RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Prava letargija vlada. Od kluba koji se hrvao za titule i Evropu sa ''velikom četvorkom'' u bivšoj ligi i koji je ravnopravno igrao sa Dortmundom, Heartsom i ostalim klubovima u evropskim takmičenjima sada smo dobili klub i razmišljanja da ako izborimo opstanak u najgoroj ligi na svijetu da smo kao na konju. Desilo nam se svašta, prošli smo kroz nešto nepojmljivo za mnoge klubove ali kakvi god da smo ne smijemo se zadovoljavati minimalnim. Ime i veličina kluba od nas zahtjeva da nezadovoljstvo pokažemo u slučaju da od 5 sezona barem 2 puta ne osvojimo to prvenstvo a pogotovo sad, nakon 20 i nešto godina suše. Te stvari moramo srediti u glavi pa taman da najveći levati igraju za naš klub. I mi i oni moramo utuviti u glavu da smo institucija za sve u BiH i da i onda kad smo najlošiji da smo opasniji nego mnogi jer smo ipak Hercegovci, tvrdoglavi. Barem kod nas nikad nije bilo predaje ma ko se nalazio sa druge strane. Tako i u klubu i među navijačima. Posustajemo lagano, to najviše boli. Došao je vakat da nam rade šta hoće. Žalosno je da se sve to onako mlako gleda sa strane i čeka šta će biti sa svetinjom cijele Hercegovine.
Who dares, wins !
sve si rekao, međutim očigledno je da ovim sadašnjim igračima VELEŽA, pogotvo ovim mladima fali jedan dobar psiholog koji će ih pripremiti za igranje u VELEŽU, i kako se trebaju ponašati i kada pobjeđuju i kada gube, e to je najveći problem. meni je najgore kada pojedinci izjave da će pobijediti, a kada izađu na teren ti koji se hvale i pričaju, nema ih nigdje......NeToBoLa je napisao/la:Prava letargija vlada. Od kluba koji se hrvao za titule i Evropu sa ''velikom četvorkom'' u bivšoj ligi i koji je ravnopravno igrao sa Dortmundom, Heartsom i ostalim klubovima u evropskim takmičenjima sada smo dobili klub i razmišljanja da ako izborimo opstanak u najgoroj ligi na svijetu da smo kao na konju. Desilo nam se svašta, prošli smo kroz nešto nepojmljivo za mnoge klubove ali kakvi god da smo ne smijemo se zadovoljavati minimalnim. Ime i veličina kluba od nas zahtjeva da nezadovoljstvo pokažemo u slučaju da od 5 sezona barem 2 puta ne osvojimo to prvenstvo a pogotovo sad, nakon 20 i nešto godina suše. Te stvari moramo srediti u glavi pa taman da najveći levati igraju za naš klub. I mi i oni moramo utuviti u glavu da smo institucija za sve u BiH i da i onda kad smo najlošiji da smo opasniji nego mnogi jer smo ipak Hercegovci, tvrdoglavi. Barem kod nas nikad nije bilo predaje ma ko se nalazio sa druge strane. Tako i u klubu i među navijačima. Posustajemo lagano, to najviše boli. Došao je vakat da nam rade šta hoće. Žalosno je da se sve to onako mlako gleda sa strane i čeka šta će biti sa svetinjom cijele Hercegovine.
ja više ne znam šta se mora uraditi pa da VELEŽ dođe sebi, jer nam treba toliko malo da se vratimo na prijeratni nivo, ali kako?
Ma teško da ćemo se ikada vratiti na prijeratni nivo, nije to samo do nas već do mali milion stvari iz nekih drugih sfera života. Ali daj da barem budemo ozbiljan, konkurentan klub u bh. okvirima. Ono, da i mi nekad dignemo nešto u zrak i da zalijemo to a ne da se samo hvatamo za glavu svako malo.
Who dares, wins !
Izvinite ljudi da Vas nesto upitam???
