom položaju, protiv Milana na San Siru i Napolija na Sao Paolo.

Svakako, fascinantan podatak, možemo samo zamišljati šta nas očekuje sljedeće sezone, jedva čekam himnu Lige šampiona na novom stadionu i da srce zaigra kao u dobra stara vremena. 8-) :D

Sinoć je ekipa Lazia imala ukupno 455 dodira s loptom, a sam Pirlo čak 142. U posljednjim utakmicama ste primjetili da protivnik iako pokušava da markira Pirla u tome ne uspjeva, zahvaljujući odličnoj kretnji našeg registe pa i Vidala i Marchisia. Nakon Polija i Hamšika, sinoćnja "žrtva" je bio Mauri.

Postotak uspješnih dodavanja je sinoć bio čak 88 %, zanimljivo je i to da je Pirlo sinoć imao najviše osvojenih lopti (16) iako se očekivalo da to bude Vidal koji je sinoć ipak nije bio na svojoj razini sa "samo" 7 osvojenih lopti.

Inače, Conteu su potrebne još samo 3 utakmice do obori rekord utakmica bez poraza kojeg drži Capello sa 34 utakmice.
Volim te, Željo!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 12 apr 2012, 22:11

Bonucci pravo fasovo

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 12 apr 2012, 22:16

onaj Kozak drvosjeća...nije mu ovo prvi put da je nekog 'zakačio'...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Viking
Kontakt:

Post Postao/la Viking » 12 apr 2012, 23:28

slika
The Old Lady is back on TOP...

Warrick
Kontakt:

Post Postao/la Warrick » 12 apr 2012, 23:38

IlPrincipino je napisao/la:onaj Kozak drvosjeća...nije mu ovo prvi put da je nekog 'zakačio'...
Pa prosle sezone je skrsio Legrotagliea koliko se sjecam,smece od igraca pravo udara al namjerno udara...

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 13 apr 2012, 08:41

GaetanoScirea je napisao/la:
ramiral je napisao/la:Grlo poderao, prst isjekao, stol slomio....

HVALA UZVIŠENOM BOGU pa stvori takvu 10-ku......

FORZA JUVE!
Detalji nekad... :mrgreen:
Zato se ti ne ženiš, valja te trpiti takvog. :mrgreen: :lol:

Nego, šta reći, šutiramo u okvir gola i sa 60 metara. 8-) :mrgreen:

Ispred nas je još 6 finala, vjerujem da to može ova ekipa uspješno prebroditi, to su pokazali toliko puta ove sezone.

Dok, mi uživamo u pobjedi, na Berlusconijevom Merdasetu pričaju o penalu za Lazio nakon duela Diakkitea i Chiellinija.

Zar mogu toliko biti jadni i prkosni!? :?
Hehe brate, šta ću kad se sekiram... ali sve to popravi osjećaj da je Dama pobijedila... :mrgreen:
Ispred nas je 6 finala u ligi i finale kupa protiv Napolitanaca... ove forme ne brinem se nimalo.. vidjeti ćemo, mada očekujem blagi pad forme Juvea, ipak teško je održati ovaj ritam još majesec dana ili malo više...

Realno je da možemo osvojiti oba trofeja... ja bih Scudettom bio prezadovoljan 8-) :) :D

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 13 apr 2012, 12:06

Ja sam barem sto se tice stvari oko transfer pijace uvijek miran.

Kod nas ce doci onaj koji voli i uziva u fudbalu kao igri, koji prepoznaje Juventus kao najveci svjetski klub i svoj dolazak percipira kao sansu za dalji napredak, a nadam se da nece doci onaj kojem je novac prevashodni faktor u izboru kluba ili onaj koji dolazak u klub vidi kao situaciju da bude iznad grupe i ekipe i da se sve podredi njemu kao pojedincu.

U momentu kad sam procitao da je Aguero izabrao klub koji do juce nije imao nijednog navijaca van grada Manchestera samo zbog toga sto mu je ponudjena veca plata, on je za mene precrtan a satisfakcija proizilazi iz cinjenice kakav je uspjeh taj igrac postigao sa tim klubom.

Smatram da sam navijac Juventusa koji je naucio da klub podrzava u stilu nacina na koji je klub funkcionisao u dosadasnjih 114 godina istorije, izuzimajuci period od 3 godine kada je simpaticni Juve pokusao da se uklopi u novi, izopaceni fudbalski svijet koji su stvorili a koji i dalje oblikuju ruski milijarderi, seici i ostali tajkuni, ali taj Juve koji je i tada bio moj, jer secco&co nisu Juve, nije uspio da se otisne u degradaciju svega fudbalskog, jer to nije u njegovoj DNK-a.

Juventus je rodjen da bude prvi, ne mijenjajuci svoj nacin pogleda na fudbal, ubijedjen da svoj cilj moze ostvariti stavljajuci akcenat na grupu koja pravi pojedinca a ne forsirajuci pojedinca na racun grupe.

Ova sezona je u klupskim prostorijama planirana da se iskoristi za vracanje kluba u evropsko takmicenje broj jedan, ali ne moze me niko ubijediti da Agnelli, Marotta i Conte nisu barem jednom pogled usmjerili na osjecaj koji ti prozima tijelo a za sinonim ima broj 30.

