Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

SkyWallker

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la SkyWallker » 10 apr 2012, 10:45

BolanBolan je napisao/la:Sve je kod nas moguće, a sumnjam da onaj tokmak može išta uraditi... :mrgreen:
A vjerovao ti meni ili ne ne taj "tokmak" je veliki Željovac :mrgreen: ponekad i dodje na utakmicu u drustvu kolega iz stranke (Zukić,Sarajlić) hajde sto su oni nego imamo simpatizere i iz vladajuce stranke (Komšić,Lagumdžija,Mršić itd) :mrgreen: valjda ce biti neke fajde od njih a sigurno hoce ;)
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

SkyWallker

Post Postao/la SkyWallker » 10 apr 2012, 11:23

UEFA i FIFA smanjuju Premijer ligu BIH !!

„Glavnokomandujući“ u FIFA i UEFA hoće da i bh. klubovi preuzmu odgovornost za organizaciju i regularnost takmičenja
Svjetska i Evropska fudbalska federacija uključile su se u proces stvaranja Udruženja premijerligaša Bosne i Hercegovine. Tim povodom FIFA i UEFA u utorak šalju svoje izaslanike na sastanak u Sarajevu, kako bi ubrzali proces formiranja Udruženja.

Ukoliko uspiju, takmičenje i u BiH, po uzoru na druge brojne zemlje, uskoro bi vodili klubovi učesnici šampionata. Ovim činom „glavnokomandujući“ u FIFA i UEFA hoće da i klubovi preuzmu odgovornost za organizaciju i regularnost takmičenja. Konkretno, ako bi se formiralo Udruženje premijerligaša čelnici klubova, nakon eventualnih neuspjeha svojih ekipa, ne bi mogli kriviti funkcionere Saveza, sudije, itd, a što čine svih ovih godina, ne preuzimajući ni promil odgovornosti za loše stanje u svojim sportskim kolektivima. Protestima, nerijetko i neosnovanim, konstantno dižu napetost u državi i njenom uvjerljivo najomiljenijem sportu. Naravno, čast izuzecima, ali vratimo se priči, koja je, vjerovatno, samo ovdje problem.

Protivnici poboljšanja kvaliteta
Zašto su još FIFA i UEFA odlučne da formiraju Udruženje? Iz razloga, jer žele da i Udruženje premijerligaša ima svog predstavnika u budućem Izvršnom odboru Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH i da klubovi direktno učestvuju u svim krucijalnim odlukama o našem „loptanju“. E, upravo tu nastaje problem! Valja ga razriješiti na zadovoljstvo politike, nacionalnog balansa i regionalnih, odnosno klupskih i ličnih interesa, kojih je, ruku na srce, puno, pa i previše u fudbalu ove zemlje.

Npr. formiranjem Udruženja premijerligaša u prvoj opciji IO N/FS BiH brojao bi 16 članova. Na taj način automatski narušio bi se nacionalni balans u „fudbalskoj vladi“, a zbog toga bi se opet morao mijenjati Statut N/FS BiH. U drugom mogućem raspletu situacije IO bi ostao na 15 članova, ali bi predstavnik Udruženje automatski eliminisao nekog od potencijalnih članova IO iz kantona Federacije BiH ili područnih saveza RS. Ova ideja ne sviđa se niti jednom entitetskom fudbalskom savezu, baš kao što lokalni fudbalski moćnici ne bi voljeli ni da se smanji broj klubova u Premijer ligi BiH, te udruže Prve lige F BiH i RS. Ne mare u entitetima za poboljšanje kvaliteta igre koji bi spomenutim potezima bio više nego očigledan. Njihov je interes da vode drugi stepen takmičenja, kako bi upravljali entitetskim ligama, ali i zarađivali novac od klubova koji im plaćaju kotizacije za takmičenje, kazne, kartone igrača... Između ostalog, zbog toga nikada nije ujedinjeno ni prvenstvo u malom i ženskom fudbalu. Da, zato jer entitetski savezi rukuvode tim takmičenjima.