Po cemu vi mislite da je ova sezona uspjesna??? Imamo 25, 26 bodova... Svaki trener osim prosle sezone je imao te bodove u ovom kolu nazad 5 godina... Kod Anela Karabega smo imali 39 bodova i jedva ostali u ligi... Kod ovoga necemo imati 33 boda.. Shvatite da je nasa sreca sto su ostale ekipe prelose... Nemoguce je ovo da se dopusti... 2 gola u zadnjih 9 utakmica smo samo dali... da je bilo ki drugi trener dosad bi sletio davno...
Po cemu vi mislite da je ova sezona uspjesna??? Imamo 25, 26 bodova... Svaki trener osim prosle sezone je imao te bodove u ovom kolu nazad 5 godina... Kod Anela Karabega smo imali 39 bodova i jedva ostali u ligi... Kod ovoga necemo imati 33 boda.. Shvatite da je nasa sreca sto su ostale ekipe prelose... Nemoguce je ovo da se dopusti... 2 gola u zadnjih 9 utakmica smo samo dali... da je bilo ki drugi trener dosad bi sletio davno...
- Rodjeni_BRato
- Kontakt:
Uspjesna, jer neigramo za opstanak do zadnjeg kola..eto zasto. Stvarno je zalosno sto ovaj klub nije do sad bio u stanju sastavit barem jednu solidnu sezoni takmicenja, niti je do sad u klubu feceralo kako treba.hpolovina je napisao/la:Izvinite ljudi da Vas nesto upitam???
Moze se smatrat uspjeh za nas sto jos niko nije dobio otkaz ili dao odstavku.
Po mom nekom misljenju, ova godina moze samo biti uspjesna....ako uspjemo produziti saradnju sa najprespektivnijim igracima...i onda na ljeto jos dovest 3 pojacanja.
Rovcanin je dao vise golova do sada u Rudaru nego sto je cijeli Velez u ovoj polusezoni sramota Hiros pod hitno na klupu on nemoze maknuti a ne da probije ili da povuce loptu
-
- Kontakt:
Pomalo bezobrazno pitanje, ali evo ti i odgovor:hpolovina je napisao/la:Izvinite ljudi da Vas nesto upitam???
1) Uspjesna sezona jer je Velez ove godine (kako tako) nasao nacin da igra utakmice sa 5 Evropskih klubova (od cega su 2 kluba iz liga petice). Bez obzira sto su to bile pripremne tekme a ne takmicarske - to je veliki iskorak za klub koji je bio pred gasenjem prije 18 mjeseci.
2) Uspjesna sezona jer se broj sponzora uduplao, kao sto se i uduplala i kolicina prihoda od tih sponzora, pa je Velez (napokon) u plusu i ako u grad vise ne daje nista.
3) Uspjesna sezona jer se Velezov dug sveo na jedan od najmanjih u ligi - sto je preduslov da se moze ulagat u igrace a ne zavrsit u situaciji u kojoj je Slavija i Sloboda (klubovi koji su u dugovima bili a kupovali igrace da se probiju pa onda dosli pred raspad i nece se godinama oporavit).
4) Uspjesna jer su bile velike promjene u Omladinskoj skoli Veleza koja je bila (realno) jedna od najgorih u BiH. A za samo 3 mjeseca od tih promjena, uduplao se broj i pionira i kadeta i juniora, dok su i jedni i drugi i treci uduplali broj pobjeda i nerjesenih rezultata a za vise od pola smanjili broj izgubljenih tekmi.
5) Uspjesna jer je sezona pocela nezamislivim i totalno nepredvidivim odlaskom Odovica koji nikom nije dao signal da ce ici a okrenula se puno bolja nego onako kako je bila dok je i on bio tu.
