Praktično, nema štabagrcavi je napisao/la:Mislim da bi najbolje bilo da udruženje premijerligaša ima sjedište u Jablanici.Uz dobru jagnjetinu i pokoju pivu ovi naši bi se sve dogovorili.

Jel ona "Turbina" postoji danas, pade mi napamet?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Praktično, nema štabagrcavi je napisao/la:Mislim da bi najbolje bilo da udruženje premijerligaša ima sjedište u Jablanici.Uz dobru jagnjetinu i pokoju pivu ovi naši bi se sve dogovorili.
Elegant je napisao/la:Uglavnom radi se o tome da bi klubovi preuzeli odgovornost za organizaciju i regularnost takmicenja. Tako da se ne bi vise bilo price oko namjestanja, sudij, saveza...itd. Znaci da se ovo moze realizirati sam pod Savezom BiH, bez ikakvih entitetskih saveza i podjela.samir825 je napisao/la:Elegant, jel mi mozes malo bolje pojasniti o cemu se radi?
Sta dobijamo tim udruzivanjem i zasto su neki protiv?
Zato ja kazem niposto Banja Luku za sjediste, jer bi napravilo kosmar.
Na koga drugo, odlično, znači nisu se ugasili. Puno je potencijala uvijek bilo na tom prostoru, šteta bi bilo da nemaju lokalni fudbalski klub ne samo po grad, nego po državu BiH. Usput, FK Turbina (preienovan negdje početkom pedesetih) kao nasljednik FK "Plasa" je jedan od najstarijih fudbalskih klubova u BiH (1924 ili 25, ne sjećam se tačno, je osnovan).bagrcavi je napisao/la:Ako misliš na FK Turbina, oni postoje, u nekoj od nižih liga se takmiče.Ramić iz Želje, je doveden iz Turbine.
To jarane to je ideja. Ma boli koga ko iskreno misli dobro ovoj ligi gdje ce biti sjediste.Vazno je da bude.Nek je i u B.Luci ,pa nije Banjaluka u Maroku nego u Bosni zasto da ne...Iako i ja glasam za Jablanicu...bagrcavi je napisao/la:Mislim da bi najbolje bilo da udruženje premijerligaša ima sjedište u Jablanici.Uz dobru jagnjetinu i pokoju pivu ovi naši bi se sve dogovorili.
otkud ti to?VELEZDOGROBA je napisao/la:sto veleza nema u udruzenju perierligasa???
ne,zasto bi bilo sve u sarajevo.....udruzenje neka bude u tuzli,zenici,mostaru,banja luci, u nekim od tih gradovaSkyWallker je napisao/la:Iz Banjaluke uvijek neke fix ideje, posebni zahtjevi, želje itd. na osnovu čega !? Sarajevo kao glavni grad u kojem su sva strana predstavnistva, drzavne isnstitucije i sve organizacije pa i sjediste NFSBIH po svim pravilima treba da bude sjediste udruzenja PL BIH a za prvog covjeka tog udruzenja da postane velike šanse ima Nijaz Brkovićkoji po svemu ispunjava sve kriterije za tu funkciju
Rosas7 je napisao/la:ne,zasto bi bilo sve u sarajevo.....udruzenje neka bude u tuzli,zenici,mostaru,banja luci, u nekim od tih gradovaSkyWallker je napisao/la:Iz Banjaluke uvijek neke fix ideje, posebni zahtjevi, želje itd. na osnovu čega !? Sarajevo kao glavni grad u kojem su sva strana predstavnistva, drzavne isnstitucije i sve organizacije pa i sjediste NFSBIH po svim pravilima treba da bude sjediste udruzenja PL BIH a za prvog covjeka tog udruzenja da postane velike šanse ima Nijaz Brkovićkoji po svemu ispunjava sve kriterije za tu funkciju
nijaz brkovic-proglasen za najbojleg sportskog radnika prosle godine,pa treba covjeku dati priliku,ako ima sve kriterije za to mjesto
Upravo zato ne bi bilo dobro, radi potpune centralizacije, al' opet, nemam ništa protiv Sarajeva. Svejedno je gdje će biti, samo nek se i to odradi.Henry je napisao/la: Zato sto je Sarajevo glavni grad i u svakoj normalnoj drzavi sve znacajnije institucije su smjestene u glavom gradu.
pa jarane tebe boli briga jer si "običan" čovjek i ne zanimaju te političke manipulacije i nisi opterećen tim stvarima, Banjaluka po svim stvarima zadnja treba da bude kao izbor za sjediste udruzenja PL. jer sve sto dolazi iz BL je samo negativno i to pogotovo sve sto ima veze sa drzavom BIH, a mislim da je to trenutacno najmanji problem gdje ce biti sjediste, bitno je da se oformi i da stvari krenu s mrtve tačke osim Sarajeva meni je ok. da to bude i Zenica jer u tom gradu igra reprezentacija a i fudbalska klima je zdrava i normalna tako da je najmanje bitno gdje ce biti sjediste tog udruzenja, jbt kao da govorimo gdje se graditi stadion No1. u drzavi a ne gdje ce biti jedno udruzenjefredi je napisao/la:cuj fix ideje mene licno zaboli briga gdje ce to biti,najvise bi volio u sirokom brijegu nek bude
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.