„Mig“ iz Niona i Ciriha
Međutim, ovakvo stanje neće trajati još dugo. Komitet za normalizaciju N/FS BiH najavio je i izmjene sistema takmičenja u Premijer ligi BiH, što povlači i niže stepene, ali i ženski i mali fudbal. I za ovaj potez predsjednik Ivica Osim sa saradnicima dobio je „mig“ iz Ciriha (sjedište FIFA) i Niona (sjedište UEFA).
I na koncu, ne treba biti previše pametan da bi se došlo do zaključka: Sve što se uradi na dobrobit našeg fudbala bit će urađeno dok je Komitet na privremenoj vlasti do kraja godine. Kako? Pa, tako što će se poslije fudbalskih izbora u BiH u N/FS BiH većinom vratiti ljudi iz kantona i entiteta koji su fudbal ove zemlje doveli pred propast. Ustvari, bio je propao i izbrisan sa karte svijeta. Zato je Komitet i formiran.

I tako, utorak (10. aprila) je „na oko“ nebitan dan u našem fudbalu, ali u stvarnosti mogao bi biti jedan od važnijih. Što se prije formira Udruženje premijerligaša stvari u našem klupskom fudbalu bit će krupnim koracima pokrenute ka blistavijoj budućnosti. Radi svega pobrojanog ne treba čuditi ako Eva Pasquier iz FIFA i Marcel Benz iz UEFA (u jednoj je od posljednjih misija u BiH, jer prestaje raditi u Nionu) na sastanku zavrnu ruke pojedinim čelnicima klubova. Onima, koji su i danas produžene ruke bivših vladara u N/FS BiH.
Vidio sam "sjever" bez ljudi,
Torpedo kako gubi,
hordase na stubu srama,
pitare kako placu za nama.

Vidio sam titulu u maju,
Grbavicu u plavom raju,
i Manijake u transu ...

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 10 apr 2012, 11:38

SkyWallker je napisao/la:Pa, tako što će se poslije fudbalskih izbora u BiH u N/FS BiH većinom vratiti ljudi iz kantona i entiteta koji su fudbal ove zemlje doveli pred propast. Ustvari, bio je propao i izbrisan sa karte svijeta. Zato je Komitet i formiran.
Kad se ovo već spominje, da stavim nešto zanimljivo. Do kraja godine se mora formirati novi sastav županijskog NS moje županije, Kantona 10 (da zadovoljim nečije ideje tako ga nazivam). I sad, jedan političar, koji uopće ne živi ovdje, u Kantonu 10, nego na relaciji ZG-SA, niti zna nabrojati pet klubova iz ovog kantona niti ligu u kojoj sudjeluju ovdašnji klubovi, a aktivan je političar, želi biti predsjednik županijskog saveza.

Mislim, koji ku.rac? Ako tako bude i u ostatku domovine, ako na ta mjesta dođu ljudi koji nemaju dodirnih točaka s nogometom, ode sve u tri krasne... :?

Inače, pozdravljam te akcije FIFA-e i UEFA-e.
Hayley <3

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 10 apr 2012, 12:43

Koliko ste puta svi pisali da Široki nije nikada nista platio,a sve fino pise.Samo me čudi da je Sarajevo uplatilo puno puno vise nego Željezničar.Mi smo mogli s ovim novcima uzeti jos jedno prvenstvo jer bi doveli jos 4-5 pojačanja i nitko nam nista ne bi mogao.Pozitivan je primjer Travnika a čudi me Gosk koji nista nije uplatio a nema duga ni marke!!! ;) ;) ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 10 apr 2012, 13:00

Pa, pretpostavimo da za GOŠK nema ni podataka.
...Život za Široki...

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 10 apr 2012, 13:12

Za Široki može samo neko ko je zlonamjeran i ko nema sportske motive napisati nešto loše. Ja kao navijač Želje, skidam kapu Širokom kao klubu, i to ne krijem. Kod Želje se pokazuje kako su bivše uprave ''radile'', više je novca uplaćeno u 2011. g. nego u periodu 2005. do 2010. Ali na sreću (ili nesreću za neke) stvari idu svojim tokom, i mislim da će se dug vratiti i napokon postaviti klub na zdrave noge.