6) Uspjesna jer smo se borili u 1/2 finalu kupa sto nismo - sigurno ima 15-20 godina. A od sve 4 ekipe koje su bili u 1/2 finalu kupa - Velezov budzet za igrace je sigurno najmanji. To jest, izgubili smo od Sirokog koji ima 5x vise para nego Velez, koji nema dugova nikako, kojeg regija u Sirokom podrzava vise nego Veleza, koji ima vise sponzora od Veleza i ciji su igraci pa najmanje 2-3 puta skuplji nego igraci Veleza.
7) Uspjesna jer se napravio pomocni teren, mala tribinica a evo i izgleda da se radi nesto i ispod velike tribine. Pomocni teren je omogucio da je trava ove godine na stadionu puno bolja - nije to jos uvijek to, ali je bolje nego ranije.
8) Jos jedan uspjeh su i organizacijski pomaci u klubu koji ukljucuju i dosta angazovaniju upravu nego ranijih godina kao i Sportskog Direktora kojeg Velez nije imao nikako vec 4-5 godina. Zadnji je bio Sead Kajtaz koji je dao ostavku na tu poziciju brze nego je i preuzeo. A sve su to preduslovi nekih "boljih dana"..
Eto dao sam ti 7-8 razloga zasto je uspjesna sezona - A ti si dao samo 1 zasto nije - to jest, rekao si da rezultatski se nije nista postiglo. Ako je tebi 1/2 kupa nista - onda zasto nismo to "nista" uradili svake sezone do sad? Dalje, napredak se ne mjeri samo pozicijom na tabeli - u nasem slucaju mi smo bili na nuli prije 18 mjeseci i sad smo na pola puta izmedju te "nule" i vrha. I po meni, to je veliki iskorak za jednu jedinu sezonu. Klubovi odrade ovolike promjene u 3-4 sezone a mi radimo u 1. Za mene je to uspjeh.
Ali nazalost, jos uvijek ima onih koji radi svojih licnih razmirica s ovim ili onim, vrebaju tu na aut linijama da upadnu sa novim valom kleveta koje smo slusali godinama, tipa: "ukro', 'pokro', 'prodo', vako ili nako. Sad je sredina Aprila, to je od prilike njima vrijeme kad prorade (ko padavac), u roku od sedmicu/dvije vec cemo cuti prve "provjerene informacije" iz devete ili sedamneste ruke o lopovluku u Velezu. Nazalost, ko sto rekoh, nasi najveci dusmani su upravo oni koji se kunu u Velez - a nidje ih na spisku donatora Veleza. Tu su prvi kad treba reci ko je prodo tekmu - a na spisku raje koja kupuje Velezu autobus - nema ih ni jednog. A takvih je najvise - i njima ni polufinale Lige Prvaka nece biti uspjeh jer njima je uspjeh rusenje bilo kojeg napretka u Velezu.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 12 apr 2012, 17:46, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
- Kontakt:
A da li ovo gore sto sam napisao znaci da sam ja 100% zadovoljan sa onim sto se uradilo ove sezone? Ne i nisam.
Moglo je to jos bolje. Nezadovoljan sam odnosom prema Budi Rodjeni akciji i mislim da su samo pojedinci u Velezu podrzali tu akciju a da citava uprava nije stala iza nje - sto je ogromna glupost i neozbiljnost tih ljudi. Nezadovoljan sam kompromisom sa igracima kao sto su Demic kojem su otvorena vrata a nije potpisao ugovor na 4 godine - jer bez tolikog ugovora on nebi trebao ponovo zaigrat u Velezu. Nisam zadovoljan sto se dogodilo kasnjenje u platama i na pocetku ove sezone pa je Ivetic otisao uz "oprost duga" umjesto odstetu, koja se mogla desiti da se imalo pazljivije i profesionalnije radilo s parama. Nisam zadovoljan ni sa cijenom koju placaju roditelji da bi djeca trenirala u Velezu - mislim da je to prevelika cifra za familije koje zive u Mostaru - mislim da bi Velez morao naci nacina da podmiri veci dio tih troskova i da ucini Velezovu skolu fudbala pristupacnijom. Nisam zadovoljan ni time da se stadion radi neplanski - mala tribinica za gostujuce igrace je grozna, a evo i neiskoristena, plus onaj zid izmedju stajanja i dedarske tribine je uzasan. Ja svatam da se morao izgradit - ali nemogu da svatim da se nako ruglo pravi. Plus WC ispod dedarske tribine se trebao gradit prije tribinice za gostujuce navijace.