Karakteristike Stile Juve-a u ovoj sezoni? Svakako, a ako vas zanima misljenje nekog s jednoipodecenijskim stazom navijanja upisanog u navijackoj knjizici crnobijelih korica, ovozenoski Juve bi odigrao mec s Juventusom koji je osvojio zadnja dva scudetta, a da se ne postidi ni igre ni rezultata.

Neće mi brat zamjeriti što činimo sve da se naš glas čuje. A svaki dobar glas zaljubljenika u bijelo-crnu Damu je poželjan da znamo. ;)

FORZA JUVE!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 13 apr 2012, 12:28

Za Matrieve kritičare, nađoh neku usporedbu najboljih napadača u ligi:

Igrač-----Golovi----Golovi iz penala-----Golovi bez penala-------Šutevi-------Šut u okvir gola-----------Broj minuta
Matri--------10----------- :mrgreen: -----------------------10----------------------74---------------35--------------------------1761
Ibra----------23---------9--------------------------14---------------------127---------------67--------------------------2270
Cavani------19---------2--------------------------17---------------------116---------------60---------------------------2485
Di Natale---20---------4--------------------------16---------------------153---------------75--------------------------2538
Milito-------20---------5-------------------------15-----------------------73---------------47---------------------------2055

Dakle, Matri jeste dao manje golova od svih, ali nije dao niti jedan gol iz penala što znači da je prvi strijelac lige dao samo 4 gola više od Matria iz igre, pri tome je Matri odigrao 500 minuta manje od ibre, 700 od Di Natalea i 800 od Cavania (cirka), a sve to iz mnogo manje udaraca u okvir gola protivnika.

Zato ja kažem da je ubica i odličan igrač, ali da igra i žrtvuje sa za ekipu.
Grande Mitra Matri!
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

GaetanoScirea
Kontakt:

Post Postao/la GaetanoScirea » 13 apr 2012, 14:25

Matri je naš najbolji napadač, bez dileme, on je sam rekao u jednom intervju da nije navikao na ovakav stil igre koju preferira Conte. U dosadašnjem dijelu karijere imao je samo jedan zadatak, da zabije gol, a otkako ga Conte trenira njegova igra je dobila neke druge dimenzije, zato kako on kaže još uvijek uči i ima prostora da napreduje.

Nedavno je produžio ugovor što znači da Conte i klub na njega računaju, iako je navodno Zenit za njega spreman platiti nekih 18 miliona €.

Top tema danas je (ne)produženje ugovora Del Pieru. Gazzetta i Tuttosport nagovještavaju siguran odlazak Il Capitana, Postoji mogućnost da Alex potpiše za neki klub iz MLS-a, a da tokom pauze bude posuđen Juventusu da odigra koju utakmicu. Corriere Dello Sport piše kako još uvijek postoji mogućnost da Alex ostane još na godinu dana. Uglavnom Del Pieru su u mislima samo Scudetto i finale Coppa Italia.

Inače Gazzetta je u svom današnjem izdanju objavila top 10 italijanskih napadača, na toj listi se nalazi čak 6 igrača koji su igrali u Juventusu. Del Piero je drugi na listi odmah iz legendarnog napadača Cagliarija Gigi Rive. Pored Del Piera na listi su još Vialli, Bettega, Rossi, Inzaghi i Altobelli.

slika

slika

slika

Kad već spominjem Alexa, evo i jedna slika iz njegovih juniorskih dana u dresu Padove. Kapitenska traka na ruci.8-)

slika
Volim te, Željo!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 13 apr 2012, 15:21

Je li istina da je i Juve poslao ponudu za Muriela posto citam da su se i oni ukljucilu u borbu za Muriela ,a takodje neki dan Milan i Inter su poslali ponudu za Muriela
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 13 apr 2012, 15:24

U prvom dijelu sezone se govorilo o interesovanju za njega, ovo su novinarske patke, ko još šalje ponude kada nije ni završena sezona niti je prelazni rok.
Svakako ćemo mi ipak mnogo bolje igrače od njega pokušati dovesti, on je otprilike polušpica, mi tu već imamo Giovinca koji će se vjerovatno vratiti tako da...
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 13 apr 2012, 15:27

Oxygen je napisao/la:U prvom dijelu sezone se govorilo o interesovanju za njega, ovo su novinarske patke, ko još šalje ponude kada nije ni završena sezona niti je prelazni rok.
Svakako ćemo mi ipak mnogo bolje igrače od njega pokušati dovesti, on je otprilike polušpica, mi tu već imamo Giovinca koji će se vjerovatno vratiti tako da...
aha ,uredu a tesko ce biti to za Giovinca
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 13 apr 2012, 16:16

meho-medo je napisao/la:
Oxygen je napisao/la:U prvom dijelu sezone se govorilo o interesovanju za njega, ovo su novinarske patke, ko još šalje ponude kada nije ni završena sezona niti je prelazni rok.
aha ,uredu a tesko ce biti to za Giovinca
To je sve do Marotte, ukoliko ga on bude zelio vratiti siguran sam da ce Giovinico prihvatiti bez imalo razmisljanja.
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.