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 10 apr 2012, 16:55

SkyWallker je napisao/la:
BolanBolan je napisao/la:Sve je kod nas moguće, a sumnjam da onaj tokmak može išta uraditi... :mrgreen:
A vjerovao ti meni ili ne ne taj "tokmak" je veliki Željovac :mrgreen: ponekad i dodje na utakmicu u drustvu kolega iz stranke (Zukić,Sarajlić) hajde sto su oni nego imamo simpatizere i iz vladajuce stranke (Komšić,Lagumdžija,Mršić itd) :mrgreen: valjda ce biti neke fajde od njih a sigurno hoce ;)
Znam da je Željovac! :D U jednoj debati koju sam gled'o na TVu neki tip mu je govorio nešto poput: šta radi Ministar u Turskoj na potpisivanju ugovora Edina Višće dok se u BiH na stadionima dešavaju svakakve scene, da li se taj Ministar makar sjetio da osudi ta dešavanja, a on mu odgovara: pa evo sad osuđujem! :lol:

Malo offtopic! :D
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 10 apr 2012, 16:58

BegAx je napisao/la:Sloboda 76,61 KM. Jebote :lol: :lol: :lol: :lol:
Stvarno presmiješno :lol: :lol: :lol:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 10 apr 2012, 17:07

Ma liga jadna, može bolje naravno uz sponzore , marketing,poboljšanje stadiona građevinski infrastrukture,veća gledanost , naravno uz manje nereda bolja osiguranja utakmica......ima tu se popravit svega ,ali relanost naša naravno da može bolje ,da ljudi žive i okupljaju za fudbal-sport .I da su ti treneri malo educiraniji,školovaniji,sposobniji,licencirani...a ne bilo tko nažalost i vođe -'direktori' klubova tu bi trebalo reda uvest !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 apr 2012, 17:19

Ideju o Udruženju podržalo 13 klubova

:arrow: http://sportsport.ba/bh_fudbal/ideju-o- ... bova/78325
U hotelu Evropa u Sarajevu danas je održan sastanak Komiteta za normalizaciju sa predstavnicima i direktorima klubova Premijer lige BiH. Sastanku su prisustvovali i predstavnici UEFA Marcel Benz te FIFA Eva Pasquier. Tema sastanka bio je prijedlog Statuta Udruženja klubova.

Pismene primjedbe i sugestije dostavilo je 13 klubova, podržavajući generalno ideju o formiranju udruženja, uz prijedlog FK Borac da sjedište Udruženja bude u Banjoj Luci.
Ovo da sjediste udruzenja bude u Banjoj Luci niposto ne smije da se desi, dovoljno je napomenuti da sva rusilacko nacjonalisticka politika prema drzavi Bosni i Hercegovini dolazi iz Banja Luke, jos treba da nam sport pocnu rusiti i plasirati svoje ideje.

Niposto !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

samir825
Kontakt:

Post Postao/la samir825 » 10 apr 2012, 17:20

Elegant, jel mi mozes malo bolje pojasniti o cemu se radi?
Sta dobijamo tim udruzivanjem i zasto su neki protiv?
Oko za oko, zub za zub!

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 10 apr 2012, 17:21

Elegant je napisao/la:Ideju o Udruženju podržalo 13 klubova

U hotelu Evropa u Sarajevu danas je održan sastanak Komiteta za normalizaciju sa predstavnicima i direktorima klubova Premijer lige BiH. Sastanku su prisustvovali i predstavnici UEFA Marcel Benz te FIFA Eva Pasquier. Tema sastanka bio je prijedlog Statuta Udruženja klubova.