Jesu li to sve prestupi uprave? Jesu. Jesu li to sve greske? Jesu. Jesu li se one mogle izbjec. Jesu. Treba li se o njima razgovarat? Treba. I neko treba i snosit krivicu za te greske. Ali ako se sagleda sve, i pozitivno i negativno - neznam odakle obraz ikom da kaze da ovo nije uspjesna sezona.
Moglo je to jos bolje. Nezadovoljan sam odnosom prema Budi Rodjeni akciji i mislim da su samo pojedinci u Velezu podrzali tu akciju a da citava uprava nije stala iza nje - sto je ogromna glupost i neozbiljnost tih ljudi. Nezadovoljan sam kompromisom sa igracima kao sto su Demic kojem su otvorena vrata a nije potpisao ugovor na 4 godine - jer bez tolikog ugovora on nebi trebao ponovo zaigrat u Velezu. Nisam zadovoljan sto se dogodilo kasnjenje u platama i na pocetku ove sezone pa je Ivetic otisao uz "oprost duga" umjesto odstetu, koja se mogla desiti da se imalo pazljivije i profesionalnije radilo s parama. Nisam zadovoljan ni sa cijenom koju placaju roditelji da bi djeca trenirala u Velezu - mislim da je to prevelika cifra za familije koje zive u Mostaru - mislim da bi Velez morao naci nacina da podmiri veci dio tih troskova i da ucini Velezovu skolu fudbala pristupacnijom. Nisam zadovoljan ni time da se stadion radi neplanski - mala tribinica za gostujuce igrace je grozna, a evo i neiskoristena, plus onaj zid izmedju stajanja i dedarske tribine je uzasan. Ja svatam da se morao izgradit - ali nemogu da svatim da se nako ruglo pravi. Plus WC ispod dedarske tribine se trebao gradit prije tribinice za gostujuce navijace.
Jesu li to sve prestupi uprave? Jesu. Jesu li to sve greske? Jesu. Jesu li se one mogle izbjec. Jesu. Treba li se o njima razgovarat? Treba. I neko treba i snosit krivicu za te greske. Ali ako se sagleda sve, i pozitivno i negativno - neznam odakle obraz ikom da kaze da ovo nije uspjesna sezona.
-
- Kontakt:
ja sam odusevljen. tana boze. spasioce. hvala ti sto si ozdravio za dva mjeseca i vratio se. hvala sto si spasio klub od gasenja skupa sa lalom, nedimom, mrkvom, kadom....
-
- Kontakt:
stadion je uvijek ispunjen do posljednjeg mjesta. igramo lepršavo, za go više. redamo pobjedu na pobjedu. broj igrača sa strane koji osim većih troškova ne donose ništa nam je sve manji (15).
I svi su PERSPEKTIVNI, doslo je sve "BEST OF THE BESTS"karaiskakis je napisao/la:stadion je uvijek ispunjen do posljednjeg mjesta. igramo lepršavo, za go više. redamo pobjedu na pobjedu. broj igrača sa strane koji osim većih troškova ne donose ništa nam je sve manji (15).

To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
-
- Kontakt:
Mont0 je napisao/la:
Koji si kralj![]()
![]()
Taman tako.

-
- Kontakt:
Karaiskakis, gdje je tvoje ime na listi donatora klubu?karaiskakis je napisao/la:ja sam odusevljen. tana boze. spasioce. hvala ti sto si ozdravio za dva mjeseca i vratio se. hvala sto si spasio klub od gasenja skupa sa lalom, nedimom, mrkvom, kadom....
