Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la VanBasten » 10 apr 2012, 18:28

bagrcavi je napisao/la:Mislim da bi najbolje bilo da udruženje premijerligaša ima sjedište u Jablanici. ;) Uz dobru jagnjetinu i pokoju pivu ovi naši bi se sve dogovorili.
Praktično, nema šta :D

Jel ona "Turbina" postoji danas, pade mi napamet? :D
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 10 apr 2012, 18:33

Ako misliš na FK Turbina, oni postoje, u nekoj od nižih liga se takmiče.Ramić iz Želje, je doveden iz Turbine.
DRUG NEBI TI PUNCA

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 10 apr 2012, 18:35

Druga liga - grupa Jug.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

ivan.balic
Kontakt:

Post Postao/la ivan.balic » 10 apr 2012, 18:39

Elegant je napisao/la:
samir825 je napisao/la:Elegant, jel mi mozes malo bolje pojasniti o cemu se radi?
Sta dobijamo tim udruzivanjem i zasto su neki protiv?
Uglavnom radi se o tome da bi klubovi preuzeli odgovornost za organizaciju i regularnost takmicenja. Tako da se ne bi vise bilo price oko namjestanja, sudij, saveza...itd. Znaci da se ovo moze realizirati sam pod Savezom BiH, bez ikakvih entitetskih saveza i podjela.

Zato ja kazem niposto Banja Luku za sjediste, jer bi napravilo kosmar.

Komšija, malo se informiši, ne zalijeći se. Sudije ostaju u ingerenciji Saveza i to izričita naredba FIFA i UEFA. To važi za sve saveze svijeta.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 10 apr 2012, 18:41

bagrcavi je napisao/la:Ako misliš na FK Turbina, oni postoje, u nekoj od nižih liga se takmiče.Ramić iz Želje, je doveden iz Turbine.
Na koga drugo, odlično, znači nisu se ugasili. Puno je potencijala uvijek bilo na tom prostoru, šteta bi bilo da nemaju lokalni fudbalski klub ne samo po grad, nego po državu BiH. Usput, FK Turbina (preienovan negdje početkom pedesetih) kao nasljednik FK "Plasa" je jedan od najstarijih fudbalskih klubova u BiH (1924 ili 25, ne sjećam se tačno, je osnovan).
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

ivan.balic
Kontakt:

Post Postao/la ivan.balic » 10 apr 2012, 18:43

@VanBasten - Post za svaku pohvalu. Trebamo ponešto i naučiti o našim klubovima. Ovo ozbiljno mislim nije provokacija.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 10 apr 2012, 18:52

Banja Luka i središte lige slika
Hayley <3

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 10 apr 2012, 19:53

Moze li Neum ikako,tko bi god otisao dole dobro bi izasao i na dnevnici i na gorivu :D :D

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 10 apr 2012, 20:13

bagrcavi je napisao/la:Mislim da bi najbolje bilo da udruženje premijerligaša ima sjedište u Jablanici. ;) Uz dobru jagnjetinu i pokoju pivu ovi naši bi se sve dogovorili.
To jarane to je ideja. Ma boli koga ko iskreno misli dobro ovoj ligi gdje ce biti sjediste.Vazno je da bude.Nek je i u B.Luci ,pa nije Banjaluka u Maroku nego u Bosni zasto da ne...Iako i ja glasam za Jablanicu... :lol:
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 10 apr 2012, 23:25

sto veleza nema u udruzenju perierligasa???

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 11 apr 2012, 01:55

Iz Banjaluke uvijek neke fix ideje, posebni zahtjevi, želje itd. na osnovu čega !? Sarajevo kao glavni grad u kojem su sva strana predstavnistva, drzavne isnstitucije i sve organizacije pa i sjediste NFSBIH po svim pravilima treba da bude sjediste udruzenja PL BIH a za prvog covjeka tog udruzenja da postane velike šanse ima Nijaz Brković ;) koji po svemu ispunjava sve kriterije za tu funkciju :)
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 11 apr 2012, 10:01

cuj fix ideje mene licno zaboli briga gdje ce to biti,najvise bi volio u sirokom brijegu nek bude

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 apr 2012, 10:17

VELEZDOGROBA je napisao/la:sto veleza nema u udruzenju perierligasa???
otkud ti to?

pa jesi li pročitao članak? Kada pročitaš vidjet ćeš da su uglavnom klubovi iz RS- a protiv udruženja kao npr. Leotar. VELEŽ je za ovo udruženje......

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 11 apr 2012, 11:41

SkyWallker je napisao/la:Iz Banjaluke uvijek neke fix ideje, posebni zahtjevi, želje itd. na osnovu čega !? Sarajevo kao glavni grad u kojem su sva strana predstavnistva, drzavne isnstitucije i sve organizacije pa i sjediste NFSBIH po svim pravilima treba da bude sjediste udruzenja PL BIH a za prvog covjeka tog udruzenja da postane velike šanse ima Nijaz Brković ;) koji po svemu ispunjava sve kriterije za tu funkciju :)
ne,zasto bi bilo sve u sarajevo.....udruzenje neka bude u tuzli,zenici,mostaru,banja luci, u nekim od tih gradova
nijaz brkovic-proglasen za najbojleg sportskog radnika prosle godine,pa treba covjeku dati priliku,ako ima sve kriterije za to mjesto ;)
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Henry
Kontakt:

Post Postao/la Henry » 11 apr 2012, 11:43

Rosas7 je napisao/la:
SkyWallker je napisao/la:Iz Banjaluke uvijek neke fix ideje, posebni zahtjevi, želje itd. na osnovu čega !? Sarajevo kao glavni grad u kojem su sva strana predstavnistva, drzavne isnstitucije i sve organizacije pa i sjediste NFSBIH po svim pravilima treba da bude sjediste udruzenja PL BIH a za prvog covjeka tog udruzenja da postane velike šanse ima Nijaz Brković ;) koji po svemu ispunjava sve kriterije za tu funkciju :)
ne,zasto bi bilo sve u sarajevo.....udruzenje neka bude u tuzli,zenici,mostaru,banja luci, u nekim od tih gradova
nijaz brkovic-proglasen za najbojleg sportskog radnika prosle godine,pa treba covjeku dati priliku,ako ima sve kriterije za to mjesto ;)

Zato sto je Sarajevo glavni grad i u svakoj normalnoj drzavi sve znacajnije institucije su smjestene u glavom gradu.
Modra boja na bijelome platnu šest ljiljana vezenih u zlatu.To je zastava nasa bosanska!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 11 apr 2012, 12:06

Henry je napisao/la: Zato sto je Sarajevo glavni grad i u svakoj normalnoj drzavi sve znacajnije institucije su smjestene u glavom gradu.
Upravo zato ne bi bilo dobro, radi potpune centralizacije, al' opet, nemam ništa protiv Sarajeva. Svejedno je gdje će biti, samo nek se i to odradi.
Čelik Zenica 1945

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 apr 2012, 12:10

Nije vazno gdje ce biti sjediste Udruzenja klubova, vec da se u toj organizaciji radi ozbiljno i da imaju plan i program kako nas fudbal podici stepenicu vise. Sjediste DFB-a je Frankfurtu koji je tek 5.grad po velicni u Njemackoj pa opet su najuspjesniji savez na svijetu.

@ henry

znaci ako bi se slijedili tvojim primjerom onda Njemacka nije normalana drzava, jer vecina vaznijih institucija je smjestena izvan Berlina.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 apr 2012, 12:53

Ja cu ostati pri svome misljenu da sjediste ne bi trebalo da bude u Banjoj Luci, a ako se to dogodi svi cete me se sjetiti kada stvari krenu nizbrdo !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 11 apr 2012, 13:33

fredi je napisao/la:cuj fix ideje mene licno zaboli briga gdje ce to biti,najvise bi volio u sirokom brijegu nek bude
pa jarane tebe boli briga jer si "običan" čovjek i ne zanimaju te političke manipulacije i nisi opterećen tim stvarima, Banjaluka po svim stvarima zadnja treba da bude kao izbor za sjediste udruzenja PL. jer sve sto dolazi iz BL je samo negativno i to pogotovo sve sto ima veze sa drzavom BIH, a mislim da je to trenutacno najmanji problem gdje ce biti sjediste, bitno je da se oformi i da stvari krenu s mrtve tačke osim Sarajeva meni je ok. da to bude i Zenica jer u tom gradu igra reprezentacija a i fudbalska klima je zdrava i normalna tako da je najmanje bitno gdje ce biti sjediste tog udruzenja, jbt kao da govorimo gdje se graditi stadion No1. u drzavi a ne gdje ce biti jedno udruzenje :mrgreen:
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 11 apr 2012, 13:40

FS RS protiv manjeg broja klubova u Premijer ligi BiH

Fudbalski savez Republike Srpske odbija reorganizaciju takmičenja u Premijer ligi BiH, ali i ujedinjenje šampionata u malom i ženskom fudbalu, istakli su Mile Kovačević, predsjednik i Rodoljub Petković, generalni sekretar entitetske „kuće fudbala“ sa sjedištem u Banjoj Luci.

Na sastanku sa predstavnicima FIFA i UEFA (Eva Pasquier i Marcel Benz), Komiteta za normalizaciju N/FS BiH i kolegama iz NS Federacije BiH, Kovačević i Petković u Sarajevu, između ostalog, rekli su kako je za njih neprihvatljivo da RS eventualno izgubi određeni broj klubova u društvu najboljih.

Isto tako, kazali su da ne prihvataju novi sistem takmičenja u malom i ženskom fudbalu, bez obzira što bi se jedinstvenom ligom poboljšao kvalitet prvenstava (trenutno timovi iz RS i F BiH samo razigravaju za prvaka države). Kao alternativno rješenje ponudili su dvije lige na teritorijalnom principu (npr. grupe „istok“ i „zapad“), od kojih bi jednom od njih upravljao FS RS.

O formiranju Udruženja premijerligaša na spomenutom sastanku malo se raspravljalo. Međutim, i tu stvari ne idu normalnim tokom. U FS RS nisu za formiranje Udruženja, ako bi klubovi (Udruženje) dobili jedno mjesto u Izvršnom odboru N/FS BiH, što bi značilo nove izmjene Statuta naše državne fudbalske federacije.

Sa druge strane, predstavnici NS Fedracije BiH, predsjednik Huso Golać i Eldin Baković, generalni sekretar naglasili su da entitetski savez u Sarajevu i svi klubovi pod njegovim okriljem zagovaraju eventualno smanjenje broja klubova u Premijer ligi, ali i ujedinjenje liga u malom i ženskom fudbalu.

Uvijek jedna te ista priča sa ovim papcima :? :evil: fuuujj
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.