Pismene primjedbe i sugestije dostavilo je 13 klubova, podržavajući generalno ideju o formiranju udruženja, uz prijedlog FK Borac da sjedište Udruženja bude u Banjoj Luci.
Ovo da sjediste udruzenja bude u Banjoj Luci niposto ne smije da se desi, dovoljno je napomenuti da sva rusilacko nacjonalisticka politika prema drzavi Bosni i Hercegovini dolazi iz Banja Luke, jos treba da nam sport pocnu rusiti i plasirati svoje ideje.

Niposto !
mostar bi bio najidealniji :D
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 10 apr 2012, 17:34

Elegant je napisao/la:Ideju o Udruženju podržalo 13 klubova

Niposto !
Pa to je samo prijedlog za sjedište, oni bi se pitali koliko i ostali klubovi. Mada bi bilo najbolje Zenica.
NO PYRO NO PARTY

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 10 apr 2012, 17:35

nek sjedište udruženja/udruge bude u neutralnom gradu tj. Brčko Distriktu. šta mislite?

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 apr 2012, 17:39

samir825 je napisao/la:Elegant, jel mi mozes malo bolje pojasniti o cemu se radi?
Sta dobijamo tim udruzivanjem i zasto su neki protiv?
Uglavnom radi se o tome da bi klubovi preuzeli odgovornost za organizaciju i regularnost takmicenja. Tako da se ne bi vise bilo price oko namjestanja, sudij, saveza...itd. Znaci da se ovo moze realizirati sam pod Savezom BiH, bez ikakvih entitetskih saveza i podjela.

Zato ja kazem niposto Banja Luku za sjediste, jer bi napravilo kosmar.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

samir825
Kontakt:

Post Postao/la samir825 » 10 apr 2012, 17:48

Daj Boze, ali bi time nastao totalni dzumbus, kada bi se posvadjali :D
Slazem se da je sjediste potpuno ne bitno, ipak se svi pitaju a ne samo onaj gdje je sjediste, uglavnom najbolje bi bilo da bude u Sarajevu :D ha ya
Oko za oko, zub za zub!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 10 apr 2012, 17:54

Ne znam kakve veze ima ako sjedište bude u Banja Luci? Šta se to može raditi protiv određenog kluba ako je sjedište u Banja Luci? (ako se aludira na to, odnosi se na tvoj post Elegant) To bi bilo kao što sama riječ kaže ''Udruženje'' prvoligaša, sastančili bi po potrebi u B. Luci, ništa više. Ovi iz Borca tjeraju to, jer njima je sve centralizacija ako se nešto osnuje sa sjedištem u Sarajevu. Ja nemam ništa protiv, neka sjedište bude bilo gdje, samo da mi više ne kukaju kako Komitet radi za Želju.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 10 apr 2012, 18:11

sjediste nek bude u sarajevu jer po meni sarajevo je otprilike na pola puta svim ekipama.tako gledajuci svima bi bilo blizu
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 10 apr 2012, 18:23

voltron30 je napisao/la:Ne znam kakve veze ima ako sjedište bude u Banja Luci? Šta se to može raditi protiv određenog kluba ako je sjedište u Banja Luci? (ako se aludira na to, odnosi se na tvoj post Elegant) To bi bilo kao što sama riječ kaže ''Udruženje'' prvoligaša, sastančili bi po potrebi u B. Luci, ništa više. Ovi iz Borca tjeraju to, jer njima je sve centralizacija ako se nešto osnuje sa sjedištem u Sarajevu. Ja nemam ništa protiv, neka sjedište bude bilo gdje, samo da mi više ne kukaju kako Komitet radi za Želju.
Taman, osim simbolike i malo većeg računa za gorivo pojedinim, ne znači ništa u biti. Nek' bude i u Suhodolu što se mene tiče, samo da se konačno krene u ozbiljni preustroj takmičenja. Određeni pomaci su napravljeni, mora se priznat. Ali mora se i dovršit započeto; skraćianje lige i formiranje pomenenutog udruženja su neophodan sljedeći korak.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 10 apr 2012, 18:26

Mislim da bi najbolje bilo da udruženje premijerligaša ima sjedište u Jablanici. ;) Uz dobru jagnjetinu i pokoju pivu ovi naši bi se sve dogovorili.
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.