Karaiskakis, gdje je tvoje ime na listi onih koji ucestvuju u kupovini poklona Rodjenim za Rodjendan?
Karaiskakis, bolje bi bilo da malo vise "kara(i)s" a malo manje "kakis".
Tebi covjek kad klikne na sve postove - pa ti si 80% postova posvetio pljuvanju po ljudima u klubu i sirenju price o lopovima i kriminalcima za koje nisi NIKAD, AMA BAS NIKAD iznio niti jedan jedini dokaz (a krijes se iza nicka pa to radis). Sasvim je ocito svima da ovdje dolazis SAMO (i striktno samo) sa jednim ciljem.
E pa brato, meni niko od tih ljudi u Velezu nije ni rod nit pomozi Bog - ali mi Velez JESTE bitniji nego i ti i oni zajedno pa na kvadrat. Zato svoje privatne razmirice sredi s njima nasamo - nemoj to ovde radit. Kad bude skupstina - podigni ruku i predlozi da se smjene, ali nemas ti pravo da rusis Velez i siris nebuloze samo zato sto je tebi neko od njih stao na zulj privatno. Preko Veleza nemoj to radit.
-
- Kontakt:
Akcija Rodjenim za Rodjendan - do danas skupila (svugdje po svjetu zajedno) oko 43,500 Eura (po trenutnim procjenama).
Posljedna 2 donatora u SAD su Amerikanci, ljudi koji uopste nisu Balkanskog porijekla. Akcija se zavrsava 15. Maja. Nakon toga nece vise biti donacija.
Zato raja POZURITE da vas sutra nebi bilo stid sto niste ucestvovali u akciji koja ce se sigurno pamtiti dugo.
Posljedna 2 donatora u SAD su Amerikanci, ljudi koji uopste nisu Balkanskog porijekla. Akcija se zavrsava 15. Maja. Nakon toga nece vise biti donacija.
Zato raja POZURITE da vas sutra nebi bilo stid sto niste ucestvovali u akciji koja ce se sigurno pamtiti dugo.
A 'de mi reci, koliko bi nas izašao para taj bus ?
Stvarno nemam pojma od koliko do koliko se kreću cijene tih buseva. Polovnih, novih. Imam neku predstavu ali eto volio bih otprilike nešto konkretnije znati.
Stvarno nemam pojma od koliko do koliko se kreću cijene tih buseva. Polovnih, novih. Imam neku predstavu ali eto volio bih otprilike nešto konkretnije znati.
Who dares, wins !
-
- Kontakt:
Ja mislim da imamo do sada oko 45 000 eura ... Jos se ceka Australija, BIH ... Akcija prikupljanja traje do 15. maja i onda se ide gledati autobusi ... ja mislim za jedno 50 000 eura moze se fin bus kupiti od 2004 ili 2005 ...MostaracVelezovac je napisao/la:Akcija Rodjenim za Rodjendan - do danas skupila (svugdje po svjetu zajedno) oko 43,500 Eura (po trenutnim procjenama).
Ja bi licno kupio neki bus od jedno 32 sjedista znaci ne onaj od 53 i jos uz to jedan ili 2 kombija za podmladak ...
Meni se cini da je dovoljno 32 sjedista ...
Anti Nakarada
Znači, još mjesec dana akcija traje. Pa bit će tu vjerovatno i viška para tako da bih se složio Eaglesom. Treba i omladince počastiti s ostatkom love.
Jašta nego su dovoljna 32 sjedišta.
Jašta nego su dovoljna 32 sjedišta.
Who dares, wins !
Ako bude kakvog viska, moze nama za gostovanja:
http://romanlimotours.s3.amazonaws.com/ ... 780312.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://romanlimotours.s3.amazonaws.com/ ... 780312.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Support Velez, It's logical! ★
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.